Underbar klippning

Jag ska klippa mig idag, vilket är underbart på mer än ett sätt. Det allra bästa med att klippninge är  inte att jag blir lite finare i håret, utan att jag får träffa min vän E. Vi har båda alldeles för lite tid och träffas alldeles för sällan. Dessutom är hon den bästa frisör jag någonsin skådat.

Bokrean kändes lite tunn tyckte jag. Inget nytt, annorlunda och spännande, utan mest en massa deckare. Inte för att jag har något emot deckare, men idag håller inte alla god kvalité. Häggs Litteraturens historia köpte jag dock. Dessutom en bok som verkar tänkvärd på alla sätt samt böckerna som alla vill ha. Den ena av dem har jag redan läst, men den får A läsa. Fortsättningen har jag längtat efter att läsa. Dessa är deckare värda namnet. Boken jag vill ha fanns dock inte och får beställas från favvositen. Det är tur att jag gillar böcker för som svensklärare är det ens förbannade plikt att ha koll.

Nu ska jag ta mig an lite kurslitteratur samtidigt som jag tvättar täcken och laddar för spinning. En skön halvledig dag som innehåller lite av varje med ovanstående klippning som pricken över i:et.



Populärkultur

En av mina största förebilder kommer till Borlänge Bibliotek idag. Igår kom jag, till min förtvivlan, på att jag inte kan gå dit. Jag jobbar 10-20. Tusan. Mamma som ska dit får välja mellan att spela in eller memorera. Det blir nog det senare. Nu ska jag rusa iväg på bokrean för att få en liten del av den litterära strimuleringen.

För övrigt var det en fantastisk ny serie på svt igår. Leende guldbruna ögon med hela svenska kändiseliten. Det var länge sedan jag skrattade så länge, trots den allvarliga undertonen. Missa den inte nästa vecka och kolla det gamla avsnittet på webben så länge...
 

Ur form

Helgen tog så hårt på mig att jag fortfarande är ur form och efter frukosten i morse bestämde jag mig för att se dagens föreläsning via webben istället. Tyvärr lyckades jag inte hitta den, utan har istället börja formulera syftet med kommande examensarbete. Inte en dag för sent då det ska vara inskickat imorgon. Jag hoppas att min medförfattare C, som kommer snart, har några kloka tankar.

Den här veckan måste nog gå i hälsans tecken och jag ser fram emot lunchen som består av M´s underbart goda kräftsoppa. Min kropp behöver nyttigheter, vitaminer och träning. Och det ska den få. Alkoholkonsumtionen får bli lika med noll för ett par veckor frammåt. Basta.

Att hitta tiden

Det är ofta svårt att hitta tid att ta sig iväg på kvällarna. När man väl gör det blir det dock alltid lika trevligt. L bjöd på broccolisoppa och god quinoasallad igår. Några timmars tjejsnack senare är jag alltid lite gladare och frågar mig alltid varför jag inte hittar tid oftare...

Efter praktiken idag väntar ett besök hos min farmor i Leksand tillsammans med pappa. Även det något som görs alldeles, alldeles för sällan. Men nu blir det av och jag ser fram emot det. A åker kortvasan dagen till ära och är såklart i mina tankar medan jag undervisar elever. Nu är det hög tid att platta håret och ge sig ut i snöovädret.

Semlor och pasta

Det är semmeldag och självklart har jag ätit en semla. Inte för att jag är stormförtjust, utan mest för att man bör äta minst en semla per år. Idag har jag även ätit den största kanelbullen någonsin på en av fadderskolans konferenser. En riktigt gottedag, toppad med ett spinningpass efterföljt av en stor portion pasta. Jag älskar att äta en stor portion pasta efter ett hårt spinningpass, då blir man riktigt gott mätt!

I morgonbitti ska jag ta tag i CSN härvan. Bara för att reda ut, inte för att klaga. Det kan jag inte. Allt är mitt fel. Som tur var innehåller även morgondagen en sminkkurs hos Makeupstore( födelsedagspresent från far...) och ett utvecklingssamtal angående min vfu som förhoppningsvis går bra.  Jag hoppas verkligen att jag hinner ta en promenad med E också. Alldeles för efterlängtat.

Kom igen Ella, kom igen!


27726-86

Ilska, frustration och tårar

Det jag länge fruktat har inträffat. Csn har uppmärksammat min inkomst. Fan. Jag får skylla mig själv men det känns ändå så orättvist. Man borde privilgeras för att man arbetar, inte straffas för det. Idag är jag ledsen, arg och fruktansvärt fattig. New York får vänta något år till medan jag arbetar stenhårt för att komma ikapp. Det här var inte vad jag behövde.

Tack för att du finns min käraste!

På förstasidorna idag...

Medierna bestämmer inte vad vi ska tycka, men de bestämmer vad vi ska tycka något om. Det är även genom medierna som vi får all information, det är de som bestämmer över diskussionerna och debatterna. Jag saknar just nu en debatt kring hur medierna framställer människor, hur de får människor att må och hur vi andra gottar oss i dessa människors liv utan att tänka på att de människorna också har känslor.

Idag finns återigen en hel rad artiklar kring sorgen efter Johanna Sällström i
tidningarna. På samma första sidor kan vi se Britneys nya frisyr och artiklar om hur Sebastian inte orkade med pressen och lämnade festen för att åka hem. Kända människor är också människor och det är inte meningen att man ska dö ung. Det krävs en debatt kring vad medierna skriver och hur vi ska tolka vad de skriver. Men eftersom att medierna är de som bestämmer vad vi ska tycka kring, kanske den debatten uteblir...

Jag hejar just nu på Carolina Gynning som gör sitt privatliv offentligt och för en debatt kring hur långt unga flickor kan gå för att bli omtyckta, kända och bekräftade. Mer sånt!

Dagen, kvällen, livet

Trots att jag somnade sent och vaknade tidigt har jag varit ovanligt pigg idag. Kanske för att jag vaknade av mig själv. Innan åtta befann vi oss i soffan båda två, surfade, kollade på Shrek 2 och åt en stor frukost innehållande både gröt och ägg. I min ensamhet äter jag nu min lördagsmiddag innehållande en riktigt nyttig soppa, med ett inte lika nyttigt grekiskt bröd till. Jag lyssnar in mig på Säkerts fantastiska skiva och funderar över det lilla och det stora i livet.


Någonstans är det faktiskt viktigast att man försöker, sedan är det bara att hoppas på att någon uppskattar det man gör.


Efter att A slutat jobbet ska vi hem till J och D för att titta på kvällens slageromgång. Trevligt, mysigt och alldeles lagom.

Som en godispåse

Idag har jag sökt mina två första jobb som gymnasielärare. Platsbanken är lite som att öppna en godispåse, det finns så mycket gott att man inte vet vad man ska välja, så det är lika bra att prova allt för att tillslut se vad man får. Det kanske inte är lika roligt den dag man inser att man inte får något av jobben, eller inser att man måste bostätta sig 100 mil från kärleken, men än så länge är det spännande, mycket spännande.
.
Ikväll är det lite ommöblering, kebab, glass och gitarrspelning som gäller.

Kärlek!

Jag har åkt långfärdsskridskor för allra första gången. En ganska intet sägande upplevelse. Eller, det var härligt, men jag trodde att det skulle vara härligare, jag kände ingen direkt skillnad mot att åka vanliga skridskor. Helt okej sport i varje fall, med en väldigt stor tantvarning.

Johanna Sällström är död. Jag är berörd, chockad och inte alls glad. Fan.

Annars en trevlig dag då jag äntligen träffat J som flyttat till storstan och ätit Pasta med räkor ala pappa med min kära för att fira alla hjärtans dag, ett glas vin  blev det till maten också. Nu ska vi i väg på bio. Underbara Älskade. Jag vet inte vad jag tycker om denna högtidsdag egentligen, men oavsett vad är det lika bra att utnyttja den för att ha trevligt, istället för att sitta hemma och vara bitter. Så, en trevlig dag och kväll önskar jag Eder alla!

En aktiv helg

Jag har haft en underbar helg tillsammans med min älskade A. Det är annars sällan vi får en ledig helg tillsammans för att bara umgås. Nu har vi hunnit med att äta ljuvlig kräftsoppa och spela poker hos M och M, åkt skidor, inhandlat nya skidor ( och ett par nya jeans...) och myst med Melodifestival och godis i soffan.

Idag blir det mer längdskidåkning och besök av både syster, mamma och mormor och morfar. Men först en rejäl frukost framför störtloppet innehållande nybaktbröd, ägg och Godmorgon juice.




Fredag

Jag har längtat efter den här fredagen. Inte för att den innebär något speciellt, utan  för att den inte gör det. Det händer sällan att jag är ledig på en helg och är hemma. Denna helg är jag det och en massa trevligheter är inplanerade, med start ikväll  hos M&M. Skönt att bara få tillfälle att ta hand om varandra och umgås.

Helgen innebär även minst två skidturer. A ska åka kortvasan( jag och J ställde in p.g.a. den dåliga vintern...) och jag vill bara få passa på att njuta lite av träning och solsken medan det går. Både älskade men sjuka
syster E och kära F är hemma i helgen också, så det lär inte bli tid för att ligga på soffan och lata sig.

Innan allt detta är det hög tid för att hålla i lite lektioner på praktiken och träna lite gym. Jag ser fram emot en bra dag.



Solstrålar

Lördagskvällen var väldigt trevlig och väldigt lagom. Perfekt mat, perfekt sällskap och lagomt många öl. Bolanche var kanske ingen höjdare, men så pass roligt att jag inte ville gå hem förrän en kvart innan stängning. Det var lite ont om solstrålar ute, men de som var där underhöll mig till max. Dessutom är det alltid roligt att träffa folk som man inte träffat på länge.

Efter en dag på arbetet är det lite motigt att plugga nu, helst hade jag velat träna och lagat mat, men ett måste är ett måste och reflektionerna måste skrivas. Nu.


Som man bäddar...

En dag i backen slutar alltid med en kväll i soffan med dunkande huvud för mig. Jag undar varför,  men jag tror att det har med blåsten att göra. Trycket. Eftersom att jag åker så snabbt och hoppar så högt.. En hel kväll var förstörd och det enda som hjälpte var en masa tacos och en massa sömn...

Jag vaknade i morse med vetskapen om att jag glömt att läsa en bok och skriva ett PM. Mitt lugna jag blev med ens ett stressat jag och det var bara att läsa om etiska principer vid frukosten. Nu ska jag skynda vidare till arbetet, jag har lite skuldkänslor för att jag aldrig hinner jobba, så det är bäst att vara i form när man väl är där. Vi får se hur formen är imorgon efter kvällens Broken Dreams m.m. med J och D.

Dagens tips: Åhlens har halva reapriset och man kan hitta en massa bra grejer. Själv köpte jag snappsglas, strumpor, ett linne, en filékniv och en kalender för mindre än en hundring sammanlagt.