Tiden förändrar oss

När mamma var ung drog hela stora gänget till Dala Järna och festade i tre dagar. När jag var sexton åkte vi hela tjejgänget till Leksand för att spatsera omrking, dricka för många cider och spana på de som var gamla nog att komma in på krogen. Iklädda Lovikavantar och flera lager tröjor överlevde vi i kylan till klockan två, då någon förälder var snäll nog, eller orolig nog, att komma och hämta oss.

Sedan har det gått utför. Midsommarfirandet har krympt eller så har vi bara blivit gamla. Någon pratar om att fixa tidernas fest, men få engagerar sig och det stannar vid planer. Istället firar vi var och en tillsammans med några av de närmaste, äter sådant man bör äta, dricker sådant man bör dricka, beklagar oss över vädret som är lika dåligt som under alla andra midsommaraftonar och har tillslut en trevlig kväll men i mindre skala än förut.

Mamma tror att midsommarfirandet har förändrats. Jag tror att tiden förändrar oss. Oavsett vad, känns det som att min midsommarafton blir ganska lagom.


Andras kommentarer

Lämna gärna ditt avtryck:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback