Vikten är inte av vikt.

Idealet för tjejer i samhället är att vi ska vara smala, men när vi möter människor som är smala fokuserar vi på det negativa, istället för på hur fina de är. Vi förutsätter att de mår dåligt, att de är på diet och att de inte behöver några komplimanger för att de redan vet att de är skitsnygga.


"Men gud, äter du ingenting. Du är så himla smal! Du måste äta vet du väl!"


Tjejer som har en lätt övervikt blir istället berömda och får komplimanger så fort de gått ner något kilo, oavsett hur vackra de är trots sina extra kilon. Det blir vikten som visar framgången, inte charmen.


"Men gud, vad fin du är, vad smal du har blivit!"


Är man däremot normalviktig är chansen större att man får komplimanger för hur man egentligen ser ut, för ens stil eller sitt fina hår. Man sticker inte ut åt något håll vad gäller utseendet och man ser "sund" ut. Men våga gå ner ett par kilo, då är du dömd till att vara en stackars tjej på diet som inte alls mår bra.


Det jag vill säga med detta är att vi borde sluta fokusera på en storlek och en vikt och istället ge komplimanger för människans goda sidor, fina kroppsdelar och deras charm. Siffror på ett papper, eller siffror på en tröja ändrar ingen person och det är sällan de som ser ut att må bäst som gör det,  istället är det de som inte ser ut att behöva komplimanger som behöver det. Skit i vågen och må lite bra istället och sprid lite komplimanger istället för avundsjuka. Alla har vi något som andra är avundsjuka på.


Andras kommentarer

Lämna gärna ditt avtryck:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback