rödvin

Dricker lite rödvin och kollar på Idol. Har tidigare idag varit på ett trevligt släktkalas hos min kära kusin. Jag har en rar släkt, där inget någonsin står still, som jag tycker mycket om. Det ligger nog i någonting med A´s uttalande om att " vill jag ha dig, så får jag väl ta dig med hela paketet..." Helt ärligt tror jag inte att han har så mycket emot min omtumlande släkt han heller. Men den är just; omtumlande. Och kanske lite eller mycket ovanlig. En dokusåpa in real life med andra ord.

Hela paketet, han är söt min A. Jag saknar honom när han är borta, kanske så som man saknar allt som man inte har nära, men han fattas alltid mig när han inte är vid min sida. Ikväll fattas han mig när Jordan Rättsläkare har säsongspremiär. Ett program som det kanske bara är vi som följer i hela Sverige. Men vi gör det med stort hjärta. 22.40 varje fredag på fyran. Missa det inte!

I morgon hoppas jag på lite party med jobbtjejerna och tillika vännerna J och K. Tycker väldigt mycket om dem också! Såklart.

Nu ska jag kolla det här dumma bitcomet, vill inte funka. Jag och datorer...




slösa

Jag är världens största slösa. Eller åtminstone känns det så just nu. Pengarna bara flyger iväg och ändå har jag bara köpt saker jag behöver. Saker från listan jag tidigare publicerade. Nya löparskor blev det igår så nu ska jag ut på en raskpromenad före gymmet och hoppas på att höfterna hyllar mig.

Kalas i eftermiddag efter skolan. Lilla kusinen har blivit stor, 20 år, så vi ska dit för att gratta och äta tårta. Kvällen blir en lugn Idolkväll och det ser jag fram emot då jag ska jobba i helgen. På lördag blir det vinkväll dock. Härligt.

Dags för frulle och havgregrynsgröt, ett litet ps bara för att jag har världens duktigaste syster som klarade teorin på två dagars plugg. Hon måste ha en välprogramerad hjärna, eller något sånt. Duktig duktig!


djävulen!

djävulen

Mycket bättre film än vad jag trodde från början. Självklart visste man slutet redan första minuten, men en trevlig underhållning för sådana som mig, Marian Keyes och Sex and the city freaks! Dessutom fick vi riktigt trevliga goodybags av VeroModa och jag fick äntligen njuta av en stor påse godis!

Nu är jag ensam hemma för ett tag framöver så jag underhåller mig själv med att städa, fixa på datorn och färga håret. Ganska skönt men tomt. Behövligt antagligen.

Brådis igen, börjar snart jobba märkte jag och ska kolla efter ett  nytt duschdraperi innan. Satan, varför blir det alltid så här...

seg

Denna dag tog lunchspinningen all min energi och gav  mig den aldrig tillbaka. Jag har svårt att träna innan lunch, blir ofta trött och energilös resten av dagen. Inte bra, eftersom passet(instruktören) är super och jag skulle gärna vilja fortsätta träna det.

Istället för att ägna mig åt studier har jag idag tvättat, tränat, städat ur garderoben, lagat kesolasange, tittat på Förkväll, msn: at och pratat i telefon. Jag är en djävulskt dålig pluggerska som aldrig lägger ner mer tid än vad som krävs men alltid vill ha högsta betyg. Konstigt nog går ekvationen allt som oftast ihop. Men då och då får jag en käftsmäll som tecken på att jag borde vara mer ambitiös. Helvete, hur gör man?

Nu ska jag snart studsa iväg på bio. Laddar med Marit Bergman i högtalarna och längtar efter godiset! Då jag inte är någon riktig biomänniska så värderar jag godiset minst lika högt som filmen. Men det brukar bli bra när det väl kommer igång.

Bifogar en liten bild på min syster från när vi plockade svamp i lördags. Som sagt fick vi inte så många svampar...

svampplockning

(Nästa gång jag får biobiljetter är det din tur E! Jag lovar. Du är inte bortprioiriterad bara självständig.)

studentlivet

Idag konstaterar jag bara att studentlivet inte är så mycket att gnälla över ändå. Denna dag är en hetl vanlig pluggdag vilket innebär att jag har tid med lunchspinning, fika med K och bio ikväll. Plus att jag har tid att sitta här och slöa. Det är bara att inse att detta förmodligen är sista året jag har tid med ett sådant här lyxliv. Men å andra sidan har jag inte haft semester sedan jag var 16, något att jämföra med alla sommarlov jag har framför mig!

Nu hoppas jag bara att den kära Alliansen skyndar sig att ta bort taket för hur mycket en student får tjärna. Så mycket som jag har plågats av dessa regler så tycker jag att jag är värd att få lite nytta av det jag jobbat också. Förövrigt det enda positiva med en blå regering. (Förutom att man får tjärna 36 000 kronor utan att skatta.)

Så skynda skynda, låt mig tjärna mina pengar!


nya vanor

Som varje morgon väcktes jag av asfaltsläggarna klockan kvart i sju. Det är ett riktigt ovänsen traktorerna för och har så gjort varje morgon i två veckor nu, vilket för min del resulterat i tidigare vanor. I morse var jag ute och traskade klockan sju, medan A låg i sängen med kudden över huvudet för att kunna somna om. Men tidiga vanor behöver inte innebära dåliga vanor. Det finns en viss tjusning över att ha samma rutiner som andra vanligt jobbande människor, som student kan man lätt vända lite på dygnet.

Föreläsningen idag var oerhört förvirrande och berörde inte riktigt mitt favvoämne. "2+2 behöver inte bli 4, det beror helt på hur man ser på det..." Okej, filosofiska tankar kan vara intressanta, men inte då man försöker förstå vad argumentationsanalys är. Just då är konkreta fakta det enda jag behöver. Ärligt talat; Mkv C är ingen superkurs. Väldigt spretig, ojämn och tråkig!

Handlade lite idag för att pigga upp mig själv efter filosofigubben. En ny kappa från HM, som inte var röd utan svart och kort. Den röda var fantastiskt fin men dessvärre inte fantastiskt fin på mig. Den svarta kändes mer som jag. Därav beslutade jag, efter mycket om och men och efter att hämtat en arbetande J som smakråd, att det fick bli en svart jacka. Som kompensation köpte jag en röd, lång stickad tröja på Vero Moda, gick med i deras klubb och fick förhandsvisningsbiljetter till Djävulen bär Prada. Den snälla expiditen gav mig t.o.m. två för att jag skulle slippa gå själv, så nu ska jag och yngsta syster på bio imorgon!

Tränat järnet idag. Ont i varje liten muskel och kom fram till att jag blir tvungen att köpa nya aerobicskor också. Inte bra! Men satan vad slitna och osköna de jag har är, för att rädda knäna är detta ett måste. Roligt pass förövrigt.

Till kvällsmat blev det havregrynsgröt. Blir lätt så när A jobbar. Nu ska han till Norge och fiska hela helgen så vi får se vad min kost blir att bestå av då. Antagligen pasta, take away, gröt och godis. Inte så illa det heller...

på inköpslistan denna månad...

Löning idag- alltid lika trevligt.

Denna månad vill jag ha:

Vardagsstövletter- sådana utan klackar så att det inte låter när man kommer gående.

Adidas löparskor- även om det har varit dåligt med löpande på sistone, så promenerar jag nog x antal mil i veckan. Mina knän och ljumskar jublar inte över mina gamla utslitna skor direkt...

Målarfärg - till vardagsrummet. Äntligen, äntligen ska det kanske kunna bli fint!

En  fin  och varm kappa- ett måste då hösten nu gör sitt intågande. Egentligen vill jag ha en skinjacka också, men efter att kollat budgeten så, nej, det hade jag inte råd med! Så det får bli kappan. Jag älskar hösten men hatar att frysa!

En klippning och färgning - ni skulle se hur mitt hår ser ut. Emma kom hem!

En till tjock lång tröja- skulle kunna ha hur många som helst, helst med strumpbyxor till. Fint, varmt och praktiskt.

Mysdressen med stort M - finaste, stretchigaste och skönaste. Helt anpassad för mig och mina dagar i hemmet med uppsatsen. Tyvärr, tyvärr får den nog vänta i undanhänget på jobbet. Hoppas på att det blir rea snart. Bortprioriteras med stor sorg!

Duschdraperi - det gamla är trasigt...

Och då undrar ni: " hur ska du få råd med allt" och då svarar jag att " det undrar jag med..."










helgen

Söndag kväll.  Skärgårdsdoktorn, te och mackor. Och sen då? Tv-tablån verkar inte ha mycket att erbjuda efter det, förrutom någon Beckfilm man sett mer än en gång för mycket...  Det skulle vara för Persbrandts skull som man orkar en vända till.

Såg Brokeback Mountin igår. Riktigt bra film som man inte riktigt vill släppa taget om. Se den och skit i om de är bögar eller inte, det är inte det som är grejen. Det är känslan av äkta kärlek, frustration och att inte få den man vill ha. Det bästa jag sett sen Så som i himlen.

En riktigt mysig helg som gått i familjens tecken. Båda systrarna är hemma, vilket inte tillhör vanligheterna, så det är bara att passa på att umgås och njuta. Ikväll blir det dock bara att slappa i soffan med A. Inte så illa det heller.

Den kommande veckan ska jag vara på Haga, vara i skolan, plugga, jobba helgen på Stadium, träna, umgås med systrar och handla lite nya prylar eftersom man får påfyllning på kontot imorgon. Dessutom är det oktoberfest i helgen, Marit Bergman på torsdag och en och annan fika inplanerad. Så då vet ni vad ni har mig.

Förövrigt var Mando Diao precis så bra som jag önskat och jag är precis så urusel svampplockare som jag förutspått... Men men, övning ger väl färdighet antar jag.


ikväll

Mando ikväll. Riktigt peppad. Vi ses där!


skipper eller svartling?

Ikväll är en svår tv-kväll. Och jag är sådär megatrött så att jag bara vill ligga i soffan, helst utan att röra mig en meter. Men en svår tv-kväll behöver inte innebära en dålig tv-kväll. Tvärtom. Idol vs Du är vad du äter - med Kicki Danielsson. Vad väljer ni?

Jag väljer att zappa och till råga på allt är min käre pojkvän och hämtar sin alldeles nya dator just nu, vilket innebär att han kommer greja och installera hela kvällen och jag har soffan för mig själv. Inte så illa det inte!

Mest nyfiken är jag på vad min kära syster och hennes hälsopedagogkompisar kommer att välja på deras tv-kväll ikväll. Jag har en viss känsla att valet är av större värde för dem än för mig...

Nu ska jag återgå till soffan och njuta av en Ramlösa Granatäpple - lätt det bästa som hänt dryckesvärlden i år. Men inte ens det verkar Anna Skipper gilla.

ramlösa

lycklig

Jag har verkligen valt att plugga till världens roligaste jobb. Jag var på Haga idag och kände hur jag saknat eleverna. Skrattade med deras skämt, log åt deras energi och värmdes av deras fina och kloka tankar. I sommar står jag där som klar gymnasielärare. Fasen vad roligt det ska bli!


träningsdags

Mitt lilla liv just nu är ett liv i mysbyxor. Jag går min morgonpromenad, äter min gröt, gör mina inlämningsuppgifter ständigt avbruten av mig själv, mitt surfande och mitt msn:ande, vilket gör att det tar hela hela dagen. Träningen vid fem tiden är därmed dagens höjdpunkt. Både socialt och klädmässigt.  Då sätter jag på mig träningskläder istället för mysbyxor, jag tror att det kan räknas som ett litet framsteg.

Och just av den anledningen har jag kommit fram till att jag ska få köpa en megafin mysdress från Nike. Dyr är den, men stretchig, mjuk och fin! För ska jag sitta framför denna skärm i tio veckor med min uppsats, så måste jag göra det med stil, så mycket stil som det kan vara i myskläder i alla fall.

På tal om uppsatsen, så har jag efter en natt med våndor och ångest beslutat mig för ett ämne.

"unga tjejer mår så dåligt att de vill dö" - en kvalitativ studie om att växa upp i ett mediesamhälle blir titeln.

En blogg kommer startas i enbart det ämnet för att ta lite mer av min tid. Vänta med spänning på en fortsättning.

För övrigt snart dagens höjdpunkt - stepintervall. Jobbigt, roligt, skönt!
På fredag är det dags för Mando Diao. Längtar.


träningsdags

det nya landet

Vaknade upp i ett nytt land. Ett blått moderat land. Vid första anblicken kanske det inte känns så himla hemskt ändå. Men ju mer man tänker på det, desstom hemskare är det. Snart kommer vi ha ett land där de arbetslösa får mindre pengar medan de förmögna får mer, våra sjukhus är privatägda, sjuåringar blir dömda efter deras kapacitet och tolvåringar får betyg. Dessutom kommer vi att leva i ett land där vi får mer pengar i handen efter skatt. Pengar som bara är en bråkdel av vad vi ska betala i nya högre avgifter hos a-kassa, tandläkare och läkare. Jag håller alla tummar jag har och blundar och ber en bön till någon som kanske möjligtvis hör mig att Lejonborg för bövelsen inte får igenom sin helt sinnessjuka språktest!

Hm, jag är oroad. Väldigt oroad. Kanske inte över mitt eget liv och min egen ekonomi, men över andras. De stackarna som inte har ett fast jobb, de som ofta är sjuka eller de som är ensamstående.

Något som glädjer mig är ändå att denna valrörelse är över. Jag är trött på att höra samma argument bollas hit och dit. Jag är trött på alla som är rädda för att diskutera och jag är ritkigt trött på mig själv som alltid, alltid bara måste starta en politisk diskussion. Undra hur trött alla andra är på mig?

Mitt stora fråga så här dagen efter valet är dock varför människor inte vill säga vad de röstar på. Skäms de för vad de tycker eller vad är det frågan om? Lägre än lägst enligt mig.


"det var bättre förr..."

Jag har det rätt bra här i livet ändå. Jag bor ihop med en snäll och rar kille, jag är snart klar gymnasielärare och tycker både om att studera och mitt kommande yrke, jag har många söta vänner och en finfin familj. Ändå kan jag längta tillbaka till det gamla. Eller, inte att jag ältar det, men vissa saker var faktiskt bättre när man inte ännu blivit vad man skulle kunna välja att kalla vuxen.

Särskilt en sak var bättre; hänget. Kanske uppskattade man det inte då och definititvt så förstod man inte hur bra man hade det. Ingen eller väldigt få hade fasta förhållanden, istället hade man en ny förälskelse var och varannan helg. Vännerna var på något sätt viktigare och tillslut somnade man hos soffan hemma hos någon lycklig jävel med egen lägenhet. Eller hemma hos någon med åtminstone egen soffa.

Hänget innebar även att man träffades utan att planera att man skulle träffas. Efter träningen eller de kvällar man inte gick ut, så åkte man bara hem till sina vänner för att ligga i soffan och äta godis. Nuförtiden måste man bläddra veckor fram i almanackan för att hitta en fredagskväll då man möjligtvis skulle kunna hinna med att ta ett glas vin tillsammans. Om båda lyckas befinna sig på hemmaplan då vill säga, vilket ungefär aldrig händer...

Ikväll är en sån kväll då jag önskar att jag var arton. En kväll då alla kom hem till mig och myste med en stor godispåse i handen. (Dessutom hade jag säkert gått på Flamingo imorgon då och dansat järnet med mina killkompisar som jag nu aldrig aldrig träffar. Jag saknar dem!) Som tur var så har jag världens bästa svåger som vill hänga med mig när min pojkvän arbetar. Och han ska veta att han inte är någon reserv, utan en rolig liten figur till vän!

Det finns dock lite bra saker med att vara 24: 
 
-Jag får köpa en flaska rödvin på systemet som jag kan avnjuta ett glas av på fredagskvällen. ( Hade jag varit 18 hade jag inte fått köpa vinet och om någon annan köpt det åt mig hade jag nog druckit upp hela flaskan.
vin

-Jag ska köpa mig ett par nya fina löparskor, för att jag behöver det och för att jag är värd det och för att jag faktiskt har råd med det.

- Jag älskar kaffe och får dricka hur mycket jag vill, när jag vill. sko

- Jag träffar inte mina vänner lika ofta som förr, men  men gudarna ska veta att jag uppskattar de tillfällen när vi möts!



kass

Just nu undrar jag mest hur jag kan vara så jävla kass på engelska så att det tar evigheternas evighet att bara förstå de tolv punkter jag ska analysera den andra texten utifrån. Jag hoppas innerligt att det beror på att man aldrig fick lära sig något om diskursanalys på engelskan i skolan. Lär aldrig bli klar med det här.

Rinde Borlänge Sjukhus och ville ha en tid för min astma. Fick en tid klockan ett idag, tre timmar senare. Se där, en sjukvård som fungerar. Nu är jag mest rädd för vilken diagnos de ska sätta på mig och nervös över hur mycket den jäklans medicinen kommer att kosta. Mycket, för mycket.

Snälla ni, se till att inte Alliansen vinner valet, då kommer vi snart bli ruinerade bara av att gå till doktorn och dessutom kommer det krävas att vi kan ännu mer fackuttryck på engelska för att ta oss fram på arbetsmarkanden. Satan.

kärlek

min a

För det mesta förstår jag det inte, men när jag efter en stunds ältande och en lite längre stunds tankeverksamhet börjar det sjunka in... Det finns ingen som står ut med mig, ingen som peppar mig och ingen som förstår mig som min A. Eller, ingen försöker i alla fall förstå mig som han. Hursomhelst kom jag och tänka på det idag, och eftersom han inte är hemma så skriver jag det här istället. Så alla får veta. För trots allt gnäll från min sida, så har jag verkligen världens bästa pojkvän.

Det ni!

förvirring

Förvirrad, förtvivlad och fruktansvärt rastlös.

Entertain me!


ledig söndag

Lediga söndagar kan vara något av det bästa som finns. De är lämpade för att göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt, en möjlighet som inte annars finns. I varje fall inte i mitt liv. På lediga söndagar får man inte plugga, man får inte städa och man får inte stressa upp sig. Däremot får man gå höstpromenader i solen, dricka en massa kaffe, slappa framför tvn och äta middag hos föräldrar eller svärföräldrar. Samtligt av ovanstående är gjort idag, förrutom det sista. Lagade nämligen köttfärslimpan själv dagen till ära. Resultatet vart tyvärr inte som mammas.

Jag kallar dessa söndagar för just "lediga söndagar", för att det finns väldigt få av dem. Minst varannan helg tillängnas jobb. Alldeles för många tillägnas huvudvärk. Denna söndag är jag lagomt bakis. LIte trött, lite sliten men klarar av att inte ligga däckad.

Vin igår igen. Tror att partypinglan inom mig är tillbaka, efter ett kortare , men välbehövligt uppehåll.

Valet närmar sig med stormsteg. I natt bidrog jag med lite demokrati då jag debatterade med en vilsen, gammal folkpartist. Ritktigt skoj. Dessutom fick jag en massa kaffe, som jag skvätte ut och alldeles för många kakor. En minnesvärd nattlig aktivitet.

Nu är tiden slagen för att starta det stora soffdeget, med A som är mer sjuk än bakis. TIll skillnad från hans bedårande flickvän. Peace out som min svåger J skulle ha uttryckt det. Undrar just hur han mår idag...

du har rätt

Och man kan även inse vad man har utan ett distansförhållande hälsar alltså min käre vän, vilken sliter och längtar och plågas. Så sant så sant. Men ibland tror jag ändå att det kan behövas något som gör att man vaknar upp från vardagen och märker att fan, vad bra jag hade det, eller tusan, varför har vi varit tillsammans så här länge?

Nog om det. Jag har det bra med min lilla A i vår stora trea. Mycket bra, till och med. För det allra mesta, när tristessen inte tar över.

Sprang en mil igår. Skönt när det var klart. Firade med pizza. Mindre skönt när det var klart. Magen var fullare än fullast. Men en mil, det är bra för att vara mig det. Måste bara fixa lite astmamedicin så blir det nog lite lättare skulle jag tro...

Nu ska jag till arbetet. Vad gör man inte för att få shoppa lite extra...?

kaffe,kaffe,kaffe

Jag skulle aldrig klara av ett kontorsarbete. Man blir tung i huvudet, sugen på saker att äta och får ont i ryggen av att sitta still. Denna kurs har rivstartat och jag hoppas bara att det inte blir värre för då hinner jag inte riktigt med. Eller annars måste jag prioritera bort sånt som är roligt. Hm, så okej, jag hinner med. Men ändå.

Suttit och tragglat en engelsktext och svarat på instuderingsfrågor sedan klockan åtta imorse. Ätit frukost, lunch och druckit ett otal koppar kaffe framför datorn. TIllslut gick jag ut och gick i spöregnet och kom hem med delicatobollar för att peppa mig själv. Så till typ eftermiddagsfika blev det te och chokladbollar.

Snart fika med K innan aerobicen ikväll. Hoppar nog kaffet och väljer något som skonar min mage. För den dör snart av inre plågor!

För övrigt ser jag fram emot en helg som nog ser ut att kunna bli riktigt trevlig och definitivt lugnare än den förra. Mycket sociala aktiviteter och även mindre sociala. Bland annat väntar en auktion och en pizzakväll. Blir nog bra det där.




den lilla staden

Såg på Nyhetsmorgon imorse och döm om min förvåning när killarna i Mando Diao helt plötsligt säger något som skulle kunna vara positivt för vår lilla stad. Dessa killar som så länge tagit avstånd och menat att det mesta är skit.

Att vara Borlängebo är något som allt som oftast betraktas med stor förakt. Särskilt av ungdomar och särskilt om man har tänkt stanna kvar i stan för en längre tid. Under min tonår och fram till min 22 års dag ansåg jag att det värsta som skulle kunna drabba en var att man blev fast i stan, jag betraktade de som blivit kvar med sina killar i stan som de stora förlorarna och undrade vad man egentligen kunde tycka var bra med denna till synes lilla industristad utan statskärna.

Då jag för ett par år sedan flyttade till Stockholm i ren förtvivlan över att kunna fastna i Borlänge med min pojkvän började mina tankar förändras. Jag älskade Stockholm( och gör det fortfarande) men jag insåg även de bra sidor en liten stad för med sig. Någon saknar dig på gymmet när du inte varit där på länge, du möter någon du känner när du är ute och går och det tar bara ett par minuter att cykla till en kompis för att dricka kaffe.

Boende i Stockholm insåg jag nackdelarna med distansförhållande, jag upptäckte ensamheten när ingen hejade på dig på stan och jag förstod att trots ett stort utbud så gick man ändå till kvarterskrogen.

Då jag flyttade hem igen såg jag inte längre ner på de som bodde i Borlänge. Däremot kommer jag aldrig ändra min åsikt om att det finns något positivt med att aldrig lämna stan. För det ligger en hel del i att man inte inser vad man har förrän man inte har det längre. Dessutom blir alla ställen tråkiga i längre, eller de blir i alla fall vad man gör det till.

Som mogen 24 åring trivs jag rätt hyfsat i min lilla stad. Men fasen, jag är lite sugen på att bege mig till vår huvudstad för något år till. Vi får se vad som händer efter examen, hursomhelst är ju distansförhållanden  till för att inse vad man har, innan man i tristessens tecken förlorar det.


Prison Break

Prison Break, jag vet inte vad ni tycker, men är det inte uppschasat? Någon på p3 tog idag orden ur min mun när han sa att:" Det tar tolv avsnitt för dem att komma fram till rymningen, sen misslyckas dem, då blir det tolv avsnitt till innan de kan försöka rymma igen..." En ångestframkallande serie som inte kommer framåt är vad det är.

Så nu är A på arbetet, videon är på inspelning och jag sitter här och PrisonBreakvägrar.

Imorn ringer min klocka samtidigt som A slutar arbetet. Tidigt tidigt seminarium. Sen blir det Gävle och syster för hela slanten. Titta på hennes nya lya, äta nybakt bröd och mysa, enligt hennes planer. Äntligen är hela systerskalan återförenad, om så bara för ett knappt dygn.

Löpningen idag gick bättre än förmodat, så nu satsar jag nog på en fortsatt karriär, så fort Js träningsvärk gått över...


det som inte dödar

Vetenskapsteori. Popper och Kuhns värld mot min vilja. Helt plötsligt har jag förstått skillnaden mellan en B -och en C-kurs. Helt plötsligt är det heltidsstudier på heltid, inte heltidsstudier någratimmariveckan med massa tid över. Helt plötsligt är jag fast vid en krånglade dator och funderar på hur fort Peter på Leasy kommer med en ny.

Men det som inte dödar en gör en starkare. Kanske blir jag lite mer allmänbildad av detta. Liksom helgen, har fortfarande inte bestämt om jag ska skratta eller gråta. Men jag har fått lite mer rätsida på det hela och skrattar högt för mig själv emellan åt med Js ekande, förvånade och chockade röst i bakhuvudet:

" Gråter hon nu?"

Hahaha. Det kändes som man var tillbaka på högstadiet, men vad gör man inte för att få vara 16 igen, om så för en kväll? Och hursomhelst och trots allt, så hade jag riktigt roligt. Dessutom gjorde jag inget jag ångrar och då överlever jag igen och blir lite lite starkare, en gång till. Snart kommer jag bärande på en häst. 

Nån måtta får det vara, nu är jag 24 igen och måste fortsätta att diskutera Popper med mig själv och den elaka datorn.

Löpning i eftermiddag med tanke på löftet om tjejklassiken jag gav i lördags. Bäst att sätta igång genast, för jag står vid mitt ord. Oavsett tillstånd och mental ålder.

mindre bra

Jag är för gammal för kvällar som gårdagens. Särskilt när man ska jobba dagen efter och särskilt när  jag inte är så jävla stolt över mig själv idag.

En bra sak är att min syster kommer hem ikväll. En kortis. Just nu längtar jag ihjäl mig efter henne. Älskade älskade Lillan!

En annan  bra sak är att jag snart ska till donken.

att bli älskad

En underligt varm känsla av harmoni. En stark visdom av att inte behöva bevisa. Ett hjärta sprängdfyllt av kärlek, till de få och utvalda. Två fötter på jorden, som förtillfället står relativt stadigt.

Stadigt tills åskan bullrar och jorden skakar. Låt det dröja och ske när vinden vilar.

" Att bli älskad är stort, bara att älska är större".

Tack.

äntligen fredag

Antingen så är det en veckas chockartad träning som gjort att jag nu snorar ihjäl mig eller annars det öppna fönstret i sovrummet. I vilket fall som helst så vaknade jag i alla fall i morse med hals- och öront och en rejäl förkylning. Efter en dag som började med promenad, följt av lunch med H, seminarium om vetenskapen och jeanshandling med svåger så tänker jag tillbringa hela eftermiddagen och kvällen i soffan. MItt sällskap kommer att bestå av  postkodmiljonären, en stor karamellkungenpåse och kanske ett glas rödvin. Med andra ord är det inte ett dugg synd om mig.

Kräftskiva/personalfest med Stadium imorgon. Spännande och trevligt. Vi ska ta farväl till de som slutar och hälsa de nya välkomna. Jag har satt i papiljotter i håret morgondagen till ära.  Mitt hår är ett kaos, som jag inte vet vad jag vill göra med, för lång lugg för att vara kort och för kort för att vara lång.  Därför blev papiljotter räddningen. Får se hur det går utan syster dock, som jag har utnämnt till papiljottproffs. Men men, är väl bara att tvätta ur dem annars. Kläderna för kvällen är också bestämda, med tanke på att vi ska vara ute blir det en grå lång tröja, med röda strumpbyxor och rött skärp med mina nya stövletter till. Vi får väl se om det blir fint eller inte. Varmt hoppas jag i alla fall på att det blir.

A har börjat jobba igen efter en sommar av sjukskrivning med opererat knä som anledning. En ensam kväll är uppskattat, även om det är skönt med sällskap, Men egentid är något som är alldeles för underskattat i vårt stressade och socialtanpassade samhället där man skäms om man är ensam. Idag är jag en stolt ensam fredagsfirare ända fram till klockan nio, då jag ska klippa min svågers hår. ( Hur törs han??!)

De dagliga promenaderna är annars mina små filosofistunder. Jag använder dem till att vakna, att tänka på allt och inget och att skratta för mig själv åt Adam och Gry. Cant live without them. Vare sig programledarna eller promenaderna... Men den där Anders Timell har jag riktigt svårt för...

Min Flygande Jacob väntar på att jag ska ta ut den ur ugnen. Bäst att skynda innan den blir bränd...