På förstasidorna idag...

Medierna bestämmer inte vad vi ska tycka, men de bestämmer vad vi ska tycka något om. Det är även genom medierna som vi får all information, det är de som bestämmer över diskussionerna och debatterna. Jag saknar just nu en debatt kring hur medierna framställer människor, hur de får människor att må och hur vi andra gottar oss i dessa människors liv utan att tänka på att de människorna också har känslor.

Idag finns återigen en hel rad artiklar kring sorgen efter Johanna Sällström i
tidningarna. På samma första sidor kan vi se Britneys nya frisyr och artiklar om hur Sebastian inte orkade med pressen och lämnade festen för att åka hem. Kända människor är också människor och det är inte meningen att man ska dö ung. Det krävs en debatt kring vad medierna skriver och hur vi ska tolka vad de skriver. Men eftersom att medierna är de som bestämmer vad vi ska tycka kring, kanske den debatten uteblir...

Jag hejar just nu på Carolina Gynning som gör sitt privatliv offentligt och för en debatt kring hur långt unga flickor kan gå för att bli omtyckta, kända och bekräftade. Mer sånt!

Andras kommentarer
Postat av: erika

jag håller på dig ella! helt rätt. stackars människor som blir så utlämnade. KRAM till världens bästa!

Postat av: Lekne

Hejja du!
Kram, ses snart :-)

2007-02-18 @ 22:52:41
URL: http://lekne.se

Lämna gärna ditt avtryck:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback