Nästan nöjd.

När jag ser Bygatan fylls jag av tomhet och en längtan tillbaka till Stockholm. Jag är glad att jag flyttade och jag är glad att jag vågade ta steget. Borlänge är inte mitt just nu, utan fyllt av sådant jag inte vill ha. I Stockholm har jag det jag vill ha och jag gör det jag vill göra. Det ger mig en postiviv stress medan min hemstad ger mig en negativ. Jag har dock rensat min bokhylla på pocket, en för varje individ och imorgon ska jag på en litteraturföreläsning med mor. Söta mor, jag saknar henne alltid.

Nu dricker vi vin, Andreas och jag, och väntar på att gå och lyssna på bra musik. Helst skulle jag dock göra det under ett skynke, så ingen såg mig. Men men, social orkar jag för det mesta vara. Och det är alltid lika roligt att se
Linda. Själv skulle jag vilja utnämna henne till årets livartist. Jag hoppas de som bestämmer sådant instämmer, för fan vad hon levererar! Japp. Titta, lyssna och njut!

Inspirerande engagemang.

Det är hamburgare i skolmatsalen idag. Då äter jag. Annars är det oftast matlåda som gäller. Men hamburgare är alltid gott. Hungrig, hungrig. Låt minuterna gå snabbt. 

Borlänge i helgen alltså.
Linda och Elias börjar locka mer och mer. Kanske blir det så ändå. Soffan vs Krogen. Vi får se vem som vinner dragkampen.

image416
Bild: Bolanche.se

Förresten; Goldrush är två 20-åriga killar som fixar bra musik till landsbygden. Engagemang inspirerar och imponerar.


Böcker efterlyses!

I helgen ska jag hem och leta skönlitteratur. Ettorna ska läsa fyra böcker per år och jag vägrar låta dem läsa de föråldarde romaner som skolan har att erhålla. Då dödar jag deras läslust istället för att väcka den. Dessutom har jag redan beställt en klassupplaga på I taket lyser stjärnorna som jag vill att alla ska läsa, så mitt inköpskonto är nu tomt, typ.

Jag vill inte åka hem, jag vill stanna här. Men jag vill träffa Andreas och mamma och kanske några vänner. Det får bli en snabbtur, så får vi se vad jag hinner med. Helst skulle jag bara ta igen mig från förra helgen.

Nästa helg är det bröllop!

Not good.

Jag har inte varit hemma enda kväll denna vecka innan halv nio. Vrålhungrig och megatrött har jag ramlat in genom dörren i Hagsätra. Nu dunkar mitt huvud. Jag ska slänga ner lite grejer i väskan och sedan dra ett täckte över huvudet. På återseende.

Yes, Timo har släppt en ny skiva och lagt ut den på Myspace. Tack!


De duktiga flickorna.

Jag har sagt det förrut och jag säger det igen: Sverige vimlar av "duktiga flickor" som gör allt för att få högsta betyg, vara den bästa vännen, vara snyggast, finast och den allra bästa fotbollsspelaren eller sångerskan. De gör allt för att nå upp till sin omvärldens och de egna förväntningar, så mycket att de tillslut kraschar sönder i den ena eller andra självdestruktiva handlingen. Fan. Jag vill bara ta dem i min famn, gunga dem fram och tillbaka och säga att det ordnar sig, man behöver inte alltid ha högsta betyg och vara snällast och gladast. Det ordnar sig ändå mina söta lilla vänner. För det gör det verkligen.


Sen finns det de som tror att allt ordnar sig även om de har IG i allt, men det är en annan historia.


Skitdag.

Efter en hård helg följde två sömnlösa nätter som igår resulterade i skitdagarnas skitdag. Förutom att hela dagen på arbete var sådär "i början av den nya terminen"- kaotisk, så avslutade jag dagen med att åka buss åt fel håll så jag missade träningen, gå av bussen för tidigt när jag väl skulle hem, det var så mörkt ute att jag inte såg var jag skulle och sushin jag köpte på Vivo, för att jag var tokhungrig, smakade bajs. Tillslut lade jag mig och sov och det var det bästa jag gjort på hela dagen. Min kropp skakade vid det laget av sömnlöshet.

Idag är en ny dag, en bättre dag även om vi har arbetskväll och jag ska jobba ända till åtta. Men det är helt okej för mig, bara jag hittar till rätt buss.

En bra sak till är att jag nu är medlem på
SATS Telefonplan och att det var gratis inskrivning just nu. Jippii!

Kontakter.

En gång i tiden fick jag panik när lärarna sa "ni måste ha ett kontaktnät, kontakter är allt som räknas, annars kommer ni aldrig att få ett jobb."  Jag fick panik och undrade var tusan jag skulle skaffa kontakter ifrån, skulle jag ringa till företag och säga "hej, vill du vara min kontakt" och lägga till dem i adressboken eller vad menade dem, för jag skulle aldrig lära känna någon som kunde hjälpa mig med något, det var jag helt övertygad om.

Idag har jag ett kontaktnät. Jag känner människor som kan både det ena och det andra, sådana som kan klippa mitt hår, måla min vägg, lägga mitt golv, anställa mig om jag skulle behöva ett brådskande jobb och förhoppningvis känner jag någon som känner någon som vill hyra ut en lägenhet i Stockholm åt mig. Det var i alla fall vad jag slängde iväg ett mail för någon minut sedan och frågade mina kontakter efter.  


Nu håller jag mest tummarna.


Döda växter.

Det där med krukväxter är inte riktigt min grej. Jag tar död på det mesta och de flesta. Hemma i Borlänge har vi blommor överallt, Andreas älskar dem och sköter dem. Här i Stockholm har jag en Orkidé som jag fått av pappa, varannan vecka 30 min i vattenbad klarar jag av. (Pappa har varit tillsammans med en florist och kan numer allt om Orkidèer.) När Andreas var här sist vattnade han blomman ändå, den såg tydligen vissen ut eftersom den stod i solen, och så var min varannan vecka principen förstörd.  Nu ser den ännu vissnare ut. Solrosen på balkongen hade jag glömt att jag hade, det var så länge sedan jag var på balkongen.

Men låtsasväxten jag fått av mamma står i köket och är fin. Det får nog bli min melodi i framtiden börjar jag förstå.

image415

Klumpigast.

Efter en lång dag med eleverna ute i kylan var vi äntligen tillbaka i skolan igen. Jag var så trött och ivrig när jag tog ut min väska ur idrottslärarens bil att jag slog ner bakluckan med all min kraft rakt in i min panna. Camilla var mer chockad än jag, härdad efter livets klumpighet, och såg som att hon skulle svimma när jag visade blodet. Nu har jag en stor bula och ett jack i pannan. Det är tur att jag har en lång lugg. Imorgon börjar äntligen de riktiga lektionerna.


VM-guld.

Carolina Klyft springer in ett EM-rekord och vinner ännu ett VM-guld. Jag kommer på mig själv med att gråta. Eller ja, i alla fall bli tårögd, som alltid när hon vinner. För en sekund undrar jag vad det är som får mig att bli så berörd, det är ju ändå bara en sport. Men så inser jag att det inte är själva guldet det handlar om, utan kampen bakom guldet. Viljan, engagemanget och tiden som hon har lagt ner för att nå dit hon är idag. När jag ser familjen på läktaren och tränaren som hejar, det är då de kommer, tårarna. Inget slår en stolt familj.

"Det är vägen dit som är mördan värd"

Jo, antagligen.

Höstshopping.

Jag har shoppat höstkläder och är lycklig, men det är supervarmt ute så jag kan inte använda dem. Klädproblemen återstår.  Hösten, var är du?

Å så var det utgång igen...

För fjärde dagen i rad är det dags att fixa till sig, svida om och gå ut för att äta och dricka med vännerna. Jag sprider pengar omkring mig, shoppar för mycket, dricker öl, äter god mat och har riktigt trevligt. Men idag är jag sliten. Efter tre dagar i sällskap med bästa vännerna och Andreas är jag dock ganska trött på utelivet, men Lindas sista dagar som mö måste såklart firas, om så på ett lugnt och stillsamt sätt. Inga pinsamheter, bara trevlighet. That´s the way we like it.

Jag förstår nu hur mycket jag har saknat att vara nära mina nära.

    

Möhippa?

Att planera en möhippa för en sångerska på turné är förresten inte det lättaste. Ändringar i schemat, nya spelningar och en sliten blivande brud. Imorgon är tanken att hippan ska gå av stapeln, om det inte vore för att en spelning i Skövde tillkommit ikväll. Dessutom tio olika tankar och tio olika viljor. Jag undrar hur det här ska sluta.

Tack för lång och trogen tjänst.

Det allra första jag köpte när jag kom hem urfattig efter fyra månader på Malta år 2002 var en plattång. Det var en stor investering för mig då, som kändes både i magen och i plånboken. 23 öre per användning kom den att kosta till slut. Men nu är det trasig, oanvändbar och helt slut. Det är dags att köpa en ny. Till min stora glädje har priset på plattäger sjunkit rejält på fem år. Idag kostar de tydligen under 300 kronor. Perfekt. Jag har mycket på min inköpslista just nu och lönen bränner i fickan.

image410


Om tio år.

Jag dricker en ljummen öl, betalar glatt mina räkningar och väntar på att det ska bli min tur att duscha. En middag med vännerna får vara inledningen på en massiv helg med massa trevligheter.

Två veckor har passerat sedan jag först klev in på Infokomp, det känns som att jag har jobbat där forever. Nästan i alla fall. Mina elever har skrivit fantastiska personbeskrivningar om vad de gör om 10 år och det är nästan så jag får återkomma med en egen. Om tio år är de ett år äldre än vad jag är nu, om tio år har jag ingen aning om vem jag är. Hemska tanke. Jag har aldrig tänkt den förr. Faktiskt inte. Konstigt. Om tio år är jag 35...  Jag undrar vad jag gör då.


Brunett.

image409

Vin vs Träning.

Min träning ligger som sagt på sparlåga. Idag hade jag tänkt utnyttja min andra provträning på SATS och köra aerobics igen, men nej. Linda spelar skivor på Debaser och Hanna övertalade oss att följa med dit och dricka lite vin. Eller övertalade och övertalade, hon skickade ett sms och jag övervägde alternativen i några minuter. Träning vs vin. Hm, vin it is. Min karaktär har blivit försvinnande dålig och min mage förfärligt mjuk. Men, what a fuck. Man lever väl bara en gång va?


Brunett?

När jag väl fått för mig något måste det hända direkt. Nu har jag kommit på att jag ska bli brunett och plågas varje sekund som går. Ge mig brunt hår. Nu. Sorry Emma, jag hinner nog inte vänta tills du gör det bättre.


Miss Li + Winnerbäck

Å förresten, Linda/Miss Li är med på Winnebäcks nya singel som släpptes idag. Grymt.  Lyssna själv.  

image408

Svettigt.

Jag svettas och svettas, för att jag fortsätter att tro att det är höst. Skolstart = höst. Men nej. Mina fötter värker och min kropp svettas. Värmeslag. Man ska inte klaga på värmen, men jag får göra det  för jag föredrar hösten.

I värmen har jag varit på Astrid Lindgren utställning med eleverna, köpt en skjorta på H&M och druckit en öl på Medis med Andreas. Nu är det tydligen fotboll och sen
What about Brian, min nya favoritserie. Dags att slappa lite, innan ännu en arbetsdag väntar.

image407

Metaforer för samtiden.

Tiden bara springer i väg. (O ja, en metafor och ännu ett exempel till morgondagens kreativt skrivande lektion?) Tiden springer i väg och jag hinner inte med. Jag hinner definitivt inte med att blogga. Andreas är här och honom hinner jag inte heller med. Jag längtar efter att komma in i vardagen, komma in i träningen och att påbörja det vanliga schemat i skolan. På fredag ska alla tjejerna och några av pojkvännerna ut och käka. Jag längtar.


Vila.

Mitt heltidsjobb har redan börjat ta ut sin rätt. Idag var jag så trött att jag var tvungen att dricka två Winer Melange(sånt där kaffe med choklad i) för att inte somna på eftermiddagskursen. Kvällen kommer att tillägnas soffan och välförtjänt(?) vila tillsammans med Andreas. Förhoppningsvis visar tv:n något bra program och kanske kommer jag fixa till lite morötter och dipp. Vem vet.

Eleverna var ursöta, men i varierande motivations grad.


Möta min klass.

Imorgon ska jag träffa hela min lilla Omvårdnad - och Friskvårdsklass med en massa tjejer som jag ska vara mentor åt.  Jihoo!

image406

Fisk i räkorna.

När vi skulle skala räkor till pizzan igår får Erika plötsligt upp en fisk, en lite grå sak, lika stor som en räka. Jag som inte ens klarar av två ihopväxta jordgubbar får panik. Anders som är kräsen får panik och Erika ångrar att hon sagt något. Nu är fisken slängd och jag funderar på hur jag ska klara av att plocka fram förpackningen ur frysen för att kunna författa ett argt mail till Coops kundtjänst. Kanske är det sådant som händer, men det får inte hända och det får absolut inte hända mig. Jag vill ha räkor, inte fisk, bara bara räkor.

image405

Saknad.

Jag tror att jag saknar alla just nu. Och egentligen borde jag städa, men jag orkar inte. Kanske äter jag lite glass istället, eller så fortsätter jag bara att fastna överallt. Som här, som i telefonen, som i soffan. Utan att åstadkomma ett endaste dugg. Hoppas inte.

Imorgon kommer Andreas tillbaka. Och om en vecka är Anna och Emma här för att stanna. Äntligen.


Svartsjuka?

Jag är egentligen inte någon speciellt svartsjuk flickvän. Antagligen för att jag oftast inte har anledning att vara det. Jag har det säkert inte nu heller, men ändå vill jag bara utbrista: 

 - Men va fan, gör vad du vill, ha så jävla roligt, jag bryr mig inte.  

Fast det är just det jag gör, bryr mig. Och jag tror faktiskt inte att jag har någon anledning att vara orolig. Ändå gillar jag inte grejen att Andreas är borta och har "hur kul som helst", utan mig, med andra tjejer, som dock råkar vara hans systers kompisar, men ändå. Nej. Jag gillar det inte.  Så är det bara. Tvinga mig inte att låtsas.

Viktigaste vännerna.

Jag är tydligen väldigt into Cecilias Mode idag, men what a fuck. Man ska inspireras av inspirerande folk. Denna gång gäller dock inte saken mode, utan vänner. Hennes krönika i gårdagens Fredagsbilaga gav mig tårar i ögonen och en känsla som inte vill försvinna. Vänner, vad är man utan dem? Och ens riktiga vänner, vad gör man för att inte försumma dem? Antagligen för lite. Men nu är de flesta av oss äntligen i samma stad (eller jag har äntligen masat mig hit igen) och vi kan få lite mer kvantitet i umgänget. Dessutom kommer LIna nästa fredag. Då blir det kvalitet i stora mått!

Tack för att ni finns. Oavsett vilka som kommer och går är Ni alltid närmast.


image404

Stronger.

Oh God, she´s stronger than me!

Kanske kan vi vara starka tillsammans?



Fredagsöl.

Fyra öl och ett glas vin. Klockan är kanppt nio. Det är tydligen inte bara jag som är en svamp på mitt nya jobb... Konsekvenserna av handlandet är att jag får leva på tvåhundra spänn tills den 25:e. Bra budgeterat där. En silltallrik blev det förresten också.

Passerade Mackan i Fattaru, min gamla favvo. Jag har mött honom så många gånger så att det nästan känns som att vi känner varandra. Kanske är han min skyddsängel.

En på jobbet är synsk. Hon vet när olyckor kommer, vart vår skola ska flytta och vilka som ska bli gravida. Otäckt och häftigt på samma gång. Det är kanske bara är att vänja sig. Jag undrar när min dag kommer, för att bli gravid alltså.

Imorgon kommer Erika och Anders och dessutom har jag tänkt hinna titta på Linda. Kanske dags att äta lite cheeseballs och fokusera på morgondagen. Vem vet.

Saknar min A.

Värdet med livet.

Det vankas fredagsöl efter jobbet imorgon. Jag älskar mitt nya vuxenliv. Nio till fem, lediga helger, semester eget skrivbord och afterwork. Japp. Niu förstår jag värdet med livet.


Flygande start.

Jag var på ett superduperroligt aerobicspass idag. Den manliga instruktören strålade av energi och musiken var medryckande. Jag skrattade mig genom passet.  Efter passet ville jag bli medlem direkt, eftersom jag läst att det var gratis inskrivningsavgift samt att jag gillade stämningen på gymmet. Då receptionisten vänligt berättade att erbjudandet bara gällde på Gärdet och att det kostade 700 kr, valde jag att skjuta upp det. Kortet hade inte accepterat köpet ändå. I stället fick jag två provträningar till och ett löfte om att bli uppringd sisådär den 27:e.

Jag får med andra ord fortsätta mitt lyxliv ett par veckor till.

Därför blev jag lärare.

Det finns säkert lika många anledningar till att man blir lärare som det finns lärare. Vissa har alltid vetat att det är lärare de ska bli, medan andra, liksom jag, halkade in på ett bananskal. Men hur slumpmässigt mitt yrkesval än var, finns det ändå ett hjärta och en tanke bakom det. Drivkraften för mig är inte enbart att lära eleverna att det bara finns två sorters styckeindelning, att Shakespeare var en skådespelare från början och att man bör läsa massa böcker för att bli klok.
 
Nej, min ambition är att bidra till att eleverna hittar motivation. Jag vill få dem att tro på sig själva, få dem att förstå att de kan om de vill och jag vill  och jag vill ge dem ett självförtroende och en styrka att ta med sig ut i livet. Många elever har redan detta med sig. De är ambitiösa eller i alla fall medelmåttliga. Men allt för många har det inte, de har blivit svikna för många gånger och vet inte var de har sig själva.

Det är där jag kommer in i bilden. Jag peppar dem, ser dem och motiverar dem. Jag lär dem att världen inte är svart eller vit och jag säger att de inte ska ta någon skit. Tre år senare tar de studenten med huvudet högt och godkänt i alla ämnen. Min värld består av rosa moln.
 
På måndag börjar verkligheten och jag skulle inte kunna ha en bättre arbetsplats. Här finns många elever att rädda.

Världens roligaste jobb.

... och till alla er blivande lärare där ute: ni har valt världens roligaste jobb. Och när jag säger det har jag ändå bara träffat sex av mina elever än. Man få ge mycket, men tusan vad man får tillbaka. (Dessutom ett eget skrivbord!)

Nya tider.

... men nu har jag tagit tag i det. Mitt gamla träningskort är så gott som uppsagt och imorgon ska jag spinna på SATS Globen. Jippi. Min kropp har längtat efter detta, även om jag tagit ner min ambitionsnivå några nivåer. Det är skillnad i tid mellan att plugga och jobba.

Formen dalar.

Jag har inte riktigt hittat något ställe att träna på i Stockholm än. Jag har kvar mitt kort i Borlänge, vilket ger mig tillstånd att  träna på några gym i Stockholm, men måste säga att de verkar vara sisådär. Några av tjejerna på jobbet tränar på SATS i Globen, kanske får det bli mitt nya träningsställe med. Men det är dyrt, ritkigt dyrt. Tills jag bestämt mig slappar jag lite, vardagsmotionerar jag och gymmar. Japp, det får räcka för nu. Formen får komma tillbaka lite senare.

image400

Tidigt.

Det är verkligen ovant att gå upp runt sex på morgonarna, men det är också ovant att se fram emot att gå till jobbet. Dessutom är Andreas här och förgyller mina kvällar och gör att jag måste knäppa tyst, tyst på tangenterna nu. Det är ovant att vara två i en etta. Främst på morgonarna.

Vill.

Jag vill bo i Aspudden! Jäklans vad fint det är där!

För övrigt en mycket bra andra dag på mitt nya arbete.

Fröken Alm.

Min första arbetsdag som behörig gymnasielärare är avklarad och jag är faktiskt inte särskilt förvirrad. Nej, det känns nästan som att jag har koll på läget och läget under kontroll. Mina kollegor verkar trevliga och söta och jag har fått ett eget skrivbord, en egen dator och tillgång till hur mycket pärmar, plastfickor och pennor jag vill. Dessutom har jag fått en jobbmailadress. Vad mer kan man önska sig?

Imorgon ska jag ha introduktionssamtal med några av mina blivande elever.


Det är den 12 augusti idag...

... så en liten hälsning till världens finfinaste mamma som fyller 51 år idag. Utan dig vore jag ingenting, varken bokstavligt eller bildligt talat. Puss!

image399

Slut på ledigheten.

05.50 ringer klockan imorgon och jag som är van att ha sovmorgon nu. Hur länge jag jobbar vet jag inte än. Lite mer information från mitt nya jobb hade varit önskvärt, men förhoppningsvis kommer den imorgon.

image398

Modevisning.

Dagens huvudsysselsättning blev något så trevligt som att fika med Hanna på Muggen. Jag drack både smootie och kaffe  samt åt en skorpa, sedan hade jag så ont i magen att jag inte kunde träna, utan fick åka hem yr i huvudet av smärta. Dumt av mig. Det är hur som helst underbart att kunna ta en söndagsfika med Hanna, det händer mycket i hennes liv och jag vill gärna veta allt.

Att sitta längs Götgatans trottoarer kan liknas med att vara på modevisning. Förutom några enstaka medelålders turister är alla som passerar tjejer och killar mellan 20 och 30 som bär exakt de kläder som man ska bära, exakt nu. Lite underhållande att se faktiskt. Det är dags att fixa outfiten för morgondagens arbetsdag. Då ska jag dock inte ta inspiration av dessa människor.

image397
Stockholm.se

Nervositet.

När jag ska börja på en ny kurs, en ny skola eller i det här fallet ett nytt jobb är det sällan själva socialiseringen och sysslorna jag är nervös över. Nej, detta oroar mig inte alls. Istället är jag nervös över att pendeln inte ska komma fram i tid, eller att den ska komma för tidigt så jag blir stående sysslolös och bara väntar, på något eller någon. (Ja, Sandra, det är då man önskar att man rökte, så att man verkar sysslosatt och kanske lite busy.) Jag är nervös över att inte kunna rutinerna, veta om folk äter lunch ute, eller om de har med sig matlåda, veta hur man bokar datasalar, var böckerna finns, när man tar rast och när man går hem om dagarna. Förstå vem som sitter tillsammans med vem och var min plats är i det hela.

Imorgon helgaderar jag med pendeltåget som ankommer i lagom tid, är det försenat hinner jag ändå. Jag packar ner en portion korvstroganoff och jag klär mig så mainstream som min gaderob tillåter, sedan hoppas jag på att få någon som berättar allt annat viktigt för mig.  Jag ska försöka att inte överfalla första bästa person och göra han/hon till min bästis, som jag alltid gör. Det första intrycket stämmer sällan med verkligheten har jag av gedigen erfarenhet i frågan märkt.

Ny på jobbet.

Det blev en svettig tågresa tillbaka till Stockholm. Jag övervägde fram och tillbaka om jag skulle stanna i Borlänge över lördagen eller inte, men kom fram till att det faktiskt är skönt att vara på plats en dag innan nya jobbet börjar.

Jag är inte nervös än och jag har inte funderat så mycket på mitt nya jobb, mer än att jag har planerat läsåren utifrån svenskans betygskriterier, men jag vet att jag kommer att bli nervös. När jag ska presentera mig för personalen kommer jag att vara nervös, när jag ska möta mina nya klasser kommer jag att vara nervös och föräldrarmötena vill jag inte ens tala om. Men jag är inte nervös över att jag inte skulle klara det. Det vet jag att jag gör. Även om vi alla har bättre och sämre dagar.

Att våga.

Jag njuter av ledighet, av Frankie and Johnny och av tapas. Försöker få tiden att stanna, men den rullar snabbt förbi. Än finns ett par timmar kvar. Jag undrar vad jag ska göra ikväll. Kanske åker jag tillbaka. Om mindre än två dagar börjar jag mitt nya jobb. Vågar inte ens tänka tanken.

Jag önskar förresten att jag var i Göteborg, men det är jag inte. Jag hoppas att ni som är där har förbannat kul. You own me that.

Lyxliv.

Gårdagskvällen tillbringades hos Erika och Anders. God mat, gott vin och lite Wii-spelande. Jag kan nog ärligt säga att jag är den sämsta i världen på tv-spel, men det var faktiskt ganska skoj ändå. Jag hatar att förlora, men när jag är så dålig att jag blir utklassad är det bara att vika sig av skratt istället. Det gjorde jag igår.

Väckarklockan, eller
Carolina Gynnings imitatör, väckte mig för en stund sedan. Jag sov tungt då. Det är dags för ett spinningpass. Sedan tror jag att jag ska spendera dagen med att titta på film och spela spel med Andreas. Vädret är dåligt och det finns inte mycket annat att göra. Att spendera en dag i soffan är dessutom den största lyxen i mitt liv och den lyxen har jag faktiskt tid med idag.

Motion vs Fest.

Och mitt i planerandet av möhippa glömde jag att jag hade en tjejmil att springa, nu står valet mellan att medverka på min väns möhippa eller att springa i en knapp timme. Hm... vad ska jag välja. Tja, det vet ni nog.

Jojo, du kan sluta träna nu. Vi dricker öl när du kommer istället.

image395



Underskattad tvåsamhet.

Jag är ingen tv-spelsfantast, antagligen för att jag suger på tv-spel och antagligen suger jag på tv-spel för att jag aldrig spelar. Ja, ni vet. När Andreas slutade jobbet igår satt vi oss dock på golvet med ett varsitt glas rödvin, en chipsskål mellan oss och bordet som ryggstöd bakom oss och spelade fotbollstvspel. Jag var Arsenal och Andreas Göteborg. Anledningen till detta var att Andreas inte heller spelat spelet förut, vi var med andra ord på (nästan) samma nivå.

Efter två matcher och noll mål gav jag upp och somnade tryggt i min pojkväns famn. Att vara två är inte så överskattat ändå.

I skym undan.

Nu är jag hemma i Borlänge och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Nya Elle väntade på köksbordet och syster slutar i och för sig snart, så mig går det ingen nöd på. Ut och njuta av solen kanske. Min kropp värker och kanske halsen med. Jag är livrädd för att bli sjuk.

För övrigt är jag hemma i två dagar. Om någon har lust att ses kan den ringa mig. Annars håller jag mig i skym undan tror jag och umgås med min pojkvän och med min syster.

Crocsdebatten.

För att ta ställning i debatten. Crocs är  möjligtvis acceptabelt på sjukhus, på landet och kanske på småbarn som tycker att de färgade små sandalerna är det bästa som har hänt dem. Det är däremot inte okej att vuxna människor traskar omkríng med röda/blåa/gröna/gula/rosa crocs på stan och till fest och använder detta till allt ifrån kjolar till shorts, från finkläder till fritidskläder.  Det finns mycket som är skönt här i livet och inte tusan går man på fest i sin mjukisdress. Nej, idag har människor tappat all stilkänsla för att gå omkring i dessa tofflor som förklaras som 1.sköna och antagligen tror några att de är 2. moderna.

Nej, dessa fula saker bör förbjudas på allmän plats och skänkas till bättre behövande. Basta.

image394

Kärlek.

Kanske tar jag ändå tåget hem i morgon bitti. Mitt hjärta saknar kärlek. Jag saknar min kärlek. Men vi får se då. Jag ska inte vara impulsiv, inte så ivrig att bestämma, om en timme kanske jag har sju andra planer inför morgondagen. Men kärlek, jag saknar min kärlek.


Inte helt otrevligt...

Det blåste och regnade i morse och jag som hade tänkt tillbringa dagen i solen fick istället bege mig till gymmet. Nu har jag dock kunnat druckit kaffe på balkongen i sällskap av Anne Holts nya  En riktigt bra deckare visade det sig. Tack pappa.

Det är skönt med lata dagar och jag tror att jag behövde detta. Om några timmar är det dags för dagens "att göra"; träffa tjejerna för en fika. Ett inte helt otrevligt måste.

Roligt om modebloggar.

Å vad roligt om modebloggar på Christer i P3. Sarkasm, ironi och en massa skratt. Lyssna.

Hungerstrejk.

När jag passerar Sergelstorg sitter en stor grupp Afghaner och hungerstrejkar för tredje dygnet. De strejkar för att få stanna i Sverige, för medan regeringen varnar oss "vanliga svenskar" för att åka dit, utvisas en stor grupp asylsökande som har bott i Sverige i fem år, till sitt hemland. De mat- och dryckstrejkande menar att de lika gärna kan dö av hunger i Sverige, som att mördas då de återvänder till sitt land.

Att vi i Sverige idag för en politik som skiljer på människor och människor, skiljer på liv och liv är skräckinjagande och pinsamt. Att utfärda varningar för vissa, men skicka dit andra är vad man skulle kunna kalla inhumant och segregerande och jag hoppas med hela mitt hjärta att regeringen/migrationsverket har förstånd nog att ändra sitt beslut, innan människor dör av svält i centrala Stockholm.


Ivrig.

Jag lever ett fikande liv just nu. Det är mycket trevligt och mycket kostsamt. Men mest trevligt, så jag fortsätter några dagar till. Om mindre än en vecka börjar allvaret och om två veckor ska jag träffa mina fyra nya klasser. Jag förbereder så gott det går, men saknar lite böcker och vetskap om vad skolan har att erhålla.

Det ska bli spännande det här och jag håller mina tummar för att min magkänsla bedömde situationen rätt och att jag kommer att trivas. Men det gjorde den nog får jag hoppas. Jag är en ivrig och impulsiv människa när man ska fatta beslut. Det är inte alltid bra.

Du är oförstörd för mig.

Det finns människor som återkommer i mina drömmar. Personer jag sällan träffar nu för tiden, men som jag har ett gott minne av. Antagligen ska de bevaras så, som goda minnen i min glorifierade värld och i mina vackra drömmar. Herr W säger:

...allt är så förgängligt allting kan brisera snart. men du är oförstörd för mig.

Oja, vi packar ner, bevarar och fortsätter att minnas. Och vi återförenas i mina drömmar, där allt är som det ska vara.


Att ta igen tid.

Jag hade mamma på besök igår. Vi njöt av solen i Farstabadet, åt tacos och i sista stund skyndade vi iväg till Ikea för att leta efter ett balkongbord åt mig. Borden var slut, men jag lyckades göra av med pengar i alla fall.

image393


Idag väntar en fika med Eva, det var verkligen inte igår och jag ser verkligen fram emot att träffa henne. Har man en gång varit roommates är det inte hela världen att det går ett tag mellan gångerna man ses. Men denna gång har det gått allt för länge. Vi har mycket att ta igen med andra ord. Eller så fortsätter vi bara där vi är nu.

Den perfekta men svarta.

Jag hittade den perfekta klänningen igår. Tyvärr var den svart. Detta hade inte varit negativt om det inte var för att anledningen till klänningsköpet var bröllop. Och den fanns inte i någon annan färg. Dumt. Nu vill jag ha klänningen ändå, plus en klänning till bröllopet. Det får jag inte.


image392

Bild: topshop

Lägenhetsvisning.

Jag är kallad till visning för nyproduktionslägenheter i Huddinge centrum. (Rådsvägen så du vet L) Huddinge skulle vara perfekt med tanke på att jag jobbar i Södertälje, men oj så dyra lägenheter. Andy, kom hit!


Busy women

Att få fler än två personers scheman att passa ihop för en planeringsfika verkar vara en omöjlighet. Och det visste vi nog redan från början. En kan på måndagen, en fjärde på torsdagen och någon kan inte alls. Tja, vad ska man säga. Det finns en anledning till att jag aldrig har varit elevråds ordförande, aldrig  kursrådrepresentant eller att jag aldrig någonsin har engagerat mig politiskt. Det är för mycket jobb och för lite utdelning innan man ens är igång. Och sanningen är att även om jag är engagerad så är jag också alldeles för bekväm. Eller lat om du så vill.

Nu har
Hanna stått för samordningen(inte heller hon överlycklig över sin nya roll) och nu väntar planeringen. Tio tjejer, tio scheman, tio ideér. Fortsättning följer.

image391

Balkongen och jag.

Solen skiner i Stockholm idag. Jag har gått en morgonpromenad och lokaliserat mig mer i området och snart ska jag jobba lite. På balkongen ska jag jobba. Min balkong som alltid är i solläge. Perfekt. Kanske blir det en tur till havet eller Mälaren, min kropp ser ut att behöva lite färg.


I Stockholm.

Jag älskar den nya närheten till mina bästa vänner! Idag har jag och Hanna hunnit umgås, tills vi blev trötta och helt sonika åkte hem var och en. Dessutom ses vi på tisdag igen. Snart är även Emma, Johanna och Anna här. Mina vänner sedan Malta är här och några gamla Gävlevänner. Pappa är här, kusinerna är här, de gamla Stadiumpoolarna är här och tja, min kärlek är i alla fall här hälften av tiden. Dessutom älskar jag staden och snart börjar jag mitt arbete här.

Musiken, kulturen, teatrarna, pubarna, shoppingen och den fina miljön( jag älskar kombinationen av klipphällar och lövskog) är bara en stor bonus.


Underbara.

Klockan fem kom vi hem till Hagsätra i morse. Jag har tagit varje tillfälle jag hittat för att sova och är inte särskilt trött. Det är dock Andreas som suttit vid ratten. Dagarna på Gotland har varit blåsiga och lite för kalla, men underbara ändå. När det går ett tag glömmer man nästan hur mycket man saknar någon, när man träffas igen kommer känslorna tillbaka. Söta lillasyster, jag är inte hel utan dig.

Något annat megabra med resan är all god mat vi ätit. På systers
Sjökrog lagas den godaste maten man kan hitta. Och där har vi ätit, dag ut dag in. Den enda som klagar är magen, som tycker att det får vara slut på onyttigheter. Jag håller med. Men väntar till på måndag.