Ge mig ork.

Utan kraft är inget enkelt och utan ork blir allt jobbigt och  svårt. Jag avskyr att inte orka. En lång djup suck kan få symbolisera denna dag. En dag då inget riktigt ville sig väl. Många timmar senare fick chokladens endorfiner rädda mig och jag börjar att bli en människa igen. Sova, varför kan jag inte sova? Låt mig sova. Min biologiska dygnsklocka tickar. Inte den andra biologiska klockan, den står blixstilla och väntar på sin dag. Inte än. Verkligen inte än. En annan dag och i en annan tid. Kanske. Men dygnsklockan väcker mig i gryningen och drömmarna plågar min sömn.


I natt ska jag i alla fall sova och imorgon ska jag ha ork.  Inget kan ändå redas ut och ingen kan ändå räddas under natten. Det är dumt att ens ägna tid åt att försöka. Okej. Jag vet. Och håller tummarna. Kraften, kom tillbaka.



Vardagsdilemman.

Och så märker jag att alla andra kanaler förutom ettan, tvåan, fyran bara rullar.

"Du måste nog göra en kanalsökning", sa Andreas.

"Jag har nog bara dessa kanaler", svarade jag.

Och så är det. Vem vill betala pengar för att se på tv? Å andra sidan, vem vill missa Greys varje vecka och inte kunna titta på något före sju och efter elva? Hm, detta tåls att fundera på. Så länge använder jag datorn som stand in.

För övrigt är vi helt slut i både kropp och själ idag. Tre dagars flytt har tagit ut sin rätt. Jag har inget dåligt samvete för att jag inte har tränat i alla fall.


Utmanad: sju sanningar om mig

Jag har blivit utmanad av L och jag är beredd att anta utmaningen, eftersom jag inte har en massa annat att göra... Att fly verkligheten är nyttigt ibland.

Här är reglerna:
1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.


Mina sju sanningar:

1. Att säga sju sanningar om mig själv är onödigt, eftersom jag är dålig på att dölja saker om mig själv. Jag är som jag är och de som känner mig känner mig.
2. Att jag aldrig tänker innan jag talar leder då och då till ångestliknande känslor.
3. Jag är otroligt nyfiken. Ibland är det bra, ofta är det dåligt.
4. Jag är lat och ger ofta upp tidigt när det gäller skruvande, borrande och bärande.
5. Jag älskar att diskutera och jag kan tro att vissa ibland uppfattar mig som en besserwisser. Det är inte meningen.
6. De bästa tillfällerna i mitt liv är när jag har riktigt roligt och skrattar riktigt mycket. Eller när jag är på konserter och festivaler.
7. Jag tycker att det är jävligt orättvist att jag sjunger falskt och är omusikalisk, när jag älskar musik och att sjunga så mycket.



Hm, utmana. Jag utmanar de som vill bli utmanade och lämnar därför heller inget litet meddelande. Men ni får gärna meddela mig om ni antar utmaningen.

Så, detta är den nakna sanningen om mig. Inte så förvånande saker kanske.


Kloka ord

Lilla syster fick mig att minnas Håkans ord. Jag minns dem och funderar över dem, dagarna i ända. Så få ord, så många betydelser och analyser.

Att nåt så nära kan vara så långt bort.

Vackrare blir det inte.


Paradoxalt

Jag dricker kaffe för att bli pigg och hoppas på att snart kunna sova. Japp, livet är fullt av paradoxer. Dags att vara social.

I den andra världen

Imorgon ska jag till företagets vuxenutbildning i Stockholm och lära mig skriva distanskurser. Människan socialt och kulturellt ska skrivas för den ivriga skara människor runt om i landet som inget hellre vill än få in poäng i just den kursen. En mycket intressant kurs, tycker jag. Sisådär skoj, tycker mina elever. Men godkänt får den ändå. Normer, utanförskap, integration och kultur måste vara intressant. Annars vet jag inte.

Och jag som är så ung och så van vid den virtuella världen vore perfekt för att undervisa på distans.

Kanske, kanske inte. Vi får se vad som händer efter jul.

Lyssna på Mandos nya om ni inte har gjort det än...



...den är grym. Rakt igenom. Kom och spela för mig snart!

Att handla eller inte handla

Egentligen borde man nog inte åka till Ikea och handla när man flyttar, utan någon helt annan gång när man är avslappnad och har en massa tid till sitt förfogande. Tid att njuta av inköpen och shoppinghysterin, istället för att  bli stressad och springa runt. Vi får se om det blir någon säng idag, jag vet inte ens vilken jag vill ha. Men en hel massa annat lär jag ju i alla fall komma hem med. Som alltid. Ett djupt andetag och så är jag i form.

image484

Förhoppningar

Att flytta är verkligen inte bra för förhållandet. Irritationer, tjat och trötthet i en stor fet blandning. Idag har det gått hyfsat ändå. Vi är inne i den nya lägenheten och snart ute ur den gamla. Spenderar dock natten hos grannen Pappa och hoppas på att morgondagen kommer att innebära:

1) att vi hittar en säng till belåtenhet på IKEA imorgon för att slippa sova i soffan.
2) att Comhem kommer och borrar ett tredje hål i väggen åt mig, så att jag slipper springa hem till pappa och maila och surfa.
3) att en liten flicka jag bryr mig mycket om ska må lite bättre. Det skulle göra mig varm om hjärtat och lite gladare.

Dessutom hoppas jag på att vi hinner sjukt långt med lägenheten imorgon och att jag får ett posivit svar av min hyresvärd vad gäller tapetsering.

Det var allt för idag. Godnatt!

Latast

Jag har tappat träningsgnistan och blivit lat. Eller bekväm kanske är det rätta ordet. Min hals gör tidvis ont, det har den gjort i en vecka eller två. Under den tiden har jag inte ens närmat mig gymmet. Imorse funderade jag på att ta en promenad, men när jag såg regnet stannade jag inne istället och satt mig här för att skriva om träning. Bra jobbat.

I veckan ska jag flytta och hårdare träning än att bära möbler och kartonger får man nog leta efter. Min tunga är fortfarande vit och min hals värker. Men ändå. Jag borde ju i alla fall kunna ha med gymmet i min sinnesbild, det har jag inte, inte nu. Andreas tycker att jag blivit sund, att det räcker att orka träna två gånger i veckan. Jag är nog beredd att hålla med. Eller, jag gillar tanken på att hålla med.

image483


Flytta vidare.

Idag går flyttlasset från Borlänge till Hägersten. Efter det går flyttlasset från Hagsätra till Hägersten. Och det regnar ute. Att omvandla ett hem till två är inte det enklaste och någon tur till Ikea kommer att behövas. Inte mig emot. Men idag är flyttens dag och något säger mig att hela den här veckan kommer att vara flyttens vecka. Men okej, sen bor jag i min egen lägenhet där jag får bo hur länge jag vill. Eller vi bor i vår egen lägenhet, det beror på hur man ser det. Mamma fortsätter att hoppas på att jag ska nöja mig ett tag och sluta flytta runt. Jag hoppas på samma sak.

image482
Bild: Linkans Åkeri

Konsekvenser.

För egentligen vill jag bara skratta mig igenom livet, men det är inte så enkelt, det är inte så jävla lätt. Jag vill le och vara trevlig, men det går inte, jag kan inte. Jag vill vara den du tycker om men det tar emot, jag orkar ju inte och jag vill ju inte.

Så jag är som jag är och det är vad jag vill vara. Jag anstränger mig inte, utan låter allt förfalla. Men jag borde inte göra det, jag borde orka försöka. Så blir det som det blir och jag mår dåligt.

Njutning för pengarna

Ibland kan det vara värt att lägga riktigt mycket pengar för att få riktigt god mat. Igår var det ett sådant tillfälle. Jag åt och njöt och facinerades över att mat verkligen kan skapa en sådan njutning. Hellre lägga mer pengar då och då än alla gånger då man lägger halvmycket pengar och får halvgod mat och de gånger då den dyra maten bara fyller det basala syftet att bli mätt.

Igår åt jag och njöt och någon efterrätt hade aldrig fått plats. Resten av kvällen blev sedan bara en lite bieffekt av den goda maten. Men en bra kväll hade vi, jag och A.

Ofrivillig shopping.

Ingenstans går man trygg. Jag gick in på Indiska för att kika lite och kom ut därifrån 1300 kronor fattigare. Jag vet aldrig vem som rånar ens plånbok, utan blir lika chokad varje gång.  En lampa, en present, några kuddöverdrag och två tröjor senare är jag ändå ganska nöjd.

image481
Indiska.

Bra musik och bra liv.

Att dela ett hem till två är inte det lättaste. Eller, helt plötsligt inser man att man faktiskt hade det man behövde, men nu ska det alltså delas upp, kompromissas och köpas nytt. För ett tag. Snart ska två bli ett igen. Det är i alla fall vad vi hoppas på.

Men att packa och fixa är trevligt också,  i alla fall om man
lyssnarbra musik, spelar lite gitarr och bakar kakor samtidigt. Och det gör vi. En myspys morgon med en förhoppningsvis lika trevlig kommande dag och kväll. Ball bild nedan, by the way.

image480

Frossa.

Första dagen på höstlovet. Klockan är sju och jag är inte bara vaken, utan jag är uppe också. Andreas är nog inte redo att börja fira sin födelsedag än, nej, något säger mig att han skulle bli ganska arg om jag kom falsksjungande med frukost på sängen denna tid. Så jag väntar. Jag funderar på vad som ska packas med till Stockholm, vad jag inte får glömma och jag stökar till den välstädade lägenheten. Redan har jag stökat till den.

Det är Andreas dag idag och ingen är så värd en bra dag som honom. Vad jag vore om jag inte hade honom är en intressant fråga att ställa sig. Inte den jag är i alla fall. Så här ska frossas i chokladkakor, champange och goda middagar. Det finns ingen annan utväg.



image479

Dagens idol:



Må Christoffer göra det bra, för så mycket bättre låtförutsättning finns inte. Och må Amanda visa vad hon går för denna gång. Just nu är hon coolast, men inte bäst. Synd. Daniel är min tredje favvo, eller kanske första eller andra: Whatever.

Tillbaka till hemmet.

I eftermiddag är det dags att åka hem till Borlänge för att fira Andreas stora dag, träffa en del av familjen och hämta flyttlastet. Mysigt ska det bli och mysigt ska jag ha. Sen väntar en vecka med mest flytt och lite jobb. Men först ska jag njuta av godsaker i både matväg, dryckväg och människoväg för det är jag nog faktiskt värd. Denna vecka har varat i en evighet och jag har fortfarande inte slutat skrattat åt det. Jag hoppas verkligen att det förlänger livet. Skrattet alltså. För just nu så tillger jag det all tilltro.


image477
 

Take it or leave it.

Jag gillar att kämpa för saker, att känna mig delaktig i en framgång och känna att jag är en del av ett lag. Det är nu  dags att kämpa lite på jobbet, fler lektionstimmar och mindre planeringstid. Och eftersom jag varken har barn eller hund och bara mig själv att ta hand om är det klart att jag ställer upp. Lite blod, svett och tårar ska vi nog orka med, för ett tag i alla fall. Belöningen: en veckas extra sommarlov.

Det får duga.

Jobbigt.

Fast idag händer mest jobbiga grejer och en arbetskväll med ledningen väntar. Jobbiga ord och jobbiga ord. Men sånt är väl livet ibland. Det bästa som finns är när det vänder, som kloka pappa brukar säga.

Det tar en sekund att mista en kund.

Dessutom läste jag i tidningen imorse att Kent  eller Jocke Berg kanske, sagt att de inte skriver politiska texter för att "vi har det så bra i Sverige ändå." Vilket bullshit. Med den lilla frasen lyckades de tappa en hel del av min åtta år långa respekt.



 


Rädda mig.

Jag har spenderat många timmar i elev- och utvecklingssamtal denna eftermiddag och kväll.  Och även om det var med söta människor och ämnen jag älskar  som kränkningar, politik och yttrandefirhet som diskuterades, så är jag sjukt trött nu. Det kryper i kroppen av en blandning av trötthet och inakivitet. Halsen och lungorna värker och träningen uteblir. Jag inbillar att det blir bättre när jag flyttar närmare gymmet. Både med halsen och användningen av kortet kanske. Dessutom finns då knappt några utvecklingssamtalskvällar kvar.

Kvällens räddning fick bli en färdigrätt, några ord från en saknad vän och Greys Anatomy såklart.


Det är icke att förglömma att Mando släpper nytt idag...



... och dessutom ska tydligen herr Dixgård ut på en liten soloturné. Spännande. Bara att hoppas på att han inte bara spelar i Tyskland, utan även här. Lyssna gärna på Sheepdog tills du fixat skivan.

Minnen från det förflutna.

Hos faster, farbror och kussarna idag lyssnade vi på musik i deras otroligt fina inspelningsbara dvd med massa fina funktioner. Samlingsnamnet för denna fina pryl är dock cp-datorn, vilket säger en del om hur ofta och väl den används. Hursomhelst, helt plötsligt ser jag ett cd-fodral som tar mig sex år tillbaka i tiden.
 
Vid den tidpunkten befann jag mig i Gävle och det är fullt ös på kåren där 
bandet  med stort b spelar. Någon timme senare är det efterfest med alla, inklusive de snygga killarna, de coola lärarna och själva Tsool hemma i vår korridor. Ebbot är i vår korrdior. Som jag minns det var dock de coola lärarna viktigare just dock och att flirta var alltid nummer ett. Men Ebbot var i vår korridor och umgicks med oss. Jag tyckte det var ballt då och jag tycker att det är lite roligt nu. Ett bra band hur som helst och en tid fylld av finfina minnen.



image474

Ebbot, bild pub.tv2.no

Ett gott skratt förlänger livet.

Och så övergick alla spänningar i ett stort, långt skratt. Idag är dagen då allt hände. Jag har försökt skruva ihop bord utan framgång, tappat bort min lärarkalender, kommit hem och upptäckt att nycklarna är kvar på fel sida dörren, blivit bjuden på middag hos mina trevliga släktingar, haft elevsamtal som jag gruvat mig för men som har gått över förväntan och jag har slutligen fått reda på att jag är skolans nya omvårdnadslärare. Okej, jag tar det sista igen: jag är skolans nya omvårdnadslärare. Det var nog det som fick mig att börja skratta och jag skrattar fortfarande.

Men visst, det ska nog gå vägen och att plugga in saker i huvudet har aldrig varit ett problem för mig.  Jag kan dock fälla en viss tår för de elever som nu kommer ha mig i sisådär fyra ämnen. Men, jag älskar att jag har mitt jobb kvar. Gladare kan ingen vara och det är värt en dag av skratt.

Imorgon är en ny dag och det ska faktiskt bli lite skönt, även om jag älskar att få skratta riktigt mycket ibland.  Men det kan så att säga bli lite mycket av det goda.

image472

Sunkigt.

Vad lätt det är att falla ner i sunken om man väl börjar. Eller. Vad lätt jag har att falla ner i sunken om jag väl börjar Min lägenhet är nu ett flyttprojekt där kartongen och påsar av kläder står på varandra vilket är som det är, men helt plötsligt låter jag alla kläder jag provat för dagen ligga framme och kaffemuggarna får bilda kö på diskbänken. Inte för att jag har så många, eftersom alla ligger i kartonger, men ändå. Jag känner hur jag sunkar ner mig.

Tre dagar till, varav två långa kvällar, sedan väntar en helg i Borlänge följt av en vecka av flytt. Tungt, men ändå så roligt. Äntligen eget. Äntligen nära till gymmet. Äntligen en trea som gör att jag får stöka och böka på morgonarna även när Andreas är här. Eller, jag får stöka och böka utan att försöka vara tyst och få dåligt samvete. Ovärderligt.

image471

En glad fröken.

Dagen idag har varit en lång suck av lättnad. Jag har skrattat, flamsat och gått in i bord och bänkar. Jag har varit den flummiga läraren istället för den stränga. Mina stackars mentorselever har mig hela dagen på måndagar och borde  ha varit sjukt  trötta både på mig och lektioner, vid dagens slut. Det hade jag varit om jag var dem.
 
Men snälla är de och roliga. Ibland för roliga och ibland dumt roliga. Och mitt i allt det dumt roliga kommer så tunga saker att jag nästan skulle kunna välja att skratta åt eländet. Men där går gränsen av roligheter. Jag skrattar inte åt eländet, även om jag hemskt gärna skulle vilja. Men jag är lättad i alla fall, glad och lättad.

Är det jag som är Pippi?

För fjärde gången på lika många år har jag fått höra att jag är lik Pippi. Jag undar hur många fler som tänkt tanken men inte vågat säga något.  För det är klart jag är lik Pippi. De små ögonen, den lilla näsan och den stora munnen, för att inte tala om färknarna. Flätorna lovar jag att undivika dock. Jaha, så Pippi det är jag alltså. Jag är inte glad över det, men men, sånt är livet. Jag funderar på om det kunde varit värre...

image468   

Jag?                                       Pippi?

Storstaden är utslagen.

Fan. Min nya favvo Jonas Game kommer till Borlänge men inte till Stockholm. Vilket hån. Eller så ännu ett tecken på att killarna som fixar musik till den lilla staden gör ett grymt jobb, men det visste jag redan. 14 december är jag på s2, det finns inget annat alternativ.

(De har även bokat både Laakso och Kjellvander, inte illa va?!)

image466

Kom igen!

Jag har verkligen inte tid att bli sjuk. Inte ork heller. Kom igen då halsen, övervinn de onda bakterierna.


Kränkande?

Jag undrar hur man kan få ha en annons i tunnelbanan där det ungefär står: 

Bevara kärnfamiljen.  Mamma, pappa, barn.

Är inte det kränkande behandling?

Det är mycket som är konstigt här i världen. Cynismen och fördomarna verkar aldrig vilja avta.


Köpa skivor.

Jag har ännu inte fulländat min Kentsamling. Jag vet egentligen inte varför jag just väljer att köpa Kents skivor, de lär ju inte vara dem som behöver skivförsäljningspengarna bäst, men det är av gammal vana. I want it all.  Annars är Lindas skivor de enda jag köper i original nuförtiden och om hon ska fortsätta i samma tempo har jag snart en stor samling med skivor.

Det är nu dags att lyssna in den tredje, om den gör mig hälften så glad som den förra har hon i alla fall lyckats i mina ögon (öron).  Denna gång släppte de sina skivor på samma gång, Kent och Linda, så det är bara att slänga iväg en beställning. Typ nu ska jag göra det, jag ska fullända mina samlingar.

image465


Vilket lyxigt liv!

Förutom en mysmiddag med Anna igår, har jag träffat Johanna hela eftermiddagen idag. Vilka vänner jag har! En massa kloka ord som får mig att tänka och en massa trevliga samtalsämnen som får mig att le. Bekymrerna från fredagseftermiddagen är äntligen bortblåsta och äntligen kan jag le från hjärtat igen. Tack. Vilken tur jag har som har så många fina.

Den ulitmata helgen är snart till sin ända och det är dags att koka lite pasta och packa lite kartonger. Flytten närmar sig med stormsteg och så gör måndagen. Låt det bli en bra måndag!


image464
Johannadarling!

Pärlor åt svin...

... en otroligt fin titel och ett fantastiskt bildspråk, men ändå är det något som ger mig en klump i magen. För vilka är svinen egentligen? Alla gör vi saker som är bra och saker som är mindre bra. Vissa människor gör riktigt svinaktiga saker och behöver säkert hjälp för att ta sig ur sitt beteende, de beter sig svinaktigt mot en specifik människa eller mot flera specifika människor. Men att säga att vissa är svin är något generaliserande och kränkande. Var går gränsen för att verkligen vara ett svin personifierat, räcker det att vara otrogen för att vara det eller bör man kontinueligt misshandla sin älskade?

Nu tror jag inte att herr Uggla funderat så långt på detta, men jag tycker ändå att det är något som bör lyftas fram när man för fram sådana starka ord. Pärlor åt svin. Det är fina ord hur som helst.


Ta sig tid.

I en timme hann jag mellanlanda hemma, nu väntar middag och vin hos Anna. Vi skulle umgås mycket hade vi bestämt, tror ni att det blev så? Dagarna passerar och tiden flyger och innan man vet ordet om har veckorna gått. Men idag ska vi umgås, vi får vara glada för det. Och jag är glad att ha henne här, nära, när jag flyttar väldigt nära. Kanske kommer vi umgås mer då. Kanske inte.

image463

Ännu en bild från
Facebook. Bra att det finns.

Its a good day!

Solen skiner. Pump, lunch med pappa och Joanna och presentshopping på Stockholms gator står på schemat. Allt är precis så som det ska vara. Jag är glad, men gråter ändå en aning. Något finns där. Men jag ska fokusera på det glada. Det är en bra dag idag.

Mitt i fredagsstressen.

Klockan 09 kommer plötsligt ett sms: Jag är på väg till din huvudstad, vore skoj om du hade tid att ses i helgen. LIllasyster, hon är galen. Alltid i sista sekund, alltid impulsbeslut, alltid saker att lära av henne.

Efter ett antal alldeles för jobbiga fredagsjobbsamtal lyckades jag få ordning på mitt arbetsliv och efter att pratat med mamma minst tre gånger i 30 minuter började mitt känsloliv ordna sig igen. Inte minst tack vare kollegor, som lyssnar och orkar förstå, klockan fem en fredagseftermiddag mitt i familjemiddagen. Vad vore man utan dem? Kollega X är dessutom en gudomlig sak som alltid orkar svara, alltid orkar lyssna och dessutom alltid har ett svar. Tänk om alla var så. 
 
Lyckan att kunna dricka en, två, tre öl tillsammans med lillan efter en sådan dag  är oersättlig, det är då man inser vad man har, vad man bär omkring sig. Lycka, ren och skär lycka över att slippa bära allt själv. Tillsammans är man lite mindre ensam. Japp, så är det faktiskt.

Babyshambles "carry up in the morning" för morgontrötta.


Till mamma och pappa: upp till kamp

Min vänsterpolitiska uppfostran har varit ett ämne som återkommit på jobbet den senaste veckan. Jag tänker sällan på det som något unikt, utan mer som något självklart. Å ena sidan kan jag förstå att alla fyra åringar inte nynnar på Staten och kapitalet, att alla  dagisbarn inte vet att Jaffaapelsiner kommer från Israel och bör bojkottas och att det inte är helt vanligt att små barn vet att Internationell solidaritet är mottot att leva efter. Det är det inte heller för alla.


Å andra sidan handlar detta inte bara om politik, om nu politik vore något dåligt. Det handlar om en ömsesidig respekt, om att behandla andra som man själv vill bli behandlad och att inte göra skillnad på folk och folk. Och oavsett om det är politiskt eller ej kommer jag i min tur tala om för mina barn att man ska se individen och inte handlingarna, att alla har rätt till vård när de är sjuka och att ingen är mindre värd än någon annan.  Jag är glad över min uppväxt, jag är  stolt över min syn på världen och jag är övertygad om att jag inte vore jag utan den.


image462

Nos mot nos.

Malin taggade mig med denna bild från förrförra helgens helg. Tack Malin, du påminde mig om att jag verkligen vill och verkligen måste ringa Emma imorgon. Nu har dagarna sprungit iväg igen. Det händer alldeles för ofta. Jag saknar min vän.

image461

Trasiga själar

Det kryper i kroppen av inaktivitet sammanslaget med för många koppar kaffe. Ännu ett inställt utvecklingssamtal. Det är alltid föräldrar till de barn som behöver samtalen som bäst som uteblir, så klart, men likväl tyvärr. Trasiga själar i trasiga kroppar som behöver massa kärlek. Trasiga själar som drar till sig andra trasiga själar. Lösningen är nog kärlek. Kärlek och bekräftelse, från rätt personer, inte för vad de gör, utan för vilka de är.


 


Skittufft!



LInda har  släppt sin nya skiva. Sin tredje skiva. På ett år. Och hon tackade nej till att tunera med Winnerbäck, för att kunna göra det hon vill. Om alla i branchen gjorde lite mer som de tyckte och lite mindre som branchen tyckte kanske livet för artisterna skulle se annorlunda ut., vad vet jag. Grym är hon i alla fall och jag är imponerad.

Fotbollsintresserad?

Jag önskar att jag valde fotbollen före Greys ikväll, men det gör jag inte. För om jag gör det, så är det bara för att övertyga mig själv om att jag visst är sportintresserad, inte för att jag hellre vill se på det. Kanske är det dags för mig själv att inse att jag inte längre är en sporttokig 12-åring, utan en 25-åring med ett normalstort intresse för sport.

Normalsstort= tittar när det är viktiga matcher, när det är OS och VM och när svenskar deltar.*

*Egen tolkning.

Ett rikt liv.

På bussen på väg till jobbet idag började tanten framför mig prata med mig. Hon undrade vart en biljett hon hittat gick, frågade om jag ville ha Cola, eftersom att hon hade två muggar och diskuterade "Stureplansprofilernas" dom. Jag svarade, tackade nej till Cola och diskuterade en stund med henne. Hon var både påläst och klok. När hon gick av bussen tittade alla och undrade vad vi två hade gemesamt, jag fortsatte att lyssna på musik och tänkte att vi nog hade mer gemensamt än vi kunde ana. Innan klockan hade slagit halv åtta hade min dag blivit berikad av en annan människa.

Nio timmar senare åkte jag samma väg tillbaka, berikad av ett möte med en klok elev som jag tycker mycket om. Cirkeln var sluten. Tänk vad små möten i vardagen kan göra om vi väl tar oss tid att lyssna på varandra. Ett enkelt sätt att få ett rikare liv.

image460

En livslång utveckling.

Lärarutbildningen skulle kunna vara tio år istället för fem, allt man behöver kunna och veta skulle ändå inte få plats. Jag ställs inför nya situationer och nya frågor varje dag och löser dem så gott jag kan, utifrån mitt egna sunda förnuft, mina egna erfarenheter och mina egna tankar tillsammans med hjälp från kloka kollegor och andra utomstående krafter som min kloka mamma, tillika socionom.

Jag gör så gott jag kan, ibland blir det fel, ibland blir det rätt. Jag ber om ursäkt, försonas och försöker förstå. Jag talar innan jag tänker och borde göra tvärtom, försöker göra tvärtom. Jag lär mig varje dag och funderar på hur det är meningen att tiden ska räcka till och jag funderar på  varför regeringen inte vill ge oss högre lön. Eller, jag funderar inte på det, jag vet varför de inte vill ge oss högre lön, men jag förundras över det. Jag går en livslång verksamhetsförlagd utbildning till mötes och den dag jag inte längre lär, inte längre utvecklas och inte längre gläds ska jag göra något annat.

Kanske ska jag skriva en bok då...

Att analysera Jocke Bergs finfina texter.

Jag har försökt, men har inte riktigt lyckas lyssna in mig på Kents nya skiva än. Bland annat för att annan bra musik kommit i vägen, men också för att jag avskyr att lyssna in mig på nya skivor med gamla artister. Jag älskar Kent, men hatar att lyssna in mig. Helst vill jag snabbt som satan hoppa till nivån då jag zappar mellan låt sju och elva och hoppar över resten.


Apropå Kent analyserade jag "Mannen i den vita hatten" tillsammans med en av mina klasser idag. Eller, jag analyserade upprymd och med lyster i ögonen, de tittade skeptiskt och frågande på mig och undrade nog vad grejen med det hela var. På torsdag är det deras tur att ta med sina favoritlåtar för presentation, jag undrar var det kommer att sluta, att det kommer att börja med två Bajjenlåtar vet jag redan...


Ensam.

Man vänjer sig så fort. Två dagar och sedan är jag van vid sällskap. Någon att se på tv med, någon att äta mat med, eller köpa hem mat tillsammans med om man är för lat, någon som väntar på en och någon som undrar var man är när man kommer hem senare än förmodat. Det är så banalt, så förbannat enkelt och så grundläggande, men ändå så viktigt och så skört. Som tur var hade jag förståndet att uppskatta det så länge det varade. Låt det vara snart igen.

Titta, Jonas i Bad Cash Quartet har släppt egen musik



Och det är hur bra som helst.

Inte det minsta glamouröst.

Min vardag är extremt oglammig. Jag åker pendel till Södertälje, äter i skolmatsalen, handlar mitt mellanmål på Willys och åker hem igen. I bästa fall hinner jag träna och får lite inspiration på SATS. Förrutom mina elever, mina kollegor och kanske tv-tablån finns det alltså inte så mycket som berör mig i vardagen. Jag lever i en vardagsbubbla som jag gillar, men som kanske i sin tur leder till att jag varje fredag kommer hem med x antal påsar med impulshandlade kläder. Jag handlar i kapp, glammar ikapp. Med andra ord, det finns inte så mycket att blogga om i veckorna, men så får det vara.

Redan nu vet jag dock att helgen innehåller en massa trevlig vindrickning med vänner jag inte träffat på länge och idag har jag klänning på mig för att vara lite vardagsfin (och smöra för föräldrarna såklart. Det första intrycket ni vet!) Lite vardagslyx kan man ju försöka skapa sig ändå och kanske får det bli en kaka till kaffet idag.


Hm.comimage459

Tillsammans är man mindre ensam.

Äntligen en slapp vilokväll med min Andreas.  Vi har ätit den godaste kräftsoppan som Marit en gång bjöd på till middag och nu finns inte så många fler måsten. Skönt. Särskilt då jag har en vecka med tre 12 timmars dagar framför mig.

Utvecklingssamtalens tid är här. Jag ser fram emot det med en skräckblandad förtjusning. Eleverna behöver lite peppning och pushning och ibland är föräldrarnas närvaro det bästa sättet att göra dem motiverade... Men jag är snäll och låter dem föra samtalet samt låter dem veta vad som komma skall. Jag är på elevernas sida och jag tror på eleverna. In i det sista ska jag tro på dem. Åtminstone vad gäller deras kapacitet, vad gäller deras frånvaro tror jag aldrig på dem.  Man ska vara välvillig, men inte naiv.

Titeln är lånad av den bästa boken, dock tydligen med en mindre bra filmatisering


I ett lyckorus.

 

Det var en konsert som aldrig tog slut och jag befann mig i ett lyckorus nästan hela tiden. Tänk då om jag hade haft ståplats istället för sittplats och om jag hade lyssnat mer på Manu. Men underbart var det och jag fick känslan av att befinna mig på en fredsgala. Det kanske jag gjorde också.

Vikten är inte av vikt.

Idealet för tjejer i samhället är att vi ska vara smala, men när vi möter människor som är smala fokuserar vi på det negativa, istället för på hur fina de är. Vi förutsätter att de mår dåligt, att de är på diet och att de inte behöver några komplimanger för att de redan vet att de är skitsnygga.


"Men gud, äter du ingenting. Du är så himla smal! Du måste äta vet du väl!"


Tjejer som har en lätt övervikt blir istället berömda och får komplimanger så fort de gått ner något kilo, oavsett hur vackra de är trots sina extra kilon. Det blir vikten som visar framgången, inte charmen.


"Men gud, vad fin du är, vad smal du har blivit!"


Är man däremot normalviktig är chansen större att man får komplimanger för hur man egentligen ser ut, för ens stil eller sitt fina hår. Man sticker inte ut åt något håll vad gäller utseendet och man ser "sund" ut. Men våga gå ner ett par kilo, då är du dömd till att vara en stackars tjej på diet som inte alls mår bra.


Det jag vill säga med detta är att vi borde sluta fokusera på en storlek och en vikt och istället ge komplimanger för människans goda sidor, fina kroppsdelar och deras charm. Siffror på ett papper, eller siffror på en tröja ändrar ingen person och det är sällan de som ser ut att må bäst som gör det,  istället är det de som inte ser ut att behöva komplimanger som behöver det. Skit i vågen och må lite bra istället och sprid lite komplimanger istället för avundsjuka. Alla har vi något som andra är avundsjuka på.


Imponerande.

Så har syster lämnat mig för denna gång och jag är lämnad ensam för ett par timmar. Hon är en ritkigt klippa min syster; lagar fredagsmiddag till oss alla, fixar superfrukostar med ägg och gröt, står ut med nattfyllesamtal från sin pojkvän och orkar med en storasyster som är riktigt gnällig ibland. Ofattbart och något jag endast tror att mellansystrar som hamnat i kläm mellan den lilla och den stora klarar av och kanske kanske vissa supermammor.

Jag har tränat, ätit rester från gårdagens tortillas, försökt lyssna in mig på
Kents nya sköna skiva och snart kommer Andreas. Jag borde sova lite, för natten gav för lite sömn, jag borde städa lite för det är stökigt här och jag borde laga mat till Andreas kommer, för han är nog hungrig då. Jag ska också göra allt detta. Nu ska jag göra det. Ikväll väntar Manu på Hovet och jag har inga förväntningar alls, bara att bli tagen med storm.

image458

Kärleken och hemskheterna

Det händer ibland att man ser, läser eller hör något som verkligen fastnar. Det sitter där det sitter och kommer inte att lämna dig, hur gärna du än vill och hur mycket du än försöker, för det är viktiga ord och viktiga budskap, annars hade det inte fastnat.  Vi såg This is England igår. Jag har sällan varit så nedstämd och sällan mått så dåligt när jag sett en film, men jag har heller inte sett många filmer som varit så viktiga.

För vad gör egentligen människan när inget och ingen finns kvar vid din sida? Vad gör man när man är i botten och allra allra lägst? Man hittar någon att slå på. Man hittar någon att skylla på eller något att kasta smuts på. Någonstans mitt i debatten kring gatuvåld känns denna film så viktig som en film kan bli, den känns som ett sätt att se individen och bakgrunden  och att se förklaringarna bakom det inträffade. Allt händer av en anledning och det är vi tillsammans som skapar anledningarna. Ger vi ensamhet och utanförskap är det vad vi får tillbaka. Ger vi kärlek så får vi kärlek.

image457

Det finns ingen tvekan om hur jag ska inleda området rasism i kursen jag undervisar i.


Det brister.

Vissa dagar känns det inte alls, andra dagar värker det i hjärtat. Det börjar bli lite jobbigt att ge och ta hela tiden, att offra för att kunna ses, att prioritera och bortprioritera. Inte för att jag inte vill prioritera dig, utan för att jag vet hur det är att slippa välja och välja bort.  Att bara finnas där för varandra, att handla för två och att somna i ditt knä i soffan på fredagkvällarna. Att ha en vardag, en alldeles vanlig vardag. 

Två nätter, på två veckor är inte bra nog. Eller det måste vara det, men jag vill inte att det ska vara det.  Jag vill ha dig här jämt, för att dela min vardag. Min alldeles vanliga, gråa vardag, som är viktig för mig. Jag vill prata, skratta, skrika och ibland bara vara tyst. Jag vill dela med mig, jag vill dela med dig. Låt mig dela med dig, låt dig dela med mig. Livet blir enklare då och jag blir bättre. Vardagen, ge mig vardagen, älskling.

Goes around.

Vi är trötta idag, syster och jag, och vi antar att allt är gårdagens rödvins fel. Det är alltid rödvinets fel. I dvala traskade vi omkring på Söder, jag bytte en jacka till en annan färg, vi åt lite god mat och dessutom inhandlade jag äntligen dvd-brännskivor och en scartsladd till dvdn. Att köpa praktiska och tekniska förbrukningsvaror är bland det värsta jag vet. De går bara åt och jag kan knappt njuta av att jag har dem. Jag värderar det som att köpa mjölk eller tvättmedel ungefär. Trist, men något man måste ha. Nu är det inhandlat och det känns lite lättare.

Dessutom är min jeansförsäljning på Tradera avslutad. 155 kronor är mina, motsvarande siffra som jag lade ner på Teknikmagasinet. What goes around, comes around, eller nåt sånt.


Imorgon är det Manu Chao som gäller. Idag lyssnar jag in mig.


Lugn i stormen.

"Idag ska vi ha en äkta slappdag du och jag. Bara ta det som det kommer. Om vi går upp och tittar på nyhetsmorgon, sen åker vi hem till dig och grejar och så, sen åker vi ner på stan och sen tittar vi på fotboll och sen åker vi ner och tar en öl och sen..."

Lugn syster, lugn. Slappdag var det. Att ta det som det kommer betyder inte att planera allt in i minsta detalj. Nej, det är motsatser, antiteser och en stor paradox som du försöker att leva efter. Ta ett djupt andetag och sen vilar vi lite. Vi tar det som det kommer. På riktigt tar vi det som det kommer. Vissa saker borde vi ha lärt oss av livet nu.

image453

Systeryster och kusinvitamin.


Lyckorus.

Det är fredag och det räcker för att jag ska vara lycklig. Att jag till råga på allt har en dag där eleverna jobbar självständigt med grupparbeten gör att jag mest kan gå runt och bara vägleda, småprata och ha det bra. Förhoppningsvis kan jag det i alla fall. Egentligen borde vi fika hela dagen, eleverna och jag. Vi får se om jag orkar göra slag i saken. Njuta av min fredag ska jag i alla fall göra!

Diggar.

Och medan pappa, Erika och kussarna njöt av Lindas härliga toner satt jag på arbetskväll, information, information, information. Imorgon får jag dock träffa järngänget till släkt. Vilken glädje det är ändå att vilja umgås med sin släkt, det är inte alla förunnat.


Jag har dock haft samtal med vår VD idag, framtiden på  jobbet är oviss. Företaget ligger x antal miljoner back och har x antal anställda för mycket. Men tydligen ordnar det sig, säger dem. De vill ha mig kvar och det är bra. Och ja, ordnar sig gör det ju alltid, på ett eller annat sätt. Hursomhelst överraskar jag mig själv när jag märker hur lugn jag är. Det ska jag också fortsätta att vara. Efter lovet får jag veta hur mitt schema ser ut.

Imorgon är det fredag och helgen ska tillbringas med systerryster. Underbart.

image451

                                                         Syster och jag!


Att följa sitt hjärta.

Mina elever gör mig lycklig. Man får inte alltid tillbaka det man ger, men ibland händer det. Nu händer det och det gör mig lycklig. Det personliga engagemanget som kännetecknar vår skola, kännetecknar nog även mig som lärare. På gott och ont, så klart. I skrivande stund är det på gott, imorgon är det kanske på ont. Vem vet. Huvudsaken är att hjärtat är med. Och det är det.

image450
Bilden är
härifrån.

Ge mig godis!

Jag är tokigt godissugen, men inte sugen på att äta godis, så jag dricker allt för många koppar kaffe och hoppas på det bästa. Kanske ska jag äta ett äpple ändå, även om jag alltid har avskytt kommentarer av det slaget. Så, tja, vi får se hur vi löser problemet eller om problemet löser sig själv.

________________________________________________________________________________

Uppdatering: min jobbarkompis och tillika skrivbordsgranne blev trött på mitt tjat och kom med två påsar Bilar. Nu tuggar jag för fullt.

Jag får väl hoppas på det bästa.

Idag är det en avgörande dag på många vis, bland annat ska vi få information om de förrändringar som tydligen kommer att ske med våra tjänster. Stämningen är tryckt och många är både oroliga, rädda och arga. För en gångs skull är jag den som är ganska lugn, kanske för att jag har fullt upp med att lägga energi på annat. Vi får väl se vad som händer helt enkelt. InformatIonen är i alla fall efterlängtad.

Resten av släkten, eller i alla fall en del av den, ska gå och titta på LInda idag. TIll och med mellansyster kommer. Själv har jag arbetsskväll på jobbet, men det är bara att le och se glad ut. Vad annars finns att göra?!


På tal om Greys är detta en sjukt bra grej! Heja T.R.!


Orka, orka.

Jag traskar från Älvsjö för motionens skull, handlar på Ica för att syster ska tycka att jag har mat hemma, fixar en megaportion pastasallad eftersom jag är vrålhungrig, sjunker ner i soffan. funderar på städning, äter och är helt körd. Varken energi eller kraft finns kvar. Ingen lust att städa finns att tillgå. Ingen klädinspiration till morgondagens 13 timmarsarbetsdag och ingen vilja till att skriva denna blogg. Jag är helt slut och vill bara sova.

Kanske gör jag också det, eller kanske tar jag mig kraft, fixar lite te, städar upp lite grann och öppnar gaderoben. Ikväll är det 
Greys och det kan göra varje dag till en bra dag. Denna dag har förresten varit en bra dag, om så  en sjukt effektiv dag. Tja, vi får se vad jag orkar att orka.

Å jag hade glömt K ´s choice, vilken underbar musik! Det ska jag lyssna på ikväll!


Fokusera vidare.

Jag vaknar och märker att allt inte är som vanligt. Jag är trött och orkeslös. Sen noterar jag att jag har förjävligt ont i halsen. "Vilken tur att jag redan hunnit träna två gånger denna vecka", tänker jag då och så är problemet ur världen. Att mätta mitt samvete är alltid det svåraste och lyckas jag med det är jag rätt nöjd. Nu kan jag fokusera på annat i veckan, som arbetskvällar, elevsamtal och omdömen. Tja, jag älskar ju mitt jobb så..


I en perfekt värld finns inget våld.

Det är ändå hemskt obehagligt det som hänt, så som det alltid är obehagligt när unga människor förolyckas och när unga människor utsätter varandra för våld. Jag lider med dem,  jag lider med de anhöriga till offret och med de anhöriga till de skyldiga gänget. Ingen ville nog att detta skulle hända, ingen hade planerat att det skulle hända och alla lider nog så in i helvete av det som hänt. Livet är alldeles för komplicerat för att dela in folk i onda och goda eller i vi och dem. Alla gör vi dumma saker ibland och ibland får händelsen en helt annan utgång än vad som var tänkt, som här antagligen.

Jag försvarar ingen, utan vill bara betona vikten av att inte döma människor och att inte se världen och samhället som svart eller vitt. Igen. Jag kommer aldrig ge mig om detta. Ibland blir livet inte som vi önskar att det ska bli och då måste någon finnas där med en hjälpande hand.


Makes me cry.




Jag älskar att hitta ny musik och just nu hittar jag massor. Cdon´s funtkion "andra kunder som beställt denna skiva har även beställt följande" är fenomenal, även om den slår fel då och då. Ett bra sätt att hitta ny musik är det  hur som helst. Idag hittade jag rock i hårdaste laget för att vara jag, Emigrate hette de visst, men så är jag inne i en hård period också.

Jag lyssnar lite på gamla Skunk Anansie och Juliette and the Licks och känner makt och ilska, men också på Coldplay och känner melakoni och kärlek. The Sceintist får mig nästan att gråta på pendeln på väg till jobbet om morgornarna,så innan jag traskar in i skolan får jag ta en pepplåt för att inte vara ledsen över något som jag inte vet vad. det är. Tänk vad musiken kan påverka en ändå.


Dags att ladda inför kvällens husfruar. Lite underhållning behöver vi alla.


Utvecklingssamtal.

I skolans värld står utvecklingssamtal på menyn. Mina femtio små ettor ska få ett omdöme i två-tre ämnen av mig och jag ska träffa mina mentorselever med föräldrar. Spännande. Och viktigt. Jag har dock många långa dagar och kvällar framför mig och när detta är avslutat är det lov och jag ska flytta. Jag har aldig tänkt så lite på en flytt, för när skaulle jag ha haft tid att göra det?


Det är min tionde flytt, skulle mamma säga...


Grymt skönt.

Det var motigt att gå till träningen idag men otroligt skönt när jag kom därifrån. Vilken energiladdning, vilken instruktör och vilket pass! Efter en vecka av huvudvärk och latadagar är jag igång igen. Min kropp funkar inte utan träning och mitt huvud funkar inte utan träning. Jag blir ofokuserad och irriterad. Dosen har dock minskat och så får det vara, jag är inte en fattig student med en massa tid längre, utan en hårt jobbande kvinna med minimaliskt med tid .Idag är jag i alla fall glad  och nöjd och det är en grymt skön känsla.


image449
Bild: Sats

Måndagmorgon kräver lite peppmusik och inget får mig så glad och på så bra humör som denna. Någonsin.


Äntligen gammal!

Till och med Malin hade kommit för att gratta Lina igår. Ända från Brighton hade hon flygit. Dessutom en massa andra gamla godingar som jag inte har träffat på många år och på många dagar. Trevligt. Och trevligt att vi alla börjar hitta oss själva på något sätt. Vi hittar dit vi själva vill  hitta och våra liv börjar ta form på det sätt vi vill att det ska ta form, inte på ett "ånejnuärvigamlaocharfortfarandeintekommitnågonstans"sätt, där åldersnoja och ångest regerar.
 
Tvärtom. Vi är trygga och glada och nästan lite halvnöjda. Jag är glad över det. Jag är glad över att vi hittat oss själva och att vi kan  visa vägen. Jag är glad över att jag kan säga till mina små 16-åringar att det blir bättre, de kommer att hitta sig själva och hitta en mening med sitt liv. För det blir det och det vet jag. Att vara 16 är förvirrande och förtvivlat jobbigt på många sätt, för många människor. Att vara 25 innebär att man är både trygg och vis, men fortfarande ung och att man fortfarande har livet framför sig. Inte så illa ändå. Kanske är det dags att börja njuta.

image448
Lina, numer 25.


I´m back.

Jag har slutat med mina p-piller efter åtta års knaprande. Inte för att jag vill ha barn, för det är verkligen inget för mig just nu, utan för att jag ville se vem jag var utan dem och för att pappas hjärtinfarkt har satt stopp för p-pillerätandet.

Jag är en ny människa. Jag har känslor och jag känner saker. Riktiga saker. Jag blir ledsen och jag blir glad och jag känner när jag blir det. Kanske har jag levt i en skyddad värld, en värld där inget riktigt känns på riktigt, där känslorna är enklare att hantera och där jag kan välja vad jag känner. Nu kan jag inte det längre. Jag är den jag är, jag känner det jag känner. Och känslor kanske kan vara rätt bra att ha ändå. Vi får väl hoppas på att jag inte blir allt för blödig bara, för blödig, det är jag ju redan.

Jag går ett spännande liv till mötes.

Hudvårdspaket.

I paketet som väntade på posten fanns hudvård. Vanlig hudcreme, BUS, peeling och massagecreme. Kanske ett tecken på att jag borde börja peela min kropp eller kanske bara lite materiell lycka och glädje. Ett inte helt dåligt paket att hämta, men mest glad är jag för att jag vann överhuvudtaget. Kanske har lyckan vänt eller kanske är det så att jag bara ska ha tur i kärlek. Och det är väl inte så bara.

Jag väntar på att fika med Fritte. Som vanligt är han inte den snabbast i världen. Vi får se om vi hinner slänga i oss en kopp kaffe innan jag ska styla om inför kvällens partaj.

Babyshambles nya fick högsta betyg i en av tidningarna, jag är beredd att instämma.


Feminin?

En elev påpekade att hon aldrig sett mig i annat än jeans och blev förskräckt när jag berättade att jag visst har klänning på mig ibland, även om jag föredrar att inte undervisa gymnasieelever i små kjolar som slutar precis under rumpan. Då blir det jeans under tunikan i så fall. Igår hade jag klänning på mig, då var eleven sjuk.

Jag vet inte om jeans gör en manlig och klänning gör en kvinnlig, det känns rätt föråldrat att tänka så, men de dagar man har klänning på sig känner man sig långt mer feminin än de dagar man har jeans och t-shirt. Riktigt kvinnlig känner jag mig dock sällan, förutom vid de tillfällen när jag spelar på min kvinnlighet för att få lite hjälp. Och sånt borde man väl kanske inte göra, och definitivt borde man kanske inte skriva att man gör det här. Men det gör jag.  En bild på mig i klänning kan ses nedan. Ikväll är det fest. I jeans.


image447

Kanske borde jag dock tänka på hur jag står när ja ghar klänning på mig...

Paket till mig!

Det ligger tydligen ett paket från Loreal på posten i Borlänge och väntar på mig. Jag har tänkt igenom alla mina prenumerationer och kommit fram till att jag fått alla presenter redan, jag har inte heller beställt något och jag vet inte att jag ska få något. Alltså, jag måste ha vunnit något. Och jag som aldrig vinner. Dessutom måste paketet i varje fall vara så stort att det inte går igenom postluckan.

Å vad jag längtar till imorgon. Låt mig inte bli besviken!


image446

Ett linne ändå...

Efter två timmar på stan hade jag fortfarande inte hittat något linne att ha på mig på lördag. Jag säger det igen, festlinnen är verkligen inte min grej. Jag tycker att de är trista och tråkiga och tantiga. Tillslut valde jag ett bara för att slippa ut och leta i sista sekunden. Och bara för att Andreas skulle bli rasande om jag skulle ut och leta linne när vi väl ska umgås. Nu har jag ett och det får duga.

För övrigt funderar jag på om det är okej att packa fyra skor för en helg. Jag vet ju inte nu vilka jag behöver då...

Loser.

Okej, jag och vapen går inte ihop. Bra tänker du, förjävligt tänker jag.  Vi spelade Laserdome med eleverna, gissa vem som blev sist och sämst båda gångerna. 83 gånger blev jag träffad, 19 gånger träffade jag något. I och för sig är 19 gånger en fantastisk summa, för jag lyckades inte ens få den att skjuta laser...

Nej, det är tur att jag slapp lumpen på grund av mitt kön och i fortsättningen undviker jag nog både laserdome och andra prickskytteaktiviteter. Jag hatar att förlora. Det var ju tur att vi inte spelade paintboll, jävlar hur jag hade sett ut då.

image445

No party.

Jag äger inga partytoppar. Och det är inte något jag bara säger för att kunna motivera att jag ska köpa nytt, utan det är sanningen. Jag kommer mig aldrig för att köpa gå-ut-kläder, jag ser dem inte, utan handlar bara drösvis med vardagskläder. Resultatet: panik varje gång jag ska ut. Klädpanik. Jag äger inga partytoppar.

Idag ska jag lämna tillbaka en av de impulsköpkoftor jag handlade i fredags, som jag insåg att jag kommer använda max en gång förhoppningsvis kan jag hitta ett linne till Linas fest på lördag istället.
Topshop borde ha något att erbjuda mig. Hoppas. Jag orkar inte leta. Ska man lita på nätet lovar det iallafall gott.

  
Söta saker från Topshop.




 


Kärlek och sånt.

Och i helgen väntar Dalarna och familjen, festen, kärleken, myset och vännerna. Söta Lina fyller gammal, lilla Jonte ska leka kollektiv på Bygatan och Emma ska fixa hela familjen Alms hår. Hemma är kanske inte bäst, men väldans väldans bra.


image441
Kärleken.

Bryt mot normerna!

Idag vann tv-soffan över utekvällen. Jag är nöjd med mitt val. En omtumlande dag där mina nycklar försvann, mitt huvud värkte och tio saker hände samtidigt,  men som avslutades med ett trevligt elevsamtal där både jag och hon lärde oss nya saker.

Gammal som ung, alla har vi saker att lära av varandra. Ibland andra saker än de vanliga sakerna vi ständigt debatterar med våra så kallade liksinnade. Om vi bara tar steget ut från våra stereotypa jag och bryter lite mot de normer som omger oss blir livet lite mer innehållsrikt och lite enklare att leva. Genom att breddera våra kunskaper och bemöta våra fördomar om andra lär vi oss lite mer  om oss själva och varandra och blir lite klokare och mer öppensinnade.

Kärlek ger kärlek, sa jag någon gång. Jag säger det igen.


Grym musik eller grym serie...?



Ikväll tävlar Lindas spelning på Debaser mot Grey´s hemma i soffan. För tillfället har nog den sistnämda ett visst övertag, sova är allt jag kan tänka på just nu. Vi får se hur jag känner när jobbet är slut för dagen... Dricka öl och lyssna på grym musik är ju egentligen oslagbart. Det bästa i livet om jag får bestämma. Och det får jag.


Hemska tid.

Mina elever är så unga och har varit med om så mycket. Hemska högstadietider, medan jag hade en ljuvlig högstadietid. Som jag minns det, vill säga. Åter och åter igen, värre och värre saker. Men det ordnar sig för dem och en dag är det bra.

Det bra och det mindre bra.

Kanske borde jag sova lite, eller åtminstone vila. Imorgon blir en lång dag med information för högstadieelever i Nykvarn efter den vanliga jobbdagen. Förhoppningsvis även en rolig dag. Det är roligt att få tillfälle att umgås med eleverna i andra former, även om jag vet att så bra som jag redan känner många av eleverna, så bra kommer jag aldrig känna några andra elever. Vår skola är speciell. Både av den anledningen och av andra anledningar. Kanske får man ta det negativa med det postiva. Kanske är det inte meningen att man ska ta det negativa. Men nu är det som det är och det får bli som det blir.


Klant.

Jag tränade ryggen utan att stretcha igår, jag har världens spänningshuvudvärk idag. Och jag får skylla mig själv. Bussen väntade och jag glömde bort att stretcha hemma. Dagens danspass fick utgå och jag åt god lasange hos pappa istället. Jag vet i alla fall att jag mår bättre imorn, om så lite bättre.

Den nya datorn har kommit. Dags att installera.