Mucho





Gotland och hälsa på syster. Snart. Om ett dygn eller så. Först middag på Broken med tjejerna, och några av killarna på jobbet... Gott. Mysigt. Trevligt.

Längtar i alla fall ihjäl mig efter min syster. Mucho som hon själv skulle ha sagt. 04.00 natten till fredag återförenas vi.

En perfekt dag!

mobbenElla har köpt sig en ny mob. Hon tycker att den är väldans fin och är lite stolt över den. Men tyvärr finns den ännu inte vid hennes dator, inte heller i hennes väska eller på hennes trip till Gotland i helgen. Nope. För kära Elgiganten var tvungen att beställa den, så hon får den på måndag.

Konsigt det där, stor bild i annonsbladet , som kom igår ifrån samma affär, på en Nokia 6131, men den fanns inte ens som visningsex och skulle ta veckor att få. Men den trevliga tjejen som betjänade lilla Ella fick henne att välja denna söta och funktionella mobil istället. Blir nog bra det med. Mp3, kamera och radio. Allt man kan behöva i det lilla livet.

Annars en skön ledig dag.

Tidig morgon med nyhetsmorgon och frukost i soffan, sedan sol med den varmhjärtade J och den nya Hennes tidningen. Solningen avslutades med thaimat (Gott men jobbig servitör... " Vackra svenska flicka...") som följdes av mobilköpet.  Promenad i alldeles för varmt väder för ändamålet med syster E,   glass i solen och slappning på gräsmattan med svåger J och fika med mamma hos världens raraste mormor och morfar.  Nu är jag och A förenade hemma igen, hamnade såklart framför DN-galan...  Mycket trevligt man kan hinna på en dag!

Med andra ord: En perfekt ledig dag!


saknar

Jag är fan sämst på att vara ensam. På dagarna går det bra, men ju längre kvällen lider dessto jobbigare blir det. Min A är i Småland och hälsar på sin morfar. Och trots att jag har känt ett allt större behov av lite egen tid den senaste tiden saknar jag honom en massa nu. Nu, på kvällen, när jag snart ska sova. Stannar uppe ett tag till tror jag visst...

Imorgon är det löning och dessutom är jag äntligen ledig! Efterlängtat. Båda två. Ska köpa en ny mobil också. Nokia 6131 tror jag visst. Kamera, mp3 och radio. Som det är nu snor jag As mobil till mina morgonpromenader och lyssnar på radio. Skönare än musik på morgonen. Men nu får jag en egen!

Och ja lilla R, jag pumpar fortfarande, men kanske inte i samma utsträckning som vi gjorde under Gävletiden! Vi var nog rätt grova då, om man tänker efter... Men blandar man med lite promenader och aerobic så går det nog fint! Dessutom ligger jag på latsidan för tillfället... Förändring skall ske!


Sov sött ni alla som kan!


Ett system som är bra när det fungerar

Okej, så här är det:

Jag tycker att det är bra att vi lever i ett land som har ett socialt skyddsnät för de som behöver det. Jag tycker det är bra att vi betalar höga skatter och jag tycker att det är bra att det finns bidrag att få för ensamstående, fattiga studenter och arbetslösa.

Däremot är jag helt emot att det är så många som utnyttjar att vi lever i ett samhälle där alldeles för många utnyttjar vårt egentligen så trygga och väluppbygda system. Jag är emot att man för över pengar  till någon annan för att gå på soc, att man väljer bort ett heltidsjobb för att stämpla och att man går sjukskriven fast man är kapabel till att jobba.

Idag fick jag reda på att jag betalat 250 kronor till facket i två år, i onödan. Jag tjänar inte ens på att vara med i a-kassan. Jobbar man extra när man pluggar baseras det tydligen på hur mycket man tjänar då, inte hur mycket man tjänade innan man börjar studera, så som tanten på arbetesförmedlingen sa till mig för två år sedan... Surt. Tänk på allt jag hade kunnat gjort för de 6000 kronorna...

Man måste tydligen vara insatt för att förstå hur man ska gå till väga. Det är de som känner till kryphållen som får pengarna, inte de som behöver de. Eller de som är som mig, aldrig har stämplat och bara försöker göra det man ska göra... Egentligen är det förfärligt. Vi lever i ett informationsamhälle, ändå brister informationen. Allt för ofta.


Hursomhelst är jag tacksam över vårt system. Många kommer att gå till röstlokalen i september och lägga sin röst åt höger för att slippa alla dessa smitare och utnyttjare. Inte jag. Jag är livrädd för privatiseringen och allt den för med sig, jag är starkt emot att man sänker sjukpenningen( ensamstående ska inte behöva jobba med 40 graders feber för att kunna ge sina barn mat på bordet.) och jag gillar inte tanken på att det blir ännu större klasskillnader i samhället.

Jag är inte den sosse som morfar önskar att jag var, men jag är rädd för vad de borgerliga kan ställa till med i vårt samhälle.


tjejkväll

Ännu en lördagskväll är passerad. Det är något speciellt med sommarkvällarna ändå. Igår fick jag uppleva en sådan i lantlig miljö. Närmare bestämt i Sifferbo. Som sagt var det tunnabad, grillning, vin och tjejsnack. Trevligt. Riktigt trevligt. Tack söta K.

Ska träna Pump idag. Första gången på över en månad. Imorgon kommer jag inte kunna gå, tvätta håret eller röra mig överhuvudtaget. Ännu värre lär det bli på tisdag. Men det är skönt att komma igång igen.


Sommarens smak

tjejerna

Egentligen har jag hunnit med en hel del fester i sommar. Ändå känns det som att jag vill så mycket mer. Träffa alla när tillfälle väl bjuds. Sen får man väl vänta till jul innan alla är samlade igen. Det suger att bara vara ledig varannan helg. Med andra ord har jag bara två lediga helger kvar tills skolan börjar. Eller kanske tre. Nästa helg ska jag till Gotland och hälsa på söta syster, två veckor senare fyller mamma 50. Så det är roliga helger jag har.

Hursomhelst är jag nöjd med både förrförraveckans peaceandloveande och förrahelgens grillparty hos E. Hur nöjd som helst faktiskt. I helgen ska vi nog till en jobbarkompis/kompis och grilla ute på landet. Härligt. Klänningen jag köpte igår blev bra. Hade bara önskat att man kunnat få sig lite bränna idag på den lediga dagen, men nej. Det regnar. Typiskt.

Fick plats på Pirats. Rolig film. Gud vad de hade gjort de där sjömännen äckliga. Hm. Men Deppan är lika snygg hur mycket de än spökar ut honom. Kanske till och med snyggare ju mer de spökar ut honom. Rolig rollfigur också...

Nu ska jag försöka få lite gjort. Sen blir det gymmet. Ha en bra dag!

En tom plånbok

Att vara student är en plåga under sommaren och underbart i september. I alla fall ekonomiskt sätt. Just nu är jag hur pank som helst. Det värsta är att begären inte minskar med budgeten. Tvärtom. Jag vill ha allt jag ser. Mest för att jag inte kan få det antar jag.

Köpte i alla fall en ny klänning på lunchen idag. Eftersom att min kompis J börjat på Vero Moda så kommer väl inte bara hennes inköp, utan även mina, öka därifrån.Ídag blev det en gul klänning alltså. Hoppas att det finns lite kvar av min spanska bränna när jag får tillfälle att använda den. Annars laddar jag mest inför hösten. Då ska jag vara rik och ha plånboken öppen. Längtar redan.

Pirats var fullbokad. Får nog bli Beck istället. Surt. Men Persbrandt går ju inte direkt av för hackor han heller: Blir nog bra det här...

Att njuta

my love


Jag älskar mat och ännu mer älskar jag godis. Skulle inte kunna leva utan den goda maten, den oemotståndeliga chokladen och det röda vinet. Av den anledningen skulle jag heller aldrig kunna klara någon cambridgediet vidare bra. Inte för att jag skulle vilja det. Jag förstår inte vitsen med att plåga sig själv till att bli smal, för att sedan bli ännu tjockare. Sunt förnuft pråglar mina tankar kring mat.

Hade tänkt att försöka vara nyttig under den här veckan, det har blivit lite mycket av det goda den senaste tiden. Idag är det tisdag och jag hamnar redan nu på greken i stan. Gott vare. Ännu mer älskade min A maten och han var överlycklig att jag valde bort favvothaien. (Det satt inte en person där...)

I morgon kväll ska jag äntligen gå och se Pirats of the Caribian. En viss Johnny Depp har varit min favorit ända sedan jag var elva och älskade Gilbert Grape. Nu är han tillbaka på riktigt.


Allt och inget

Ingenting händer. Ändå hinner jag inte med allt jag ska. Konstigt att man ibland känner att man inte har någon att träffa, ibland räcker inte en månads almanacka till för alla fikan.

Jag är helt pank. Måste nog låna lite av mig själv och bli ännu pankare nästa månad istället. En ny klänning måste inhandlas. Inte nu, men imorgon. Sista pengarna. Om en vecka är det 25:e.

Back-up

Datorer är bra så länge de fungerar. Jag skrev en lång blogg alldeles nyss och sedan hade jag tydligen loggats ut innan jag publicerade den. Den handlade om mitt uteblivna sportiga jag och var mycket intressantare än vad den här bloggen kommer att bli. Men jag byter ämne. Inget blir lika bra om man gör det en andra gång.   Fast man vet varje ord man skrivit, blir kopian aldrig lika bra som originalet. Kopian är aldrig ens hälften lika bra som originalet.

Varje gång något sådant händer mig tänker jag på när Carries dator i Sex and the city lägger av. Hon går till en datasupport och han frågar om hon inte har någon back-up. Det har hon inte, för ingen har sagt att hon behöver en back-up. Inte förrän nu, när datorn går sönder. Alla hennes texter är borta. ( Men återfinns såklart...det är ju i den fiktiva världen)

Så varje gång jag skriver nya texter, varje gång jag lägger in nya kort och varje gång jag skriver ett arbete för skolan, tänker jag på Carrie. Jag borde verkligen spara det på cd också. Men gör jag det? Nej. En annan dag, kanske.

En dag kommer dator gå sönder. Helt och hållet. Och inget kommer gå att återskapa. Jag vet det. Och trots att jag genom Carrie, och många andra, lärt mig att man bör ha en back-up, så kommer jag inte ha det. Om jag inte gör något åt det snart.

Imorgon kanske. Men inte idag, för nu måste jag sova.



En glad flicka

sisters


Syster E har alltså gått och fyllt 21 år nu. Det ger inte henne en gnutta av panik, däremot ger det mig det. 21, jag var ju nyss där. Jag hade just haft det bästa, eller i alla fall roligaste, året i mitt liv och några månader efter min 21: a födelsedag skulle jag träffa världens bästa pojkvän.  Det var över tre år nu. Helkonstigt. Tiden springer fram och jag kämpar för att hinna med så mycket som möjligt under samma tid.

Hursomhelst är Syster E det största födelsedagsfanet jag träffat. Hon älskar allt med att fylla år, från frukost på sängen till paket och släktkalas. Det är härligt att se henne, som ett litet barn, om inte ännu värre. Syster J fattades oss, hon fattades oss så det värkte i hjärtat, men det är som det är. Ska försöka ta mig ner till Gotland och hälsa på det lilla livet snart. Tänker på henne dygnet runt, så som på båda mina systrar.

Jag har haft en underbar helg med de söta tvillingarna, min ljuvliga pojkvän, hans  bustokiga lillebror och många fler. Hoppas att det blir fler sådana kvällar innan sommaren är slut. Dagarna och kvällarna springer ikapp  med tiden. Myste i solen hemma hos rara L på eftermiddagen idag. Varmt, trevligt och god paj!

Sammanfattningsvis mår jag ganska bra, jag har bra vänner, världens bästa systrar och en toppen kille till pojkvän. Dessutom har jag ringt till farmor nu, så det dåliga samvetet är borta och alldeles snart är det Saltkråkan på TV. Jiippi, vilken härlig bakisdag.

Sån vill jag också bli när jag blir stor...



Min farmor fyllde alltså 80 för en vecka sedan. Och hon är värd att nämnas, om och om igen. Jag nämnde tidigare att hon var med oss och firade hennes dag fram till klockan halv två på natten. Det är bara ett exempel på hur mycket energi hon har. När farfar blev sjuk och allt sämre för några år sedan, kanske var det fem, så började hon ta körlektioner. Farfar hade ju alltid kört bilen, så farmor ville väl vara säker på sin sak innan hon satt igång och köra efter många många års uppehåll...

För tre och ett halvt år sedan dog farfar. Sedan dess har farmor börjat gå på gym varje måndag och tisdag, hon har gått på datakurs, köpt en dvd, flyttat in till Leksand från Tällberg, där hon var och varannan dag går morgonpromenader för att sedan ta ett dopp i Siljan.

Men farmor är inte bara en aktiv kvinna i sina bästa dar. Hon är också otroligt interlektuell. Hon läser allt man kan läsa, diskuterar min favoritbok Ett öga rött med mig ( Läs den om du inte redan gjort det) och är alltid uppdaterade på det senaste. Häromsisten var hon hon oroad för att hon inte riktigt förstod det här med internet. " På alla tv-program så säger de att man ska gå in på deras hemsida, hur gör man det?" Jag svarade att hon klarar sig bra ändå. För det gör man faktiskt, även om det kan vara svårt för oss att förstå.

Det värsta med allt det här är att jag är så fruktansvärt dålig på att hälsa på min underbara krutgumma till farmor. Inte ringer jag särskilt ofta heller. Men jag lovar, att nu ska det bli ändring på det. Hursomhelst är jag helt övertygad om att hon kommer att leva många år till. Eller som farmor själv utryckte det efter att vi sjunigit Ja må hon leva för syster igår: " Det börjar kännas lite vemodigt att man ska leva just i hundrade år, jag är ju snart där..." Vi tröstade henne med att sången är föråldrad.



insikt

Har insett att jag aldrig kommer att bli rik. Jag tycker inte om den insikten. Men det är väl som det är med det. Får nog börja köpa lite fler trisslotter eller hoppas på utomstående krafter.

Tvillingar med stort T



Bara en massa jobb. Hur mycket som helst faktiskt. Längtar tills fredag klockan fem, då blir det födelsedagsfika hos söta syster E och en två dagars lång ledighet. Skönt. Till råga på allt blir det grillning med världens bästa tvillingar på lördag. Mysigt värre.

Man inser ibland vilka vänner som är värda att ha. Dessvärre krävs det allt för ofta att det ska hända jobbiga saker för att man ska se vilka som är ens verkliga vänner och vilka som inte är det. Tvillingarna har mer än en gång under en massa herrans år fått mig att inse hur lyckligt lottad jag är som har dem. Tack. Många år till ska det bli! Och i helgen får vi umgås och ha det trevligt igen, måste passa på innan lilla Emma flyr till den stora staden. 

Så, har varit hemma i nån timme nu, ska snart upp och jobba igen. En hel heldag till. Men man kunde haft värre jobb än mitt. Stadium funkar fin fint tills jag är klar som lärare. (Allitration tror jag...eller någon annan stilfigur)

Så, snart dags att knyta sig. Sov så gott ni alla!


Nostalgi

Dalecarlia Cup. Jäklans vad minnen. Många somrars största höjdpunkt. Att ladda inför matcherna, att ta lagfoto, att sitta i dungen och ladda, att spela mot utländska lag, att vinna final över Ornäs eller något Stockholmslag, att fira med pizza, tjejerna, stämningen och ja... så klart, disco på cozmoz.

Det var tider det, tänk så fort åren går. Fotbollen var så mycket mer än bara fotboll. Vi var tretton eller kanske var vi sexton och dansade hela natten till Sommar och sol, I want let the sun go down och KIlling me softly. Killarna var svåråtkommliga, men spännande och supersnygga, mörkret hade lagt sig och vi fnittrade och hoppades på en sista tryckare. Sällan fick man det, i alla fall inte jag.

Men minnerna är underbara. Det jag saknar allra mest är sammanhållningen, viljan att vinna och kämparglöden. Med VM i åtanke så var allt så mycket finare, renare och kanske till och med gladare. Inga fula ord, inga filmingar och absolut inga skallningar. Dahlin och Brolin och min lilla favvo Schwartz var det som gällde. Schwartz för att han fick lika många gula kort som jag. Men de förluster som kom var lika tunga som om det skulle vara VM-final, så kändes det i varje fall.

Jobbade i Stadiumtältet i dag och avundades alla små fotbollspelare. Vilken vecka de har framför sig. Ja, vissa saker var bättre förr, men å andra sidan är det mycket som är bättre nu med. Man behöver till exempel inte vänta en hel sommar för att gå på disco. Men fasen. vilken tid det var. Jag lovar mig själv att aldrig aldrig glömma det.

Njut ni alla unga fotbollspelare, själv får jag väl försöka ta mig ner till gymmet snart. Det var allt för länge sedan nu...


alla dessa krav...

Jag älskar sommaren. Jag älskar värmen, solen och badet, men mest älskar jag att njuta av att dricka kall öl i goda vänners sällskap och att grilla med familjen eller nära och kära.  Ändå kan jag tycka att sommaren är lite besvärlig. Det är en evig kamp att hinna vara ute i solen och hålla sig solbränd, att hinna träffa alla människor och att orka ta sig ut på kvällarna. Dessutom är jag väl inget riktigt fan av det här med sommarkläder. Höstens kläder är så mycket mer, fina jeans, varma mysiga tröjor och snygga stövlar.

Men nu har jag äntligen hittat en klänning jag älskar. Den är randig, lite tuff och inte så där megafeminin. Så jag är glad och skulle kunna ha på mig den dygnet runt. Rätt trött på min gaderob annars. Tror jag har råkat köpa för många shorts som jag inte trivs i och för lite linnen.

Och där har vi ännu ett problem med sommaren. I alla fall om man är student; pengarna. Är det någongång man vill ha pengar och vara rik så är det på sommaren. Då har man inte ett öre. Däremot blir man stenrik i september, och det kan ju vara bra, till höstgaderoben som jag älskar!


Trots allt detta så älskar jag sommaren. Jag har nyss varit i Spanien och blivit lite brun i alla fall. Dessutom fick jag tid att umgås med de bästa människor gud (eller mamma och pappa kanske)skapat. Systrarna. Jag har hunnit träffa mina kusiner och firat farmors 80 årsdag, vilken krutgumma, mer om det en annan gång.  Jag har varit på peaceandlovefestival och lyssnat på band, jag har hunnit umgås med världens bästa tvillingar och många, många fler. Och jag har än en gång insett att jag har världens bästa pojkvän.( Man inser inte vad man har förrän man är borta från det ett tag... eller inte har det längre, men det har jag som tur var!)

Ändå har sommaren bara börjat. Och trots att jag ska jobba så är det många kvällar av öldrickande kvar, många grillningar, mammas födelsedag , Gotland och Lasse. Inte illa va?! Så nu är det bara att ge järnet. Och när hösten kommer så är jag inte den som gråter...