Festivalinlägg 5 - slutet

Jag har festat med de godaste av vänner, vaknat till en gemensam och gigantisk frukost, minglat med kändisar. Jag har återupptäckt min barndom med Mando, jublat till Looptroop och slutligen avslutat allt i ett gigantiskt stort lyckorus till Håkan. Jag är sliten, men lycklig och jag längtar redan till nästa år.











Festivalinlägg 4

Jag vill hålla i tiden, låta dagen finnas kvar, aldrig låta den försvinna. Vi stannar här. Nu. Kärlek och fred till oss!

Festivalinlägg 3

Vi tjuvstartade igår. Hade en speleman, rökte för mycket och sänkte en sju, åtta Pripps. Vi kollade in festivalbesökarna, tälten och det gamla vanliga Borlängehänget. Alla utflyttade själar återförenas i ett förundrat leende över att detta är vår stad, att vår stad kan leva upp så här och kanske är vi lite bittra över att så inte var fallet när vi var 16. Men mest är vi glada, överväldigande glada och om fem timmar är det vi, Miss Li och festivalen!

NU!

Jag har semester, lönen har ramlat in på kotot, tåget rullar snart hem till Dalarna och solen skiner på oss.





Slå sönder och bryt ihop

Frysen tjuter och slutar inte att tjuta. Tinitus, huvudvärk och frustration. Jag vill banka sönder den, riva den, slänga ur den genom fönstret eller så är det bara en metafor för något annat. Antagligen både och. Hur ska denna natt sluta?

Missa inte

Across the universe. Se den. Jag säger som Johan: Du får göra vad du vill med mig om du inte gillar den.


Till livet


10.17 Hanna sms:ar:

Bejbi, nu är det inte långt kvar!

Sedan segar sista arbetsdagen förbi i P&L´s tecken. Väl hemma packar jag min väska , fyller på peppmusik på Ipoden, lämnar datorn hemma och låter livet ha sin gång. Vår Mañana mañana sommar kan börja och klockan nio imorgon bitti går tåget hem till festivalen, människorna, musiken, stämningen. Till livet. Det är inte långt kvar nu, bejbi!



Herr W talar i mitt liv

Jag ger min själ till händerna, den som ger och inte rycker
Jag sällar mig till hjältarna som gör och inte tycker

Festivalinlägg 3

Hultsfred 2002.

Våra Kompismakaroner smakade t-röd, den stulna brevlådan blev en pall, tältet var sprayat med vackra eller mindre vackra budskap och koffeintabletterna och den ljumna ölen gjorde oss höga på livet. Jag såg Escobarkonserter ständigt bevakade av Z-tvs kameror, Turbonergro med en rockpojke, jag sent skulle glömma, i min hand, Millencollin med en hjärtklappning som gjorde mig yr och The Hives som skrek ut sitt budskap till världen; Nej till EMU.

Vi kom först, åkte sist men hade nog kunnat stanna för evigt.





Festivalinlägg 2

Jag snackar spelschema på Msn, kollar scener, peppar upp mig och glömmer allt annat. Det finns inget annat just nu.



Jon Wallsten- Peace and love

Hurra, hurra!

Mitt första år som lärare har innehållit allt jag inte trodde det skulle innehålla och väldigt lite av det jag trodde det skulle innehålla. Det har varit stressigt kaotiskt och svårt, men givande, inspirerande och roligt. Ett år som lärare och jag har inte haft tråkigt på jobbet en enda dag, bara det är värt att hurra för.

Imorgon får jag mitt livs första semester, även det är värt att hurra för.



Sluttjatat om FRA?

Du är helt inkörd på det där va?

Okej, budskapet har gått fram.

Det var det med

Midsommar säger ni? Ja, den firades i det idylliskaste av Dalarna, med lite för mycket alkohol, lite för mycket baksmälla och mycket trevligt sällskap. Jag är nöjd. Kan jag vara annat?

Festivalinlägg 1

Nu kan festivalbloggandet börja! Till min förtjusning möttes jag av både festivalmänniskor med trasiga jeans, stora väskor och en cigarett i munnen och en camping som började fyllas när jag åkte buss från Falun idag. Två dagars arbete till, sen är jag där!

Tiden förändrar oss

När mamma var ung drog hela stora gänget till Dala Järna och festade i tre dagar. När jag var sexton åkte vi hela tjejgänget till Leksand för att spatsera omrking, dricka för många cider och spana på de som var gamla nog att komma in på krogen. Iklädda Lovikavantar och flera lager tröjor överlevde vi i kylan till klockan två, då någon förälder var snäll nog, eller orolig nog, att komma och hämta oss.

Sedan har det gått utför. Midsommarfirandet har krympt eller så har vi bara blivit gamla. Någon pratar om att fixa tidernas fest, men få engagerar sig och det stannar vid planer. Istället firar vi var och en tillsammans med några av de närmaste, äter sådant man bör äta, dricker sådant man bör dricka, beklagar oss över vädret som är lika dåligt som under alla andra midsommaraftonar och har tillslut en trevlig kväll men i mindre skala än förut.

Mamma tror att midsommarfirandet har förändrats. Jag tror att tiden förändrar oss. Oavsett vad, känns det som att min midsommarafton blir ganska lagom.


Don´t let the devil ruin it all

Inga kommentarer. Bara stora ord.



Timo Raisanen - Don't le the devil ruin it all

Vem vill bo i Sverige idag?

Jag klarar inte ens av att slå upp tidningarna idag, för vem vill vakna till ett sådant här Sverige? Att vi inte längre är med i EM är en sak, att vi inte längre har någon integritet är betydligt värre. Omskrivelser som kosmetika och förfinigar för att enas. Vi är fortfarande i Storebrors makt, en makt att lista vem som helst, en makt att granska varje källa.

Det enda postiva FRA har fört med sig, folket kan enas, folket kan påverka och genom bloggarna, forumen och debatterna ändrade sig två riksdagsledarmöter, även om utgången bestod. Nu får vi väl leva med det här i tre år och fram tills dess är det fikarumsdiskussioner som gäller, för det är där den egentliga makten finns. Det är där makten att påverka finns.

Oss systrar emellan

Jag ringer till minisyster för att föreslå att vi ska köpa en sommarstuga i Dalarna. En sommarstuga dit alla är välkomna och en sommarstuga där vi alla kan samlas. Vänner och pojkvänner. Familj och föräldrar. Och någongång kanske barn. Lillasyster jublar, frågar om vi kan ta ett lån och menar att vi kanske annars kan köpa ett hus i Spanien annars. Antingen eller liksom.

Med en ställning två mot en ringer jag sedan till mellansyster. Hennes reaktion blir som jag förutspått:

Åh, herregud! Åh, herregud. Vad är det här för idé?



Inget annat än det bästa

Jag vill ligga på en stor äng bredvid en pojke med det busigaste håret och de mjukaste jeansen.  Han håller om min midja med sina smala armar medan han resonerar om livet och jag besvarar hans frågor.  Hans tankar är så välgenomtänkta att jag står svarslös och när jag sedan lugnt talar är det han som är svarslös.

Vi skrattar och vi tramsar. Vi busar och vi skojar. Vi pussas och vi leker. Vi förstår varandra och vi ser varandra. Så lägger vi oss på mage medan jag pillar i hans hår och han kittlar mig i midjan. Jag stannar med min blick och det slår mig att om jag inte är med honom kan det lika gärna vara.



 

Hangover

Gårdagen var inte bara en bergodalbana av känslor, det var en Hangover eller kanske ett Fritt fall. Jag är van med mig själv, men andra är inte det. Andra blir chockade. Jag är inte bara en sida, jag är många sidor. Jag är komplicerad och svår, men ändå så brutalt enkel och ärlig. Jag är förvirrande och allt är bara en karusell. En karusell där allt snurrar. Jag kan leva med det, frågan är om andra kan det.

Koncentrationssvårigheter

Vi lärare ska  utbildas i ett nytt dataprogram och jag inser vilken besvärlig och jobbig elev jag en gång var och vilken besvärlig elev jag är. Jag kan inte sitta still, kan inte lyssna, kan inte koncentrera mig. Jag gör allt annat. Fnissar. Flyr till annat.  Då och då kommer jag med någon kommentar som lika ofta är obefogad som befogad. Lyssna är inte min starka sida. Prata däremot, det kan jag.


These Walls Don't Lie

Jag kan inte tänka på så mycket annat än det här med FRA dessa dagar. Jag har mailat, deltagit i grupper och agerat lite i alla fall och så lyssnar jag på Promoe för att avreagera mig eller för att bli ännu argare. Välj själv. En underbar låt är det i vilket fall som helst. Pepp, pepp och glöm inte att maila riksdagen. 

Här har ni en som är tveksam till detta avlyssningsförslag men tänker rösta ja för partiets skull. Tracka henne. Maila henne. Få henne att förstå. Vi vill vara fria, eller hur?




Det stinker från en pissoar

Hela Dalarna bor verkligen i Stockholm. Var jag än går möter jag gamla Borlängebor. På gymmet är de inte främlingar jag knappt hejar på, utan nära bekanta jag stannar länge och pratar med. Liksom svenskar på Kreata är vi inte längre okända för varandra, utan en del av en helhet, en välkänd enhet. Lilla Borlänge flyttar till lilla Hägersten och det är svårt att känna sig ensam.

Peace and loves sista bokningar

Jag har haft flyt med mina vadslagningar på slutet och skulle gärna sätta en peng eller en öl på att Robyn eller Marit Bergman kommer att vara den som presenteras för den ännu outannonserade spelningen klockan 20.00, lördag på stora scenen. Och inte mig emot, jag missar Robyns spelning på Mossebacke idag och Marit är alltid en pärla att se live

Någon som sätter emot?




Vad som är vitkigt.


Allt är så relativt. Lycka är relativt, olycka är relativt. Vi klagar över småsaker och kanske måste vi få klaga över småsaker, men sedan händer något, något viktigt, något riktigt och så förstår vi inte varför vi klagar över materiella ting, över att det där telefonsamtalet aldrig kommer, över att jeansen är för trånga.

Det är svårt att njuta av att allt är bra, det är svårt att inse hur bra man har det och inte förrän det där som ställer ens liv upp och ner händer.Det är nog meningen att svåra saker ska hända ibland, men det är nog även meningen att vi bara ska glida ibland och bekymra oss om det som inte är bekymmer. Men vi lär oss av allt och vi borde lära oss att ta vara på varandra, på livet, på kärleken, för det är vad som räknas i slutänden. Det är det som får oss att må bra.



FRA?!

Istället för att vara oskyldiga tills motsatsen bevisas, ska vi nu vara skyldiga till motsatsen prövas. Vi ska ständigt vara övervakade, ständigt vara avlyssnade och ständigt blotta vårt privatliv. Privatlivet blir offentligt och flyttar inte bara in i vårt vardagsrum, utan även in i våra relationer och våra kontakter. Storebror kommer att se oss, varenda steg vi tar kommer han att se och även om vi inget gjort, även om ingen misstanke finns, spåras vi, anklagas vi, misstänks vi.

Jag blir mörkrädd, tittar bort och undrar vem som vill bo i det samhälle detta formas till.



Vi får se om Elle har rätt...

VATTUMANNEN


Juni: Under juni är det familjen och vännerna som är i fokus. Du har insett och du tillbringar för mycket tid på jobbet och att det skadar dina privata relationer. Nu vill du ändra dina prioriteringar.

Juli: Har du ett förhållande så blir juli varm och innerlig. Ni bygger vidare på er relation med hjälp av mycket ömhet och ömsesidig förståelse. Som singel satsar du den mesta av din energi på dina vänner.

Augusti: Under den här perioden inträffar något som får dig att ompröva många av dina gamla värderingar. Egentligen är det ingen dramatiskt som sker, men det påverkar dig på ett djupare plan.



Elle.se

Igår, idag, imorgon


I en uppsjö av fester och utgångar blir allt snart en stor röra. Jag trevar inte försiktigt nog fram, utan vinglar och får ta konsekvenserna. Den röda linjen tar mig hem med telefonsamtalen som sällskap och jag vaknar av att solen skiner in genom mina tunna gardiner. Jag vänder mig om, vill andas, vill göra något åt en sliten kropp. Jag vänder mig om och låter sömnen ta över, tankarna trollbinder mig och jag låter dem komma. Så börjar en ny skimrande dag och jag tar den i mina händer.

Det är okej ändå

Sommaren blir höst , bara ben blir långbyxor och grillningen blir pizza, men vad gör det? Sverige spelar mot Spanien, kollegorna ska samlas och Sebbe ska bjuda på drinkar. Jag klagar inte. Jag har ingen anledning att klaga.



aftonbladet.se



En 90-talsdröm

Jag läste ett inlägg och blev stum: att jag glömt hur vackert det var, hur vackra de var. En 90-talsdröm helt enkelt.


All work and no play

Min blick fastnar alltid vid budskapet som omger Hägersten. It´s all just work and no play. Jag fastnar för att jag vill fundera, men fastnar också för att den påminner mig om en tid med Kristofer Åström ständigt spelande i högtalarna.

Kanske jobbar vi bort för stor del av våra liv, men för att det ska finnas en relevans med allt jobbande krävs det att vi trivs med det vi gör. Att vi jobbar med vårt intresse. Vi måste stimuleras på jobbet, ha roligt på jobbet, leka på jobbet och vi måste backa när annat kommer emellan som är viktigare än vårt jobb. Hittar vi meningsfullheten, hittar vi också tid att leka, så länge vi inte bränner ut oss...




Defender - Kristofer Åström

För fyra år sedan beskrev jag mig så här:

"Har du inga bekymmer", frågade min mor mig en dag.

"Jo, det är klart att jag har", svarade jag. "Jag vet inte vad jag ska bli när jag blir stor, jag har inga pengar, mina vänner bor alldeles för långt borta och jag avskyr oliver".

" Men... du är lyckligt kär, har fått det jobb du vill ha och dina vänner kommer snart hem. Förresten är det väl ingen som tvingar dig att äta oliver?"

"Nej... men de ska ju pilla i det i allt ätbart.... och jag vet fortfarande inte vad jag ska bli när jag blir stor." Jag funderade ett tag och försökte komma på något mer bekymmer jag hade. Det måste väl vara lite synd om mig. Något bekymmer måste jag väl ha?

" Det ordnar sig alltid" svarade mamma. " Det vet du, det har det alltid gjort och det kommer det alltid att göra. Och börjar du köpa mindre kläder och äta ute lite mindre kommer du att få pengar över. "

Jag muttrade lite, funderade och insåg att det kanske inte är så synd om mig i alla fall. Att jag hade det förhållandevis bra i livet och att saker och ting ordnar sig. " Det är kanske bäst att njuta medan man kan" tänkte jag. Jag lade upp fötterna på stolen, åt en bit av kakan och drack en bit av kaffet. Sedan ringde jag upp en kompis och frågade om vi skulle gå ut och dricka en öl, för att fira.

Bara för att det är en vanlig tisdagkväll, finns det väl ingen anledning att sitta hemma och tjura.



( Ht-04)

Hemma hos mig

Vi jobbar hemma idag och jag är i full färd med att planera höstens kurser. Det är omfattande och tidsödande. Jag måste läsa på, göra en planering och konstruera moment och uppgifter. Det är omfattande, men soännande. Det är kreativt och ändå rationellt.

Jag äter min frukost, dricker kaffe, tvättar lite, röker en cigarett för mycket, lever i mjukisbyxor och läser  assa litteratur. Jag funderar, konstruerar och stressar. Det känns som att gå tillbaka i tiden, som att vara student igen. Det ljuva studentlivet, en tid med kaffe och mjuka kläder. Ett liv där jag spenderade varje förmiddag som denna och sedan ansåg mig vara klar. Idag kommer jag knappast att bli klar.

Hjätinna

En promenad, en portion gröt med kanel och ett samtal med mödrarnas moder. Den dagen jag ska få barn (med God-knows-who) vet jag vem jag ska be om råd. Marit är en kämpe, en förebild och en äkta kvinna. Dåligt samvete kan skrotas, kärlek hyllas, världen förfinas och mammorna hyllas. I en perfekt värld är de våra hjältar!



Jag längtar hem!


Jag längtar efter att fira en stillsam men fin midsommar på landet, att få vara en del av ett folkhav i
en för en gångs skull levande stad, efter gitarrtoner och falska sångröster. Jag längtar efter långa pratstunder med försummade vänner, efter att sola på mammas gård och efter att gå en promenad kring Älven och utbyta vackra, viktiga, vidunderliga ord, så som jag alltid utbytt ord där.

Jag längtar efter ett Dalarna fullt av söta människor, efter närhet och efter stillhet. Jag längtar efter en oplanerad morgondag och en stress som inte finns. Jag längtar och jag saknar och trots att jag snart är där, känns dagarna dit löjligt många, löjligt långa.

Jag trodde aldrig jag skulle längta dit igen.








Farväl

Jag tog tillfället i akt den här gången och tog ett ordentligt farväl av många av mina elever. Det känns skönt, även om många av dem kommer tillbaka och gör klart sina kurser nästa vecka. Hos mig är dock de flesta klara. Skönt och befriande och värdigt. Nu ska saker utvärderas och vi ska äta lunch.




Förövrigt hoppas jag mest att Tele2 tänkt sätta på min mobil snart. Snarast. Nu.




Söt och starkt

Jag kladdar ihop så kallade Chokladbollar till mig och Johanna, dricker lite starkt kaffe och blandar med ett halvt glas rödvin. Vi byter ord, byter tankar, kommer ikapp lite och traskar en vända. På fredag fortsätter vi och det känns som att festen som börjat aldrig kommer att få ett slut. Det finns mycket att fira och många anledningar till att njuta. Mitt sug är oändligt och jag ser ingen ände.


Slutet

Läsårets sista lektioner är avklarade och jag undrar hur jag ska klara mig utan mina små liv en hel sommar. De ger mig så mycket. Eleverna som lyckats komma i kapp trots motgångar, eleverna som får mig skratta fast jag är sjukt stressad, eleverna som kommer och anförtror sig till mig, eleverna som gör allt i tid och alltid finns där på lektionerna. Det är klart jag kommer att sakna dem. Det är klart det kommer att finnas en tomhet efter dem.

Men det är snart lov, jag har snart semester och jag har snart gjort mitt första år som lärare. Nästa år påbörjar jag lite visare, lite lugnare och lite mer erfaren. Jag ser fram emot det, det och semester. Tomt kommer det bli, men som tur var vänjer jag mig fort, det vet jag.

Jag kan inte hjälpa dig upp, kan inte lysa upp den väg du springer

Ibland kommer man till en plats i livet där det inte finns någon återvändo, ingen enkel väg framåt, ingen enkel riktning att välja, för alla vägarna är lika svåra, lika svarta, lika dystra. Det gör ont att någon nära ska behöva ta sig igenom det, men det gör mig glad att jag vet att hon klarar det, så som alla klarar det. Men fan, det gör ont. Och fan, jag önskar ingen detta, allra, allra, allra minst henne. Godheten och hjärtat själv ska bara godhet och kärlek få. Karma heter det väl?

Slarver

Okej, jag har ingen dator och ingen telefon på 12 timmar. Bra jobbat, Ellinore. Bra jobbat, verkligen!

Fotbollsfru

Det är fotboll imorgon och det är dags för Hanna och mig att bli fotbollsnördar igen. Vi får se hur det går, men vi laddar i alla fall för morgondagen och matchen. 1994 dyrkade jag Schwarz och min högsta önskan var att bli en av de fotbollfruar som satt på läktaren, att själv bli fotbollsproffs som tjej var en omöjlighet som tjej då.  Och själva omöjligheten och ojämställdheten engagerade mig mer som 12 åring, än vad insikten om att jag inte var bra nog gjorde.

Idag är det andra tider. Fotbollsfru skulle jag nog sällan vilja bli, hellre rockstjärnefru, eller äventyrarfru, eller slackerfru eller snowboardfru, men fotbollsfru? Nej, tack.

Laddar gör jag i alla fall. Laddar och håller tummarna hårt, hårt.


Inte min dröm i alla fall.

Kläder och sånt

Jag hittar inga kläder i någon butiker just nu, så nu har jag nätshoppat från Asos. Behövligt, helande och lite ångest, men det blir nog bra! Hoppas de anländer snart bara. Nu behöver jag bara ett par nya chinos och kanske en klänning, sen kan sommaren börja!


Att inte prestera

Jag  har varit på gymmet idag och det händer inte så ofta numer. Två gånger i veckan på sin höjd. Istället för att träna dricker jag istället öl, jobbar lite längre eller hänger med människorna, vännerna. Detta är inget jag skäms över, tvärtom höll jag på att säga. Jag är nästan lite stolt över det.

Egentligen är det helt vrickat att vara stolt över att jag dricker öl istället för att träna. Att jag förstör kroppen, istället för att bygga upp den. Men om jag tänker på alla vinkvällar jag tackat nej till för att träna, alla dagar jag inte fått tiden att räcka till, all träningsångest jag haft blir allt mycket mer förklarligt. Jag är nog inte världens sundaste människa längre. Långt därifrån. Men jag lever mitt liv och jag mår bra. Jag gör vad jag vill göra, istället för vad jag borde göra. Och ibland är kanske den största prestationen att inte prestera. För mig är det så ibland i alla fall.

Befriad

Det är lugnt och stilla på jobbet. Några få elever jobbar ikapp, några få lärare rättar ikapp. Vi diskuterar, sätter betyg, beställer böcker. Jag älskar att beställa böcker. En lugn, men förväntansfull känsla genomsyrar mig. Trots lite sömn och en tidig morgon på tåget är jag rätt nöjd, rätt lugn och rätt glad. Befrielese.

Du och jag

Det kanske inte är meningen egentligen, men vad är egentligen meningen? Vad blir egentligen som man tänkt? Vi glömmer det vi inte vill minnas, tänker på det vi vill tänka på, gör vad vi vill göra. Vad vi helst av allt vill göra.

Vi traskar i parker, dricker vin på uteserveringar, bränner våra kroppar och badar i ett varmt sommarvatten. Jag säger kanske för mycket eller så tänker jag för mycket eller så känner jag för mycket. Men vad vet jag? Vad vet vi? Vi lämnar det och njuter lite istället. För idag kommer sällan tillbaka. Aldrig tillbaka.

Peace and love

Tre härliga, långa, lediga dagar ska tillbringas på landet med fint sällskap och solen skiner starkt och inget är särskilt svårt just nu. Lätt. Lätt. Lätt. Ledig. Ledig. Ledig.

En heldag med jobbet

Vi firade våra studenter och klumpen i magen ville aldrig försvinna. Jag vill ha dem där, veta vad de gör, hur det går för dem. Jag klippte mitt hår och förstod ingenting. Hur kan man styla någon som om den vore 85? Vi tackade av en kollega och även om det var en lugn tillställning hann både det ena och andra hända.

Slutligen fick jag en inneboende och vi drack vin på balkongen medan vi satte upp förhållningsregler.

Slutet på resan

Våra treor tar studenten idag och det är tur att det inte är mina söta ettor, då hade jag gråtit floder och blivit halv. Den dagen kommer antagligen snabbare än väntat den med.

Som du.


Jag önskar att jag vore som du ibland, med en massa integritet och ännu flera hemligheter. Jag undrar vad som försigår där inne. Antagligen får jag aldrig veta. Sorgligt nog får jag nog aldrig veta.

Stjärnorna finns här

Äntligen har jag börjat lyssna på Kapten Röd. Lyssna du med. P&L nästa.


Kapten röd - Stjärnorna finns här

Avklarat!

Jag har fixat spelet tills imorgon, bokat en klipptid tills imorgon, satt alla betyg och firat den bästa av studenter, den bästa av kusiner. Sömnlösheten och huvudvärken var obefogad eller i alla fall onödig. Jag vet ju att allt löser sig.

Ord till en student

Så vad ger jag för råd till min lilla kusin som blir stor och ska ta studenten imorgon? Jo, jag ger honom rådet att ha roligt, att leva livet, och att hellre ångra vad han gör, än vad han inte gör. Dessutom att ta hand om sig själv så klart.

Det känns som att det är ganska klart och tydligt att det inte är prestation som får oss att må bra, det är inte prestationerna vi minns, utan alla minnerna från de alla tillfällerna då allt bara klaffar. Livet är för kort för att stressa sönder, vi ska göra saker vi mår bra av.

Jag försöker att lära mig själv detsamma och det går... hyfsat bra faktiskt. Ibland i alla fall.


Spelschema att dö för!

Jag tittar på spelschemat för Peace and Love  och känner två saker: 1. jag måste ta det lugnt på torsdagen. 2. lycka. Att för många bra band spelar på en och samma dag är inte något annat än ett lyxproblem. Bara lyx. Och jag får inte missa ett enda av dem. Så är det och så förblir det. Lova mig det, folk!

Mano Chau, Mando Diao, Jason Mraz, Cesars, The Wombats, The Hives och dessutom en osläppt stor artist inom loppet av sex timmar är helt sjukt bra. För bra för att vara sant. När jag dessutom ser att Miss Li och Markus Krunegård inleder dagen nyper jag mig i armen. Snälla månad, gå fort! Det pirrar under fötterna, det kliar i fingrarna, min kropp gungar redan.



Mando!

Look at the stars, look how they shine for you

Vi ska se allt i gult, vi ska sjunga varje textrad, vi ska vagga, vi ska vinka och vi ska se till att vi fixar varandra. För det kan vi så väl, så väl som inga andra. Det är vi och det är dem och det är starkt.

Vi jobbar för mycket, våra magar värker för mycket och allt är helt enkelt för mycket, men det är sommar och vi ler, vi ler för vädret., vi ler för solen och vi ler för varandra. Och efter sommaren, då är det vi och det är Chris och hans bandmedlemmar och det är Globen och det är vi. Och inget kan någonsin slå oss där. Sommaren, den sommaren. Vi stannar där ett tag. Vi stannar där och vi ler. Stjärnorna skiner för dig, du vet.

Stanna hos mig!

Imorgon åker Anna till Indien och är borta fram till mitten av juli. På onsdag åker Emma till Mallorca och ska showa där till mitten av oktober. Det blir tomt och ledsamt och jag blir halv och tre kvarts. Stanna. Åk inte. Låt mig få följa med. Å andra sidan får jag en anledning att åka till solen i sommar och dessutom den bästa anledningen av alla: Emma bor där. Emma showar där. Emma finns där. Dit hon ska, ska jag. Men tomt, det kommer det att bli.



Ny möblerat

På vägen hem fick jag en idé; jag möblerar om. Fritte får ta det stora sovrummet, jag det lilla. Och har jag väl fått en idé kan inget stoppa mig. Jag halvsprang hem och två timmar senare har jag nu ett nytt sovrum. Ett minisovrum, men ett fint sovrum som rymmer allt jag behöver. Fritte får dessutom ett stort rum som rymmer alla hans fyra gitarrer. Suveränt.

Sedan kan man slås av att det är lite sjukt att jag bott i en trea i Stockholm själv, för det är det. Men det är nya tider och det är bra tider. Sommartider.

Kärlek

Jag och syrran ska på Coldplay. Tjalalalala!

Dum dummare

Min mage svider som om den inte kan något annat. Det är nog dags att sova om jag ska vara en hel människa imorgon och kanske får Scrubs avsluta min kväll. I går avslutade jag min kväll med en GT. Som tur var kom förnuftet tillbaka och medan jag ringde ett nattligt samtal åt jag mackor och drack Resorb.

Resorb. Apotekets räddning till den alkoholdrickande människan.

Imorgon väntar en lång dag, fylld av göromål. Dock lovar jag mig själv att ta var sak i sin takt och inte låta magen svida mer. Allt är för viktigt för att spendera tiden yr av smärta.

Vi är svenska fans allihopa

Jag har inte riktigt greppat det här med att EM börjar om en vecka. Det är ovanligt, för när det är mästerskap är jag en fotbollstjej igen. En fotbollstjej med råge, som blir irriterad på alla som inte kan något om fotboll. Hur jag nu kan bli det, när jag själv aldrig blir det annars. Kanske blir jag tolv igen, tolv och det största fånet man kan hitta. Det var länge sedan nu.

Idag fick jag med pappa på landskampen. Genrepet inför EM. Det var långt ifrån en supermatch, men skönt att känna stämningen, se stjärnorna och se ett stundvis bra spel. Nu är jag laddad. Det är tur att det är en vecka kvar, för denna vecka finns inte en sekund över för fotbollstänkande.

Livet

Sommar. Vänner. Vin. Sallader. Chips. Folk. Vitabergsparken.

image903

image900

image901