(Festivalinlägg 5.)

Gårdagen innhöll allt en festivaldag ska innehålla. Jag träffade gamla vänner och lärde känna nya. Såg underbara band och missade underbara band. Jag hängde i öltälten men blev inte för full. Jag vimlade, umgicks, åt vildsvin och grillade. Jag fick smutsiga skor och klänningen söndersliten. Jag stod längst fram på Mando men längst bak på Marit. Jag fick VIP:a mig in på Maija och jag ägnade inte Alice någon större uppmärksamhet.

image342

Idag väntar en eftermiddagsgrillfest, Elin Sigvardsson, Timbuktu och allas vår Winnerbäck. Blir kvällen hälften så bra som gårdagen så är jag nöjd. Nästan i alla fall.

Mega häftigt! (Festivalinlägg 4.)

Det är Ubergrymt att se sin gamla kompis göra en spelning så grym, för så många människor som sjunger med i varje enskildlåt. Jag hade en stabil klump i magen och tårar i ögonen. När hon sen berättar att hon ska spela med Winnerbäck imorgon och medverka på hans album kan jag inte hålla mig längre. Jag skriker som jag aldrig skrikit förut. Men det har jag, vill jag lova. Miss Li är stor på riktigt.

Oroa er inte för att jag redan är hemma. För hemma är jag, men bara för att fylla på med vin. Snart är det dags för Maia och Sahara, sedan Mando, Timo och Alice. Japp. Det här kan bli en trevlig kväll!

Festivalstaden Borlänge.

Så fylls gatorna med folk, vägarna kantas av glada människor med lustiga utstyrslar och det är liv och rörelse var man än går. Sveagatan befolkas inte längre av tre trogna alkoholister utanför Systembolaget utan av en stor barrikad av människor som sjunger, dansar och ler av lycka. Borganäsvägen är inte längre en öde plats som endast lever upp vid lunchtid då alla banktjänstemän och kontorsråttor behöver mat, utan en metropol för alla som vill vara med på ett hörn, men inte har biljetter in till området.

Det känns inte som att det är i brukstaden Borlänge jag befinner mig, utan någon helt annanstans. För en stund trodde jag det var på bargatorna på Kos, en sekund senare kändes det som jag befann mig vid Saharaingången på Hultsfred, en kanske lite mer verklighetsnära känsla. För det är så det är. Borlänge har blivit nya Hultsfred och P&L-festivalen är nya Hultsfredsfestivalen. Det är precis så vi vill ha det. Eventuella mindre bieffekter får människorna runt omkring stå ut med. Det är faktiskt några som lyckats med något stort här. Något riktigt stort.

Idag är det fredag och jag är upptagen av konserter från 18-02. Innan dess ska jag grilla hos Anna, vädret till trots.

image339
Bild:
Rockfoto

Bandbokarna och jag. ( Festivalinlägg 2)

Då bra band, men inte superduperkända band, spelar i Borlänge är alltid ca 100 personer på plats. Av dem är några fotografer från lokaltidningarna, minst två dj: s, några gamla rockare i olika åldrar och minst två gäng med unga tjejer och killar med attityden "jag-vet-allt-om-musik-och-är-skjukt-emo". Sedan återstår ett troget gäng besökare:

Först är det klubbfixargänget där en eller två fixar eller har fixat bra band till små ställen i Borlänge. De kan allt om musik och är förståsigpåare. De har skinjackor, jeans och kanske lite kajal. Åldern är 25-30 år och antalet i gänget ca tio, varav en är den riktiga klubbfixaren och resten hans kompisar.

Sedan är det gänget från nöjestidningen i stan. Dessa består av föråldrade rockare i 40 års åldern som tror att de fortfarande är 25. Det är de inte. Men de är sjukt trevliga.

Ett tjejgäng av varierande storlek kommer också varje gång.De är många, de har roligt, de är ett år äldre än mig och ibland önskar jag att jag var med i deras gäng. Ibland får jag vara med i deras gäng och dessa tillfällen är sådana tillfällen.

Ett annat tjejgäng finns också. De är fem år äldre, ca 30 alltså, möjligtvis singlar, ströarbetandes och musikälskandes.

Dessutom kommer ett gäng killar. De är sällan ute annars, men ofta ute när bra band spelar, för de gillar musik. Som oss andra som är där. De är sköna killar i 25-30 års åldern som inte utmärker sig på så många andra sätt än att de smälter in i gemenskapen och dricker öl.

Sist men inte minst är det vi. Jag och Andreas och möjligtvis någon eller några av våra kompisar vi dragit med oss kvällen till ära. Vi har alltid lika trevligt och ser alltid fram emot nästa tillfälle att dricka öl med våra liksinnade.

Igår på Kickoffen igår var alla samlade. Dessutom tillkom ett stort antal festivalbesökare, Leif Pagrotsky och dj Nippe, Andreas kompis som spelade underbar musik man kan höra om och om igen. Bäst för kvällen var Kristoffer Åström, men Florence Valantins vänstertakter passade perfekt in i stämningen, av någon anledning.


Nippe. Bild: P&L

(Igår fick jag också höra Jonas Hassen Kehmir tala och det kändes som att jag hittade hem. Mer om det en annan gång för det här inlägget är redan sjukt långt...)



Man blir aldrig för gammal. (Festivalinlägg 1)

Det är kickoff för Peace and Love idag. Kristoffer Åström, Florence Valentine och Basutbudet spelar bland annat. Desstuom ska Jonas Hassen Kehmir föreläsa om författarskap. Nice. Men trots att det är festival i vår lilla stad och människor åker land och rike runt är det många av mina vänner som inte ska gå. Vissa tycker att det är för dyrt, andra prioriterar annat. Kanske är det så att vi börjat bli gamla. Men jag vägrar tro att det är så enkelt.

Kanske är jag för gammal för att ha superduperskoj på ängen på Hultsfred med alla sextonåringar, men jag är inte för gammal för att gå ner på stan, lyssna på musik, dricka öl och umgås med vänner. Tvärtom. Det blir man aldrig för gammal för. Till och med mamma ska gå, hon älskar musik, varför ska hon då stanna hemma?

Hursomhelst. Jag är laddad. Jag har tittat igenom helgens outfitar med viss tveksamhet och jag lyssnar in mig på Shout out louds och märker att mer än en låt faktiskt var bra. Det här blir en bra musikhelg. Nu är det bara att hoppas på att graderna stiger något. Annars får vi värma varandra!

Festivaldags!

Jag har hämtat ut mitt festivalband, köpt en platta öl och varit på Spinning som inspirerade mig med Shout out louds underbara låt. (Tyvärr den enda bra låten på skivan, därav singularis.) Jag är redo för festivalen och jag ser fram emot festivalen. Jag älskar bra musik, jag älskar att umgås och jag älskar att festa. Med andra ord är festivaler min grej!


image336
Festivalminne. Mando Diao, Borlänges stolthet, på Hultan 05.

Jag kan inte sluta...



... tycka att den här låten är galet bra! Den bara skriker sommar, fest och party. Imorgon får jag veta om de är lika bra live, för imorgon är det nämligen Kick Off för Peace and lovefestivalen. Yes!


Lättpåverkad.

Det var många jag-har-just-fått-lönshoppingsugna människor ute på Kupolen idag. Dessutom var vi väldigt få som arbetade. Imorgon bitti klockan åtta är jag där och städar. Frivilligt, men mot betalning. Vi kan inte öppna butiken som ett bombnedslag.

Två timmars arbete väntar och sedan en minst lika lång fika med underbara Marit. Det är alldeles för sällan vi hinner ses så det gäller att ta igen det med råge. Inga kan skvallra som vi! och det är inte bara negativt! Dessutom kanske jag får leka lite med hennes lilla Max som bara blir sötare för var dag som går. Varje gång jag kommer därifrån tror jag att jag vill ha barn, men det vill jag inte, det är bara de som har den påverkan på mig. Den lilla söta familjen och en lätt påverkade Ella.

Det verkar som jag kanske fått en lägenhet i Stockholm. Den är inte världens finaste, men den är heller inte så väldigt dyr. Vi får se hur det går.




Push för självförtroendet.

"Det har ringt hela dagen på min bostadsannons och du är den som verkar mest intressant."

Tack. Sånt gillar självförtroendet. Jag kan inte vara helt kass på att prata i telefon ändå.

                                                 image333

Timbuktu säger det alltid bäst!

...för jag väljer sällan mellanting väljer emellertid
Mellan ting medan ny information-tion väller in
För olika mänskor samma tankenötter o knäcka
Har jag sett det har jag läst det har jag hört det berättas
Att livet ja det är nånting man spenderar och inte sparar på
Själen visar vägen o kroppen ja den vill bara gå...

...ska du steppa, steppa framåt, så ta det så ta det ditåt...


image332

Bäst live är han också. Tack du söte, lille, vise man. Jag ser fram emot
helgen!

Glad midsommar!

Njut av sill, nubbe, förhoppningsvis solsken och trevligt sällskap. Det ska verkligen jag göra.

image331

Åter till Dalarna och bloggen på söndag.

Jag och magkänslan!

Vi fick ett oväntat, men väldigt trevligt besök mitt i telefonpratande, tvättande och matlagande denna enkla torsdagskväll. Inga är så impulsiva som Lina och Per. Eller få är det i alla fall. Jag gillar det. Jag önskar jag var bättre på att inte planera. Istället är jag bäst på det. Men viktiga beslut fattar jag snabbt som blixten och frågar bara magkänslan om råd. Japp. Tvärtom mot vad det borde vara. Eller?

image330
Fina Lina!

Sill, nubbe och trasig klänning?

Gårdagskvällen var jättetrevlig och det var länge sedan jag fnissade så mycket. Åt mig själv, åt Johanna och åt livet. Ja, både livet och sig själv är det bra att kunna skratta åt. Johanna skrattar jag med istället för åt, eller fnissar med kanske, för att hon är så söt och klok!

Imorgon är det midsommar och landet väntar. Min midsommarklänning hade dock gått sönder, men nu är den bytt till en ny, mattillbehören är inhandlade, bakluckan är fylld med öl och vi är redo att möta rusningstrafiken och bege oss åt andra hållet. Kanske är det fel håll, men för oss är det rätt. En äkta midsommar med sill, nubbe, allsång och bondgården väntar. Lite sånt man kan behöva ibland. Lovely! Dessutom är det i Södermanland solen ska skina som mest.

 Glad Midsommar mina kära vi ses snart!

                  



Fröken Ella.

I måndags klockan 16.20 innan löpturen sökte jag jobbet. Fem minuter sedan, klockan 16.25 ringde de mig. I går var jag på anställiningsintervju och igår fick jag jobb. Det ska gå fort ibland.

Svensklärare och mentor på
Infokomp i Södertälje. Ett arbete för mig som gillar när det är en utmaning och något att bita i. Den viktigaste kvalifikationen för arbetet var att man kunde hantera gränssättning. Det viktigaste för mig var att det verkade vara ett härligt gäng lärare, en bra atmosfär och elever som faktiskt behöver mig. Jag får vara en del av deras trygghet, deras stöd och deras vardag. Och det vill inte säga lite.

                                                                               image328
Nu saknas bara en bostad. Vi får väl se hur det går. Annars finns ju papsen runt hörnet att bo hos ett tag...

metrobloggen.se/ella...

... är ett lite enklare sätt att ta sig till min blogg. Eller, enklare att memorera i alla fall. Besök den gärna. Och ofta.

Slarvmaja.

Efter att fikat med Anna insåg jag att jag var i behov av mina gymnasiebetyg till imorgon. De var dock spårlöst försvunna. Efter två timmar sorterande av alla de papper jag dragit på mig hittills i livet är de fortfarande försvunna. Typiskt mig. Andreas skakar på huvudet och ser chockad ut. Jag skakar på huvudet och har ångest. Slarvmaja. Men det är tur att det går att få nya. Dock antagligen inte tills imorgon.

                                                             image327

En vacker dag finns säkert inte längre papper och penna. Kanske passar det mig bättre.

En till blogg.

Jag har skaffat en till blogg. Observera ordet till. Jag ska inte överge denna, tvärtom. Men försöka särskilja dem. Detta är min dagliga blogg, och kommer så förbli. Den andra bloggen är tänkt som min ventilationsblogg. Jag måste få ut mina mer filosofiska eller debatterande tankar någonstans. Och det rätta stället är inte här. Kanske är den andra bloggen det. Vi får se hur det går.

Titta gärna in och besök
mig!

image326

Dumt.

47 behöriga sökande till ett halvårsvikariat. Okej. Jag backar ett steg och inser att jag inte har rätt kombination. Tusan också.

Peace and love!

Nu är Peaceandlove utsålt. 20 000 besökare och en massa bra band. När jag läser spelschemat känns det som att jag kommer stå vid en scen hela tiden. När jag funderar vidare inser jag att det inte är sanningen. Oberoende av band, festival och människor lyckas jag alltid missa både det ena och det andra, för att umgås. Jag tycker om att umgås. Jag får vara glad att jag sett de flesta av banden tidigare och vet vilka jag ska prioritera. För jag tycker om konserter med.

Förutom alla musik finns debatter och föreläsningar jag självklart ska närvara vid. För vem vill missa Jonas Hassen Kehmir? Inte jag i alla fall. En riktigt cool snubbe och ordkonstnär utan dess like, med ett stort intellekt. Imponerande.

Festivaloutfits för fyra dagar? Låt mig fundera. Först ska midsommar firas.

image325

Bland annat ska Linda sjunga för oss!

Snacka om högstadienostalgi.


Att utnyttja systemet.

Jag har alltid varit övertygad om att om man vill ha ett jobb så får man ett. Det finns alltid Mc Donalds, äldrevård, städfirmor och timvikariat. Vill man jobba, så kan man jobba. Jag gillar inte att man utnyttjar systemet och jag gillar inte att man är för lat för att jobba. Under de senare veckorna har jag dock förstått frustrationen människor har då de söker och söker, men inte får något tillbaka. En död telefon och en lika död mail, förutom något enstaka:

Tack för visat intresse, men tjänsten har gått till annan sökande. Vi spar dina papper till senare tillfälle.

Det är då man är glad att det finns alternativa lösningar. En vikariebank, ett extrajobb och en möjlighet att studera och bli både visare och mer kvalificerad. Jag undrar varför inte alla ser dessa möjligheter. Å andra sidan, hade alla gjort som jag, hade det även varit fullsmockat av sökande på dessa fronter. Det är det inte nu.

För tio minuter sedan kom jag dock på att man kanske kan få resor till anställningsintervjuer på andra orter betalda av arbetsförmedlingen och övervägde att anmäla mig som arbetslös. När jag surfar in på Ams möts jag av en stoppskylt och en stängd sida p.g.a. underhåll. Det var nog inte meningen att jag skulle utnyttja systemet ändå. Tack för den moralkakan.


Dilemman.

Och så vänder vi på steken och jag funderar på om Stockholm skulle kunna vara ett alternativ ändå. Staden är underbar och distansförhållande är skit. Ett litet dilemma som jag kan vänta med att ta ställning till.

För övrigt gick löpturen över förväntan. Benen var pigga och lungorna får i alla fall godkänt. En fika med Ida har förgyllt min dag och jag har äntligen hittat en ny ziphood. Jag förbannar mig över att den planerade fikan med Marit blev inställd för en tripp till Stockholm på onsdag. Men, det är klart jag ska åka. Syster Erika är på väg hem från sin Skånetrip och jag längtar efter henne.

                        image324

Tjejmilen?

Jag har tydligen vunnit en anmälan till Tjejmilen. Ibland tänker man inte innan man är med i utlottningar. Nu blir jag ju tvungen att springa. Detta hade inte varit ett problem om det inte vore för att min hemska astma och allergi stoppar min planerade löpträning. Efter några kilometer är pulsen uppe i 200 av astmamedicinen, lungorna är slut på luft och det rinner ur ögonen. Dessutom har jag ingen att springa med. Kanske kan jag muta syster, för hon löptränar i alla fall, till skillnad från mig.

Det postiva är att jag klarar av att springa en mil på vilja, utan löpträning, med spinning som substitut och i augusti är pollenhalten längre. Vi får se hur det blir då. Om Jontes fot är bra kanske vi springer en provtur imorgon, annars inväntar jag bättre tider och fortsätter lyfta vikter på gymmet istället.

image322

Detta föreställer inte heller mig, utan är lånat från Polar.

Lördagskväll.

Vi var och grillade hos Emma och Pepe igår, jag avundas dem och deras lilla trall. En mysig, trevlig och alldeles lagom lördagskväll.




Så länge Emma nu kommer ihåg att hämta ut sin och sin systers biljett till Peaceandlove är allt frid och fröjd. Jag vill inte bli tvungen att gå utan dem! För övrigt har jag hört rykten om att Borlänges festival nu är större än Hultsfred och den näst största festivalen i Sverige i år. Detta får mig för det första att undra om det är sant och för det andra vilken som är den allra största om inte Hultsfred är det. Arvika? Sweden Rock? Tell me.

Kärleksfulla ord.

Vi är dåliga på att beröma varandra. För dåliga på att ge varandra komplimanger. Hur ofta gånger tänker man inte:

" Gud vilken härlig kompis jag har. Tur att jag har henne."
" Fan vilka snygga armar hon har, tänk om jag hade dem."
" Å, vilken bra blogg hon skriver, tänk om jag också skrev så."

Men vi säger det inte. Inte alltid, i varje fall. Istället maler tanken i hjärnan och man avundas egenskaperna lite för sig själv. Jag fick en komplimang igår och det värmer fortfarande i hjärtat. De små, snälla orden, så enkla men så svåra att få fram. Jag försöker säga vad jag tänker, för att göra andra glada. Det ska de vara. Med mer komplimanger och mer kärlek hade vi haft en bättre värld med människor som kände sig snygga, smarta och snälla. Och det är inte illa!

Sommarkänslor.



Det är sommar och Florence Valentine lyckas förstärka den känslan. Jag har fikat i solen med Fritte, handlat två nya klänningar och ska snart iväg och dricka öl och titta på fotboll. Det  var länge sedan jag tittade på fotboll, i alla fall live och i alla fall med tanke på att det en gång i tiden var det absolut bästa jag visste. Titta på fotboll och att spela fotboll. Idag finns andra prioriteringar och intressen. Men fotbollen kommer alltid finnas där någonstans och namnet S
tefan Schwarz kommer alltid att göra mig varm i hjärtat. Nostalgi och sommar. Inte illa.

Sommarens dilemma.

Det bästa med sommaren är att nästan alla är hemma och att man vill och kan hitta på så mycket skoj. Däremot är det sämsta med sommaren att allt händer samtidigt och att man inte har tid att umgås en bråkdel så mycket som man skulle vilja. Jag börjar förstå att de där åtta veckornas sommarlov kommer att komma bra till användning ändå. Den dagen jag nu når dit. Vägen verkar vara lång, allt för lång...

image317
Bild: Telia.

Tillbaka i den lilla staden.

Hemma från Paris är allt tomt, tyst och lungt. Det blåser kallt och allt är öde. Andreas föreslår att vi ska se på Da Vincikoden ikväll, för att känna igen oss och prata minnen. Redan. Vi får se.

Paris uppfattade jag som en vacker stad med extrema klasskillnader och en alldeles för stor mängd turister(så även vi.) Det gav mig massa fina minnen, blåsor under fötterna och några trevliga dagar tillsammans med min kära.


                                                          image316

Oavsett vad.

Jag har plågat mina muskler på gymmet,  packat så att det mesta är klart, grejat i lägenheten och nu väntar bara en lång dusch sedan kommer lillasyster och ser på de två sista Sex and the city avsnitten med oss. Dubbelavsnittet från Paris.  Underbar hiphop, fina vyer och en underbara Carrie. Imorgon äter jag middag i Paris.

                                                                                  image314 Lillasysters bild. Det är hon där i rosa...

Det enda jag inte hunnit göra är att träffa Fritte, vilket får det att värka i hjärtat. Vissa vänner är vänner för livet. Så är det bara. Oavsett det mesta.


Att packa.

Sex klänningar. Tio toppar. Fyra dagar.

Ja, det borde nog räcka.

image313

Det kryper i min kropp av inaktivitet. Trots allt som finns att göra är gymmet ett måste efter arbetet idag. Därmed basta.

Klänning dygnet runt.

Klockan nio begav jag och syster oss ner på stan för att ta en öl. Jag bar då endast klänning. Efter några timmars sällskapande och tjejsnackande med Johanna och två vänner sedan förr, begav vi oss hem igen, fortfarande i förda bara klänning. Det kallar jag underbar, svensk sommar. När vi precis kommit hem ringde den tredje systern och berättade att hon var på stan. Det var så dags då.
      
                                     image312

Trött storasyster pratar i telefon med partyglad lillasyster. Man är inte tjugo längre.

Nyshoppat, igen.

Kupolen har öppet en halvtimme innan jag börjar jobba och stänger en halv timme efter jag har slutat på helgerna. Detta är ett stort bekymmer för min ekonomi. Jag kommer alltid hem med saker jag inte haft en tanke på att köpa innan. Idag kom jag hem med en påse från Cubus bestående av två blåa toppar en i XS och en i M. Blå köpte jag för att det inte fanns någon annan färg, storlekarna valde jag för att det var de enda som fanns kvar och ganska nära S båda två.  Dessutom var det första gången jag någonsin handlat på Cubus. Man kan undra varför jag handlade idag.

Från HM kom jag hem med ett paraply, vilket var ett bra köp, för det regnar i Paris och har planerat att göra det under hela vår vistelse där. En sjal för att den var fin och ett par örhängen för att jag tappat bort det ena av mina favvisar.

                                                               


Sammantaget var min handling inte jätteilla, men kanske inte underbart bra heller. Nu njuter jag av en kall öl, packar min Parisväska och ska snart laga en god middag till mig och lilla, lillasyster!

Jag är partysugen, men ensam om det.

Det viktiga.

Min framtid är oviss och jag tenderar att diskutera den med alla som är idel öra. Då jag ventilerade jobb-bostad-kärlekssituationen med en vän i veckan, förklarade hennes inte så gamle, men vise sambo för mig att det man behöver för att må bra här i livet är:

  1. Någon att älska.
  2. Ett jobb som man trivs med.
  3. 10 vänner, fler hinner du inte med.
  4. En boendesituation du trivs med.
Sedan spelar det, enligt honom, mindre roll var i landet du bor. De du vill ha nära, är alltid närmast, oavsett hur långt ifrån varandra ni bor. Jag är  beredd att instämma och håller gärna med honom. Gör du?

                        

En stuga vid sjön mån tro? Bilden är lånad härifrån.

Bekymmer och så.

Jag är trött, slut, allergisk och har värk i kroppen. Dessutom jobbar jag 10-20 denna vackra sommardag. Må mina jobbarkompisar pigga upp mig.  Det regnar i Paris och vi har idag en helsidesannons i DN om junior sovsäckar. My good, juniorsovsäckar heter det. Men det finns större saker att bekymra sig om, vilket jag också gör.

Ikväll kanske det blir en öl på en uteservering (eftersom att jag inte dricker vin längre), vilket jag verkligen ser fram emot.


Lycka!

Inskickat, avklarat, inlämnat, finito. LYckorus!


Nostalgi.

Andreas informerade mig precis om att Coyote Ugly går på tv imorgon. Undra om man ska samla ihop tjejgänget och köra en favorit i repris. Eller så blir det popcornsskålen och pojkvännen som får duga. En riktigt nostalgitripp till gymnasiet är dock garanterat. 22.00 var visst tiden, så solen hinner nästan gå ner. Perfa!

                   image307
Bild från denna sida.

Nu, nu, nu.

Vi fick VG på examensarbetet. Jihoo! Nu ska det bara lämnas in i utskriven variant, av någon krånglig administrativ anledning, skickas in med massa andra papper och sedan är det bara att vänta på att två examensbevis dimper ner i brevlådan. ( En lärarexamen och en kandidatexamen i Mkv.)

Dagen idag kan sammanfattas genom orden äta, sola och umgås. En bra dag med andra ord. Nu väntar fyra arbetsdagar innan vi flyger till Paris för att njuta, Andreas och jag. Innan dess hoppas jag även på att hinna umgås och njuta mer, mer, mer. Det finns bara en tid och det är nu.



Hur firar du?

Så är vi då lediga och den Svenska Flaggans ska firas, liksom vår Nationaldag. Förutom högerextreministers- och vänsterextreminsters demonstrationer märks det mest genom att inga bilar åker på gatan,  genom att det spelas svensk musik på radion och genom att affärerna har kortare öppettider.

Vår nationaldag har sitt ursprung i att Gustav Vasa valdes till kung den 6 juni 1523 samt att 1809 års regeringsform skrevs under samma datum, vilket jag läser om på det Nordiska Museets
hemsida. Jag ska ägna min nationaldag åt att fika med vänner, sola i solen, äta jordgubbar och glass och kanske lite sill. För något svenskare än svensk sommar finns inte. Inte för mig i varjefall.  Det skulle vara Björnes Magasin i så fall.

                                              image299

Dummare än dummast.

Den stora frågan, som även syster nämnt tidigare, är varför gymmet har stängt på de röda dagarna. Är det inte då vi alla har tid att träna? Jag vill i alla fall träna imorgon, men jag kan inte. Gymmet är stängt och ute finns pollen i stora massor. Jag får spinna järnet ikväll, för både idag och imorgon.

Nu går det ingen nöd på mig, för jag ska traska med Johanna imorgon, med solglasögon och ögondroppar som skydd mot allt flygande i luften, och jag kommer säkert ligga på golvet och göra armhävningar och situps när det kryper i kroppen. Nog överlever jag utan Steppasset imorgon, men dumt tycker jag fortfarande att det är.

image298

Och nej, det är tyvärr inte jag på bilden. Jag vet heller inte vem det är, för jag har lånat bilden från Kellogs.

Så ledig som möjligt.

Uppsatsen är reviderad, klar och inskickad. Nu väntar vi bara på ett betyg och en inlämning av den utskrivna varianten. Jag hoppas på ett bra betyg och blir som vanligt sur när det inte går min väg. Men sånt är livet.

Eftermiddagen bestod av
sol och bad med syster, ett gympass för att få igång musklerna och kroppen igen, en god middag hos mamma och en trevlig fika på uteserveringen med Lillan och Jessie. Jag är ledig i två dagar till i solskenet och jag ska njuta, njuta, njuta av nära, kära, sol, sommar och en massa glass! Helst Solero.

Mina vänner...

... tack för att ni finns! Tack mamma, tack pappa, tack systrar och tack alla!




Och kanske ett litet förlåt till berörda parter. Kram på er!

Lite för rund under fötterna.

Lördagens fest blev en vild tillställning. I alla fall för mig. Faktumet att min mage inte tål rödvin, men att jag drack en alldeles för stor mängd själv, bidrog till att jag mådde värre än värst igår. Men jag är överlycklig över alla söta vänner som kom, alla fina presenter jag fick och att jag hann ha riktigt roligt ända fram tills rödvinsförbrukningen nått sin topp. Dumt Ella, mycket dumt. Du är inte fjorton längre och inte ens tjugo. Tjugofem, glöm inte det. Mormor och morfar var i chocktillstånd.

Nu ska vi fixa till uppsatsen, skicka in den för gott och invänta att få ut vårt examensbevis. Solen skiner och jag vill bara bada.

Examensfest.

Det är den andra juni, solen lyser, det är ganska varmt och jag ska ha examensfest. Hur allt kommer att bli har jag dålig koll på, men släkt och vänner kommer hem till oss för att umgås, äta, dricka och mysa idag. Jag hoppas att det blir trevligt. Annars får de väl gå hem igen. Nu ska jag uppdatera Ipoden med trevlig festmusik. På återseende.

Man borde sova.

05.38 slog jag upp ögonen imorse, sedan gick det inte att somna igen. Galet. Det fick bli en morgonpromenad i gryningen, en stor frukost och nu sitter jag här och är trött.

Jag ska koka en massa pasta till morgondagens chilipastasallad, plocka ihop lite grejer och kanske ringa och boka visning på en lägenhet i Falun. Kanske, kanske är det läge för förändring. Men det borde nog vänta. Andreas sover och kommer nog att göra det länge till.

I går gjorde Andreas förresten slag i saken, travade in på den lokala Folk och Rockbutiken för att köpa Lindas skiva. En kvart senare kom han mycket riktigt ut med skivan, som han betalt ett rejält pris på 169 kr för, men även en hel lista med nya grupper att lyssna på. Han hade visst råkat nämna något om musiken som spelades i butiken för gurun som är ägare. Skivan var riktigt bra hursomhelst.


 
Bild: Missli ( Du är så duktig på att bygga siter Hanna!)