Rutiner

Över en månad med festligheter har passerat, men nu är det över. Skönt på ett vis. Äntligen får man leva lite nyttigare utan att ständigt bli avbruten av vin, choklad, glass och god mat. Förstå mig rätt; jag älskar att njuta av livets goda, men så en dag är inte choklad gott längre. Inte på ett par dagar i varje fall.

Gårdagen var toppen, en hel dag av tårtätande och umgäneg, även om systrarna, pappan och morföräldarna var saknade. En ovanlig men bra födelsedag. Idag är en helt vanlig vardag. Spinning, köttfärssås och pluggande. Rutiner klingar inte alltid så illa.

Tanken som räknas

Dagen har knappt börjat men ändå har jag blivit överöst med fina presenter. Och inte bara det att presenterna varit fina, de har varit perfekta, just för mig. Jag inser nu hur bra mina nära känner mig, de känner mig nästan bättre än vad jag själv gör. Systrar som köper perfekta skor och skärp, en 80-årig farmor som skickar mig boken Tjuvlyssnat,  och en pappa som köper mig både ett presentkort på makeupstore och en biljett till sommarens festival. De perfekta presenterna som inte ens var önskade.

Min älskade pojkvän uppvaktade mig tidigt i morse med finfina presenter som bara leder tankarna till Norge, där en äventylig syster ligger med hjärnskakning efter gårdagens åkning på boxar. 80-talets Jofahjälm ska dock få bytas ut mot en nyare årgång. Ännu en perfekt present till en dumsnål flickvän som nästan rörde mig till tårar...

Snart kommer underbara J för att äta tårta, tur att det är någon som tar tag i min födelsedag och sedan väntas släkten.. En underbart, ledig födelsedag där jag märker vad som är värt något i livet och trots att det är symboliskt materielt så är det faktiskt tanken bakom som räknas.

Tack.


27726-80

Äldre

Det känns underligt, jag känner mig ju som en ungdom, inte en dag äldre än 20. Men fakta är fakta. Jag fyller 25 imorgon och jag vet inte vad jag ska känna eller vad jag ska göra. Till att börja med blir det till att äta tårta.



oslo

Oslo var vackrare än vad jag kunnat tänka mig och Lillan bodde finare än vad jag någonsin kunnat ana, men  mest av allt var det underbart skönt att få vara i hennes lilla vardag och se hur livet i grannlandet fungerade. Det verkade fungera fint, vilket alltid är lika skönt för en stora syster att märka

Helgen har hursomhelst varit undebar på alla sätt och vis. Fin miljö, god mat och det trevligaste sällskapet. Men mycket vill alltid ha mer och jag skulle gärna stannat längre, även om ljudnivån ibland kan bli påfrestande hög då så gott som hela familjen A är samlade. Roommatesen var nog chockade och tystade för ett  bra tag framöver.

En lång dag i buss, en värkande rygg och nu är det bara sängen som gäller.

27726-79


Huset, kvarteret, Fogneparken och familjen!


frysta hallon

Efter en lång dags plugg var jag vrålhungrig och i stort behov av mellanmål innan kvällens stepintervall pass. En stor tallrik med naturell yoghurt, hallon och musli senare är jag nu superladdad. Frysta hallon är min favorit för tillfället, det gör både glassen, smoothien och yoghurten godare. Dessutom känns det att man får en liten vitaminkick.

Dagen har även inneburit en gaderobsstädning. Jag rensar och städar då och då, men ordningen är omöjlig att hålla, efter en vecka är det stökigt igen.  Hursomhelst är det riktigt skönt att få slänga och ge bort kläder man inte använt på alldeles för länge. Skönt, men svårt. Särskilt plagg som man har varit ens favoriter är svåra att rensa bort. Nu är det i alla fall klart för denna gång och därmed legitimt att fylla på med nya plagg. Härligt.


hallon

Förlorad kontroll

Jag har ett stort behov av att ha kontroll på saker och ting, oavsett om det handlar om när tåget går, vad som hände på senaste personalfesten eller att skriva uppsats. Just nu saknar jag kontroll. Om två veckor ska jag hålla i ett projekt med en mediaklass och för tillfället vet jag inte ens hur programmet projektet ska göras i fungerar, ännu mindre vad projektet ska gå ut på. Nu är det bara att ägna två veckor åt att öva, öva, öva blandat med etikläsning och en hög tankeverksamhet kring vad projektet ska gå ut på. Panik!

Det verkar annars kunna bli en trevlig praktiktid och en trevlig termin för övrigt. Nu ska jag dricka lite mer kaffe, läsa lite mer etik och fundera kring vad jag tillämpar för metod vid moraliska beslut. J påminde mig om att mottot jag uppfostrats med är etikens gyllene regel:

Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad.

En bra grund att stå på är det i varje fall.

För övrigt: ett underbart roligt aerobics pass ikväll som jag hoppas på att jag bemästrar bättre än förra veckan. Dessutom kommer min kära svåger J ikväll. Jag har saknat honom den senaste veckan.


En ny pärla

Ipoden som A vann anlädde igår, vilket inte bara betyder att han får en ny pärla att fylla med musik, utan även att jag får ärva hans gamla Ipod. Och trots att jag är underbart nöjd med min fina musikmobil, passar det bra med en sprängfylld Ipod. Inte minst då bussresan till Oslo på fredag beräknas ta sju timmar. Bara att fylla till bredden och vänta på det vackra skalet jag beställt.

Vad jag längtar efter att få se
Lillans Oslo, i mitt liv finns inte mycket som är viktigare än att hon har det bra.

Tvättar, pluggar och ska snart på möte med min vfu-handledare. Nervöst. Jag undrar vad vi ska klura ut för uppdrag för fröken Alm. Återkommer med det.

Rivstart och chailatte

Den första dagen i den nya kursen är genomförd. Etikföreläsningen var intessant, introduktionen kort och de nya kurskamraterna var många. Dock fick jag ingen uppfattning om dem, mer än att alla redan kände minst fem stycken, utom de få killar som närvarade. De kände ingen. Som tur var fann jag min gamla fotbollskompis i föreläsningssalen och som tur var så hade jag en trevlig lunch inbokad!

Dagens gympass är avklarat och maten är äten. Nu ska jag avnjuta kvällens första chailatte, i strävan efter att inte ge mig på cheeseballsen som är kvar sedan lördagen, och försöka läsa lite etik. Det är bara att sätta igång, kursen verkar rivstarta. Dessutom vill jag vara klar till kvällens
Guldbaggegala, jag älskar att se skådespelarna i det verkliga livet, men jag har missat de flesta av årets svenska filmer. Så det går på ett ut ,  antar jag.

Nystart

Lördagskvällen innehöll mycket vin, mycket chips, mycket poker och ett mycket trevligt sällskap. En enkel och trevlig lördagskväll, vilket jag behövde just nu. Fantastiskt skönt att stanna hemma och inte ha bråttom ut på krogen, förfesterna är ändå alltid bäst, varför inte stanna där?

Imorgon är det en ny termin, en ny kurs och därmed även nya kurskamrater. Den sista obligatoriska terminen hoppas jag medför trevliga överraskningar, för just nu har jag inga förväntningar alls. Men det blir nog bra, det blir det alltid. Lunchen är inbokad i varje fall, som ett trevligt avbrott i skoldagen.

Nu ska jag dricka lite chaite och titta lite på folket som bor på
träkullen och ladda inför I en annan del av Köping. Vilken underbar serie!

Konstigt

Det är konstigt, oavsett när man köpte produkterna så lyckas alla alltid ta slut på samma gång.  Fondation, ögonnbrynspenna, rouge, ansiktsrengöring, spray, shampoo och balsam. Det är också då man märker hur dyrt det är att köpa allt detta och hur tråkiga pengar det är. Nu är det åter dags för en shoppingtur alá smink och shampo med andra ord.

Vintern har kommit nu och den har gjort det med besked. Och även fast vi alla väntat på detta känner jag mig lite smått chockad av kylan: vad ska jag sätta på mig nu då? Tur att jag köpte en ny jacka förra helgen...

Vi som bestämmer

Även om låten tragglats ett bra tag nu har jag inte riktigt lyssnat på den förrän idag. Fasen, vad rätt hon har  och vilken underbar låt det är. Tack Laleh, där satt du ord på mina känslor.


I form?

Jag älskar prenumerationer och jag älskar erbjudanden. De allra flesta tidningarna försöker faktiskt inte lura en, utan bara fånga ens intresse att fortsätta prenumerera, eller så hoppas de på att man är lat nog för att inte orka säga upp tidningen efter de utlovade numren. En tidning som däremot försökte lura en och faktiskt gjorde det också var träningstidningen I form. 2 nummer och en pulsklocka, endast 49:-.  Då jag ville ha en pulsklocka var det ett toppenerbjudande.

Trodde jag. Efter tre nummer hade de inte skickat fakturan än och när den väl kom och jag ringde för att säga upp tidningen hade de hunnit skicka ett fjärde nummer som jag var tvungen att betala för. Slutsumman blev nästan 200 kronor och tidningen är inte ens bra, den består bara av bantningstips i alla dess former. Inte inspirerande träningstips.

Nu har i alla fall pulsklockan kommit. Fin och bra var den. Så medan jag städar idag traskar jag omkring och räknar steg med stegmätaren och kollar pulsen med pulsmätaren. Hittils har jag idag gått 841 steg och min städningspuls ligger kring 70. Lite roligt det här i alla fall. Men erbjudandet, se upp för det. De lurar dig!

Det ordnar sig

Storstädning står på dagens schema och egentligen är det inte så tråkigt, bara man är förberedd på det och har tid för det. Det har jag idag. För idag är en ledig dag. Den förra kursen är så gott som avslutad och den nya kursen börjar först på måndag. Sen att jag skulle kunna skriva den där abstracten på engelska och börja läsa kurslitteratur, det är en annan sak.

Och ja, jag får nog instämma med
S, det ordnar sig verkligen alltid. Det kan ta olika lång tid och det måste det få göra, men på ett eller annat sätt ordnar det sig. Jag ska försöka printa in det i min hjärna så jag kan sluta vara så hispig över saker och ting jämt, för det mesta har jag verkligen järnkoll på.

Städa var det alltså, det är bäst jag börjar försiktigt och håller mig lugn. A påpekar ofta att jag alltid bli arg som ett bi när jag städar och ja, det kan väl stämma. Ett djupt andetag och gott om tid borde kunna förändra situationen...

En lättans suck

Opponeringen gick bra och uppsatsen blev inte sågad. Även andra jobbiga saker som stod på agendan är nu passerade och det är det som är just huvudsaken, att dagen börjar lida mot kväll. Sedan kan man alltid fundera kring vad som är viktigt här i livet och vem det är som är svag och vem som stark, men tja, det är som sagt en egen diskussion.

Kvällen innebär god mat hos mamma, kanske ett eller två glas vin och tillfälle att umgås med systrarna. Nästa helg är det Oslo som gäller och jag längtar redan.



What about Brian

OC utan Merissa var inte så hemskt som jag kunnat förutspå, inte än så länge i varje fall. Men det var länge sedan programmet hade sin storhetstid. Seth lyckas i varje fall alltid ge mig ett gott skratt och vem vill inte skratta gott?

Det nya efterföljande programmet,
What about Brian verkar däremot vara en riktig hit, och vips har jag återigen onsdagar som en given tv-kväll. Suck. Men men, så länge våren inte är på intågande har jag väl inget bättre för mig på kvällarna.  Appropå det verkar det som att vi snart kan bege oss ut både i spåren och i backen. Härligt.

Köra bil fram och tillbaka till Falun idag verkar inte vara lika härligt dock.



En bra onsdag

Ett trevlig och efterlängtad fika, ett riktigt hårt och utpumpande träningspass och en underbart god middag. En bra onsdag helt enkelt. Imorgon är det dags för ventlieringen och lite andra jobbiga saker. Nu är det tid för att se om OC spårat ur helt, eller om det håller sig kvar på banan...

Livet och framtiden

Funderar lite över sommaren och framtiden, det var länge sedan jag hade valet att ha möjlighet att göra vad jag vill, eller valet har man väl alltid, men studieuppehåll har känt som ett dåligt val och inte ens ett alternativ. Dessutom gillar jag att plugga, eller närmare bestämt, jag gillar att lära mig saker och jag gillar att leva som student utan bundna tider.

Helst skulle jag vilja ha sommarlov, jag har inte varit ledig mer än ett par veckor i rad sedan jag var 16. Men å andra sidan kommer jag att få ha sommarlov alla somrar resten av mitt liv. Ljuva tanke. Något säger mig att det inte kommer att bli så. Hm. Vi får se vart livet för mig. Lite planer har jag i varje fall, som alltid.

motivation

Det är ruggans svårt med motivationen just nu. Jag har i alla fall förklarat opponerandet avklarat och funderar på att övergå till de övriga uppsatserna som ska läsas. Men det får vänta ett tag. En kebabförgiftad pojkvän behöver blåbärssoppa och jag behöver luft. Dessutom är det snart tid för tisdagens spinning och kanske core och sedan kommer söta syster och jag ska laga köttfärssås. Uppsatserna får med andra ord vänta, till imorgon då det är panikläsning som gäller. Smart.


Kallur, kärlek och Dalarna

Jag klappade händerna, skrek rakt ut och fällde några tårar hemma i soffan i går kväll. Susanna Kallur, vilken tjej hon är. En äkta dalkulla, som minsann inte tänker byta Falun och familjen mot ett skatteparadis och pengar. Vilken förebild för alla unga idrottare. Yo go girl!

Även Peace&Love verkar bli något speciellt i år. Det är bara januari än och redan en fantastisk uppsättning av artister. Babyshambels, Promoe, Bo Kaspers och ja... många fler är redan bokad. Härligt , härligt!

Dalarna är inte en sådan dålig plats att bo på ändå.

Vattumannen. That´s Me.

Den sociala utåtriktade Vattumannen är en charmör som ingen kan motstå i längden. Hon kan lägga världen för sina fötter med hjälp av sin intelligens, sitt nytänkande och sin unika karisma.

Tyvärr lyckas Vattumannen sällan samla sig tillräckligt mycket för att ta makten på jorden. Hon har en mängd idéer, visioner och projekt under utveckling- det finns helt enkelt inte tid att bli envåldshärskare... Kanske i nästa liv?


Tack
Elle, äntligen förstår jag...


Salem

Jag tror att jag har en ny favorit! Lyssna och njut!

Förstorad magsäck

Alldeles för omotiverad och alldeles för lätt att hamna här. Dessutom har jag ett ständigt sug efter att äta. Jag tror att julen och de följande veckornas ätande har förstorat min magsäck. Nu är det i alla fall snart dags för att träna Pump. Skönt  med ett avbrott och skönt att få röra på sig.

I mitt liv just nu...




Den nya Nikedressen, min ständiga uniform..


.

Skejtaren, min ständiga kärlek.




Syster, min ständiga fotograf och en annan av mina ständiga kärlekar.




Familjen, inklusive svågrar och andra nära och kära.




Kanoner, när det inte finns något annat att ta till...

Kom igen!

Stormen har kulmat, vi har massa snö ute och det är dags för mig att sätta igång och plugga. Det är riktigt svårt att få tillbaka rutinerna, när man har legat på latsidan länge. Å andra sidan är det bara att bita ihop, för om jag vill kan det här vara den sista terminen jag pluggar. Så kom igen Ella, kom igen!

en stereotyp stockholmare

En galen diskussion med en stereotyp för den som inte gillar stockholmare fick mig hur som helst att tänka lite. Nej, jag tror inte på ett evigt lyckligt liv. Men ja, en bra inställning är nog grundläggande.

En förfest igår med blandade människor resulterade i denna diskussion men även i en trevlig kväll med E &H. Debaser Medis var dock inte vad vi hade önskat utan tunnelbanan fick leda oss hem till far efter någon timme. En trevlig helg har gått till sin ända och nu är det dags för den verkliga vardagen imorgon. Det är bara att bita ihop och köra stenhårt!

Stockholm

En julklapp som förvandlades till en minisemester. Jag undrar hur många minisemestrar jag och A haft i vår huvudstad. Många är det i varje fall. Vi har ett gemensamt intresse i att vistas på Söder. Fika, dricka öl och gå på små klubbar och lyssna på musik. Har man inte turen att bo där, kan man i alla fall passa på att njuta medan man är där.

Rockbjörnen var över all förväntan. Istället för att stå på ståplats råkade vi hamna mitt på kändishyllan bland alla idolmänniskorna och ja, vi trivdes rätt bra där... Min vinterjacka är nu äntligen inköpt, lagomt med snöns intågande i Dalarna, tre timmar är tillbringade på Armémuséet och nu ska vi iväg och äta lite sushi innan kvällen med början på Gädet med E&H. En trevlig helg som ännu inte är slut. De fyra uppsatserna som ska läsas och den norska som ska opponeras på får vänta ännu någon dag...

rockbjörnen nästa

Även om vi kanske kommer att vara äldst på stället, ser jag verkligen fram emot kvällens Rockbjörnen. En eminent och välgenomtänkt julklapp från vår kära far, till mig, min ena syster och våra pojkvänner. Dessutom får vi tillfälle att stanna hos pappa i Stockholm hela helgen för att umgås, dricka öl och kanske lyssna på lite mer bra musik eller hitta något nytt fint plagg att bära. I need and I like.

Duschen och frukosten väntar, det är bara att skynda vidare innan vi ska ge oss ut i blixthalkan...


bensinstopp

Det var väldigt trevligt att träffa J igen, efter att hon varit hemma i Eskilstuna över julen. Dock blev inte dagen som vi först trott. Eller med andra ord, den slutade inte som planerat. Efter att vi fixat ärenden, provat skor och fikat började vi bege oss hem från Falun för att träna. Det tyckte inte bilen att vi skulle, istället gav den upp mitt i en uppförsbacke på motorvägen. Och där står vi i förtvivlan och letar efter triangelknappen...

Som tur var:
1. Slutade Svåger J precis jobbet i Falun.
2. Har jag en snäll svåger, som inte gnäller utan bara kommer till min undsättning.
3. Blev jag arg utan bara fnissig.

Dessvärre:

1. Blev det kallt då värmen inte var på, eftersom jag inte ville riskera att batteriet laddade ur.
2. Hade vi bara ett par vantar.
3. Hann vi inte hem till träningen.

Men nu är vi hemma, välbevarade och i värmen. Slutet gott allting gott!


den som har rätt

Jag har alltid rätt. Eller jag vill i alla fall tro att jag alltid har rätt. Det vill min älskade pojkvän med tro. Att han har alltså. 90 procent av gångerna brukar jag därför lämna ett påstående oemotsagt för att slippa onödiga bråk, 10 procent av gångerna går det inte. Då är det bara så att jag måste ta fighten och bevisa att han har fel och jag har rätt och så är cirkusen igång... Jag är fullt övertygad om att det här är som det är av den enkla orsaken att vi båda är storasyskon. Vi är vana att alltid ha rätt.

Men det är skönt att få vara arg ibland. Och det är skönt att få vara så där riktigt sams efteråt. Dessutom var det jag som tillslut fick rätt, så klart.

Uppsatsen är numer utskriven i åtta fina exemplar och ska leveras till min klasskompis E i eftermiddag för vidare distrubition. VId det egentliga tillfället för distrubitionen befinner jag mig i Stockholm och kan omöjligt närvara. Det är tur att det finns så snälla människor som E!

Nu ska jag kolla över den kommande kursens litteratur och sedan bege mig ut på en liten promenad. Det är bara att passa på när solen för en gångs skull skiner...



otäckt.

Så snabbt allt kan förändras. Gårdagens finslipning och utskrivning av uppsats kom plötsligt av sig när mamma ringde och meddelade att hon haft inbrott i villan. Tre polisbilar, inklusive hund, vardå på plats för att beskåda hur tjuven vänt in och ut på hela huset. Otäckt. Istället för studier bestod därmed gårdagen av att försöka få allt på rätt plats igen och fundera kring vad som verkligen var borta.

Stackars, stackars söta mamma.

Idag vet jag med andra ord vad jag har att göra.



det jobbigaste kvar

Och så var man där igen, en sista genomläsning bara, sen är det klart. Men det är den där genomläsningen som ställer till det, jag orkar inte ögna igenom mina egna ord en endaste gång till. Jag undrar hur många poäng på prov och uppsatser jag skulle ha tjärnat in om jag bara hade orkat med att "läsa igenom" texten, för att inte tala om hur välskrivna blogginläggen hade kunnat vara...

Nu ska jag ta ett stort yogainsspirerat andetag och sätta igång och läsa. En timme bara, sedan är det dags för ett stepup lunchpass och en god och stor lunch. 50 sidor på en timme, det borde funka, om jag inte hamnar här istället.

Wish me luck!


UTMANING 2

UTMANING 2 består av en hel del frågor som ska besvaras, men jag är en av få som alltid gillat det där med enkäter och grejer, så det är bara att sätta i gång och svara. Dessutom vill jag nu även lägga till E bland de utmanade. Nu är ni tre och ni vet vilka ni är...


 

Om min helg kan ni läsa nederst i inlägget...


Hur länge har du bloggat?
Började nog skriva blogg i oktober för ett år sedan men kom inte igång på riktigt förrän i somras tror jag... Om inte dagbokskrivandet på Lunarstorm gills, och det borde det ju, i så fall var det 2001 någongång. Nu mer bloggar jag enbart här.

Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Hade nog ingen bild av dem, var mest avundsjuk för att de fick skriva och inte jag...

Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Jag vet inte riktigt, någon av alla modebloggar tror jag att det var...

Hur känner du inför dina första blogginlägg när du såhär i efterhand läser dem?
Läser dem aldrig. Skriver mest för skrivandet skull och glömmer sedan vad jag skrivit. Men det är skoj att läsa gamla dagböcker och så...

Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
5-10 stycken kanske...

Av de bloggar du läser; hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
En eller två modebloggar blir det nog.

Nämn en bloggare (obs länka!) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om:
Hm... Har ingen sådan favvo... Återkommer med det isåfall. Men av någon anledning har jag fastnat för Legally blondes blogg har jag alltid gillat. Men jag vet inte om hon är så olik mig... Mer lik skulle jag tro...

Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Vet inte. Vissa tycker att det är bra för att de vet vad som händer i mitt liv utan att jag behöver redovisa allt, främst då familjen. 

Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Vet inte, men det utgår jag ifrån. 

Har du hittat en gräns för hur privat du vill vara i din blogg eller tänjs den gränsen hela tiden?
Sunt förnuft gäller väl här, som med det mesta i livet.

Nämn några saker som du aldrig bloggar om och varför:
Det som andra inte har med att göra och det som kan misstolkas.

I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse tror du?
Bekräftelse och bekräftelse, det är självklart roligare när fler läser vad jag skriver. Det främsta skälet till att jag skriver är att jag älskar att skriva. Punkt.

Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Nja. Nä. Men man kan få veta vad som händer i en persons liv.

Har du träffat folk IRL efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? Och i så fall: Var de som du trodde att de skulle vara eller blev du förvånad?
Nej det har jag inte gjort.

Tror du det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Ja, det tror jag faktiskt. Man måste vara medveten om var gränsen går och vad man kan lämna ut om sig själv utan att det kan vara skadligt. Är man inte trygg i sig själv och lämnar ut för mycket kan det få negativa konsekvenser, tyvärr...

Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar?
Nej.

Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller i andras bloggar?
Nja, minns inte. Så nej.

Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig?
Det tar av ens tid som borde gå till studier, för det är då jag fastnar lättast.

Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I så fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?
Ja på båda frågorna.

Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Det kan ge ökad förståelse, men också ett ökat tryck att passa in. Även om det låter präktigt så tror jag inte att modebloggarna medför ett enbart positivt intresse, utan även en ökad fixering.

Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Att jag får tillfälle att skriva av mig mer informellt.

2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet betytt för dig?
Inspiration och nöje. 


Nu vet ni allt om mina tankar om bloggande. Kanske kan det tillföra något för någon... Jag återkommer med en mer normal blogg så småning om. En lugn, trevlig och behaglig jobbhelg som avslutades idag med tacos, negerbollar och yoga framför tv;n( ska bli en ny morgonvana...). Imorgon är det mer vardag än på länge och dags för lite mer normala rutiner. Några dagar i alla fall. På torsdag är det dags för Stockholm och Rockbjörnen och lite fest med vännerna, men innan dess; plugg, träning och vila!

UTMANING 1

Ett av följande fem påståenden om mig stämmer alltså inte. Det är din uppgift att gissa på vilket detta är.


  1. Jag läser fler böcker än vad jag ser filmer.
  2. Jag har spelat innebandy i ett lag.
  3. Mitt favorit land är Grekland.
  4. Jag har aldrig testat droger.
  5. Jag bär hellre jeans än kjol.
Så... vad ska bort?

utmanad...

Jag har blivit utmanad av min vän L . Och det är inte bara en utmaning, utan två. Den första av dem går ut på att jag ska lista fem påståenden och att ni sedan ska gissa vilket som inte stämmer in på mig och den andra utmaningen handlar om att besvara ett antal frågor. Självklart antar jag utmaningarna och utmanar sedan själv syster E och min vän J att deltaga i de båda utmaningarna.

Utmaningarna följer i kommande inlägg...



snö!


vinter

Och så kom äntligen snön. Om så i liten skala. Barnens jullov är räddat även om det bara är en dag kvar och människorna kan äntligen börja le. Låt detta bara vara en början och inte ett slut.

L och hennes band var fantastiska igår. Och ja, jag ska köpa skivan nu, har inte riktigt fått tummen ur tidigare. Härligt med lite bra musik även om jag var alldeles för nykter och alldeles för trött. Men nu har jag gjort mitt på den fronten på ett tag...  Dags att traska till arbetet och njuta av att det är lite vitt på marken. Söndag på en lördag idag och dubbel lön hela dagen. Jag tackar och tar emot.

linda

bikini i januari...

Gårdagskvällen tillbringades som sagt med att dricka öl med J och S. Enkelt, trevligt och kanske något av det bästa enligt mig: att umgås med härliga människor över ett glas vin eller en öl.  Det borde göras betydligt oftare och som tur var för mig kommer det att göras om redan ikväll.  L spelar på Kopparhatten och vi ska dit och kika. Dessutom ger det mig ännu ett tillfälle att träffa E&H och det går inte att underskatta.

Innan dess är det dags för ett underbart lunchpumppass med favoritinstruktören och en god lunch med min käresta. En underbart ledig fredag då jag skjuter fram de mesta av måstena till måndagen, då det bland annat är dags för att tampas en sista vända med uppsatsen innan ventileringen. Men det är ingen fara på taket.

Framöver: Bokad personalaktivetet med Falubutiken; bad  och fest i Aquanova. Jag känner ett visst motstånd för att visa min blåvita kropp för hela jobbet i mitten av januari. Tåls att tänkas på, men jag är varken pryd eller oroad egentligen. Däremot är jag riktigt laddad inför en hård innebandy match på tisdag, där det verkar som det enbart är de bästa är bra nog. Får nog bli till att tjuvträna i  helgen för att hänga med, eller kanske räcker det med att vässa armbågarna...



em och jag

morgon

Vaknade tidigt, fast jag inte behövde. Det jag egentligen behövde var att sova, men det verkade inte min kropp förstå. Jag däremot, insåg att det var allt för mörkt och besvärligt för en promenad eller en löptur och blev fast här istället.

En titt i kylskåpet fick mig att inse att det är dags att handla, egentligen är det dags för allt, städa, tvätta och fixa,  men någonstans måste man ju börja. Så istället för dagens motion blir det till att handla innan jobbet, efter jobbet ska jag ut med några av tjejerna på jobbet och dricka öl. Trevligt, och allt för sällsynt.

Rean börjar idag, så skynda att fynda om du behöver nya träningskläder eller dyligt. Jag behöver det alltid.


årskrönika 2006

Så var ännu ett år passerat i livet. Ett år, som så många andra år, hade kunnat passerat obemärkt förbi, om det inte var för att jag gav det några minuters eftertanke. Någon stilla minuts tankeverksamhet som talade om för mig att år 2006 var året då jag insåg att jag älskar mitt framtida yrke och kommer att trivs som lärare. Jag jobbade dock lite för mycket och umgicks lite för lite. Jag slutade röka och jag började löpa. Dessutom spenderade jag två underbara veckor på Spaniens stränder och resturanger med mina systrar och firade både en 50 års dag och en 80 års dag.

2006 var också året då jag än en gång förstod hur viktig familjen är, jag blev påmind om att jag har ett par underbara vänner och den bästa pojkvännen jag någonsin skulle kunna önska.

År 2006 var ett helt okej år, men år 2007 ska bli ett ännu bättre. Då ska jag älska lite mer och hata lite mindre. Ge lite mer och önska lite mindre tillbaka. Dessutom ska jag ta en examen och fundera på vad som ska komma här näst. År 2007 ska bli glädjen, värmen och kärlekens år. Punkt.