Den första fyllan... elva år senare

Idag för sisådär elva år sedan var jag berusad för första gången. Nog hade jag smakat innan, men aldrig varit sådär full. Vi fick kämpa länge innan någon dum idiot på väg in till systemet gick med på att handla alkohol till en 14-årig flicka som stod utanför. Tänk vilka människor det finns. Tillslut fick jag min cider och full blev jag. Men faktiskt bra full, härligt full. Jag flög av cykeln när jag cyklade och njöt av den konstiga känslan att göra illa sig utan att det känns. Mycket annat konstigt hände även den kvällen och jag minns bland annat Frittes härliga folköl med violtillsats.

Många spritupplevelser har varit betydligt värre än den första och jag minns denna Valborg med ett leende på läpparna. Nästan som om det var igår. Det finns många fler Valborgsmässoaftonar jag minns med glädje. Emma som klampar i höga klackar genom stora vattenpölar och blir räddad av den som skulle komma att bli hennes livs kärlek. Vilket även påminner mig om att det  imorgon är fyra år sedan blev jag tillsammans med min Andreas. Det om något är värt ett stort kalas. Den som lever får se vad som händer.



Ikväll firar jag nog genom att dricka någon enstaka öl och kanske äta lite chips. Man är ju inte 20 längre och definitivt inte 14.

Måste ha!

Det är sällan jag vill ha samma sak som Engla vill ha, men nu kunde jag bara inte stå emot. En sekund innan det var dags för att cykla till träningen tryckte jag på bekräfta köp. Köp stopp hit och köpstopp dit, nu blir tishan min.

Bäst i böckernas värld

Efter att ha läst Stieg Larssons två första böcker, som är litterära underverk i sin genre, bytte jag till något helt annat. Jag hade sett fram emot att läsa Kalla det vad fan du vill, så mycket att jag valde att beställa hem boken, men hela boken är en lång strävan att vara kontroversiell och att belysa vårt fördomsfulla land att allt bli patetiskt och förutsägbart. Språket som ska vara underhållande är bara platt och alldeles för långt ifrån Jonas Hassen Kehmirs underbara böcker.

Efter halva boken klarade jag inte mer och nu vet jag det och jag behöver inte be mina elever läsa den i hopp om att det ska förstå vår värld bättre. Det finns andra som gör detta mycket bättre. Tack
Jonas.



Bild: Nordstedts förla




Nästan fem år senare...

...sågs vi återigen vid spottkoppen på t-centralen. I spänning väntade jag på vad som komma skulle och funderade på hur dessa sju galna brudar var idag. Men så kom de, och alla var precis som vanligt. I förundran möttes vi, skrattade och kramades. En kostymkille betraktade allt och log mot mig. Han undrade nog hur allt hängde ihop.

Fem minuter passerade och sedan var allt som vanligt. Flams, trams, djuphet och ytlighet. En samling tjejer som älskar att festa och älskar att snacka, ett gäng som håller ihop och passar ihop. Vi delade med oss av våra liv, vi pratade om våra kärlekar och våra flyttar, vi åkte sju men kom tillbaka sex och nästan allt var som det skulle.

Sen skildes vi igen, 24 timmar senare, och lovade varandra att inte låta fem år till passera.




Jag saknar dem redan. Men ja, jag vet: What if leaving is a loving thing. Eller som Mika skulle sagt och Frida skulle älskat: I try to live alone, but lonely is so lonley alone.

Fan.

Blandad kompott.

Idag:
  • Anställningsintervju; John Bauer, Liljeholmen
  • Reunionkryssning med åtta härliga, partiga människor.
Trevlig helg allihopa!


Sommarmys.

De sista 24 timmarna har innehållit lite av varje och mest en massa mys i solen. Gårdagskvällen innehöll mat tillsammans med tjejerna i klassen. Ett bord med fulla och högljudda herrar störde oss så mycket i vårt tjejsnack att vi övergav Harrys för en Flurry i solen på en av ljugarbänkarna i stan.

Efter mötet med rektorn på ett gymnasium i Falun, stosade jag och andy runt på stan, vi åt lunch och drack kaffe vid ån och shoppade lite av varje. Ett par svarta ballerina med sidenband blev mitt största köp och det var egetnligen mer än nog bara det. Mer fika, denna gång i mammas trädgård med Joanna och nu har jag tränat ett hårt steppass. Dags för mat och sedan packning.



'

Dagens insikt: Ska jag bo i Dalarna i höst, är det i Falun jag ska bo.

En analys av mig.

Jag kan aldrig sova om nätterna när jag har en vitkig dag framför mig. Inte för att jag är nervös för den, eller ser fram emot den, utan för att jag är så rädd att vara trött dagen efter och vet att jag måste sova. Jag vill prestera bra, vara den frammåt och trevliga tjejen och kunna slappna av.  Det har jag inte när jag bara sovit ett par timmar på en natt. Idag ska jag på min första anställningsintervju för en lärartjänst. Jag är trött, för jag har inte sovit något. Och det enda jag hoppas på är att jag lyckas kläcka ur mig ett par bra saker i alla fall och vara hälften så frammåt som jag skulle varit annars. Dumma, dumma sömn. En alldeles för avgörande faktor i mitt liv.

Jag formulerar positiva och negativa sidor i mitt huvud och funderar över vad jag kan tillföra. Just nu är det alldeles för blankt. 

"What if leaving is a loving thing" : jag kan inte få bort frasen ur min hjärna.


Loving thing

What if leaving is a loving thing. Lyssna på orden. Kan det bli vackrare?

Den trötta dagen börjar lida mot en bra kväll och jag ser fram emot att träffa tjejerna. Dessutom gjorde gymträningen härligt ont idag. Skönt.



Kaffe och kaka.

Lillan har kommit hem en sväng. Vi har druckit kaffe och ätit kakor tillsammans med våra pojkar. Ikväll är det mat på Harrys tillsammans med Carro, Annelie och Ida i klassen. 241, eftersom jag ska på intervju imorgon bitti tar jag bilen, men hoppas på att få trevligt ändå. Alkhol är ju inte allt.

Jag är trött, orkeslös och funderar på att sola för en av de få gångerna i år. Ett pumppass kan det också bli innan det är dags för god och fet mat.

En påminnelse om Asha.

Jag måste bara berätta att jag har riktigt svårt att sluta lyssna på Asha Ali´s skiva. Den finns där omrking mig förjämnan. I bilen, på datorn och till och med vissa delar av den på radion. Och jag har ingenting emot det. Lyssna, njut och fundera.

image178

Bild: Ashaali.com

Zova.

image176Jag har mycket i hjärnan just nu. Exjobb, fester, söka jobb, resor och anställningsintervjuer. Och trots att det mesta av det är roliga sysselsättningar gör alltsamman mig stressad. Så stressad att jag vaknar mitt i nätterna och tänker på alltihopa, drömmer konstiga drömmar där allt kopplas samman och dessutom är jag grinig om dagarna. Inte glad som jag vill vara.

Efter en dag med plugg, hård träning och mycket mat, dricker jag nu en stor kopp kaffe med mjölk och kanel, som att det skulle göra sömnen bättre. Men det är lite som ska ordnas med allt. Lite mail att skicka, lite sidor som ska kollas upp och några samtal som ska ringas, detta innan jag kan sjunka ner i soffan och titta på Desperate Housewifes. Roliga saker blir tråkiga när man måste stressa för att hinna.





Friends.

Det är reunionkryssnig i helgen, som sagt. Jag har märkt att det var så länge sedan jag träffade Maltagodingarna, att jag inte ens har det dokumenterat med digitalkamera. Vi var 20 härliga tjugoåringar som gjorde ön osäker under hösten 2002. Det är fem år sedan nu. Wierd.

Jag önskar också att jag han träffa min Hanna när jag är i Stockholm. Hon har galet mycket att göra och jag kan inte riktgit planera. Inte än. Men jag saknar henne så det nästan värker ibland. Jag lägger in en bild på henne istället, som tack för att hon finns.  Här tillsammans med mig i mindre nyktert tillstånd.

image175

En slank han hit.

Gårdagen gick som sagt i huvudvärkens tecken, med film, McDonalds och glass, men innehöll även höjdpunkter som att jag blev uppringd av en rektor på en gymnasieskola för intervju på fredag. Efter noga övervägande har jag då beslutat att tacka nej till intervjun i Eskilstuna, då jag hellre bor antingen i Stockholm eller kvar i Dalarna och mitt schema är fullspäckat som det är. Fler tider att passa innebär bara mer huvudvärk.

Idag ska vi sitta med gruppintervjuer för examensarbetet hela dagen. Jag hoppas på ett bra och fylligt resultat, då det är en stor del av vägen till framgång, känns det som. För övrigt håller jag på att planera en examensbjudning, en lättsam sådan, utan krusiduller. Jag är inte festfixare nummer 1, men kanske festprisse nummer 1. Mamma är i alla fall snäll som vanligt och har redan erbjudit både sin villa och sin medhjälp. Syster och pojkvän likaså. Det är tur att de finns, mina nära kära. Vad vore jag annars.

Bakisdag.

Jag har ont i huvudet idag från rödvinet jag drack igår och har egentligen inget jag måste göra förrän Bodyjampasset klockan fem, så jag stannar nog under täcket i soffan ett tag till. TIlde är trevligt sällskap och jag hoppas att min kära vaknar snart, men med tanke på att han slutade jobbet för fem timmar sedan, lär han sova ett tag till. Disken får vänta och soffan får bli min kamrat.

So long.

Fika och shoppa.

En underbart ledig dag som både innehållt impulsshopping och kontaktskapande,  men även fikande och pizzabakande. Jessie kommer snart och vi ska njuta både av det ena och det andra; läs pizza, rödvin, skumpa och godis. Mums. Det är lördag och det mesta är bra, faktiskt.



Världen väntar.

Jag har fått för mig att jag vill åka till San Fransisco. Jag har aldrig varit i USA,  har alltid längtat till NY, men aldrig kommit iväg. Nu har jag fått för mig att jag vill åka till Califonien, inte istället men också. Det verkar ruskigt dyrt, men ruskigt glammigt och varmt.

image164

Innan jag ska börja spara pengar till min resa, väntar Paris. Lillasyster är där och njuter för fullt nu och bekräftar att det är romantiskare än man någonsin kunnat tro. Dyrt där med, men valuta för pengarna. Kanske är det sådana semestrar jag vill ha. Det stämmer i så fall väl överrens med min uppfattning om shopping och inköp generellt.

image165

Bilder:
Ticket.

Skojigheter.

Jag vaknade när Andreas kom hem från jobbet klockan sex, sedan var det omöjligt att somna om. Jag är ledig och har ingen riktig plan för dagen, så jag funderar på att bege mig till Kupolen för att se ut en klänning som jag kan köpa på onsdag för att ha på kryssningen på fredag. Onsdag ljuvliga dag. Det var länge sedan löningen var så efterlängtad. Som pricken över i: et mellanlandar syster hemma på väg mellan Paris och Oslo på onsdag och på kvällen då har vi klassfest. Jag tror jag måste fråga Carro om vi kan ta ledigt från exjobbsskrivandet då.

Den kommande månaden innehåller enormt mycket skoj och en lite för liten budget. Till veckan står en anställningsintervju i Eskilstuna, en reunionkryssnig och Valborg på schemat. Förutom klassfesten då.  Min kropp värker av fem dagars relativt hård träning och denna dag ska jag vila min kropp. Imorgon är det
Bodyjampasset jag var på gymmet för att träna förra söndagen. Tja, det blir dumt ibland.

Ikväll kommer Jessie och det ska bli trevligt att få prata lite tjejsnack.






Ikväll.

Vi har ätit pasta med curryräkor ala pappa, druckit lite vin och ätit den godaste glassen. Talangprogrammet är slut, många var bra och många gjorde bort sig, men ingen lika brutalt som SD´s Jimmy Åkesson gjorde igår. (Jag fattar fortfarande inte vem som har en så svag moral och dålig insikt att man kan stödja ett främlingsförjämtligt parti, som varken har argument eller genomtänkta förslag.) Andreas har nu åkt för att jobba natt, jag är kvar hemma i brist på pengar och i brist på annat. Imorgon kommer Jessie hem till mig för att äta lite hemlagad pizza, dricka lite vin och prata en hel del skit. Det ser jag fram emot.

image161

Snart dags för programmet som ingen annan verkar gilla utom vi. Men vi gillar det, jag och Andy. Ofta en perfekt avslutning på fredagskvällen.

Hutlöst.

I brist på annat var jag på väg att klicka hem ett par ballerinas och ett linne från Ellos, när jag insåg vad det var som gjorde att det var så billigt att handla hos dem. De tar ut hutlösa avgifter. 49 kr i expeditionsavgift och 49 kronor i posförskott, för varor till ett värde av 208 kr. Och då hade jag inte ens fått reda på vad frakten skulle kosta än. Hutlöst är ordet. Jag avbröt köpet och bestämde mig för en shoppingtur innan kryssningen nästa fredag istället.

Vi slappar, läser och laddar. Jag längtar efter en godispåse och måste nog inhandla det tills ikväll. Det är ju ändå fredag.

Vila.

Fast klockan inte ens är ett än har jag hunnit en massa idag. Tvättat, städat, gått morgonpromenad, haft vår pilotintervju med Andreas och skaffat en traditionell bandspelare till våra riktiga intervjuer. Nu är det stopp. Jag är trött. Kaffet hjälper inte och jag måste nog vila en stund. En löptur i blåsten väntar senare idag och sedan förhoppningsvis god mat och lite vin. Men nu: vila.

Att kommunicera.

Kalaskulla säger :
kul att se din text (höra din röst-motsvarigheten i google-generationen)
elli säger:
haha, det samma!


Johanna har just satt ord på mina tankar de senaste åren. Ofta säger jag;
"jag pratade med henne igår".
"jasså, gjorde du"
"ja, på Msn alltså."
"jaha. på Msn".

Ofta är det människor som fortfarande inte kommunicerar över nätet särskilt ofta eller särskilt gärna som säger detta. Det är för det mesta roligare och mer intimt att prata i telefon, men är skillnaden verkligen så stor? När det handlar om den vardagliga och kanske även dagliga kontakten, måste jag säga att jag nästan tycker att det går på ett ut. Är det känslosnack på gång, eller om man längtar efter en nära vän man inte pratat med på länge, kan dock telefonen vara en fördel. Men annars sköter jag gärna mina kontakter över nätet. Till viss del i varje fall.

Eleverna på gymnasiet har stora problem med att hålla sig borta från alla communities och chattsidor när de har tillgång till en dator. Jag har problem med att hålla mig till plugget när jag sitter hemma vid datorn. Jag förstår eleverna.  Vilket inte betyder att jag accepterar det, men jag förstår dem.  Och det är tamitusan en fördel när man ska bli lärare.


Träning.

Denna vecka har varit en bra träningsvecka. Morgonpromenaderna med Evelina har blivit en rutin och jag har haft tid att träna så mycket som jag velat. Underbart skönt att få tiden att räcka till allt man vill. Jag har alltid tränat regelbundet och kommer förhoppningsvis alltid att göra det, för det får mig att må bra. ( Det handlar nog om habitus det där, eller vad tror du Carro...?)

Jonte påpekade igår att jag är jobbig som måste planera min träning, men å andra sidan måste han planera sina skidresor på vintrarna. Man prioritetar och planerar det som är det viktiga iför en själv livet. Fast jag måste erkänna att jag gillar att ha planer för allt...

Imorgon är det i alla fall dags för en av vårens första löpturer. Jag hoppas att astman är snäll mot mig och att benen är pigga. Nya skor har inhandlats för att öka motivationen och minska smärtan i mina onda fötter, för till de första löppassen krävs alltid motivation, hur många spinningpass jag än har tränat under vintern.

image160

Bild:
Stadium.

Nike Pegasus är snygga, sköna och tydligen utnämnd av någon till de bästa löparskorna. Dessutom är det de som, enligt vår fotspecialist på jobbet, passar mina hårda fötter bäst. Det återstår att se om de var värda sitt pris.

image159image158
Bild: Kellogs

Tjejer.

Jag läste precis att Carolina Gynning får ett nytt kök i Roomservice idag. Det måste jag se. Av många anledningar måste jag se det. Jag måste se det för att jag vill se hur hon hade det innan, för att se Mattias & Johnny och för att få se Carolina i sitt esse igen. Jag diggar den tjejen. Andra tjejer jag diggar just nu är tjejerna i Sahara Hotnights.  Den nya skivan som släpptes idag är riktigt bra. Jag har lyssnat igenom den tre gånger redan, så jag vet. Den är bra.




Bilder: Kanal 5 och Sahara Hotnights.

Kärlek.

Vi har suttit på Högskolan och skrivit på uppsatsen idag. Allt går förvånande fort och rullar på bättre än förväntat. Nu hoppas jag bara på att vår handledare gillar det. Vi har fikat med Ida idag också. Hon är nykär och får mig att minnas de första månaderna med Andreas. Det var underbart då, men det är skönt att vara där vi är nu också. Alla stadier har nog sina fördelar och sina nackdelar.

Time flies. Time waits for no man. Time heals all wounds. All any of us wants is more time. Time to stand up. Time to grow up. Time to let go. Time.

Jag kunde inte sagt det bättre själv. Ikväll är det
dags igen!

Nytt att lyssna på.

Via min favvoblogg har jag nu hittat ett nytt band att lyssna på. Bright eyes. Härlig indiepop när den är som bäst. Lyssna själv och avgör. (Obs. skivan håller bättre kvalitet än vad låtarna på myspace visar, tycker jag.)




Bilden har jag lånat från Myspace.

My life.

Min vän Lekne visade stolt upp sina mysigaste myskläder. Jag är inte sen att ta efter. I denna vackra skrud är jag klädd när jag tassar omkring här hemma. Underbart skönt.



Och denna tekanna blir då ofta använd.



När jag försöker vara cool ser jag ut så här:



Just nu ser jag mest trött ut. Pollen finns tydligen i luften igen. Men uppsatsskrivandet är klart för dagen, klockan är halv ett och jag är ledig! Slutligen; traven böcker som ska läsas och har lästs...



Mitt lilla liv i sin helhet, just nu.

Sunshine.

Solen skiner och jag har fått njuta av solen. En morgonpromenad med Evelina, några promender fram och tillbaka i stan med Carro och en lunch på en uteservering.  Värmen var nästan bättre än maten, för den gav mig bara magkatarr. Dumt.

Skrivandet har flytit på idag, vi har bokat intervjuer, skrivit frågor och druckit en massa Ramlösa. Eller, jag har druckit  Ramlösa. En av de nya sorterna. Högst betyg har dock fortfarande
Kaktus. Oslagbart och beroendeframkallande. (Tänk om jag hade fått betalt för att säga detta...)







Holiday.

Jag hade sett fel, Bodyjampasset var först nästa söndag. Dumt. Jag gymmade istället och träffar Evelina över en morgonpromenad i gryningen imorgon.

Jobb, mys och god mat har annars fått stå i centrum denna helg, men som tur var i ett gott sällskap. Jessie, Jojo och Jonte hälsade på igår och förgyllde min och Andreas lördag, med mat, vin, glass, TP och en massa fniss. När vi väl gick ut för att ta en öl blev jag trött och återvände hem alldeles för tidigt.

Solen lyser ute, det är varmt och jag njuter av att titta ut. Helst hade jag velat varit ute. En trött pojkvän ligger i soffan och det är dags att runda av helgen med att se på, vad jag har hört ska vara, en
feelgoodfilm. Skådisarna är oförskämt snygga i varje fall, så vi blir nog roade hursomhelst.

Jag hoppas att solen fortfarande lyser imorgon bitti.



Nu gäller det .

Jag ska våga mig på ett nytt träningspass idag. Body Jam heter det och går ut på att man ska dansa snyggt. Jag kan inte dansa snyggt, men skrattar gärna åt mig själv och har roligt när jag tränar. Som tur var har Evelina lovat att haka på, dessvärre är hon en riktigt bra dansare. Men men, man kan inte vara bra på allt.

Imorgon är det måndag den 16 april, vilket innebär att det bara är en dryg månad kvar tills c-uppsatsen ska vara inlämnad och klar. Imorgon är det allvar och dags för hårdkörning. Klockan 09.00(ja, man behöver inte överdriva) ses jag och Carro i mitt kök, med våra böcker, våra datorer och våra idéer. Jag kan lova att kaffebryggaren kommer att vara laddad. Själv är jag laddad uti tåspetsarna.



Ångest...?

Jag provade årets första bikini på lunchrasten idag. Solen lyser ute och kanske blev jag inspirerad trots att jag befann mig isolerad på Kupolens Köpcentrum. En klarblå halterneck med vita smala ränder. Kanske får det bli årets bikini, på så sätt skulle jag komma lindrigt undan i år. Färgen kräver dock sin bränna, så jag får nog smörja på tjocka lager BUS för att den ska komma till användning. Annars satt den helt okej.



(BIld: Nivea.se)

TIttar man på Expressen Fredags nätupplaga kan man se en annan som troligen tog den första bästa, eller kanske förra årets urväxta, bikini. Trots att man är superstjärna kan man inte passa i allt. Ganska skönt konstanterande måste jag erkänna.



Dagen.

Idag har jag; sökt ett jobb, tränat, blivit kallad till intervju för samma jobb, jobbat, köpt en vit top med dödskallar på HM och handlat ett par träningsshorts på jobbet till Andreas. Nu ska jag hem, äta tacos med min käresta och kanske kolla på en film.

Sommaren.

Så länge jag kan minnas har jag jobbat på sommaren, hela somrarna. Idag har jag fått reda på att jag kommer att vara ledig(arbetslös) hela juni, med undantag för en helg. Det känns... fantastiskt. Konstigt men fantastiskt. Istället för att jobba i juni kommer jag att:

1. Ta examen
2. Åka till Paris
3. Fira midsommar hos mina kusiner i Trosa skärgård. Den bästa midsommaren.
4.Gå på årets
Peace and love festival. Den enda givna festivalen numer.
4. Dricka öl, sola, vila. 

Det verkar med andra ord inte gå någon nöd på mig under min lediga tid.  I juli ska jag knega och vad jag gör i augusti har jag ingen aning om. Förhoppningsvis har jag precis påbörjat min lärarkarriär då. Nu längtar jag efter sommar!


Det var då det

Gårdagen började med en stressattack, men dagen som följde blev desto bättre. En heldag tillsammans med mina nära och kära får jag sällan. Ännu mer sällan en heldag med Emma. Det fanns en tid då man hade tid att bara hänga och umgås, var och varannan dag. Tyvärr är den tiden förbi och mycket av det försvann när jobb, studier, pojkvänner och flyttlast kom in i våra liv. Jag saknar den tiden, men uppskattar det jag har nu. Såklart.

Just nu spelas Maia Hirasawas
"And I found this boy" om och om i mitt Itunes. Hela skivan är nästintill underbar.


Blondie..?

Idag damp ännu en tidning ner i min brevlåda. Denna gång var det Damernas Värld som stod på tur, en tidning som jag egentligen förknippar med mamma och kvinnor i hennes ålder. Tre nummer för 49 kr, inklusive Mascara och en parfym fick mig dock på fall för några veckor sedan. Det roliga var att tidningen hade hårspecial i detta nummer och att den perfekta frisyren fanns där och väntade på mig, som om tidningen visste att jag skulle klippa mig idag. Hipp hurra. Slumpen är bra ibland.

Tidningen verkar förövrigt  helt okej den med.


Nu ska jag sätta mig på en stol i köket och bli något som skulle kunna kallas blondin.

Ny frisyr

Jag ska klippa mig idag. Om det blir lite eller mycket lämnar jag till slumpen, med andra ord till Emma. Hon vet bäst och klipper bäst. Ljusa slingor finns med på beställningen, vilket är min metod  att fira att våren är här. Varje år samma visa. Innan det är dags för klippning ska jag och Andreas gå på lunchspinning och sedan äta sushibuffé. Ett bra sätt att njuta av solen som åter lyser in genom mitt fönster.


Meredith.

Det finns bara en serie som höjer min livskvalitet just nu och det är Greys Anatomy. Imorgon kväll ska jag få en ny frisyr av Emma och sedan tillbringa kvällen med henne vilket innebär att jag missar programmet. Och jo, självklart, Emma är många gånger viktigare än ett tv-program, hur bra det än må vara. Men i datorernas värld är det bara att klicka några klick och sedan kan man se programmet en dag innan alla andra. Merediths kloka ord och härliga uppenbarelse får mig både att gråta och att skratta varje onsdag och vem vill vara utan veckans känslostormningar.



( Bild kanal5.se)


We're adults. When did that happen? And how do we make it stop?


Snart kommer syster Joanna och hennes pojkvän Erik, vilket innebär att det är dags att brygga kaffe, duscha och invänta det trevliga sällskapet.

Bourdieu

Ledigheten är nu officiellt över och det är dags att fördjupa sig i Bourdieus kulturella fält istället för i godisskålen. Veckan är för övrigt en stor blandning av plugg, jobb och trevligheter. Kanske den bästa blandningen.

Slänga i en kulörtvätt.

Jag bläddrar i lördagens DN och fastnar vid ett citat av Helena Rönnberg, chefredaktör på Vi föräldrar, som säger: "Hoppas att morgondagens pappor lika självklart som de tar del av barnen också kör en kulörtvätt och fixar storhandlingen".

Jag och mina tjejkompisar har ofta diskuterat våra pojkvänners förmåga till hushållsarbete och har kommit fram till en slutsats: Det är inte killarnas fel, det är mammornas. De som har mammor som alltid städat, lagat mat och tvättat åt sina söner har stora problem med att förstå vad som behövs göras, medan de med mammor(som min pojkväns, lucky me!) som ställt krav på att de ska hjälpa till hemma även gör det när de flyttar hemifrån och bildar en egen familj.

Jag önskar att alla mammor kunde förstå att man inte hjälper pojkarna genom att serva dem så in i Norden, utan tvärtom. Sedan vill jag inte säga att de bortskämda sönerna är dömda ftill evig lathet, men förutsättningarna är sämre. Det är i alla fall något att ha i tankarna för alla mammor och blivande mammor. Dessutom undrar jag varför pojkar får beröm för att de är duktiga med hushållsarbete, men aldrig flickorna...

Hursomhelst är jag glad att jag har en pojkvän som är minst lika bra som mig på att tvätta, diska, städa.

Passion.

Magasin och tidningar i alla dess former är en av mina passioner i livet. De är en av få ting som får mig att försvinna in i en annan värld för en stund,  jag njuter av att läsa om allt och inget samtidigt som jag dricker en för stor kopp kaffe. Den senaste i raden favorittidningar är Elle Puls, som är på rätt sida av den smala linjen mellan extremfixering och lust & glädje Dessutom massa skönhetstips och hälsoråd. I like. På tidningens hemsida finns även en trevlig blogg som tåls att följa dagligen.



Nu är det dock full tid för att surfa mindre och plugga mer. På återseende.

Påsk = mat.

Trevligheter och njutning hör inte sällan ihop med mat. Högtider handlar om att förena familjen, att träffa vänner,  äta god mat och dricka gott. Påsken har innehållit många middagar, mycket godis, mycket alkohol och alldeles för mycket skräpmat. Jag är mätt och svullen. Min syster säger att det värker i hennes hud på magen för att den har växt så mycket. Det vet jag dock inte om jag tror på. Jag älskar högtider och allt vad de medför, men min kropp slår nästan bakut av all mat. Ändå äter jag. Mycket. I morgon är det en sista påskmiddag hos mormor och sedan  är det förhoppningsvis vardag igen.

Dagen har vi spenderat med en lång cykeltur till Torsångscafé där vi njöt av glass i solen och blåsten, kebab framför Wallander Hemligheten och godis till Saltkråkan. Jag avslutade nu med lite naturell Yogurt för att minska magkatarren. Behöver jag säga att jag ser framemot morgonpromenaden som väntar imorgon..?

Party.

Gårdagen var en riktig hit. Jag fick tillfälle att umgås med både älskade Emma och mina syskon, titta på bra musik, däribland kära Linda som spelade på hemmaplan, och att festa tillsammans med nära och kära. Nu är det dags för påskmiddag hos mamsen och sedan är det bara att ladda om för fest igen. Mitt huvud värker dock fortfarande.




The Dress.

Nu har jag hittat klänningen jag vill ha. Det enda som fattas är pengar att köpa den för. Jag hoppas på att den kommer att finnas kvar ett tag till så att mer pengar hinner ramla in.



Bild: asos.com

Paris.

Den sjätte juni tar jag min gymnasielärarexamen. Den elfte juni åker jag och min andy till Paris. Nu har jag något att längta efter när jag och Carro kämpar tillsammans med uppsatsen. Underbart.



Förresten skiner solen idag och jag är ledig.

Lycka.

Jag har aldrig blivit så glad för ett betyg som jag blev idag. Fina ord fick jag höra också. Tack tack, mitt självfötroende behöver all pepp det kan få just nu. Jag log för mig själv hela vägen hem. Alldeles säkert handlar det om vägen dit och jag ska nu sträva efter att mina blivande elever ska nå dit. Att kämpa ska vara mördan värd. Japp, japp.

Jag har tränat ett underbart Pumppass, där tiden bara flög iväg,
laddat hem ljuvlig musik, städat lägenheten och nu ska vi snart boka en resa till ett av mina drömmars paradis innan vi åker hem till mamma för att träffa systar och pojkvänner. Det är påsk, allt är klart och det är dags att börja njuta.






Underbart.

En underbar låt med ett underbart budskap. Mikas Grace Kelly får nog bli helgen partyhöjare.

In the future.

Min framtid är alldeles för oviss. Jag vet inte var jag ska jobba, när jag ska jobba eller när jag kommer att få en månadslön nästa gång. För många skulle det nog vara spännande och utmanande. För mig, kontrollfreak som jag är, är det mest frustrerande och läskigt. Jag vet att det ordnar sig med allt,  men jag önskar att jag redan nu kunde få veta hur. Eller i alla fall i vilken stad det ska ordna sig. Vart jag ska bo. Men jag följer min framtid med spänning och ser vart vinden blåser. Kanske mojnar den och stannar upp.

Ibland önskar jag att jag var lite mer som min lillasyster, och lite mindre som jag. Kanske är
mittimellan den perfekta blandningen av oss andra, ikväll ses vi i varje fall allihopa!

Den dagen.

En härlig morgonpromenad med älskade syster som kommit hem. En stor frukost och mycket kaffe, en stor tvättkorg och en kort tvättid och många böcker att läsa för att sedan skriva om. Då ringer jobbet och frågar om jag kan jobba. Jag ser alla böcker som ligger utspridda framför mig och tvätten på golvet, och lunchen med syster, och träningen med Madde och ja... det är klart jag kan komma och jobba, men är det okej att jag kommer klockan 12, måste bara styra upp mitt liv först.

Det var klart att det var okej.


En säck som knyts.

Någonstans märker jag nu hur säcken knyts ihop. Det jag läser är en repetition av tidigare kunskaper, ämnena går in i varandra och helt plötsligt känns vårt examensarbete som en underbar sammanfattning av min utbildning. Ungdomskulturer med dess symboler och stilar facinerar och de sociokulturella aspekterna fångar mitt intresse. Hittils är uppsatsarbetet en tacksam och lärorik resa.

Jag hoppas på en effektiv, solig och bra vår, på alla sätt och vis!


Bild: adlibris.se

Två timmar senare...

... på Guldbaggegalan minns jag att en utav regissörerna till Förortsungar lovade pengarna tillbaka till alla som inte gillade filmen. Hon hade all rätt att vara kaxig och hon kommer inte att bli fattig. Förortsungar är en film för alla åldrar som innehöll allt från liv och död till kärlek och hat. En film som säger något viktigt om vårt samhälle och en film som får en attt inse alla de fördomar som finns samtidigt som man skrattar högt åt de underbara replikerna som barnskådespelarna ständigt slänger ur sig. En underbar film som alla skolklasser, alla tjänstemän och alla andra i hela Sverige borde se.

Åter till verkligheten och veckans avsnitt av Cityakuten.



Förortsungar

Det är filmdags igen. Igår tittade vi på Advokaten, vilket enligt mig var en av de bättre Beckfilmerna. Idag är det dags för Förortsungar. Jag är seg i starten var gäller filmer och föredrar ofta att slappa framför tv:n. Det är nog känslan av att man är uppbunden som spökar och gör mig till en oregelbunden filmtittare. Dessutom somnar jag allt som oftast och missar hela stroyn. Men nu är jag redo med te och jag har dessutom planerat att sitta upp hela filmen, så jag hoppas på en trevlig filmupplevelse. Kritikerna har ju älskat den så då borde den väl gå hem hos mig med. Om två timmar vet vi.



BIld från Forortsungar.se

Totalvändning.

Vi kom ifrån handledarträffen imorse med ett helt annat ämne än vi gick dit med. Så det kan bli. Det här känns i alla fall underbart bra. Jag har skickat tio mail och väntar nu på tio svar, sen är det bara att köra.

Syftet: Att belysa hur medieelever på gymnasiet ser på idrottsundervisningen.
Bakgrund: En förfärligt dålig närvaro.

Det kan nog bli en intressant vår det här.

Ultimat.

Min älskling är åter hemma. Han är bakis och jag är trött och kvällen tillbringas i soffan tillsammans med OC, tacos och Marabouchoklad. Imorgon klockan åtta ska jag befinna mig i Falun, då är det dags för den första handledningen inför exarbetet i Pedagogiskt arbete C. Som tur var innebär det även att jag får träffa Carro, Ida och Marlene för att fika och skvallra. Lite nytta, lite nöje. Det ultimata enligt mig.

Hög tid.

Vi träffade två unga engagerade politiker igår, Karro och jag. Vilken lust jag får att diskutera, debattera och övertyga. Jag tänker att "kanske borde jag ändå, men nej jag orkar inte. En annan gång." Någon gång måste jag.

Det var underbart trevligt att få umgås med Karro igen. Tiden har stått stilla här hemma medan hon har upplevt massor. Det är konstigt det där.  Men å andra sidan har även mitt liv förändrats. Om så i mindre proportioner.



Trots att jag somnade sent,efter samtal med en minst sagt påverkade kille på grabbläger, vaknade jag tidigt. Det fick bli en extra lång morgonpromenad med hög musik i lurarna, solbrillor på näsan och raska steg. Ett underbart sätt att påbörja en dag. Det är hög tid för att ta tag i det där nu.




Snart kommer mina systrar hem igen och förhoppningsvis en vän eller två. Jag vet bara inte när, men längtar ändå.