Invandrare.

Nu har jag sökt till kursen Svenska som andraspråk inför hösten. Man måste ju ha en backupplan. Dessutom tillhör jag ju dem som gillar invandare och skulle gärna undervisa dem i Svenska. Språk är alltid bra att kunna...

Till er mina kära!

Jag har haft min opponering idag. Opponering på den eventuellt sista c-uppsatsen någonsin. Grymt. Om opponeringen var så grym vet jag inte. Jag hade som vanligt mycket att säga i varje fall och förutom vissa moraliska aspekter vad gäller stigmatiseringen av en och annan person i vår uppsats, gick det nog faktiskt bra. Så kan det gå och jag vet inte vad vi ska göra åt det. Finslip väntar på måndag.

Hemma väntade Andreas med en finfin present, som jag fick välja ut själv och som jag kommer spara för alltid och alltid. Sedan kom Jessie och lämnade alldeles för fina presenter. Jag visste inte att man fick presenter när man tog examen. Mamma, Erika och jag handlade massa mat till lördagens fest och nu njuter jag av ett glas rött och lite ost. Jag blir varm i hjärtat och överlycklig. Tänk vilka underbara människor jag har här runt mig. Jag hoppas att jag kan ge tillbaka allt en dag, till er mina kära!



Från min A! Från min J!

Orka!

Andreas ligger på soffan och läser om Lisbeth. Jag sitter vid datorn och söker jobb. Tidigare idag har vi tjafsat om allt och inget. Orsak: två hungriga, trötta människor. Jag försöker motivera mig till att gå på stepintervallpasset Det brukar aldrig vara tråkigt att träna. Idag känns det som att det är det. Kanske ska jag träna något annat istället. Eller ligga på soffan och äta godis idag igen. Nej det ska jag inte. Det är träna jag ska göra. Hoppa upp och ner och lyfta tunga vikter. Japp.


image279

Jag lånade bilden
härifrån.

Håret blev helt okej, men tog ett tag att fixa.

Och så var det onsdag.

Jag ska ringa en rektor, söka några jobb, klippa och färga mitt hår hos en okänd frisör, träffa systeryster, handla en massa nödvändigheter och onödvändigheter, läsa några uppsatser, träna ett steppass och slutligen sjunka ner i soffan framför Greys.

Jag somnade på bion igår, efter för mycket socker och för lite sömn, men såg allt det som var värt att se. Depp var exakt så snygg som jag minns honom. Piratutstryrseln till trots.

Kärlek vid första ögonkastet!

Och nu väntar tre timmar med Johnny Depp, Orlando Bloom och de andra piraterna. Jag kan fortfarande idag ta mig tillbaka till min bänk på Mellanstadiet, tapetserad med Johnny Depp, och killarna sjungandes i bakgrunden:

Johnny Depp, han är knäpp.

Kanske var det sämsta rimmet någonsin. Jag förstod heller aldrig vad meningen var med sången, om jag skulle bli ledsen och arg eller så. Antagligen blev jag det i alla fall. Och jag kan i och för sig hålla med om att han verkar vara mer än lite knäpp, men det ska man vara. Tre timmars njutning väntar, med en av de första kärlekarna i mitt liv.

image278
 Depp, som han såg ut på den gamla goda Gillberttiden!

Favvolinnet!

Det finns dyra, fina träningslinnen som andas obeskrivligt bra och är riktigt snygga. Och så finns det Nikes Racer backtank, som sitter skönt, inte åker upp i magen och funkar i alla färger. Dessutom är de billiga. Jag köpte mig ett nytt när jag jobbade igår. Mitt gamla svarta hade blivit urtvättat.  Vad gäller träningsbyxor är jag dock beroende av att de andas bättre än bäst...


image277

Ikväll kommer linnet sitta som jutet på Spinningen. Men först väntar arbete och opponeringsförberedelse med Carro. Syster kommer hem idag. Ingen är lyckligare än jag, förutom möjligtvis Anders och kanske mamma då. Men jag är i alla fall tokglad!

Storm och strunt.

Det var nästintill storm när jag vaknade imorse och regnade gjorde det också. Morgonpromenaden blev därmed inställd. Istället satt jag mig och läste uppsatsen jag ska opponera på. Jessie sov här i natt och är en härlig plugginspiratör, bland mycket annat gott. Riktigt trevligt att få frukostsällskap dessutom, att jag och Andreas äter frulle ihop existerar knappast.

Nu har jag i alla fall kört ett stenhårt arm- och ryggpass på gymmet, ätit pasta och tomatsås och druckit en stor kopp kaffe. Äntligen är min kropp fit for fight efter helgen igen. Nu väntar en lång dusch, en vända på Kupolen och sedan några timmars arbete.

Att lämna.

Alla omkring mig bara lämnar varandra. Och det behöver inte vara av ondo, men sorgligt är det i vilket fall som helst. För alla berörda parter. Som ett litet pepp måste jag bara lägga ut den bästa låten av alla i "leavingsongskategorin" just nu.



För ibland är nog
Leaving a loving thing, ändå.

Sommar.

Sommar för mig är när jag kan gå morgonpromenader i bara ett linne, utan jacka eller tröja på mig. Det kunde jag i morse. Och oj, så mycket lättare allt går.

Jag ska fortsätta att  fira in sommaren genom att stå instängd på
Kupolen en hel dag. Men hursomhelst vet jag att sommaren finns där ute och väntar på mig när jag slutar och så smörjer in mig med lite brun-utan-sol så länge, för att inte komma efter i brunhestävlingen, så klart. Vad annars?

image276
Bild: Dove

Räddaren i nöden.

Jag äter hellre gröt tillsammans än oxfilé ensam.

Jonte säger:
Du måste lära dig att vara ensam.

Ella säger:

Jag vill inte vara ensam. Jag har hellre tråkigt tillsammans än roligt ensam.

Jonte säger:
Men vadå, har du tråkigt när du är med mig.

Ella säger:
Nä, jag har alltid roligt när jag är med dig.

Slutsats:
Dags att ha roligt.

Minns ni förresten denna världsbästa sång back in 1994?



Själv hörde jag den igår för första gången på många år. Tack Jonte. Turbo nästa då.

Rädda våra mammor!

Det är Morsdag på söndag och även om det är äckligt kommersiellt, tycker jag att de som är värda att firas är just mammorna, för vad vore vi utan dem?

Jag tillägnade därmed dagens sex timmar i
kassan med att försöka bidra till en bättre värld för världens mammor. Genom att be varje person som handlade Runda upp från 199 kr eller 298kr till en jämn hundring har jag nu, tillsammans med de rara kunderna som betalade, säkert fått ihop till ett antal Starta -upp- igen kökskit, filtar och matpaket till världens mammor. Ett enkelt sätt att se hur det lilla blir det stora.

Till min egen mamma hittade jag också en liten present. Egentligen skulle hon vara värd den allra största av presenter. Men nu får hon en liten i alla fall och jag får komma på middag!

image274 image275
Bild: Röda Korset + min egen bild på min egen mamma.

Sura miner.

Jag har några saker för mycket i huvudet just nu samtidigt som jag har lite för lite tid. Det gör mig sur och irriterad. Kontrollen är tappad.

Snart ska jag äta sushi med
en vän som fyller år och efter det väntar fem dagars arbete. Det  var den helgen det. Jag får fira med att Damernas Värld damp ner i brevlådan idag och att lönen damp in på kontot. Om jag nu blev rikare för det...


Tio kilo lättare.

Att vara 25 år innebär inte bara att  "man inte är 20 längre". Det innebär även att det vänder nu, rent kroppsligt.

Snyggare än så här blir du aldrig.

Hemska tanke.

Jag tackar mitt 18-åriga jag för att jag fått tillbringa den senare delen av min ungdom tio kilo lättare, än den tidiga delen. Annars hade citatet ovan varit en ännu hemskare tanke. Den hemskaste tanken. Att vara överviktig är pest och pina och jag ler fortfarande för mig själv varje gång jag handlar jeans i storlek 27-28 och kläder i storlek 36.

Man är lyckligare som smal. Så är det bara.


Heja Lisbeth

Jag trodde att Luftslottet som sprängdes skulle dimpa ner i brevlådan idag. Men så fel jag hade. Jag har verkligen längtar efter att få överge min alldels för detaljerade och alldeles för sega Karin Walhbäck bok och kasta mig över den sista av Stieg Larssons böcker.

Tjejen med tatueringarna på gymmet, taggen med ordet wasp och rubriker om insiderbrott. Det enda jag kan tänka är: Lisbeth! Jag har tänkt på henne, saknat henne och vill fortsätta följa henne. Ingen karaktär, med undantag för Pippi och Madicken kanske, har berört mig så mycket. Någonsin. Heja heja, smarta, coola Lisbeth.

image273

Bild: Adlibris

Och så talar man om jämställdhet.

Ella ska dammsuga, men märker att det är proppfullt i påsen. Hon vänder och vrider och försöker få upp luckan till dammsugaren, men lyckas inte. Om hon inte ska ta till våld och det vill hon inte. Istället måste hon vänta till Andreas kommer hem, för att han ska hjälpa henne att få upp luckan. Och sen när han väl kommer hem talar hon om vikten av ett jämställt samhälle.
      

             image272

Bild:
Tys

Svenskläraren utbrister

Som blivande svensklärare är det såklart vissa språkfel jag är allergisk mot. Om du vill bli godkänd av mig får du inte avsluta meningar med fyra punkter, två punkter eller hundra punkter. En punkt, eller tre punkter gäller alltid. Utan undantag.Bara byta rad, utan att göra ett nytt stycke. En korrekt styckeindelning består av blankrad eller indrag. Inget annat och inte kombinerat med varandra. Använda dig av ordformen dom. Kalla mig gammelmodig, men dom passar sig inte i skriftspråk. Använd de och dem om du inte vill markera talspråk.

Ett annat språkfel som är vidrigt men ibland riktigt roligt är alla de särskrivningar som butiker, pizzerior och företag lämnar efter sig. Jag
lånar några roliga exempel:

  • Antik affär inte samma som antikaffär
  • Rök fritt är motsatsen till rökfritt
  • Hackad kalv lever med kul potatis - Hackad kalvlever med kulpotatis
  • Lång hårig sjuk sköterska - Långhårig sjuksköterska
  • Kassa personal sökes -så de vill inte ha bra personal då?
  • Bar personal - fryser mer än ordinarie barpersonal
  • Kom ut klädd - kanske en uppmaning till homosexuella
  • Persisk matt service - stackarna, att de ska vara så trötta
  • Super under ställ - inte ska du väl stå där under stället och dricka
  • Bind galen - annars kanske han gör någon illa
Återkommer när jag hittar nya, roliga. Vår lokala handlar har bland annat allitid lös godis. Jag funderar över hur det godiset smakar.

Och just det: det heter svensklärare, inte svenska lärare, så ni och alla arbetsgivare vet det.




I väntan på Paris.

Jag har inventerat idag igen. I Falun denna gång. Och två gånger är en gång för mycket vad gäller långa tolvtimmars inventeringsdagar. Men jag tänker på pengarna, ler och ser glad ut. Ja, det gör jag faktiskt. Glada filurer gör min dag lättare och mat gör den kanske tyngre men godare.

Snart åker vi till Paris och jag har inte ens hunnit tänka dessa tankar än, det är alldels för mycket annat i mitt huvud. Än så länge i alla fall.

image268


Så sakta vi vandra.

När man går en promenad i Trosa inser man att Sverige är ett fantastiskt fint land. Tänk om man kunde bo i fjällen på vintern och vid havet på sommaren bara. Kanske kan man det. Men inte jag, inte nu, men kanske sen. Eller så ska jag göra det nu, om jag bara vill.

image265

Efterlängtat avslut!

Det sista avsnittet av OC sänds tydligen idag. Äntligen. Förstod aldrig varför de inte valde att avsluta serien lyckligt då alla tog examen. Men vilken serie slutar i tid? Det ska bli intressant att se hur de avslutar allt i varje fall.



image261

Bild: Kanal 5

Nu ska jag ge upp letandet av det sista Greysavsnittet och istället sätta vår gamla video på inspelning av reprisen. Gymmet väntar och jag är i alla fall nästan peppad.

Uppdate OC: Det slutade exakt så bra som det kunde göra. Tårarna rann och jag är nöjd!

Underbar.

En underbar helg på landet, by the way. En alldeles för söt tvååring, en underbar släkt och en underbar miljö. Say no more.






Strax: Filmdags med Babel och mer godis!

Landet.

Vi hade inventering på jobbet igår. Dagen började 05.45 och slutade 20.10. På den efterföljande afterworken var de flesta slitna och jag traskade hem utan att  ha sett Kristofer Åström sjunga  och spela. Kroppen värkte av trötthet.

Nu är vi snart på väg till landet utanför Trosa på kusinträff, Andreas, Erika och jag. Och då menar jag verkligen landet inklusive bondgård, kattungar, kossor, hästar samt havet runt hörnet. En härlig kontrast till den grå vardagen. Synd att inte alla kan närvara bara, men VInterhälla, here we come!





Bra låt, bra text, allt bra!



Tack
Ida!

Big day comming!

Det är en stor dag imorgon, kanske är det just imorgon som jag blir en äkta vuxen och kanske är det så att jag verkligen gillar det. Jag och Andreas ska nämligen och titta på ett kedjehus! Ett sött litet kedjehus vid Lugnets hoppbackar i Falun. Kanske är det den perfekta kombinationen av våra viljor och kanske är det dags att ta ett gemensamt beslut. Alla dessa kansken hoppas jag att magkänslan ger svar på imorgon. Tills dess ska jag drömma om vårt lilla liv i det lilla huset! Sov så gott!



Bilder: hemnet.se





Farligt gott.

Vi slappar idag, Andy och jag. Tömmer hårddisken på onödig film och musik, läser om Carina Berg i senaste numret av Elle, som förövrigt  verkar vara en häftig kvinna, och småäter av en misslyckad kladdkaka. Jag gjorde den för länge sedan, men frös in den i förhoppning om att den skulle stelna. Det gjorde den inte. Eftersom Johanna kommer snart tog jag fram den. Hon ska få hjälpa oss att äta av den, helst på tallrik med sked.




Bort.

Jag vaknade med huvudvärk. Konsigt, för jag somnade utan. Förutom att sortera papper har jag sett fram emot ett steppass, ett Power afrodance pass och en lunch med Johanna som är hemma. Mat, mat, kaffe, vatten. Huvudvärken ska bort.



JOhanna!

Da vinci-koden är inget för mig.

Jag har inte läst Da Vincikoden. Jag började en gång, men fick panik och slutade. Det är någonting med mig och populära fenomen; är jag inte först så får det vara. Dessutom gillade jag inte sättet boken var skriven på, har jag för mig i alla fall.Nu ska jag snart åka till Paris och borde nog läsa boken inför trippen till Louvren, för att uppskatta det  på samma sätt som syster och alla andra några år efter Da Vincikodens realise. Joanna says;

"Det var så underbart att få se henne igen." , angående mötet med Mona-Lisa.

Jag skrattar rakt ut.

Men hon har säkert rätt, jag har bara missat poängen. Jag måste nog se filmen.

Min underbara syster vad jag saknar henne. Ingen är som hon. Det är faktiskt säkert.

Lördag hela veckan.

Den kommande veckan är händelserik och innehåller allt ifrån jobb och inventering till kusinträff på landet i Mörköskärgård. En personalfest kanske jag hinner med också och helst av allt en spelning med Kristoffer Åström, en gammal hederlig favorit.  Vi får se om jag får ihop det på onsdag. Men det ser mörkt ut.

image243

Bild: kristoferastrom.com

Imorgon är det måndag och jag ska sortera alla mina papper som jag har samlat på mig under fyra och ett halvt års studier. Kanske kan man se detta som ett tecken på att en epok är slut och att en ny börjar. Eller annars som ett tecken på att lådorna och hyllorna svämmar över. Välj själv.

Ingen schlagertjej direkt

Nej, någon schalgertjej kommer jag nog aldrig bli. Och nu är jag mer avskräckt än någonsin. Dålig musik, tröttsam röstning och allmänt långtråkigt. Inte ens Ark lyckades med att vara så bra som de egentligen är och det enda som fick mig att le var det franska bidrgets energiurladdning. Det enda jag kan hoppas på är att detta på något sätt kan vara till fördel för de homosexuella. Annars vet jag inte vem detta kan göra lycklig.



Bild: Aftonbladet.


Men jag hade en trevlig kväll i trevlig sällskap, trots att vinet var lite för surt för min stackars mage. Det måste ha varit något fel på det...  

Älskvärt.

Jag har lite tid att bara strosa omkring för mig själv hemma. Jag älskar den tiden. Jag äter lite godis, dricker lite kaffe och fixar lite på datorn. Jag har köpt en miniklänning idag och funderar på hur jag ska kunna bära den. Att hantera kortkort kanske inte är min starka sida, men jag ska försöka, för fin är den. En äkta sommarklänning.




Det är hockey på tv, jag undrar när jag slutade bry mig om hockey, men det är länge sedan nu.


Censur?

Afterworken igår med flickorna innehöll det mesta en afterwork ska innehålla. Vin, öl, buffémat, frågesport och en klämcheck trubadur som fick de medelålders kvinnorna att skratta.

"Jag vill ha din piiip, serverat på silverfat." Vem sjutton censurerar ordet "kropp"? Och vem låter de med sju rätt vinna, istället för dem med alla rätt. Pinsamt.

Annars var allt till belåtenhet. Efter jobbet väntar en äkta schlagerkväll hos min schlagerälskande vän Jessie. Det kan inte bli annat än en succé.


Gynning, vin och intervaller.

Det var Carolina Gynning som först lockade mig till skratt imorse. Vilken härlig människa hon verkar vara. Så motsägelsefull och så härligt spontan. I like. Uppsatsen är nu inskickad och vi kan inget mer göra. Inte än. Handledaren och examinatorn måste säga sitt först och låta oss lägga upp den, men det gör de.

Full av energi från uppsatsen, Carolina och de nya träningskläderna tränade jag ett stenhårt gympass och sprang sedan intervaller på löpbandet i 25 minuter. Intervaller får mig att tänka på alla de försäsongsfotbollsträningar som jag har tillbringat mitt liv med. Och om jag inte gillade dem då, så saknar jag dem nu. Härdan efter är det intervaller som gäller. Jag gillar att springa fort.



Bild; Stadium

Ida och Marlene vänar snart på S1. Vi ska afterworka, dricka vin och tjejsnacka. Trevlig sysselsättning i trevligt sällskap. Kan en fredags eftermiddag bli bättre? Inte enligt mig.

This is me.

Jag är ett flum som tappar saker i golvet, letar efter nycklarna jag håller i handen och häller ut godisskålen på golvet. Jag är en verbal person, som älskar diskussioner, eller kanske ska vi kalla det monologer, där jag redogör för min åsikt och raddar argument. Jag är effektiv och flitig men även och lat och bekväm. Jag är en sprallig tjej som bubblar av ord, men ibland även en sur kärring som gnäller på allt. Jag är översocial och föraktar ensamheten.

Jag är den evige studenten som ser fram emot att jobba, men som aldrig kommer sluta plugga. Jag är en träningsfreak som ofta äter nyttigt, men även gärna frossar i godis och vin. Jag har många bekanta och färre men goda vänner. Jag har en underbar familj och en vardagshjälte till pojkvän. Jag fördjupar mig i yta men föredrar det inre. Jag ger goda råd, men följer få av dem. Jag kan inte ta en ton, men sjunger ändå. Jag har ett nyanserat synsätt och ser gärna det vita. Jag är god och ond och allt på samma gång. Men jag är aldrig någonsin mittimellan.



Trotsig.

Jag har jobbat idag och jag ska dessutom jobba i helgen samt två dagar nästa vecka. Juni och juli är fattiga månader för studenter och inte ens jag vet när jag får pengar nästa gång, det är med andra ord bara att jobba på och se glad ut.

Det blev inte bara nytta idag, utan lite nöje i nya träningskläder också. Efter att uppsatsen är inskickad imorgon vid lunch ska jag trotsa förkylningen, sätta på mig mina nya träningskläder och gå till gymmet och pumpa. Efterlängtat.




Bild: stadium.se

Om ca tre veckor är jag behörig gymnasielärare. Det är otäckt, spännande och konstigt att tänka på.

Att gråta.

Den här låten för mig att vilja gråta. Så vacker är den!


Livet har varit svårare.

Det rinner ur näsan och jag orkar knappt stå på benen. Imorgon väntar arbete och en vikarie kan inte sjukskriva sig, så det är väl bara till att knapra panodil och se glad ut. Vad kan man annars göra?  Men Meredith och Derek är tillsammans igen,  Dr Burke har äntligen berättat sin hemlighet och vi har bara en dags aktivt uppsatsskrivande kvar. Livet har varit svårare. Det är bara att ta förkylningen med en nypa salt, jobba för pengarnas skulle och se lite glad ut.



Med snuva och svullna ögon ser jag ungefär utsom ovan här dagarna i ända...

För dumma för att förstå att de är dumma.

Lyssnar återigen på Äntligen morgon, där en ung kille som jobbar på en Golfbana ringer in för att slå Adam i Vinn Adams pengar. Att Adam är allmänbildad är det ingen tvekan om. Det man kan fråga sig är vilka han tävlar emot. De som ringer in är för dumma för att förstå att de inte är allmänbildade, de är naiva nog att inte förstå att de gör bort sig och att de inte har en chans att vinna över en sådan som Adam.

De verkligt allmänbildade är ju för smarta för att utsätta sig för förnedringsradio. Konsekvensen; unga killar med praktiska yrken ringer in, morgon efter morgon och blir utklassade i Vinn Adams Pengar. Pinsamt. Sen finns det såklart smarta och allmänbildade människor i Byggbranchen, men en sak är säker. De som ringer till Äntligen Morgon är inte några av dem.



Bild: Mixmegapol.se

En sur en.

Jag har skrivit uppsats sedan klockan åtta imorse, med ett lite uppehåll för spinning och core. Vår handledare meddelade att vi var en rejäl korrläsning ifrån en tidig examination och eftersom jag gärna tar ett tidigt sommarlov är det bara att ligga i. Mitt humör idag har dock inte varit det bästa. Pollen bryter mig i stycken och gör mig trött, svullen och grining.

    Damn this Pollen
, som Andy ständigt påpekar.

Marit kom som en solstråle på Spinningen och gjorde min dag. Eftersom uppsatsskrivandet går i rasande tempo är jag ledig lite nästa vecka och kan passa på att hinna umgås lite med henne och lilla Max. Underbart. Det är med andra ord inte tid för vila. Inte än.



Nästa vecka är det  även dags för kusinträff i allas våras sommarparadis; VInterhälla, i Mörkö Skärgård. Vid farmors 80-årsfest förra sommaren såg det ut som ovan. Tyvärr är datumet 17 Maj och norsken i familjen uteblir. Förfärligt synd, rent ut sagt!

Jag är en gammal tant!

Jag är en person som behöver mycket tid på morgonen. Jag behöver inte mycket tid till att fixa i ordning mig och välja kläder, utan till att läsa tidningen, kolla mailen och dricka kaffe. Jag måste få vakna i mitt tempo och jag måste få ha tid åt mig själv.  För att  jag inte ska behöva gå upp i gryningen förbereder jag det mesta kvällen innan.



Förbereder kaffebryggaren...



...väljer ut och hänger fram kläder...



... och packar min väska.

Ändå är jag nästan alltid ute i sista minuten. Kanske är jag redan nu som en överbeskyddande mamma som måste ha kontroll över allt. Vuxenpoängstesten  Legally Blond hänvisade till visade i varje fall att  jag beter mig som att jag är över 37 år gammal!

Idol är i stan.

Idolcirkusen har kommit till stan och medieeleverna på min gamla fadderskola hjälper glatt till att filma,  Daniel Breitholtz röker utanför den lokala Greken när jag cyklar hem från träningen och kön för att förolämpa sig är oändligt lång. Åttahundra frivilliga består den av. Jag hoppas att ingen jag känner gör bort sig allt för mycket, eller så hoppas jag det. Jag är lite osäker på den fronten. Det ska bli kul att följa spektaklet i höst igen i alla fall.

Elegi

Effektiva Ella skriver exjobb, städar och tvättar fönster och tvättar. Allt går fort, snabbt och effektivt. Då dyker Winnerbäcks Elegi upp på Itunes shuffle och allt som tidigare kännts så onödigt blir betydelsefullt. Man vet inte när det tar slut och man vet inte vad som väntar en. Att städa tillsammans med sin älskling utan varken stora eller små bekymmer skulle kunna komma att vara ens högsta dröm en dag.

Och alldeles nyss fick jag lyssna till ditt skratt,
och du berätta att du sakna mig i natt, det gör jag med.
Det är så tyst nere från gatan som det aldrig annars är,
det är som att natten här har sett allting och stilla sjunger med.

En elegi för alla sorger den här hösten handla om,
för en mor som sjukna in, och för ett barn som aldrig kom.
För skuggan över gårn där aldrig solen lyste in,
för en ork som inte fanns, du sakna min, jag sakna din.

Det du anförtror åt mig ska jag anförtro till dig.

Nu: gymmet.

Äntligen morgon?

Det är måndag och jag är trött. Carro kommer snart och det är dags att sätta igång med dagens uppsatsskrivning. Jag har gått morgonpromenad, ätit gröt, druckit kaffe och lyssnat på Äntligen Morgon, som varje morgon. Jag älskar att lyssna på Adam och Gry och måste säga att de är bättre i radio än i tv. Deras röster är lagom pigga och lagom harmoniska att vakna till på något sätt. Till och med Anders Timell gör sig bra i radio. Men jag är trött och många koppar kaffe kommer att behövas idag. Suck.



Bild: Mixmegapol

Den nakna sanningen.

Syster och jag. Ingenting annat, bara vi.




Utmattad

Jag är totalt utmattad och har legat på soffan och vilat och läst sedan jag kom hem från konventet. Jag har skrattat och haft underbart roligt, men nu har jag ont i alla mina muskler, både de jag brukar ha ont i och de jag inte ens visste att de fanns. Power Afrodance var kanske allra roligast, annorlunda rörelser till afrikansk musik, alla mina muskelknutar vecklades ut och hela salen jublade. Det är då träning är som roligast.


Bild; spiritwarrior

Det ska bli intressant att se om jag somnar eller blir tokigt full efter ett glas vin ikväll...

David Grey

Om någon skulle vara så omåttligt förtjust i David Grey, som jag var för ett antal år sedan, att ni verkligen vill ha en David Greytröja så kan ni kolla in min försäljning. 30 kronor är utropspriset. Den blev bara använd en gång och jag minns inte ens när det var...  Dock sitter den bra och är fin att titta på.

Fulladdad.

Snart bär det iväg till dagens konvent. Jag har laddat med en extra stor gröttallrik och en äggmacka, så nu har jag energi att ta av. Ikväll ska vi få mat hos mamsen och sedan går vi nog ner på stan för att dricka lite öl. Det är ju bara lördag en gång i veckan.

Choose Love

Choose Love tröjan från Asos satt förresten sådär. Den var oversize utan att vara oversize och jag blev lite besviken. Men om jag ska vara realistisk ser den ut precis som på bilden, det var i min fantasi den var större och slappare.  Den kommer nog hursomhelst till användning förr eller senare, för att skicka tillbaka den är inte en valmöjlighet.


Beach 2007?

Jag har egentligen aldrig haft något mål med min träning. Inget mer mål än att må bra och hålla kroppen i trim. Istället har jag mest tränat för att det är en vardagsrutin och en god vana. För det mesta är det roligt också. Det senaste året har jag i alla fall börjat se tydliga resultat, musklerna börjar bli mer tydliga, mitt flås är bättre och jag är tyngre utan att vara större, tror jag. Det gör att jag längtar efter ett mål.

Beach 2007 är inget för mig
. Jag badar kanske tre gånger per år och förstår inte varför jag ska stressa upp mig inför det. Men att vara fräsch på sommaren när man visar lite mer hud är alltid trevligt. Det jag önskar mig är ett resultatmål. Att springa milen på 45 min någon gång i mitt liv hade varit trevligt, men astman är inte min vän. Jag får fundera vidare på det här så länge. Eller så får jag nöja mig med att träna för att ha muskler, en bra kondis och en bra hälsa. Inte så illa det heller.

Imorgon är det ett konvent på
stället där jag tränar. En heldag fullspäckade med annorlunda träningspass. För min del ser dagen ut som följer:

10.00 Forza. En ny klass där man använder svärd som redskap.
11.00 Afrikansk dans.
12.00 Lunch
13.15-14.45 Karneval. 20 minuter av varje Les Mills Pass. Allt från Body Pump till Body Jam.



Jag är superladdad! Ikväll laddar jag med hembakad pizza och kanske lite godis. För det är jag såklart värd!

Nyshoppat.

Jag gick till Kupolen för att fika med Marlene, inte för att shoppa. En sjal var det enda jag behövde, men det är icke att förglömma att shopping inte bara är ett behov, utan även ett intresse. När Andreas köper crosshjälm, fiskegrejer eller snowboardhandskar, köper jag kläder. Jag kom hem från kupolen med:


Och som tur var hittade jag en grön sjal på Gina också. Efter shoppingturen tillsammans med Marlene beställde jag och Andreas sushi, båda för trötta av shopping för att orka laga mat. Gå till stan för att hämta maten orkade vi dock göra.

Jag tror jag har hittat en ny shoppingkompis i Marlene. Vi shoppar bra tillsammans och lämnar inte stället tomhänt.


I mina högtalare

Linda släppte sin andra skiva häromdagen. Inga låtar finns utlagda på hennes myspace än och jag har inte hunnit köpa skivan. För vissa människor måste man sponsra och vissa skivor måste man köpa. Men i väntan på att inhandla lilla Miss Li´s nya lyssnar jag lite på Timo. Det är inte många låtar av han jag lyssnar på, men den här är verkligen värd sina minuter.

Keso och kaffe.

Jag har gått en morgonpromenad inklusive en minihandling på Ica Maxi, skrivit uppsats med Carro och är nu hemma igen för att äta min gröna, goda kesolasagne. Städa, städa, städa skriker lägenheten. Jag svarar att solen skiner och att jag inte orkar. VI får se sen då.



I eftermiddag ska jag dricka kaffe med Marlene. Det är så otroligt skönt att träffa sådana som är i samma livssituation som en själv, som förstår examentagandet och jobbsökandets dilemma. Eller, oavsett livssituation är det skönt att få umgås med folk som gör samma sak, skulle jag tro. Dessutom är hon en riktigt skön tjej också. Annars skulle jag aldrig dricka kaffe med henne!

Äcklig symbolik.

Man kan inte göra mer än sitt bästa. Ibland är det lika mycket värt att kämpa väl och ha roligt så länge det går. Syster skruvar isär hennes och Eriks dubbelsäng. Mina tårar faller av äckling symbolik medan Sahara Hotnights sjunger:

We are safe but I cant stop wondring, if this is it who`s fooling who.

Jag ska göra mitt bästa, kämpa och vara lyhörd. My love is ment to be. Det måste vara så, låt det vara så. Men ibland är den största kärleken att gå vidare. Jag finns här som en mjuk, tjock madrass sålänge, så fallet blir lite mjukare denna gång. Annars vetti tusan!


Kärleken objektifierad.

Jag har spenderat en dag på högskolan, men även hunnit fika i solen hos en vän. Det är på sommaren man önskar man hade ett hus. Jag har även ätit en stor ägg och kaviarmacka och druckit kaffe i solen med min Andy, men jag har inte hunnit träffa Jessie. Jag hade velat hinna träffa henne. Men ibland blir det inte som man planerat.

Jag har fått fräknar på näsan, ett svar av vår handledare, ännu en referens att ange i CV:et och lite saker att fundera på. Nu ska jag cykla iväg till gymmet, träffa Madde, träna lite stepup och sedan sjunka ner i soffan för att få veckans dos av Meredith och McDreamy. Kärleken objektifiierad. ( Men jag måste erkänna att även Izzy är en stor kandidat till att bli min favoritkaratär.)

Surfande.

Sitter på Högskolan och väntar på Carro som försovit sig. Idag ska vi korrekturläsa allt vi skrivit hittils, markera med överstrykningspenna och notera i marginalen, innan vi börjar med uppsatsens diskussion. Jag kan inte skriva ut eftersom mina kopior tog slut när jag skrev ut förra kursens slutuppgift 10 ggr (=100 sidor.) Av misstag. Jag orkar inte sitta här vid biblioteket och läsa, så jag väntar på Carro och surfar så länge. Jag önskar att vår handledare var bättre på att kommunicera med oss.


Självmedicinering.

Varje vår blir jag trött och orkeslös. Varje vår glömmer jag varför. Men sedan slår det mig. Pollen är här igen. Jag äter min medicin, känner det i mina ögon och i mina lungor och jag nyser ofta. Men jag förtränger hur trött det gör mig. Dessutom känner jag mig som en bitter och grinig kärring. Svaret:

"Om du har pollenallergi påverkas ofta hela kroppen ? du kan bli trött, irriterad, få huvudvärk eller svårt att koncentrera dig när det är pollen i luften. "(Allergi.nu)

Tack, nu förstår jag mig bättre på mig själv.




Mitt drömboende.

Jag surfade just in på det perfekta boendet för mig/oss. Men informationen man kan få om livsstilen i området, säger kanske att det är läge att vänta ett visst antal år.  De som bor i området är nämligen:

Typ: H27 Villa och barn
                                    
                                    Utmärkande drag                                     
  • Medelålders                                     
  • Högutbildade                                     
  • Gifta par med hemmaboende barn                                     
  • Höga inkomster                                     
  • Villaförort Storstad/Medelstor stad                                     
  • Samhällsintresserade                                     
  • Traditionalistiska individualister                                     
Men om jag forstätter att låtsas att jag är höginkomstagande och inte alls dyr i drift kanske jag kan få gå på visningen i alla fall. Kolla in hur människorna som bor i din trappuppgång är på
denna sida. (För er information är det inte en regelrätt villa jag vill flytta till och barn är inte något jag tänker skaffa mig på många år. Så ni vet det.)


Att låta allt vara.

Jag firade inte särskilt mycket Valborg igår, utan somnade på Jontes soffa med munnen full med chips vid tiotiden. Då hade inte ens Andreas slutat jobbet än. Trots det är jag trött idag. Så trött att jag bara låter allt vara, disk, dammsugning och ihopplockning får vänta. Det enda jag orkar är att inte göra något. Inget alls. Jag vilar, låter allt vara och tittar lite på tv. Hade jag druckit igår, hade jag varit bakis och gjort samma sak. Vi låtsas som det ett tag, fram till det är dags för lite Pump vid sextiden. Imorgon börjar allvaret med exjobbsskrivandet igen. Men det är imorgon det.