Jo, det är sant: det kan vara tommare än tommast.

Och så gick hon och jag sitter ensam kvar trött och jävlig utan sällskap. Det är tomt, ja, tommare än tomt och jag önskar att jag kunde dra tillbaka tiden. Det kan jag inte. Nu är det jag och lägenheten igen. Jag och min överdrivet stora och förjävligt dyra lägenhet.

image850

Nu så!

Vissa saker är för bra för att vara sanna, men nu har jag köpt en Peace and love biljett för månadens sista pengar. Månaden, som inte ens har börjat. Men vad gör väl det, vi kan ju i alla fall låtsas att pengar inte är allt. Det finns saker som är mycket, mycket viktigare. Musik och festival till exempel.

image849
Peaceandlove.nu

Jag lovar ingenting, det är det enda jag kan hålla

Och så dyker han upp igen i mitt liv, hur trött jag än har varit på honom. Återigen träder han fram, Winnerbäck, och sätter ord på mina känslor. Hans ord värmer och hans publik gör mig hel. Jag är hans publik och han gör mig hel.

image848


Lämna bort och fylla på

Jag bytte klänningen jag köpte i fredags. Den var inte jag, utan mer mamma. Istället hittade jag en annan ljuvlig somrig sak på H&M och nu är jag konsumtionsmässigt hel. Dessutom hel och full utav mat och en trevlig kväll med pappa.

Imorgon flyttar Erika ut och även om jag inte har fångat tiden tillräckligt, kommer hon att lämna en stor lucka efter sig. En lucka av saknad. Som tur var väntar vin med tjejerna imorgon och det borde kompensera en del av tomheten. En kväll av tjejsnack går ofta upp mot det mesta. Ledig är jag också.

Att göra en skillnad

Och när jag sätter ord på hans känslor ler han lite grann. Det märks knappt, det syns knappt, men han ler. Jag ser det. Att vara lärare är tacksamt ibland och trots en egentligen jobbig avslutning på en bra dag, så går jag med glada steg därifrån. Ibland är det enkelt att göra skillnad, ibland är det ruskigt svårt.

Infokompgymnasiet.blogg.se

Bland kretivt skrivande elever gick jag leende genom dagen. De skapar, skriver och förmår som få, de skriver krönikor i alla dess former om alla dess ämnen. (Exakt hur bra de är kan du läsa här. Vi har skapat en blogg för vår skola.) Att sedan någon lyckades övervinna den allra svåraste av rädslor och någon annan tog ett stort steg i sitt liv, gör inte min dag mindre bra. Tvärtom. Jag fick bara le ännu mer.

Bland sjöngsjungande Kulturamaelever fick sedan jag och Hanna än en gång förundras över hur duktig Emma är. Jag blir överväldigad och det finns inga ord. Och sen blev jag trött. Nu finns bara drömmarna kvar, alla krafter är slut, all kreativitet är bortblåst. Men drömmarna, de fina drömmarna, om de fina människorna. Det finns så många och det finns så mycket. Och ja, alla är vi väl fina. På vårt sätt. Men jag kan inte drömma om alla. Det blir så mycket. Jag måste sova djupt också.


image847

Vi ses i drömmarna. Godnatt.






Snart brinner ett hjärta för henne någon annanstans

Lycka kan även vara ett sjungande folkhav en vacker sommardag. Snart är vi där.


Lars Winnerbäck - Kom änglar

Världen förtjänar inte dig

Jag saknar människor som jag glömmer att jag saknar. Men jag saknar dem ändå och det är en rätt subtil känsla. Plötsligt finns de där och plötsligt värker mitt hjärta efter dem.

Och så saknar jag människor som jag vet att jag saknar och det är inte ett dugg bättre eller ett dugg lättare.

En vampyr?

Då har jag äntligen en hel och fin Ipod då. Det var inte en dag för tidigt, utan många, många dagar för sent. Men nu är det gjort och jag laddar med massa musik. Hela helgen har jag plågat  Erika med Jag är en vampyr och måste nog byta låt snart innan jag förstör den.

Det fanns en tid då REM var mitt favoritband och jag förbjöd mina då inte så gamla småsystrar att spela Everybody hurts, eftersom det värsta som kunde hända var att jag skulle tröttna på den. Sådan är inte tiden nu. Idag fylls låtlistorna ständigt på. Men å andra sidan, jag har fortfarande inte tröttnat på min gamla favvolåt och jag kommer förmodligen inte göra det heller.

Markus däremot, kommer jag med all sannolik tröttna på., innan våren blivit sommar har jag nog hunnit tröttna. Men just nu är den bättre än bäst och jag ler större än störst.

image846

Du och jag och vi

Vi hade det bra igår, Hanna och jag. Trots att solen inte värmde så mycket som den borde ha gjort, så höll vi oss varma med hjälp av filtar och pladder. Med hjälp av vilja och vin. Götgatans uteliv formade oss, vi formade oss själva och vi gav upp när vi höll på att somna. När vi låg på topp och inte hade nått botten än. Så som man ska. En dos av Hanna var allt jag behövde och ett nattligt samtal gjorde mig glad. Det gör mig ofta glad. Så som det borde.

image845Hanna målar och jag älskar det. Besök hennes
finfina sida, eller ångra dig för resten av ditt liv!




I en värld där den smalaste vinner, finns ingen lycka

För några somrar sedan satt våra pojkvänner ner foten. De fick nog av vårt mattjattrande, jämförande av kaloriintag och klagande på våra kroppar. De vantrivdes, kände hur vi tryckte ner både oss själva och dem och vi insåg sakta vad det var vi höll på med. Vi förintade oss själva, förminskade oss till ytliga små människor. Sedan var det tyst, länge var det tyst och sedan märkte vi att vi hade betydligt roligare saker att prata om.

Det är enkelt att flyta in på matspåret i en presterande värld, där man inte bara ska vara smart, trevlig och bra, utan även smalast. Det är enkelt att påverka andra, som man påverkar varandra i allt annat. Flyttar en, flyttar snart fler, skaffar en barn, skaffar snart fler av kompisarna barn och ja, pratar en om kalorier och tjocka kroppar, pratar snart alla om det. För det är tacksamt och vi är självkritiska ända ut i fringertopparna.

Mat är gott, mat är ett basbehov och inget som ska vara centrum för livet. Det är lätt att säga, svårt att göra, men när man väl lyckas att ta sig dit, är livet så mycket trevligare. Perfektion är en utopi och inget vi ska sträva efter att uppnå, för vi når ändå aldrig dit, hur vi än försöker. För vem bestämmer vad som är perfekt?

Nu är det snart sommar igen och hur många glassar jag äter ska jag aldrig mer räkna.

Hela världen är så underbar

Min kropp verkar vara glad efter en lång promenad och en vända på gymmet. Och jag är också glad, ikväll ska jag träffa Hanna och det gör mig glad. Hanna, Hanna, Hanna, en verklig prinsessa. Det du Ida! Och nej, hon är viktigast. Så är det bara.

Rösta på Miss Li förresten. Hon är en liten prinsessa även hon, ska ni veta.


Miss li - Why don´t you love me

Vem sa att ensam var stark?

Efter en förvirrad, men trevlig eftermiddag, på stan med Johanna åkte jag hem. Och just då, just där, insåg jag hur länge sedan det var jag var hemma en fredagskväll. Jag var absolut inte singel då och jag bodde ännu inte i Hägersten. Så länge sedan var det. Alldeles för länge sedan.

Så jag borde njuta. Jag har ätit naturgodis, avfärgat mitt hår och slökollat på Så ska det låta. Men att njuta är svårt och jag njuter inte. Jag saknar Erika och jag saknar någon. Ensam är inte stark, även om ensam kan vara bra och jag är inte typen som är ensam, inte länge, inte en fredagskväll och jag hoppas kvällen går fort, fort eller att någon ringer mig snart. Annars kanske jag måste ringa någon.


image844
Ett fint träd i Kungsträdgården, som förövrigt var överfull av folk idag. Hela Stockholm verkar vara överfullt idag.

Tänk om.

Jag läser gamla grejer hämtade från Andreas dator och hela jag blir tom och fylld på samma gång. Allt blir svart och allt är riktigt förfärligt relativt.

Fan vad jag har ställt till med. Fan vad han har fått gå igenom. Och fan, fan, fan vad jag önskar att vi hade insett allt lite tidigare. Att han hade sluppit. Att han hade sluppit allt detta. Ingen förtjänar det och allra minst Han.

image843

Det är inte okej längre

Jag växte upp i ett demonstrationståg där man sjöng om internationell solidaritet och ett Barsebäck som skulle väck. Som fyraåring förstod jag vikten av att inte köpa Jaffaapelsiner och jag fick tidigt veta att man i Sydamerika diskriminerade svarta. Någonstans där Carlsson och Bildt kampades, i mitten av nittiotalet, fick det dock vara nog. Jag tog avstånd från demonstationer och fick nog av vänsterpolitik.

15 år senare bor jag i en stad där hyresrätterna säljs ut, där markhyrorna ska höjas och där segregationen och fattigdomen ständigt växer. Jag lever i en värld där miljötänkande är inne, men för få orkar göra något. Jag lever i det, men tycker inte att det är okej. Långt därifrån.

Demonstationer är kanske inte rätt väg att gå. Jag tror inte det. Istället tror jag att det är varje individs aktiva val som påverkar hur vår värld förändras. Att handla närodlat och miljömedvetet, att säga nej till utförsäljningar av hyresrätter och att våga stå på sig och att höja rösten i fikarummet. Det är där det skapas, opinionen. Det är i samtalet och i handlandet vi kan hitta kraft.

Jag försöker med det små medlen och har inte åstakommit några under idag, men har tagit några steg i rätt riktning. Jag har handlat ekologiskt, köpt närodlat och sett till att vi ska börja sortera lite mer i vår skola. Vi får se om det blir någon förstamajdemonstation, jag lovar i alla fall att demonstrera på mitt sätt, i min omvärld. Jaffaapelsinerna är inte fokus längre, men istället tar jag en klunk av mitt ekologiska vin och gör ett avtryck i Systembolagets inköpslista.

Nu, nu, nu

På jobbet är det tyst och lugnt. Vi diskuterar barndom, äter mackor, förberder oss inför treornas mösspåtagning och spelar lite musik. Jag sätter mig ute i solen med ett glas apelsinjuice i den ena handen och krönikor i den andra. På måndag ska det skrivas krönikor.

Några har åkt i väg för att titta på en lokal åt studenten, någon kommer på intervju för den blivande tjänsten och i en datasal sitter några elever och pratar. Tyst, lugnt och förväntansfullt pratar de och några skatt hörs emellanåt. Glada skratt och glada miner.

Mina trasiga strumbyxor har ersatts av dubbla, tunna och tantiga från Willys och samtidigt passade jag på att köpa lite blekning. Den svarta tiden är förbi, den ljusa tiden är här. Och det känns, det känns överallt på gatorna och på torgen, det känns innuti och utanpå. Snart ska studentmössorna på och den tysta tiden är förbi, men den glada tiden är här.

Vart är vi på väg

Och vem vet hur det hade varit, var vi hade hamnat och vilken väg vi hade gått? Vem vet var vi ska vandra och var vi ska hamna? Nu är det som det är och hur det blir vet ingen. Inte ens jag. Antagigen är det bra, men vem vet sånt?

Dumheter

P-piller är inte bra för människan. Jag vet det, ändå började jag igen. Nu har jag finnar i hela ansiktet som vägrar försvinna. Istället blir de bara fler och fler, större och större. När jag slutade äta dem, borde finnarna också sluta uppenbara sig, men icke. Jag är 26 inte 16 och jag ser förfärlig ut.

Nya akter

Nya band har släppts till Peace and love och även om ingen av mina absoluta favoriter fanns med i listan kommer Markus Kurnegård vara en hit. Det vet jag och det ska jag inte missa. Man blir ju peppad bara av att lyssna på den, sommar och festivalpeppad. Ge mig sommar och ge mig festival.


Markus Krunegård - Jag är en vampyr

Ge mig mer

Konstiga samtal efter en lång dag. Hur jag ska få tag i Lillan är fortfarande en gåta.

 Att lönen ramlar in imorgon har sällan varit så tacksamt, även om CSN vill ha 4000 kronor av den och hyresvärden betydilgt mer. Men det är ingen tid att sörja, istället är det tid att handla in en ny klänning. Äntligen. Jag saknar den i garderoben varje morgon, varje dag.

Timmen är ung, men jag vet inte vad jag ska hitta på. Flera konstiga samtal hade varit önskvärt. Vi får se om min önskning slår in.

Det är min tur nu

Tidernas erbjudande och vinden har vänt. Japp. Nu ska jag bara skaffa ledigt också!


Ännu en dag

Så har jag då avverkat en tolvtimmarsdag. Min hjärna är slut, men jag har fått sjukt mycket gjort och solen har burit mig fram under dagen. Dags att gå hem. Imorgon väntar treornas mösspåtagning och en annorlunda arbetsdag.

Mannen

Efter att ha snoosat alldeles för många gånger orkar jag tillslut mig upp för att dricka kaffe och äta gröt. Sedan blir allt lättare. På förstasidan till DN På stan väntar Jonas. Jonas Hassen Khemiri. Och han ler. Och han ger en intervju som är på gränsen till underbar. Och jag ler. Sedan kan dagen fortsätta.


Do what I have to do

Jag har möjlighet att följa med kussarna ut till landet på fredag och få saker skulle kunna locka mer. Ändå måste jag avstå. Trots sol, trots garanterad underbar stämning och trots att jag vet hur bra jag mår där ute. 

Min Att göra lista är galet lång, mina dagar är tokigt intensiva och jag har för många IG-varningar att skriva, för många samtal att hålla. Det enda botemedlet är att börja klara av saker och sluta tänka. Det är tankarna som är jobbiga, inte att göra saker. Landet får vänta, staden får kalla, jobbet får komma först. Ibland är det så och jag måste skona mig själv. En svidande mage gör ingen glad, inte ens om man är i ett paradis.

En vecka kvar, sedan väntar en extra lång ledighet och det är dags att demonstrera.

image841
Men visst lockar det allt!?

Festivaldags

Imorgon släpps nya band till Peace and love och på fredag ska jag köpa min biljett. Det är dags nu och nu säger jag det syster: det är två månader kvar. Med dagar i detta tempo är det ingenting.

Idag är idag

Det blev inget gym som det var tänkt. Istället blev det öl på Söder i solen med Johanna (Till en början nådde solen fram i alla fall, på slutet skakade vi av köld). Så mycket trevligare, så mycket mer liv. Precis vad jag behövde. Vi avslutade med Donken och sedan var kvällen gjord. Det är så lätt att låta livet gå förbi,  men så mycket trevligare att fånga den lilla stunden av njutning. Att leva på riktigt. Jag motiverar valet för mig själv.

I en annan del av lägenheten diskuterar Erika dock de kilometrar hon sprungit idag. Jag försöker hålla ångesten borta. Försöker förtränga mina lungor. En annan dag. En vacker dag.

image840



Time of our lifes

Det var soliga dagar, regniga dagar och oavsett väder var det dagar spenderade i parker, med folköl, brännboll och stora, lite melankoliska leenden. Det var vännerböcker, det var evighetslöften, det var framtidsförvirring och dåtidsnostalgi. Killarna övade, vi sjöng med och tillslut stod de där på scenen inför oss alla. TIllslut stod vid där, beredda att springa ut, med mössor på huvudet och betyg i handen.

Sju år senare är jag gymnasielärare och det våra treors tur att springa ut, lämna skolan och göra vad de ska göra. Det är deras tid att hitta sin väg och bli vuxna. Och även om sju år gått fort, känns det som sjuttio år sedan det var jag som stod där, sen det var jag som skulle ut. Men det var en bra dag och jag minns den som igår.



Green Day - Good Riddance (Time Of Your Life)

Aktiviteter en solig tisdag

Jag dricker lite te på balkongen, jobbar lite, förbereder lite, fixar spellistan. Jag nostalgitrippar och ser fram emot öldrickande med Hanna på lördag, fixar lite hallon, vit choklad och glass och väntar på att Andreas ska dyka förbi för att sällskap mig och syster. Solen skiner och pollen är det enda hindret.

image839

Festivalkänsla

Efter en dag i solen är hela jag fylld av lera. En lektion återstår och mycket mer förberedelser, innan det är dags att återvända ut i det fina vädret. Men det har varit en bra dag, fylld av leenden och solsken och det är få förunnat att få njuta idag.


image838

Årets låtlista

Jag håller på att fixa tiderna spellista till treornas mösspåtagning som äger rum på fredag. Paradlåten är såklart Marits This is the year. Nu återstår det bara att se om de är lika överförtjusta som jag. Det borde de vara.

image837
aftonbladet.se

Mer lycka

Jag berättar om min dag och Erika utbrister: vilken bra dag du måste haft! Jag tänker efter, funderar lite och inser att jag haft en toppendag. Flera av mina elever har besegrat sina stora spöken och elever som inte varit där på länge har plötsligt dykt upp. Dagen avslutades med sexualkunskap på allmän begäran och både jag och eleverna fick oss ett gott skratt. Ett vänligt gott skratt av alla dessa frågor och ett skratt som förlänger livet.

En promenad senare, en måltid senare är jag nu redo för Klassens dag imorgon, med detta väder hoppas jag att femkampen blir en succé.


Lycka

Lycka är att öppna sin jobbmail och hitta fyra arbeten från en elev som länge legat lite efter. Bättre start på den nya veckan får man leta efter!

image836

Vi.

Det finns inget vackrare, ingen vackrare. Låt dem stå still, vi rör oss, men låt inte världen springa förbi oss, vi måste fånga den, hålla den, ta hand om den. Lite rikare, lite klokar och mycket helare. Och cafét i Torsång står kvar, gräsmattan på Prosgatan står kvar, men vi behövs där för att göra det som det ska göras. Timmarna, minuterna, varenda sekund. Och inga ord behöver någonsin sägas. Vi vet allt ändå allt. Vi vet vad som är det vackraste.

image835

Genom antennerna och sateliterna

Tre dagar som varit så mycket, men ändå så lite. Blemmorna på min kind är betydelselösa och i ett lantligt liv finns inga duschtvång eller perfektionskrav. Eller så finns det, men jag såg det inte, ser det inte, ser vad jag vill se. Så mycket annat och så mycket bra. Och helt plötsligt blev allt tomt.




I en falsk och ful värld

Vissa sötsug kan inga sötningsmedel i världen ersätta.


Stopp

Jag vill stanna i Dalarna, stanna i ledigheten, stanna i evigheten. Låta tiden stanna. Men tiden springer och jag har inget annat val än att leka kull med den.

Vi är inte sådana som i slutet får varandra

Håkan spelar på Annexet idag och jag firar det genom att lyssna på en av hans gamla skivor. Tänkvärda texter och noga utvalda ord gör mig nostalgisk, melankolisk och lite lycklig. I sommar är det min tur och i sommar ska jag se honom, jag har hoppat över hans spelningar för många gånger på slutet. För många år har jag ratat honom. Men nu: Håkan är åter kung i mitt hjärta och solen skiner lite på mig.



Håkan Hellström - Nu kan du få mig så lätt (I väldigt vacker version)

Dagens klänning

Jag fortsätter drömma mig bort.

image830
asos

Varför sover du inte?

Erika somnar en timme tidigare än mig och vaknar en timme senare. Hon sover åtta timmar, jag sover sex. Dumt. Jag borde lägga mig och sova ikapp henne lite. Jag har mycket att sova i kapp. Imorgon är det en ny dag, en kort dag, en bra dag och jag kan somna leende.

Smile if you want to

Och efter en eftermiddag med en massa flum och leenden väntar syster hemma med goda tortillas lite vin. Vit vecka, my as. Mitt i rödvinet är det städning som gäller, men jag ler fortfarande och jag älskar mitt jobb. Trots allt. Imorgon får jag visa syster det.

Going home

En omtumlande dag med skratt, ilska, frustration och akuta händelser. Tillslut fanns bara skrattet kvar, skrattet och arraksbollar. Jag stannar på jobbet en stund till, måste rensa hjärnan, måste få sällskapa med Camilla hem och skitsnacka, måste ta mig samman. Ute skiner solen och jag längtar hem till Dalarna och de mina. Snart är jag där.

image829

Förstör mig, sälj mig, ruinera mig

Csn-helvetet har talat. Tydligen tjänar jag för bra för att få en avbetalningsplan och tydligen är jag dum som ljuger. Så, ruinera mig, knäck mig, förstör min vår. På tre månader ska det betalas och jag undrar när dagen kommer då jag ska bli rik, eller i alla fall har lite trevliga slantar över till annat. Att vara ensamstående suger, lyssna bara till ordet: ensamstående. Singel är bättre, men singelhushåll suger varenda krona ur dig.

Skitvår, skit-CSN, skitsystem.

Så, härdan efter är det drömmar om klänningar som gäller, inte inköp av dem.Och jag ska aldrig jobba för mycket igen. Ingen tackar dig, men CSN ser dig.

 Lycka till i vår, Ellabella!

image828
Forever21




I said I rather be with your boyfriends, cause they are so much fitter

Gymmet var ovanligt roligt och syster är tillbaka i min lägenhet. Lillan är åter hemma, om än sjukskriven och jag ler åt Kate Nash söta rader. Snart väntar mat hos pappa och jag förtränger det dåliga till en annan dag.

Musiktips

En annan bra sak med att prenumerera på DN är att veckans nya skivor recenseras varje onsdag. Det finns ingen risk att missa alla nya godbitar, om man inte bläddrar förbi och det gör jag inte. Jag lusläser. Idag står The Kooks och Juvelen för de skivsläpp som intresserar mig mest. Jag ska lyssna, njuta och hoppas att det är bra.


image827
The Kooks

För alltid

Okej, jag letade efter rätt låt för denna stund och fann den. K´s choice och massa gamla minnen, alla de närmaste vännerna och en underbar tid, en tid då vi var nära. Det är vi nu med, men inte fysiskt nära, inte allihopa. Och i samma sekund inser jag hur mycket jag saknar min vapendragare. Söta Fritte, hur mår han? Och nej, missbrukar blev ingen av oss. Inte än i alla fall.


K's Choice - not an addict

Två av oss

När jag tänker på saken har jag haft en bra dag ändå. Mina elever har varit snälla och duktiga och många har visat sidor jag inte sett förut. Bra sidor. Dessutom har jag tagit tag i ett jobbigt sjukhusbesök, vilket inte var så jobbigt som jag hade kunnat tro och fått promenera med Anna. Med Anna finns ingen censur, inga osagda hemligheter, allt är bara befriande ärligt och jag mår befriande bra av att få ha henne nära.

Ett trevligt msnsamtal senare kan jag nog sova gott i natt. Imorgon är äntligen Erika tillbaka, dessvärre blir då lillan alldeles för ensam på ett alldeles för dystert ställe. Det är tur att mamma finns.

image826

Skynda framåt

Vi trotsar vädret och tar en promenad. Äntligen en bra sak. Dessutom har jag tagit tag i ett annat jobbigt måste och jag kan lätta trycket lite. Snart är jag ikapp.

Backflash

Appropå att det är sista ansökningsdag till höstens högskolestudier fick jag hem mitt gamla gymnasiebetyg idag. Det gamla var borta, borta, långt borta. När jag tittar på betyget inser jag ändå att jag kan behålla min ståndpunkt om att minska möjligheterna till att studera på Komvux. Det är inte meningen att man ska ha MVG i allt för att överhuvudtaget komma in på högskolan. Det är inte meningen att man ska behöva vara på topp hela tiden för att kunna studera vidare. Betygsinlationen bör inte bli högre.

Mina betyg räckte inte dit jag ville och jag, i min tur, ville inte plugga upp mina betyg. Nu blev det något av mig ändå och det var väl tur, men det blev inte vad jag tänkt. Utifrån min egen erfarenhet kan jag dock tjata på eleverna om att kämpa. Att inte vara lat. Jag önskar att inte jag varit det. Det är inget fel på mina betyg, men det kunde varit bättre om jag kämpat lite.

Men jag är nöjd och jag är glad för det jag blev.

Gör det ni ska.

Jag har två timmars förberedelsetid och tusen gånger mer att förbereda. Det visar sig dock vara omöjligt att få något gjort. Elever ringer i telefon, syon berättar att det är sista dagen att söka till högskolan, en lärare är borta och jag försöker styra upp något som jag inte vet vad, i ett hörn ligger en gubbe och skruvar i elementen. Jag har hörlurar, men det räcker inte. Jag får en delicatoboll, men det räcker inte. Det enda som skulle räcka var att alla gick och gjorde det nu.

Maniana, maniana, tillsammans är vi oslagbara

Anna påminner mig om rättningshögen och jag tittar bort.  Jag har däckat i soffan och drömmer mig bort till en värld där min Lillan är frisk och vi dricker vin, eller kaffe, eller vad som helst, bara det är vi och bara alla mår bra. Vi tre och alla mår bra. Ingen stress, bara nu. Ta tillbaka det, min kära, ta tillbaka det och glöm det aldrig.

Morgondagen står kvar, jobbet står kvar och måstena finns kvar, det enda som inte är kvar är hälsan, så varför skynda framåt?  Det är du som ska säga det, inte jag. Det är jag som stressar, du som njuter. Jag som skyndar framåt och du som ser dig omkring. Minns det. Ta tillbaka det. Njut av det. Det är du som har lärt mig förstå det, nu ber jag dig om samma sak.

Maniana, maniana, bejbi, maniana, maniana.

image824
Malaga, några år sedan.



 

I deras fantasivärld

Swedbanktanten hade nog glömt att det fanns något som hette CSN, a-kassa, fackavgiftm elräkning, bredband och träningskort. eller så råkade hon bara glömma att nämna det. Där satt jag stopp. Så bra är det inte. Finns det människor som går på deras propaganda för sparande och förränger sina räkningar i stundens fantastiska pengaryra? De lär ju märka sanningen redan den 25:e månaden därpå när allt åter ska betalas.

image820

Ja, nu ska vi se, du går i pension om 39 år...

En halvtimmes ekonomisnack på måndagskvällen var kanske inte direkt vad jag längtade efter, men nu är det gjort i alla fall. Jag har börjat pensionsspara och det känns sjukt tråkigt, men sjukt vuxet och seriöst. Skönt att veta att man i alla fall går ett lite bättre öde till mötes. Det är bara 39 år kvar...

Dålig

Idag har jag varit en gnällig och tjurig lärare. Allt bara för att jag själv inte sovit. Dåligt av mig, mycket dåligt. Jag skäms lite, men det gör ju ingen lyckligare.

En kamp mot klockan

Jag drack min sista kaffekopp vid åtta igår och låg sedan däckad på soffan. Några timmar senare var det istället omöjligt att sova. Jag tittade på Entourage på datorn, pratade på msn, läste om Antiken, flyttade ut i soffan och tittade på tv, drack varm mjölk, men utan resultat. Inget hjälpte.

Tillslut ställde jag om klockan och somnade ändå. Idag är det en kamp mot ögonlocken som gäller.

image819

Systrarna mina

Syster Erika måste ha världens största hjärta. Hon tycker att det är fullkomligt självklart att hon tar ledigt under sin andra praktikvecka av fyra, för att vara med lillasyster på sjukhuset. Men du skulle se hur hon ser ut, Ella. Självklart hade jag också velat vara där och självklart hade jag också kunnat ta ledigt, men Erika gör det med en självklarhet som ingen annan. Syskonkärlek med stort S.

image817

I en annan del av Nyköping

Släkmiddag. Pappas nya berättar att hennes bror är präst. Johannes, 19 år, utbrister:

Va? Är han präst?! Fan vad hemskt!

Någon minut senare säger jag att jag vill bli professor.

Va? Ska du?I vad???

Tack. Nu fick jag skratta idag med och det är bara att än en gång konstatera; vår släkt är inte som andra släkter. Formella sammanhang förekommer inte.

Sluta!

Jag ligger i soffan och är delvis proppmätt och delvis har jag abstinens. Både fysisk och psykisk sådan. Jag vill vara någon annanstans, hos någon annan, inte här. Det är inte här jag behövs. Dessutom kryper det i kroppen av fysisk abstinens, damn vad det går fort att vänja sig. Det psykiska är så klart värst. Snälla söta. bli frisk, det värker i mig!

Good enough?

elli säger:
Är det inte det ena felet så är det de andra.

jessie säger:
Vi blir aldrig nöjda.

elli säger:
Och tur är väl det

Inget alls

Äh, jag vet egentligen inte. Inte alls faktiskt.

Matlagning

Sagt och gjort: jag har tränat, traskat och ätit mat. Avslutat med lite glass och kaffe. Om några timmar kommer pappa och släkten och det är min tur att laga mat. Jag hade önskat att Erika var här, men får väl lov att visa att jag bemästar köket själv. Det ska nog gå bra, annars får de äta det ändå. Erika är mycket vitktigare där hon är nu. No doubt about it.


Morgonvanor

På söndagar äter jag en lite större frukost, vid ett lite större bord och njuter av DN Söndag. Den innehåller både det lilla och det stora och är perfekt för en lång frukost. Imorse blev dock inte min frukost så långt, men tidningen ligger kvar och jag får återuppta läsningen när jag återvänder från gymmet. Hälsoveckan borde börja här. Vi får se om jag lyckas.

image816


History repeat

Jag har spenderat en dag med Andreas och druckit kaffe och tjuvrökt, handlat mat och ätit wok i Skärholmen, tipsat om musik och sökt kurser. Vi har pratat, skrattat och haft det bra. Mitt hjärta ler lite och jag avundas den som kommer att få dela sitt liv med honom.

Ändra fokus

Nästa vecka måste nog fokus ligga på hälsa och  träning, inte på fester och roligheter. Min kropp är i uppror, den värker av längtan inför sundhet och träning. Den för faller och jag förfaller. Jag har bara inte sett det än. Varje tillfälle har varit ett bra tillfälle, men nu vill den ha sitt. Nu vill den bli omhändertagen och det ska den få, men först ska Annas stora dag firas in. Hon är värd den allra bästa kvällen. Som tur var bor vi grannar, så jag ska nog lyckas hitta hem ikväll. Utan bussar, utan skrik, utan taxiresor. Cykel är det enda rätta.

image815
aftonbladet.se

Vägen hem

Jag tog sällskap med en tjej till Medborgarplatsen för att hitta rätt från Camilla igår. Väl där skulle jag ta upp min telefon och var är den? Inte där i alla fall. En taxi tillbaka var enda alternativet. Tyvärr kunde jag varken adressen eller hade en telefon att ringa på. Taxichauffören stannade taxamtern, då jag desperat utbrast att han inte bara kunde lämna mig mitt ute i intet och jag dricksade rejält.

Tillslut hittade vi porten som så klart var låst. Jag skrek och skrek och väkte alla grannar. En halvtimme senare hade jag hittat min mobil på ett bord, sagt hejdå till Camilla igen och var på väg hemmåt, med en buss denna gång. En timme senare var jag hemma.

Sagor för barnen som är som du, om en tunnel vid ljuset slut*

Frågan är om jag överhuvudtaget kommer att hinna andas innan terminen är slut. Det är massor att förbreda, både genomgångar och speciella dagar, det är massor att rätta och det är ännu mer elevsamtal med panikslagna elever. Om något som kan liknas med en sekund är det sommar och jag tror inte jag kommer att hinna märka det.

Icke att förglömma: jag har världens roligaste jobb.



* Kent - Pärlor

One night, one smile

Uppdraget var att skaka huvudet och sträcka ut tungan. Jag misslyckades. Men jag var glad. Detta var några veckor sedan. Ikväll är det Camillas kväll och sommarklänningen har åkt på. Ni har väl inte glömt att det är vår?

image814
Edströms kort.

För första gången!

Jag har gjort ett streck i semesterlistan som innebär fem och en halv veckas semester. Jag upprepar: fem och en halv vecka. Det är mer än vad jag haft de senaste fem åren. Jag ser fram emot det med förtjusning, inte ens en skräckblandad förtjusning utan en alldeles äkta förtjusning. Det är nästan så jag kunde tänka mig att ta ut mer,  men jag spar lite. Man vet aldrig vad som händer.

Den 26 juni sätter det igång med Peace and love och sen fortsätter det. Kanske med en resa till Gotland, kanske med en roadtrip med vännerna och kanske, kanske en resa till Bacelona. Jag vet inte med vem och jag vet inte hur, men jag skulle vilja och jag funderar på det. Dessutom vill jag så klart hänga i Stockholm en del och njuta av solen, uteserveringarna och skärgården. Just det, två sommarkurser har jag sökt också.

Fem veckor är inga problem, tvärtom. Det kommer nog gå undan i ett behagligt, men rasande tempo. En underbar känsla hursomhelst.

I min lilla, lilla värld av blommor

Ett utvecklingssamtal kvar och sedan är det helg.  Det har varit en lång och intensiv vecka och här på jobbet gör vi inte annat än att fnissar just nu. Det är härligt och befriande. Det är fredag, solen skiner och ikväll blir det födelsedagsfirande hos Camilla. Må samtalet gå fort, pendeln hem lockar.

You go girl!

Jag har gillat Kitty ända sedan den tid då hon medverkade i Big Brother för en herrans massa år sedan. Hon var då en naturlig färgklick bland alla överhipade människor som bara ville synas. Hon grät, hon skrek och hon hade något att komma med. Sedan har jag lyssnat på henne i Relationsrådet i Christer i P3, sett henne i olika tv-sammanhang. Alltid lika personlig, alltid lika trevlig.  Imorse inledde jag pendeltågresan med att läsa hennes krönika och återigen närmade hon sig min verklighet. Hon är bra Kitty, det borde finnas fler som hon.

image813

Det är synd om människorna

Jag vill inte sova och vetskapen om att klockan ringer tidigt, tidigt varje morgon är sjukt jobbig. Men sånt är livet och jag får väl finna mig i att välja mellan att sova eller inte sova, att vara en bra lärare eller en mindre bra lärare, att vara pigg eller trött. Imorgon väljer jag det senare. Inget bra val då, men nu.

Damien Rice - Accidental Babies

Inga kommentarer. Bara kärlek.


Damien Rice - Accidental Babies

Pay time

Jag tänkte skriva att min dag varit stressig och hemsk, men kommer hem och får ett perspektiv på mitt mående. Min kära har det värre, min kära har stressat mer och min kära måste flyga hem. Dessutom måste hon spendera en natt alldeles ensam med all rädsla. Jag skulle göra allt för att vara där. Allt. Men jag kan inte. Jag är fast här och hon är för långt bort.

Min stressiga dag är ingenting, mitt tunga huvud är enkelt att bära. Men nu värker mitt hjärta och det är värre. Att vara duktig lönar sig allt för sällan.

En evighets sekund

Jag sitter på jobbet och inser att det är tolv timmar tills arbetsdagen är över. Tolv timmar bestående av lektioner, utvecklingssamtal, konferens och arbetskväll. Det är tur att dagarna går fort och att jag gillar mitt jobb. Det känns sällan som ett måste, mer som ett uppdrag. Arbetskvällarna med ekonomiinformation från företaget kunde man dock skippa. Det enda som händer är att jag får kämpa för att hålla ögonen öppna med hjälp av alldeles för mycket godis och kaffe. Sedan har jag ont i magen istället.

Om tolv timmar väntar dock belöningen: after work med kollegorna. Dessutom är det hamburgare på skolmatsmenyn idag.

And what a beautiful mess this is

Jag fortsätter att peppa mig själv inför sommarens festival, även om det inte skulle behövas. Långt därifrån. Jag är peppad uti fingertopparna och drömmer mig bort till v.26. Jason Mraz spelning från förra årets festival ger mig ett lyckorus bara av att titta på genom datorn och jag återkommer till det om och om igen. Jag ryser, jag ler, jag skrattar. Med hela ansiktet skrattar jag och med tanke på min gigantiska mun är det inte illa.

Inga knivar hugger i mig just nu och jag skulle hellre vara kvinnan som är den bästa av två världar, än mannen som får ta smällen, men låten är fin och låten bör spelas. Den kommer att spelas.  Vackra ting är nog också svåra ting.




Jason Mraz - Beautiful Mess

Retoriken i livet

En kväll med tårta, kaffe och en massa prat om allt och inget, om kärleken och livet. Ett glas vin fick jag ner också, men det törs man väl knappt säga, med tanke på Metros 80-talist alkolisttema och alla motverkande krafter omkring mig. Men ja, det kommer mer och det är fullt med födelsedagsfirande och afterworkande i helgen.

Kanske borde man tänka, men nej, i ett annat liv. Lite sunt förnuft och lite balans så ska jag nog klara mig. Jag inbillar mig inget annat. Moraliska föreläsningar kan dessutom räknas till något av det värsta jag vet. Retorik är något helt annat.

Ett gott skratt

Mina elever skriver flummiga uppsatser om konstiga figurer och jag kan inte hålla mig för skratt. Det gör jag inte heller. Det kan vara roligt att få bli underhållen ibland.

Ett tacksamt utvecklingssamtal kvar och sedan ska jag få fira Annas födelsedag.


She Moves In Her Own Way

Idag skrattar jag åt livet. Både åt det bra och åt det mindre bra. Allt ter sig bara så komiskt och alla verkar vilja få mig att skratta. Så det är vad jag gör, skrattar. Sämre kan man ha det.


The Kooks - She Moves In Her Own Way

Om jag vore du

Jag tittar avundsjukt på Klass 9A och de rutiner de har. Allt kanske inte blir lättare, men genom tid, samarbete och strukturer är det lättare att arbeta. Ofta saknar vi detta. Istället gör vi så gott vi kan på varsin kant och samordnar oss så gott som det bara går. Ibland går det bra. Ibland går det mindre bra.

Jag önskar jag kunde göra mer, att jag kunde få eleverna att nå fler mål, men det händer att jag känner en hopplöshet jag aldrig trodde jag skulle känna. Inte inför vad eleverna kan åstakomma, de kan åstakomma vad de vill, utan mer för vad jag kan göra för dem. I grund och botten handlar allt om dem själva och det jag kan göra är att peka i rätt riktining, ge dem en väg att gå.

Det är inte lätt för dem, när livet är svårt. Som tur var kommer det bättre dagar och som tur var finns det fler chanser. Tillslut når de dit de vill, tillslut hittar de en väg. Det vet jag. Mer rutiner hade förenklat det för mig, men inte för dem.

Åldersnoja

En vän fyller 25 imorgon och har åldersnoja. Själv är jag 26 och känner nog inte riktigt samma känsla. Ändå förstår jag känslan, 25 är en magisk ålder och som 19-åring hade jag panik för allt jag skulle hinna innan den dagen. Jag skulle hinna utbilda mig, skaffa arbetslivserfarenhet och åka på långresor. Jag skulle ha hunnit börja gjort karriär och jag skulle vara smal och snygg. Det var mina krav, blandat med omgivningen och samhällets krav.

Jag levde aldrig upp till kraven. Jag utbildade mig inte till det jag hade tänkt utbilda mig till, jag har inte rest särskilt mycket och jag blev aldrig så där smal och snygg. Längs vägen har kraven dock omvandlats och jag inser att det är andra saker som är viktiga. Idag bor jag på ett ställe jag trivs på, jag har vänner jag trivs med och när jag vaknar på morgonen är det helt okej att gå till jobbet. Jag har inte nått dit jag ville, men jag är glad för det jag har. För mig är det mycket viktigare.


Time to kill?

Erika frågar hur jag har haft det idag och jag svarar att jag inte vet. Sanningen är att jag inte har haft tid att reflektera. Tänker jag efter nu har jag nog ändå haft en bra dag och jo, jag hann till och med planera lite. Rättningshögen är dock konstant. Jag har två långa, intensiva dagar och en kort lugn dag kvar, sedan är det helg igen. Helg och födelsedagsfester.


Avancemang i köket

Jag har spinnat och vandrat i regnet. Här hemma väntar kära syster och kycklingklubbor med ris, sås och till och med frästa grönsaker. Något så avancerat har jag inte lagat på år och dagar. Oftast får grönsakerna landa i såserna eller serveras lite lätt till. Jag äter inte onyttigt., men inte heller avancerat. Med en hälsopedagog i hemmet blir det annat. Avancerat, eller i alla fall lite mer avancerat.

På söndag ska vi laga mat till släkten och vi är lite oense om vad. Erika har ett förslag som jag inte gillar. Jag däremot har inget förslag.

Bara maten blir klar snart så ska det gå bra. Medan jag väntar får ett äpple ge mig minimalt med ny energi.

image812
recept.nu

Ta mig till drömmarna

Om jag fick förflytta mig till en serie, hade jag förflyttat mig till Entourage, allt för att få vara med Adrian Grenier. I natt var det dock endast de som kunde få mig att sova och om det är ett så gott betyg vet jag inte. Men somnade gjorde jag och just då var det huvudsaken.

image810

"Yeah, intelligent input, darlin', why don't you just have another beer then?"

Efter höstens mörka texter har jag börjat uppskatta alla mäktiga kvinnor som sjunger om jobbiga saker med en positiv klang. Jag kan inte få nog av Kate Nash Foundations, Lindas Let her go och Marits Tomorrow is today.  Inte heller av Lykke Li eller Säkert. Det är skönt med denna paradox av glada toner och sorgliga texter som en gång för alla visar oss att man inte ska ta livet på så stort allvar och att även om allt är förjävligt finns det även glädje i livet.

Det är skönt att kunna le lite åt olyckan som en kontrast, istället för att följa någon ner i mörkret. Även om det också har sin tjusning ibland. Men inte nu. Nu vill vi ha leenden och popcorn.

image809
Kate Nash

I´m strong enough to heal

Jag har tråkigt och jag märker att jag redan längtar tills helgen. Erika ligger i min säng och pratar telefon och jag vill också prata med någon. Det är inte direkt ensamt, men jag vet heller inte vad jag ska göra. Sova eller stanna uppe. Vakna pigg eller trött. Jag sitter kvar så länge och kanske kommer jag fram till något. Kanske känner jag mig lite mer hel om ett tag. Jag tvivlar, men hoppas.

image808
Systra mi.

Move your as

Tydligen har alla fått panik av solsken och av att sommaren närmar sig, för gymmet var överfullt idag. Jag hoppas verkligen att det ger sig, för att behöva trängas med de allra största av män och välja andra övnignar än vad man vill göra för att slippa köa på gymmet är mindre roligt. Imorgon har jag bokat ett spinningpass, då får jag i alla fall ha min cykel för mig själv. Dock gör bara ordet spinning mig nervös,  särskilt då jag inte spinnat sedan innan jag blev sjuk. Men det ska väl gå bra det med.

image807
sats.se

Det är så logiskt alla fattar utom du

Erika och jag sitter bredvid varandra i soffan med varsin dator i knät. Hon söker kurser, jag förbereder Antiken. Det är lite mycket på jobbet just nu och jag undrar hur jag ska hinna allt, men det går och tillslut är det gjort. Jag gillar känslan av att gå igenom sådant man inte tror att man ska hinna med, för jag blir förundrad av att man alltid klarar av saker man inte trodde man skulle klara. Stress är värre som teori än praktik. Jag önskar bara att jag lärde mig det någongång.

Hjälp mig om du kan

Jag sitter och väntar på att de ska ringa från min bank, då de ringde häromdagen för att erbjuda konstnadsfri rådgivning via telefon. Att de skulle kunna göra något åt min ekonomi är jag tveksam till, men jag ska i alla fall få hjälp med mitt orange kuvert. Ångest med stort Å. Min plan är att låta dem bestämma, för vad gäller det har jag ingen aning om mitt eget bästa.

Att jag däremot har bättre saker för mig än att vänta på att telefonen ska ringa är jag rätt övertygad om.

image806

Genvägar och senvägar

Det är vardag igen och det känns ovanligt bra. Jag behöver lite rutiner, lite nyttighet och lite nya krafter och eftersom jag numer är sambo  med en hälsopedagog borde det kanske gå att ordna. Eller kanske inte. Min kropp skulle gilla nykterhet och sunda vanor, min själ det motsatta och som vanligt är mellanvägen det viktigaste. Två födelsedagsfester väntar i helgen, så jag får passa på att ta hand om mig själv fram tills dess. Fyra långa dagar av hälsa...

Idag ska jag i alla fall träna och jag längtar redan.

image805
sats.se

Imponerande

Emma har gått på Kulturama i nästan två år nu, men inte förrän idag har jag fått höra henne sjunga på riktigt. Och även om jag förstått att hon är duktig, har jag  inte förstått att hon var så här duktig. Trots att jag var så trött att jag inte visste vad jag skulle ta mig till lyckades hon underhålla mig. Storstilat och profissionellt.

Nu vill jag ha mer.

Äter kakor

Stockholm innehåller så mycket. Igår tog vi en buss från Brommaplan, passerade alla dessa åkrar och kyrkor och anlände 40 minuter på landet i det finaste hem man någonsin kan önska. Det var nyrenoverat, fast det var fantastiskt redan i somras. Alla som var där häpnade och ville flytta in. Helst med en gång om det var möjligt.

Jag vimlade runt, drack mer öl än vad det var tänkt, pratade musik och diskuterade integritet.

Många timmar senare var det inte lika roligt att vara på landet, så jag delade en soffa istället för att åka hem. Ett bra beslut, även om jag hade önskat att jag hade haft lite mer tid till övers idag. Tänk om jag kunde få behålla den där kakan för evigt, även fast jag ständigt äter upp den.


   



Söta och rara.

I'm working, I sweat, but it's all good*

Efter att pratat oss igenom en hel helg tog Jessie och jag sovmorgon. Några timmar senare har vi ätit scones, druckit kaffe och njutit av solen på balkongen. Vi har provat kläder och målat våra naglar. Hon i rött, jag i svart. Precis som vi är.

Det är dags att göra oss fina. Snart väntar en lång resa ut på landet till Linda och Sonnys härliga vårfest med massor av människor för mig. Jessie å andra sidan ska ut på andra äventyr. Det är vår, det är sol och livet ler mot oss. Vi tar det lugnt och njuter av minuterna.

Imorgon flyttar Erika in och jag har inte städat!


image796  image797
* Lykke li - I´m good, I´m gone

Ingen mår så bra som jag*

 Vi dricker vin, äter godis och har det bra. Inga mer kommentarer. Kommentarer överflödiga...

* Fronda

You kill my heart just to see if I will rise*

En heldag av konferens väntar. Mellan åtta och sex ska Anna och jag lyssna, inspireras och utvecklas. (Det är i alla fall vad vi hoppas på.) Camilla påpekade att vi inte får ha gympadojor när vi ska till Hilton, så de trasiga Conversen får stanna hemma och de svarta pumpsen får följa med.

Efteråt väntar en afterwork med det bästa besöket man kan önska. Jessie och jag ska tillbringa kvällen tillsammans och det är allt för sällan det händer numer. Men idag så. Ikväll så. Och vi hinner nog med mycket skitsnack på en kväll, konstigt vore det annars.

Tydligen ska jag inte gifta mig med
Jonas ändå. Vilken miss.



*The Kooks

Fred och kärlek

Manu Chao och The Hives till Peace and love. Jag ser fram emot sommaren!

image794


Känner hon till mitt öde?

Äntligen har den synska kvinnan på jobbet sett mig i sina drömmar, efter att bara sett Annas om och om igen.  Att någon skulle kunna se in i vår framtid ger dock en annan syn på vår värld och vårt liv, än den förnuftiga syn jag har idag. Det känns så logiskt och korrekt att vi bildar vår egen verklighet och att det är tillfälligheterna, valen och vägarna som leder oss mot vårt öde. Att någon redan skulle veta vad jag har framför mig sätter allt till sin spets.

Kanske är det meningen att man ska få tänka till ibland, men tankarna blir otäckt djupa när man fördjupar sig i varför vi finns till, hur vi finns till och hur världen verkligen fungerar. Vi får se vad framtiden utvisar, om hon har rätt eller inte. Ibland har hon haft otäckt rätt, ibland möter människor inte alls de öden hon förutspår. Jag vet inte vad jag hoppas på.



Vår tids frälsare

Just nu är den stora frågan hur jag ska hinna planera ihop och läsa på alla de stora moment som är kvar för året. Bara Antiken i sig är en utmaning. Men det ska hinnas, det måste hinnas. Jag har väl en söndag på mig... Att det är sjukt intressant gör saken lite lättare.

image793


Together forever

Från och med söndag är jag sambo igen. Syster hälsopedgog ska ha praktik på ett hälsoställe på Söder och flyttar in i min lya för en månad. En hel månad, jag kan inte minnas sist vi tillbringade en månad tillsammans under samma tak. Två veckor i Spanien är nog det längsta på länge. Värdefullt, viktigt och riktigt roligt. Synd att den sista tredjedelen fattas bara.

Inspirerande människor, inspirerande ämnen

Vi jobbar till åtta idag och fram tills dess har jag inte en minut ledig. Imorgon kommer dock belöningen, en heldag på konferens för svensklärare, som inspiration för svensklärare. Bloggar, poetryslam och filmer som en del av svenskämnet på gymnasiet. Det är nytänkande och framkantstänkande. Kanske är inte jag den som behöver detta mest, men inspiration kan man aldrig få nog av, utvecklas kan man alltid göra.

Som grädde på moset, eller pricken över i:et är det Jonas som inleder hela kalaset. Jonas, som i Jonas Hassen Khemiri och ingen lyckas inspirera och facinera mig som honom.

En heldag imorgon med, med andra ord, men en positiv heldag.

image792
http://www.nok.se/framkant/

When it comes to you

The tallest man on earths nya skiva recenserades i DN idag och när jag läste den såg jag framför mig hur Andreas åkte runt till varje liten skivbutik i hela Dalarna för att hitta hans första EP. Jag rev ut recensionen och lade fram den tillsammans med nycklarna Andreas skulle komma och hämta.

När jag kom hem väntade en lapp:

Jag antar att recensionen var till mig. Har du sett att Johnossi släppt nytt?

Då känner jag den igen:  den saknade självklarheten av att veta allt om varandra, av att känna till varandras minsta rörelse, varandras detaljerade historia och att kunna vanrandras iTunes bibliotek i bakhuvudet. En självklarhet som är borta, för när vi vandrar åt varsitt håll vandrar även intrycken åt varsitt håll. Intrycken tillsammans med historien.

Vi är en del av historien nu.

Well you don´t build a city in a day, but in twenty years you should have something*

Något av det bästa med mitt jobb är ändå att se elever göra framsteg. Små framsteg, men ändå framsteg. Det kan handla om en tyst elev som börjar ta för sig, en frånvarande elev som börjar komma eller en deppig elev som börjar le. Allt detta har jag fått se idag, så jag måste ändå säga att jag haft en bra dag på jobbet. Trots stress, trots trötthet och trots att det finns mycket annat som kan bli bättre.

De små framstegen är de stora framstegen, även om de isjälva nte ser det just nu.

*Johnossi - Glory Days to come

Working 9 to 5

En heldag av lektioner följt av tre utvecklingsamtal var kanske lite att ta i. Särskilt då jag var ovanligt trött idag. Talförmågan försvann och sockersuget tog in. En kitkat och ett efterlängtat fika på eftermiddagen gjorde det för sekunden bättre. Många timmar efteråt och en runda på stan senare är jag nu hemma. Som tur var hade pappa hängt mat på min dörr, god och nyttig mat, och snart kanske jag orkar göra något annat än att fastna här.

Två ännu längre dagar väntar och jag borde nog städa lite, handla lite mat och fixa lite. Vi får se om jag orkar, annars får det vänta till en annan dag.

På fredag kommer Jessie och jag längtar. Längtar som aldrig förr. Inget kunde passa bättre just nu.

image791
Jessie!

Tillbaka till verkligheten

Min chef tittar på min arm och säger att vi måste införa långärmat som dresscode. Jag undrar om min manliga kollega i företaget fått samma kommentar om sin tatuerade underarm...

Our minds pressed and guarded, while our flesh disregarded

Mina ögon håller på att falla ihop, men jag orkar inte gå och lägga mig. Istället diskuterar jag hypoteser kring kärlek och jag vet inte om jag blir klokare eller bara mer förvirrad. Jag tror mest på det senare. Kärlek ska nog mest vara och inte diskuteras. Det enda jag är säker på är att hjärtat ska besegra hjärnan om kärlek ska vara äkta och brutalt, i takt med lillasysters ord:

Det ska pirra i magen när man borstar tänderna tillsammans.

Lite överdrivet kanske, men något ditåt i alla fall. En dag kanske det blir aktuellt igen, så länge fhåller jag  mig till diskussioner och spekulationer. Det blir ändå aldrig som man tänkt sig.



Although you could have done more

Jag såg att många önskade sig The Kooks till Pece and love och efter att ha lyssnat in mig kan jag inte annat än att hålla med. Medan jag håller tummarna fortsätter jag att lyssna med ett ständigt leende på läpparna.


The Kooks - Naive

Jag vill ha!

Camilla tycker att jag har för lite pengar kvar i början av månaden för att jag ska ha råd att köpa en klänning. Jag antar att hon har rätt, men man kan väl inte alltid vara förnuftig? Vi får se hur det blir. Kanske åker jag in till stan imorgon efter jobbet och fortsätter jakten efter den perfekta klänningen. Blå ska den nog vara, med många små blommor.


image790
Forever21.com

Take a walk on the bright side

Efter jobbet tog jag och Anna en promenad genom Midsommarkransen för att känna av våren lite extra innan den försvinner igen. Kanske kan vi göra det till en ny vana och byta våra tekvällar mot promenadkvällar. Efteråt traskade jag bort till gymmet för att lyfta lite vikter, men hungern gjorde att jag inte orkade länge. Ibland är det rutinen som är viktig.

Nu är jag lite mättare och ska fixa allt som måste fixas innan Klass 9a börjar. Det är den enda serien jag följer just nu och det känns som den allra bästa serien att följa. Idag har jag återupptagit en gammal rutin med programmet som inspiration. Finns det inredningsprogram för inredare och kriminalserier för poliser är det väl egentligen självklart att det ska finnas lärarprogram för lärare. I min värld i alla fall. Och läraryrket innebär fler dilemman än man någonsin kan föreställa sig.

En härlig dag, en bra dag.

Solen i ögonen och spilld mjölk överallt*

Mitt skrivbord står mitt i solen och det känns som jag borde bli brun. Det blir jag såklart inte. Däremot vore det läge att inviga våren med årets första Solero. I söndags fikade dessutom Anna och jag på Muggens uteservering. Kaffet blev kallt och jag frös men det var ändå mysigt.

Det är första april idag och jag samlar på vårtecken. Överallt finns dem: kjolar, glassar och solglasögon.

image788
alltomstockholm.se


Pollenchock och stjärnfall*

Trots att jag har sovit alldeles för lite och att det kliar i ögonen är jag pigg idag. Jag mår bra och jag har det bra. De elever som är här är ganska rara och även om de försöker med ett och annat aprilskämt här och där, så flyter det på. Dock dagdrömmer jag fortfarande om en klänning så fin.



We are the scientists - Hoppipolla

Även fast jag inte har en aning om vad de sjunger är så vackert att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Och någonstans tror jag att det är tur att jag inte vet, för det kan inte bli mäktigare än så här.




We are the scientists - Hoplipolla (cover Sigur Ros )

Oh you're so naive, yet so naive*

Jag har letat över hela Götgatan och över hela nätet efter den perfekta klänningen, utan resultat. Eller jo, jag skulle älska att äga denna klänning, men det skulle innebära att jag fick leva utan mat i tjugo dagar. Det är nästan så att jag överväger att det skulle vara värt det.

På lördag är det vårens bästa fest och det borde vara värt vårens bästa klänning.

image786
acne.se

* The kooks