80-talisterna är bortskämda snorungar?


Överallt diskuteras 80-talisternas individualism och deras krävande sett att se på världen. Vi är bortskämda snorungar och en mörk kontrast till 40-talisternas kämparglöd. Och visst har vi blivit bortskämda: vi har skjutsats till träningar av våra föräldrar, vi har bott hemma tills vi tar studenten och kanske lite till, vi har blivit servade och det har daltas med oss.

Ändå ser jag det inte riktigt som att vi är bortskämda. Vi har också fått kämpa, men på andra plan. Vi ska vara allt på en och samma gång och kräver av oss själva och varandra att vi ska resa, studera och göra karriär. Vi ska ha fina kläder och ett fint hem. Allt enligt de senaste trenderna. Vi har fått kämpa för att duga, vi har fått kämpa för att prestera, vi har fått kämpa för att ta en plats. För att vara någon.

Alla generationer har sina upplevelser och alla har gått igenom sina svårigheter. Det är en självklarhet att 40-talistera och deras visdom kommer att saknas på vår arbetsmarknad, men det kommer att ersättas av något annat. Av prestation och en vilja att vara bäst. Det är inte så illa det heller. Bara det inte går till överdrift.

Andras kommentarer

Lämna gärna ditt avtryck:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback