Twitter

Twitter.com/ellinorealm

Du och jag, Emil

Tacos, lösgodis, rödvin och Hanna. Så mycket mer behöver jag inte denna schlagerkväll och exakt det ska jag få. Är inte det toppen?!

Sista andetaget innan friheten

Det var en tid då vi spenderade vårkvällarna sittandes i en park. Fritte klinkade på sin gitarr och Linda sjöng. Vi andra nynnade med och tog ett till klunk av vår öl. Höll i timmarna, rädda för friheten, framtiden.

Vi lyssnade på
den imorse, Fritte och jag. Någon timme efter att han ramlat hem, någon timme efter att jag gått upp. Det slår mig hur lite vi visste, hur mycket vi trodde att vi visste. Hur långt ifrån sanningen om oss själva vi var, hur mycket vi hade kvar att erfara, hur många tankar vi skulle få tänka.

Vår park, vår vardag, våra vänner. Vi är fortfarande vänner. Vi vet lite mer nu bara och vi är lite mindre rädda. Vi kastar oss inte längre ut på samma sätt, men vi väljer våra val. Och så sjunger vi fortfarande tillsammans.

För att jag är svag

En olycka kommer sällan ensam och någonstans mellan gymmet och Vi-butiken gladdes jag åt att jag inte grät. På min spegel sitter ett citat från lyckoburken som Joanna gav mig på min födelsedag:

Your strong because you show me your week sometimes.

Ett samtal, en fika med mina tvillingar,  en storvinst i Betabet, ett glas rött ur boxen och en vetskap om att jag imorgon hinner  det jag inte hann idag gör att jag kommer somna gott. Och så lyssnar jag på Loney Dear och ser fram emot en ny bok.

Jag är svag ibland och lika stark en annan dag.

Jag tappade den i golvet.

Jag känner mig som en bulimiker. Jag valde att inte trotsa mitt godissug, utan följde det i stället. Nu sitter jag vid skrivbordet och mår illa. Min mobil är trasig och jag måste åka hem, för att åka till Elgiganten. Jag tappade den i golvet.

Vad är en oxfilé om du äter den ensam?

Det är morgon och jag äter gröt ensam, så som jag åt gröt själv igår kväll. Mina vänner har flytt staden eller flytt in i arbete för ett tag, mina systrar äter frukost på andra ställen i andra länder och något som är nära är alltid för långt bort. Jag saknar och tar tillfället i akt att hinna med annat för ett tag. Jag tror inte att man är mindre ensam tillsammans, men man är mindre själv i alla fall.

Vad är väl en bal på slottet?

Ju mer filosofisk vetenskap jag läser, desto mer måste jag läsa. Det finns inget slut och mina tankar är i ett kaos. De var i ett kaos även på den tiden jag skrev tentor om det. Tentor och PM. Nu ska jag reda ut begreppen, skapa uppgifter, låta eleverna bli förvirrade. Helst av allt skulle jag vilja hitta tid till att plugga själv.

Men det är skönt efteråt

Jag spinnade idag och särskilt kul är det väl inte, men det är skönt efteråt. Grymt skönt. Jag peppar mig själv att orka ta mig vidare nu och orka gå till gymmet fler dagar under veckan. Jag borde och jag ska. Nu ska jag sova, samla energi och förhoppningsvis drömma så sött som jag vill drömma.

Där ingen annan är

Jag tänker om och tänker nytt, rensar bort halva mitt yrkesliv, rensar bort hälften av mina papper som ligger i högar och flyttar ner till lugnet. Dit inga andra når. Där jag kan jobba. Jag jobbar, får saker gjorda, andas lite och tänker att det blir bra ändå och intalar mig själv att saknad är något positivt.