Lördag kväll.

Karro är äntligen hemma från sin långresa. Dagen till ära har vi lagat en mumsig grekisk sallad, skvallrat i kapp med varandra och snart ska vi ut och dricka vin. Det blir vin idag också med andra ord. Jag hoppas att Jessie kan slita sig från sina svärföräldrar och sällskapa oss. Just nu är det enda problemet ett klädproblem. Det ser ut att sluta vid klänning, det brukar det sällan göra.


Som det ska vara.

Klassfesten igår var en trevlig tillställning, tio personer som pratar samtidigt, utan att lyssna på varandra, med humöret på topp. Det är precis som det ska vara.





Det ser ut att kunna bli en trevlig sista termin.

Det var då det...

Lyssnar på en gammal skiva med blandad hiphop. Året måste vara 1994 och låtarna Califonia love, Jump around, Hit them high och den underbara låten Paparazzi. Bland annat. Nostalgi, minnen och partystämning. Hiphopen när den var som bäst helt enkelt. Det är bara att konstatera, jag börjar bli gammal. Hiphopen och solen gör mig laddad inför kvällens klassfest med mina nya söta klasskompisar. Härligt att äntligen ha en bra klass.

Testen av de
nya GB-glassarna fortsätter. När solen lyser och Torsångscafé öppnar sin uteservering är det bara att passa på att njuta. Tyvärr smakade Magnum Equador lite för mycket kaffe, men det är alltid gott med glass. Nu ska jag göra mig redo för att bege mig till Ida genom att digga extra mycket hiphop.

Thank God it´s friday!



Hittade en jacka förresten, men vet inte om jag är helnöjd. Det var inte precis vad jag önskat, men det enda som fanns kvar. Dumt.



Stockholm i mitt hjärta.

Trots att alla springer runt omkring mig blir jag ändå lugn när jag kommer till Stockholm. Jag älskar den stora stadens frihet och dess möjligheter. Jensen var en synnerligen intressant skola och trots vissa blondintabbar från en brunett hoppas jag på ett samtal om någon vecka. Men det är en lång process att gå.

Det är svårt att hitta saker när man verkligen vill och den enda jackan jag hittils fallit för fanns inte i min storlek. Jag fortsätter jakten på den försvunna jackan idag. Men först ska jag träffa Hanna!



Bild från Odd Molly.


Magkänslan.

Idag ska jag till Stockholm för att gå på två så kallade rekryteringsmöten på två olika frigymnasium. Vi får se vad min magkänsla säger mig efter dessa två dagar, både om att flytta och om skolorna. Min magkänsla är ofta velig, men den är ändå det starkaste kortet, min hjärnas beslutångest är värre än värst och inget att lita på för fem öre. Jag hinner ändå alltid ångra mig.

Förutom mötena ser jag fram emot att hinna med att titta på fotboll med papsen, äta lunch med min älskade Hanna, fika med och hos saknade Johanna och dessutom att shoppa. Jag måste ha en vårjacka och dessutom skulle det inte sitta fel med en ny kjol och några nya toppar. Mycket mer än detta på 30 timmar hinner jag nog inte med, även om jag skulle vilja hinna träffa fler och mer när jag ändå befinner mig i meteropolen. Men tja, det blir fler gånger. Kanske blir det till och med dygnet runt så småning om, vi får se vad magkänslan säger mig och vad deras magkänsla säger om mig. Den som lever får se.

Malta reunion.

Av en slump surfade jag på en platsannons där de sökte ungdomsledare till språkresor på Malta. Jag knåpade genast ihop en ansökan, för vem kan vara bättre lämpad än jag? Utbildad gymnasielärare, gedigen erfarenhet av landet och uteställerna och förfärligt trevlig. Tja, vem vet? Jag ska ringa imorgon och kolla om tjänsterna är tillsatta eller om jag har en chans.

 Apropå Malta så håller Annika som bäst på att ordna en Maltareunion, en kryssning verkar det bli. För oss som orkar ta oss i kragen vill säga, för man är inte 20 länge, som då, när det begav sig. Jag undrar vem av oss som skulle orka festa fyra dagar i veckan, i fyra månader idag. Inte jag i alla fall.

 


Inte utan mitt kaffe.

Skolan är snål. Hela dagen har vi lärarstudenter varit på vår fadderskola och suttit i konferenser och på föreläsningar. Skolan har inte bjudit på ett dugg: inte lunch, inte en smörgås, inte en bulle och inte ens kaffe. Det har vi fått betala själva. Dåligt värre. Särskilt då våra handledare sitter i rummet bredvid och njuter av stora kanelbullar med pistage i. Den enda trösten är att föreläsningarna varit toppen bra och både gett mig nya insikter och nya lärdomar, vilket självklart är det viktigaste. Men bristen på kaffe och bullar drar ner helhetsintrycket, med råge till och med. Skolan är snål, särskilt mot studenter. Så är det bara.



Inte utan mitt kaffe.

I början på nya ting.

Delkurs ett är avslutad och kvar är bara ett evighetslångt men ändå alldeles för kort, skrivande av examenarbete. Tio veckor eller kanske åtta. VI får se. Sedan ska lilla Ella ut i det stora världen. Förhoppningsvis inte ensam, för jag är halv utan dig. Den som lever får se vad som händer.

Idag har vi en heldag med föreläsningar, vi alla som tillhör samma fadderskola. Det blir nog inte allt för tråkigt, för alla är så rara. Dessutom får vi förhoppningsvis njuta av en god lunch i solen. Det är så härligt att gå i solen. Tänk om man var barn igen och traskade med dagis sjungande hand i hand på gatorna. Det är man inte.

Vårsol

Mitt halsont är tillbaka och det är värre än någonsin. Efter helgens löpturer sitter det numer i lungorna. Jag har medicinerat mig själv med vila och eftersom jag ska till Stockholm halva veckan är det enklare än annars att inte träna. Jag och Marlene i klassen har dessutom njutit av glass i vårsolen idag. Jag provade den nya Soleron och den var helt okej, om man gillar de andra Solerona. Det gör jag. Dessutom är den läskande för en värkande hals.

(Kanske har någon av er redan noterat att jag skrev ut ett namn, så kommer jag även göra i framtiden. Jag känner alleldes för många med lika initialer för att namnge dem på detta sätt, så håll till godo! )

Klantella.

Sitter i skolan och förbereder mig inför muntlig redovisning och inlämning av kursens slutuppgift. Jag försöker skriva ut, men det går inte. I frustration märker jag sedan att jag skrivit ut en tidigare upplaga av slutuppgiften tio gånger vilket inte är mindre än 100 sidor, Minus på utskriftskontot. Jag fyller surt på det med mina busspengar och inser att jag i eftermiddag måste gå ner till stan för att ta bussen. Varken högskolan eller busschauffören tar kort. Förstår inte varför inte alla tar kort. Tvinga mig inte att ha kontanter, de tar bara slut innan de hinner användas för vad de är till för. Eller så är det min klantighet som ger dålig karma. Vem vet.

Svåger fyller år idag. Äntligen är vi nästan lika gamla igen. Jag ser fram emot tårtan.

Hemska jag...

Det är våffeldagen idag, men jag får inga våfflor. Istället har jag ätit stuvade makaroner hos mormor och det var inte illa det heller. Jag försöker plugga, men orkar inte. Jag vet egentligen inte vad jag orkar, slappa framför tv:n kanske. Varje kväll somnar jag i soffan vid tio och vaknar pigg klockan sex. Att umgås med mig efter nio kommer inte på tal och jag är en allmänt asocial människa. Fy! Må solen och våren göra mig piggare, för det här går inte längre.

Sådan mor, sådan dotter...

Jag vaknade tidigt av att solen kikade in mellan gardinerna. Läste något kapitel ur Stieg Larssons andra bok, lagade lite god söndagsfrukost som vi åt framför Nyhetsmorgon Söndag och nu sitter jag och filar på slutuppgiften som ska presenteras imorgon.

I eftermiddag ska nog jag och mamma hälsa på mina morföräldrar, de allra bästa i sitt slag. Det får bli en promenad dit för att hinna njuta av solen. Knappt en timme tar det, vilket är helt perfekt. Dessutom kan man vara fullständigt säker på att det serveras kaffe med något gott till när man anländer. Suveräna, är vad de är!

Kalaskulla har börjat uppdatera sin blogg igen. Det var verkligen på tiden och jag är överlycklig!

Long time.

Vi hade det mysigt på Afterworken igår, jag, J och min klasskompis M. Riktigt trevligt och riktigt mycket vin. Sådant som man borde göra oftare. Jag hade tänkt gå ut och springa i morse,  men vinet hade satt sina spår och jag hoppas på att orka iväg efter jobbet istället.

Ikväll ska jag och A ut och äta. Lite för att vi vill och lite för att fira att det var fyra år sedan vi träffades på onsdag. Fyra år, en hel evighet. Ändå förundras jag fortfarande över att det är saker vi ännu inte vet om varandra, samtidigt som jag njuter över att slumpen gjorde att jag för fyra år sedan träffade den kille jag vill leva resten av mitt liv med. Tack, du som bestämmer.



Jag tror det var farfar som fick mig att träffa Dig.


Vill ha...

Jag vill ha jackan som Cecilia har på sig i Fredagsbilagan,men när jag ringer runt verkar den inte finnas någonstans. Dumt. Jag får leta i Stockholm nästa vecka och hoppas på det bästa. Annars hittar jag nog en annan jacka där. Men synd, den här är precis vad jag letade efter. Dessutom är den nog inte särskilt dyr.

Äntligen fredag. En fredag jag längtat efter. Länge. Min sista dag på praktiken är över, jag har varit på mitt obligatoriska Lunchpumppass och ätit både lunch och god kladdkaka till efterrätt. För att fira. Om några timmar ska jag på afterwork och ha det trevligt med flickorna.

Lönen bränner i fickan och jag känner ett behov av att handla, köpa, shoppa. Vi får se om jag hinner det.



Avsked.

Jag gillar inte avsked. Men idag är det dags för avsked. Av handledare, av arbetslag och av praktiken. Avsked gör mig besvärad och stel och jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig. Det bästa enligt mig är  när de rinner ur sanden. Men nu är det dags igen och jag ska ge chokladaskar till alla. För att visa uppskattning. För uppskattar, det gör jag. Pust.

Kung i baren?

Min nya upptäckt är att mina allra flesta idéer kläcks under en lång och het dusch. Kanske är det för att jag då får tid för att reflektera utan att samtidigt stressa med annat. Nästa vecka ska jag på föreläsning om lärmetoder, jag tror att det går ut på att vissa lär sig bäst med musik i bakgrunden, andra medan de rör på sig och kanske är det så att jag lär mig bäst när jag duschar. Lite udda ska man ju vara.

Det är löningsdag imorgon. Vanligtvis gör det att jag känner mig som "kung i baren", i mitt nya liv med kommande återbetalningskuld till CSN känner jag mer en stigande panikkänsla över allt som jag vill att mina pengar ska räcka till. Den kommande månaden innehåller både Påsk med dess utgångar, en Stockholmstripp och förhoppningsvis inköp av en ny vårjacka. Dessutom har jag hört att Topshop ska öppna i nya lokaler på Drottningsgatan, något som bara måste besökas.

Men det är bara att prioritera, som mamma brukar sig, och nog överlever jag alltid...

Chokladfrossa

Jag och A hade tråkigt igår kväll samtidigt som vi var ruskigt sötsugna, vilket resulterade i att vi bakade kladdkaka. Att choklad får mig att bli som ett barn på julafton bevisas med dessa bilder.




Impulsivt handlande

Att storhandla är som sagt en av mina favorithobbies, tyvärr är jag och A ganska lata och handlar mer på impuls än efter lista. Efter att betalat en chocksumma märker vi ändå alltid att vi glömt en hel massa. Idag glömdes havregryn och mjölk bort, det finns roligare saker att lägga på minnet..

Jag försöker ändå hitta några nya recept varje vecka som är både nyttiga och goda, denna vecka fick det bli en
Paella och en Kycklingrätt. Verkar vara helt okej vardagsrätter. Matlagning är tråkigt när det går på rutin och i alla fall lite roligare när man anstränger sig. Idag ska jag dock laga färsk tomatpasta med bland annat fetaost, kalkon. och purjolök Inte lika nytänkande kanske, men fetaost går alltid hem hos oss.

Snart slut

Jag vaknar upp till solsken. Det är alltid lättare att gå upp då. Tre dagar kvar på praktiken nu, på fredag ska vi fira eller något liknande med after work. Trevligt. Sedan blir det full fokus på examensarbetet. Känns skönt ändå, att bara ha en sak i tankarna, jobbsökning konkurrerar dock även det om tiden och en massa annat, men en sak skolmässigt.

Jag vill vara lärare i höst. Om jag inte får jobba heltid blir det till att läsa lite mer Svenska,
men av annat slag. Jag måste bredda mig och jag vill bredda mig. Och detta verkar vara en trevlig utmaning. Men nu en ny dag som sagt. Dags för frulle.

Förkväll

Jag är en av dem som inte följde Big Brother det år då Carolina Gynning var med. Därav har jag känt mig lite förvirrad och bortkommen när det talas om henne. Genom Förkväll och ett repotage på Nyhetsmorgon Söndag har jag nu förstått vilken kvinna hon är. Hon har skinn på näsan, hon är snygg och hon är flummig och smart på samma gång. Det är härligt med sådana människor och jag tror att de behövs i den enkelspåriga media vi har idag.

Jag hinner sällan se på Förkväll men när jag gör det njuter jag av en lättsam underhållning, samtidigt som jag äter min middag och skrattar åt deras skämt. Jag önskar TV4 lät dem fortsätta, inte minst då det säkert finns många som jag, som hinner se ibland. Men bara ibland. Tyvärr bidrar vi inte till några höga tittar siffror. Idag hann jag se lite grann, efter städningen var avklarad och korvstroganoffen var lagad. Trevligt middagssällskap då A inte är hemma.



Effektivisering

Ju mer tid man har, ju mindre blir det gjort.

Jag vet inte om oavstående är något känt citat eller så, men jag tror i varje fall att det ligger mycket i dessa ord. Oavsett om det gäller studier, undervisning, städning eller träning. Ju mer du har att göra, ju effektivare är du och ju mer orkar du med. När man ägnar en hel dag i hemmet för att plugga, är det istället lätt att inget blir gjort.

Jag imponeras av småbarnsföräldrar som hinner med heltidsjobb/studier, hushållsarbete och att umgås på samma antal timmar som jag har på ett dygn. Och min fråga kvarstår: hinner man någonsin ägna sig åt annan träning än att åka skridskor med sina barn?

Nu ska jag städa, min hals värker och jag måste avstå från dagens spinning. Vips så fick jag två timmar till hushållsarbete, för idag har jag mycket att göra och då är jag effektiv.

Det kostar på...

... att vara tjej förresten. Jag önskar att alla killar förstod exakt hur mycket det kostar på. Igår handlade jag nytt shampo, balsam och spray till en kostnad av 450 riksdaler. Sedan räcker det länge och håret blir fint. Men ändå. Det är bara för shampo. 


 

Dagen idag

Jag har en lång dag i skolan framför mig. Planering av examensarbetet tillsammans med C på förmiddagen och seminarium på eftermiddagen. Innan jag får återvända hem ska jag träna Pump, nytt pass idag så jag hoppas på att bli riktigt peppad. Det behövs nu.

( Jag har blivit utmanad av
syster, men jag återkommer med resultatet.)


Något är fel...

Det är något fel på mig. Jag vaknar numer senast klockan sju varje morgon, oavsett om jag var ute och drack vin kvällen innan eller om jag somnade tidigt framför tv:n. Igår var jag ute och drack vin, i morse var jag ute och sprang kvart över sju. Jag mötte dock chockerande många andra motionärer av olika slag. Äldre ned sina hundar och pappor med sina barn. Det är nog våren som sätter griller i huvudet och ger oss adrinalin.

En tallrik gröt och en stor kaffe senare är jag nu redo för en dag på arbetet, även om jag hellre hade följt med till backen och njutit av solen medan Svåger och co tävlar. Men man kan inte få allt här i livet.

Kontakannons

Sökes: Den perfekta vårjackan. Kort modell, huva/hög krage och lite sportig, gärna svart eller mörkblå, kanske i annoraktyp.
Finnes: En vårjacksberoende tjej, som har en jacka i varje färg och form. Men saknar en jacka för Vt-07.

Var finns du som vill dela våren tillsammans med mig?




Hittat hem

Jag är som sagt beroende av kvällstidningarnas fredagsbilagor. De ger mig exakt lagom mycket skvaller och kanske lite för lite mode, men mycket nog för att läsas med andakt. När Cecilia idag tipsade om mina älskade jeans, samma modell och samma tvätt, kände jag att jag hittat hem. Att hennes verklighet inte är så långt ifrån min ändå.


(Bild från Acne.se)

Ikväll ska jag dricka vin med J och L och snacka en massa tjejsnack. Efterlängat. Innan dess; en lång dusch, läsning av Pedagogiska Magasinet och en god middag med A.




Den lilla festivalen har blivit stor

Nu bombar jag bloggen med inlägg, men det är sjukt vad mycket bra band det är bokade till vår lilla festival... My god, vet inte ens i vilken ände jag ska börja nämna artister. Kanske med att nämna den senaste i raden, vilket är Alice Cooper.

Själv är jag nog ändå mest glad att få se så många av mina favoriter, och sen hoppas jag på att Kate Moss dyker upp och vimlar med sin pojkväns band. Men det är nog att spåra ur i förhoppningarna lite för mycket.

Karma?

Just när jag trott att jag fått nog av den skånske rapparen, släpper han sin kanske bästa skiva någonsin. "Karmakontot" verkar vara den första singeln, funkar fin fint och får mig fundera på hur min egen karma ser ut, men när man lyssnar på "Låt nr 92" kan man inte annat än dansa, le och digga. Texterna är alltid ett extra plus i kanten. Du kan du, Timbuk!

Omtänksamt

J är en omtänksam och rar människa. När jag kom till praktiken idag hade hon med sig två presenter till mig, en underbart fin grå ballongklänning, som passade mig perfekt, och ett sött sov-set. Appropå ingenting fick jag det, ingenting annat än att hon kommit över det relativit billigt. Det kallar jag omtanke. Vad underbart det är att umgås

 med sådana människor.


Eftermiddagen blev även den en hit. Jag och A ägnade oss åt välförtjänt shopping. Denna gång blev inga kläder inhandlade, men däremot lämnade jag tillbaka ett par trasiga skor och fick ett par nya, A köpte en ny stekpanna åt oss och jag handlade ett diadem ett par solglasögon och nya kaffekoppar. Jag har längtat så länge efter nya kaffekoppar, mina gamla var för mörka och passade inte min hand perfekt. Dessa är vita, stora, passar handen som hansken och kan fyllas med en hel massa kaffe som man ser färgen på. Äntligen. Jag har saknat det och i största möjliga mån driuckit mitt kaffe i min ljusrosa gamla mugg. Den är förvisad till förrådet nu, men dock inte slängd.

Det är härligt att plocka in och rensa ur. Förutom att umgås med mina vänner och min familj, är det få saker som gör mig så lycklig som lyckad shopping.


God Morgon

Solen skiner ute, DN-prenumerationen jag fått av morfar verkar ha kommit igång nu och kaffet smakar perfekt. Jag hoppas på en bra dag på praktiken. Om inte annat måste det nog bli en lång promenad ikväll för att njuta av vädret. Det lär ju inte bli långvarigt.

På ont och gott

Solen skiner ute och för någon sekund vågar man hoppas på att det gått och blivit vår. Förutom morgonens promenad var min lilla utelåsning, i samband med tvättandet i trappuppgången bredvid, min enda stund i solen idag. Då njöt jag inte, utan var mest arg för att jag blev tvungen att vänta 20 minuter i någon kombination av myskläder, träningskläder och med A´s skejtskor på fötterna. Jag vågade inte ens gå till någon av de grannar jag kände för att låna telefonen utan väntade snällt utanför  till A kom hem från träningen. Jag är nog lite fåfäng trots allt.

Våren innebär tyvärr även allergi. Jag har ringt till läkaren och fått påfyllning på mediciner idag, så nu ska jag traska bort till Apoteket och ruinera mig. Duktigt flicka, som fixar medicin utan mammas tjat. Men så länge solen skiner lovar jag att inte gnälla. I varje fall inte över vädret.

Pauluns nya moderna bröd var förresten riktigt gott. Jag har bara provsmakat lite än, men ser fram emot att äta det efter träningen ikväll. Allt enligt föreskrift på förpackningen!


Det moderna brödet

Dagens middag kommer att bestå av Broccolisoppa och det Moderna matbrödet ala Paulun som innehåller en hel massa protein. Det återstår att se hur det smakar. Att Broccolisoppan är god vet jag redan.  Lite roligt att pyssla med lite bak och så när man är hemma för en gångs skull.

Ikväll är det säsongstart för favoritserien . Dubbelavnitt till råga på allt. Jag laddar redan.

Systar

En långhelg med systrarna har passerat. Jag känner mig lite helare. Lite mer tillfredsställd. Jag har starka systrar som klarar mycket, som får stå ut med mycket och tillsammans klarar vi allt. Det är en skön känsla. Vi har varandra om så hela världen skulle vara emot oss.

Idag väntar en heldag med skrivande på min slutuppgift. Solen skiner ute så jag passade på att ta en tidig morgonpromenad för att hinna få ta del av den. Gårdagens spinning gjorde sig tyvärr påmind i mina ben, så njutningen uteblev till viss del. Hade varit lättare om jag hade haft systrarna att promenera med.

 

Du är vad du äter

Amerikanska forskare har fastslagit att Atkins och deras syskon metod GI är det effektivaste sättet att gå ner i vikt. Egentligen kan jag egentligen inte förstå vad grejen är med alla dessa metoder som Hollywoodstjärnorna och många med dem håller på med. Allt handlar väl ändå om hur mycket man äter i förhållande till vad du gör av med. Innehållet i det du stoppar i dig handlar mer om hur du blir att må fysiskt, valet mellan en chokladkaka eller en portion mat borde inte vara så svårt. Men vad vet jag.



Efter kvällens Bodypump pass väntar i alla fall en stor portion torskgryta för mig. Jag hungrar ihjäl!

kvalitet?

Solen skiner ute och jag har vår känslor. Tyvärr har jag knappt hunnit vara ute idag, men snart ska jag i alla fall traska iväg till gymmet. Det är mycket att tänka på just nu, vilket gör mig lite psykiskt stressad, fast jag kanske inte behöver. Ikväll kommer systrarna hit och kanske även kära mamma. Vi ska mysa tillsammans med fruktsallad och sista avsnittet av Leende guldbruna ögon, som jag hoppas inte har gått någon obemärkt förbi.

Det är mycket annat bra på tv ikväll också. Men mest vill jag umgås och ta tillfället i akt. Kvalitetstid tror jag att det kallas. Det är mycket som har med kvalitet att göra just nu, men för det mesta känns det som att jag producera kvantitet. Det är inte alls bra.

Min kärlek




Samma poser om och om igen...

Söndagsmorgon

Tilde de Paula verkar vara sjuk idag och inget blir som det brukar. Läste förresten i Expressens fredagsbilaga att hon dejtar Runar. Låt det inte vara sant, hela min bild av henne förstörs och faller samman.



Jag var fortfarande mätt av den underbara Holidaydippen J serverade till morötterna igår, när jag vaknade i morse. Den stod närmast mig och försvann fort ner i min mage. Det fanns mycket mer som kunde slinka ner tillsammans med vinet också. En tallrik fjällfil med honung och musli senare vill min kropp ha motion. Mycket motion.

Snart väntar i alla fall en skidtur, alternativt långpromenad, med systrarna, trallandes på "worrying kind". Kanske vann rätt låt denna gång.


Vakna nu systrar.

Vem är vi?

Efter morgonens spinningpass väntade en lunch och eftermiddag med älskade syster som kom direkt från tåget hem till mig/oss. ( Jag har lite problem med det där oss:et. Kommer någon verkligen hem till "oss" när det bara är jag som är hemma och det bara är mig de ska hälsa på..? Jag måste fundera vidare på det där. Min kära sambo A föredrar "oss" och jag med egentligen, det är ju vi ju, så jag försöker att använda det ordet...) Meningen var att vi skulle plugga, syster och jag, men det blev mest kaffedrickande, flams och konstiga gymnastikövningar, ala hälsopedagogerna.

Nu har hon lämnat mig för kvällen. Men vi ses redan imorgon igen, då med lillan som sällskap. Jag hoppas med hela mitt hjärta att vi alla hamnar i samma stad så småning om. Det här duger inte.



Kontroll över maten

Jag hör till dem som gillar att handla mat och föredrar detta framför de flesta andra hurshållssysslorna.  Kanske är det ett tecken på att jag börjar bli vuxen, men isåfall har jag varit vuxen sen jag var liten, för jag har alltid gillat att följa med mamma eller pappa när de skulle handla. Mer troligt är det för att jag alltid gillat själva maten och vill ha kontroll över vad som handlas hem.

Det är dags att åka till favvo
matbutiken nu, innan fredagsruschen är här, man vet aldrig vad man kommer hem med därifrån. När jag kommer hem ska jag slå mig ner med en stor kopp kaffe och de obligatoriska fredagsbilagorna.

Ansiktsmask och rödvin

Jag får en härlig myskänsla av fredagar. Kanske härstammar det från den tiden då högstadiediscot var obligatoriskt och man skyndade hem från skolan för att ladda med ansiktsmasker och hårinpackning varje fredag för att göra sig redo för den stundande kvällen. Jag är dålig på det där nu för tiden.

Tio år senare är fredagarna en dag för mig då det är tillåtet att mysa. Fredagseftermiddagarna inleds ofta med veckans bästa Pumppass på lunchen, fortsätter sedan med lite extra god mat och avslutas alldeles säkert efter ett glas vin och ltie för mycket godis, sovande i soffan. Det kanske inte låter så roligt men med rätt sällskap är det underbart. Och ibland bryter jag faktiskt mot trenden.



Mina systrar kommer hem i helgen! Ingen är så glad som jag! Äntligen.



Lite vardagslyx

Att fastna i vardagslunken är lätt och ibland märker man att man kört fast i samma gamla vanor. Det är då det är dags att bryta mönstret och hitta på något skoj. Sagt och gjort. Ikväll blir det bio och i samband med mitt rekryteringsmöte i Stockholm passar jag och A på att fira att det var fyra år sedan vi träffades genom att gå på Wallmans för att underhållna och njuta av god mat. För det är vi värda.



Jag har varit fruktansvärt godissugen hela dagen idag, vilket jag alltid blir när jag sovit för lite. Tröttheten producerar ett sug efter kolhydrater. Nu längtar jag tills bion då jag äntligen kan köpa mig en stor påse att frossa i.

Försöka duger?

Jag vet inte om jag tycker att man ska inse sina begränsningar, men vissa saker kanske det är bättre att överlåta till andra. Min blogg är inte vad den borde vara, men försöka duger kanske och nu låter jag den vara ett tag.  Min käre vän H däremot är en hejare på att måla och designa och äntligen har även branschens höjdare märkt detta. Heja H, ingen är så bra som du!

Jag längtar som en tok till påsken, inte för att det är påsk utan för att det signalerar avslut och början i år. Kursen avslutas, systrarna kommer hem, vännerna kommer hem, det blir fest och förhoppningsvis är det vår ute. Examensarbetet är det nog dock full fart med då. Jag kan inte hålla mig längre. Ta mig dit! 


(Som en liten trevlig slump fick därmed min blogg gå i påskens färg.)

image93


I morgon är det Internationella Kvinnodagen. Vad gör man då? Bär klänning och är extra stolt och kvinnlig eller jeans och extra manlig?

Det rullar på

Så rullar dagarna på med praktik, högskolestudier, jobbsökande och träning i en enda stor röra. Mitt första möte med verkligheten innebär ett rekryteringsmöte på en innerstadsfriskola i Stockholm om några veckor. Spännande att se hur många som sökt och vilka det är jag konkurrerar med. Det enda jag vet är att det är många.

Melodifestivalen står  för underhållningen i helgen och söta J har bjudit hem oss till henne och D för att kika på det hela. Jag  laddar redan nu genom att lyssna på en del av lördagens startfält. Det är ovanligt många bra låtar i år.

Halvfart

Det finns inte så mycket att säga, jag går lite på halvfart just nu. Min rygg värker, mitt huvud värker och motivationen är långt ifrån på topp. Våren, var är du?

Fasen

Min morgonpromenad i morse gjorde inte det minsta gott, istället har jag varit så trött idag att jag knappt orkat stå upp. Som om det inte vore nog har halsen börjat ömma och körlarna svälla. Jag har inte tid att vara sjuk nu.

"Se upp för dårarna"

Det var länge sedan jag såg en sådan bra film som den jag just sett. Jag har skrattat, gråtit och facinerats över de  språkliga nyanserna, de underbara rollfigurerna och de duktiga skådespelarna. Se upp för dårarna var över all förväntan och ännu bättre än man kan tro när man ser trailen. Och det vill inte säga lite.

Tack för detta, Helena Bergström.

Det sociala

Trots att jag jobbar fredag till söndag har hunnit med att ha en social helg. I fredags morse fick jag och E äntligen ihop våra scheman och stegade ut i en gemmensam morgonpromenad klockan sju. Efter en lång arbetsdag kom sedan L, som är hemma över helgen, och åt tacos med mig. Ikväll ska jag ha biodate med A och ser fram emot en trevlig kväll och en trevlig bioupplevelse.

Det tråkiga är att jag knappt hinner se min A i helgen, som jobbar natt, och att jag inte heller kan sällskapa mina systrar och svågrar i Oslo. Men så är det och man får vara glad över det man får.

Ikväll går även Marie Lindholm på repeat i min dator och jag facineras över hur bra hennes låt är, däremot är den långt ifrån en schlager. Men det kallas kanske för Melodifestival nu för tiden..?


I mitt kommande hem

Jag längtar till den dagen då bor i ett hem som är mitt /vårt och inte en hyresgästförenings. När jag gör det, om inte förr, ska jag köpa på mig hela denna serie  (eftersom jag nog är för fattig för hela denna) och sova gott och länge varje natt. Jag ska lägga ner min själ i att måla och putsa.

Ge mig ett kök som är stort nog för alla och ett köksbord med en kökssoffa till där man kan vila, äta, umgås och leva. Dessutom vill jag ha en soffa stor nog för alla och ett kontor med ett skrivbord och en bokhylla där alla mina papper ryms.

Men jag fortsätter att drömma några år till och ser var livet för mig. Sedan är det dags för att inreda.

Lite av varje

Jag har pluggdag idag. Mina pluggdagar är mindre effektiva dagar, i varje fall i pluggavseende. Istället tvättar jag lite, surfar runt och söker några jobb på måfå. Lyssnar på lite bra musik, sorterar papper och hittar fina klänningar jag gärna skulle vilja ha.  Men jag pluggar inte. Eller inte särskilt mycket i alla fall.

Syster E kommer hem en sväng ikväll. Vi hinner sammanstråla och få lite mat hos mor innan hon far vidare till syster J i Oslo. Jag önskar jag kunde följa, men jag får nöja mig med att ringa min lillasyster idag istället. Förhoppningsvis kommer hon hem snart.