Jag lämnar land.

07.30 imorgon bitti går färjan. Jag är åter lördag. Då är det prideparad och jag har äntligen möjlighet att beskåda den. Det ser jag fram emot.

Impuls.

Det är inte ofta jag har tid att vara impulsiv, men nu har jag det helt plötsligt och imorgon åker jag och Andreas till Gotland. Lillasyster vet inte ens om att vi kommer än! Att träffa Mellansyster idag var inte så illa det heller. En viktig, trevlig och underbar lunch blev det.

 
image390

Långpromenad.

Det blev en lång promenad. Två gånger gick jag fel. Båda gångerna pratade jag i telefon. Jag lyckades dock hitta en nyckelmakare som kopierade två nycklar åt mig(läskigt att bara ha en hemnyckel, i alla fall om man heter Ellinore) en skomakare som lovade att fixa mina slitna klackar och slutligen en tobakshandlare som försåg mig med Cola Light och Solero. Jag älskar kombinationen av Cola och glass när solen skiner.

Nu vet jag hur
Bandhagen ser ut. Dags att laga mat, kyckling och cashewnötter i kokosmjölk och råris. Syster kommer snart. Tack för att hon finns.

Skomakare och nyckelmakare.

Jag känner mig redan hemmastadd i min nya lägenhet. Så hemmastadd att jag funderar på om jag ska köpa den av henne och renovera upp den.  Det skulle kunna bli en toppenlägenhet. Jag ska snart ut och utforska Hagsätra och Bandhagen till fots. Jag hoppas på att hitta en bra promenadsträcka samt en nyckelmakare. En skomakare behöver jag också, men det har jag redan hittat. Jag sliter skor som jag vet inte vad och snart har favvoskorna inga klackar kvar.

MEllansyster som är på väg hem från lillasyster på Gotland mellanlandar på en blixtvisit idag och Andreas kommer ikväll. Solen skiner ute och det ser ut att kunna bli en bra dag.

Kritik.

Jag är dålig på att ta kritik. Kritiserar någon mig skäller jag tillbaka och blir det allt för mycket börjar min underläpp att darra och tillslut fylls ögonen med tårar och jag kan inte ens argumentera emot. Att ta kritik är något jag måste bli bättre på.  Jag är pinsam. När jag gav en vän kritik häromdagen återkom han efter två dagar och bevisade motsatsen, han tog åt sig av vad jag sa och ändrade sitt beteende. Jag är imponerad. Nu har han fått mig att vilja vara lika duktig jag med.

Något som jag är bra på är förresten att berömma folk. Min favvobloggerska berömmer jag ofta. Läs hennes senaste inlägg, jävligt viktigt och jävligt bra skrivet.
Varsågod.


Missförstånd.

Och hela sommaren har jag gått omkring och trott att jag ska vara på plats i skolan från och med den första augusti. Oj, så fel jag hade och så dumt det kan bli. Det är förberedelse hemma som gäller. Nu är det bara att tänka om i planeringen och vad mycket jag hann med ens. För även om jag ska jobba, kan jag ju bestämma själv när. Jippi!

image388

Det dumma är dock att jag inte alls har tillgång till lika mycket material...

I den nya lägenheten.

Så har jag fått in alla kläderna i gaderoberna, provlagat gasspisen, förundrats över hur fin lägenheten skulle kunna vara och hur ful den verkligen är, dammsugit golvet och funderat att hänga upp några tavlor. Vad jag ska göra resten av dagen har jag ingen aning om, men ett träningspass får det nog bli i alla fall.

Soundtrack of my life.

19 år gammal var denna låt mitt kall, min bibel och mitt motto. Idag sprang jag på låten igen och tycker den passar bättre än bäst. Imorgon flyttar jag till Stockholm. Konstigt. Men bra.


Mer sånt.

Jag hade en riktigt trevlig kväll igår, tillsammans med Andreas och mina bästa vänner. Vi åt och drack och hade trevligt. Mer sådana kvällar önskar jag mig i mitt liv.

Så fint, så fint!


Lättroat.

Det sitter två killar i min soffa som lyser av lycka. Som sällskap har de chips, cola, folköl och ett tv-spel. Om några timmar ska de skjutsa oss till Falun, sen ska de låna med sig spelet och fortsätta hemma hos sig. Ja, resten av helgen ska de spela. Något säger mig att inget skulle kunna stoppa dem. Och något säger mig att män är lättroade.

image387


I´m a bitch.

Jag är en hemsk människa när jag är arg. Jag börjar i en vardagsdiskussion och slutar inte mala förrän jag fått ur mig allt som jag är arg för, ledsen eller besviken över. Dessutom inträffar ofta dessa bråk exakt när man har bråttom iväg. Som tur var inträffar de dock inte särskilt ofta. Andreas tycker att jag ska sluta ta upp saker när jag är arg och vänta till ett annat tillfälle. Jag lovade honom att försöka.

Bränna kalorier.

De senaste veckorna har varit fyllda med onyttigheter. Har det inte varit pizzatime, har det varit bio med storagodispåsen eller kanske öldrickande. Det är lördag, klockan är nio och jag ska snart iväg på spinning för att gottgöra mig all denna dåliga energi jag proppat i mig, den senaste tiden. Fantastiskt. I alla fall för psyket. Redan ikväll är det grillning och trevligheter, då kan jag tänka på spinningen igen. För ett spinningpass täcker ju allt...




Att gå vidare.

Med blandade känslor lämnade jag Stadium idag. Jag är lättad över att slippa serviceyrket med allt vad det innebär. Jag njuter av att slippa fler översittarmän i 50-årsåldern och jag glädjer mig över att gå vidare. Samtidigt är saknaden redan stor. Efter människorna, vännerna och stämningen. Den som finns där när det är som bäst. Men det är sällan det är som bäst.

Det är dags att knalla vidare och allt  var så självklart tills
Sandra sa adjö. Men vi ses snart igen, det vet jag.

Jag är en rastlös själ och tre år är en hel evighet.


Ingen biljett till Kent.

Klockan nio i morse släpptes biljetterna till Kents turné. Klockan tio var de slut. Jag borde ha förstått det. Dumma, dumma mig. Nu får jag slåss om biljetterna på blocket, alternativt vänta till i februari, då de drar ut på en längre turné. Jag borde verkligen ha förstått.

image386

After work.

Vi hade en underbar afterwork med jobbet igår. Förrutom Per, som gav upp ganska snabbt, var vi sju tjejer som babblade i mun på varandra. Ett bra bevis på att man har trevligt, att prata i munnen på varandra.

Jag gör min sista dag på Stadium idag efter tre års extraarbetande. Tre år. Inte dåligt. Det känns skönt men kanske lite vemodigt. Jag kommer att sakna afterworksen, festerna och en del av människorna, särskilt flickorna nedan. Puss på er!

image385image384


H&M katalogen damp ner...

... och för en gångs skull fanns mycket fint. Särskilt med tanke på att jag borde skaffa mig en till gaderob. En lärargaderob. En kofta eller två, någon topp och sedan kjolen nedan. Men kanske i svart då. Vi får se om det blir någon beställning.

image383

Fika, fika, fika mer.

Att fika med Linda är alltid berikande. Hon har många kloka tankar och intressanta åsikter. Idag hann vi med en trevlig lunch tillsammans och jag uppskattar det verkligen. Jag har även träffat Lina idag, vilket alltid är lika roligt och alltid alldeles för sällan.

Snart väntar en afterwork med jobbet, även om jag varit ledig idag. Jag arbetar min sista dag på Stadium imorgon och då gör det inget om jag är ltie sliten. Hoppas jag.

image382
Linda.



Jag somnar på bio.

Jag har återigen börjat somna när jag är på bio. Oberoende på var i filmen vi befinner oss, hur spännande det är eller hur mycket jag försöker att inte somna, somnar jag. Och jag törs inte berätta det för Andreas, men ibland märker han det.

" Men du kan väl inte somna precis i uppslutningen heller." 

Jo, det kan jag, är jag trött så är jag trött, då somnar jag. Och det är inte meningen.

Igår missade jag en ytterst viktig detalj i Harry Potter. Tillslut fick jag lov att fråga Andreas vad som hänt. Han blev inte glad.
image381
Bild:
Fotosidan

Filmen var förresten sådär. Den sämsta hittils, om du frågar mig. Av det jag såg i alla fall.

Så det räcker och blir över.

Jag har slutat att lägga ner energi på människor som inte lägger ner energi på mig. Jag har vänner ändå så jag klarar mig. Idag träffade jag Marlene. Imorgon väntar Linda, Lina och arbetskamraterna. I helgen väntar några andra, förhoppningsvis tvillingarna inkluderat. Underbara vänner. Jag har så det räcker. Och kanske blir det över... Var min vän eller låt det vara.

image380

Löning!

Det var länge sedan jag längtade så mycket efter lön. Detta av två anledningar. Den första är att jag sköt upp majlönen och därför har jag inte fått några pengar på två månader. Den andra anledningen är att fått leva på mina hårt förvärvade sparpengar i en månad. Men nu, äntligen, har jag pengar på kontot igen! Tänk vad lite kosing kan göra en glad!


image378

Kära, söta, rara ni!

Pratade förresten med syster Jojo idag. Alldeles för länge sedan jag såg henne. Imorgon ska jag dock ut och äta samt gå på Harry Potter med min andra syster, (som jag som tur var träffar lite oftare nu när vi är i samma stad ett tag) hennes Anders, min Anderas och så Jonte då. Och innan dess ska jag fika med Marlene. Trevlig onsdag väntar mig!

(Fasansfull tur, för denna dag har varit skit!)

image377
       Systrarna mina!


Beroendeframkallande Facebook?

Jag har inte förstått vad folk har menat tidigare, vad det är som är så beroendeframkallande med Facebook. Men nu förstår jag. Jag besöker sidan i tid och otid, tittar om vänner accepterat mina förfrågningar och kikar om någon skrivit till mig.

Det är beroendeframkallande. Och roligt. Helt plötsligt har jag kontakt med en hel drös gamla vänner jag inte haft kontakt med på många år, människor i hela landet och i hela världen som jag träffat på olika stället. Beroendeframkallande. Såklart.



Hösten är nära.

För mig tar sommaren slut innan den ens har börjat. På söndag flyttar jag till Stockholm och börjar på mitt nya jobb som gymnasielärare. Jag räds dock inte hösten, utan längtar nästan efter den. Samma sak händer varje år. Orsaken stavas kläder och det handlar om att jag tröttnar på sommarkläderna och längtar efter att få klä på mig lite mer. Om man tittar på HM´s inspirationsbilder känns hösten helt okej. Även om jag hade önskat att jag hade fått bada lite mer, vara ledig lite mer och njuta lite mer. Men det får bli nästa år. Om inte annat är skärgården nära i Stockholm.

Fika i en vecka.

Helst av allt skulle jag sätta mig på ett fik och sitta där ända tills jag flyttar om en vecka. Fika med alla, prata med alla och få tid att umgås med alla. Det hinner jag inte nu, för istället jobbar jag min allra sista vecka på Stadium. Konsigt och lite skönt att avsluta nu, det är dags att gå vidare. Men det kommer att bli tomt utan alla solstrålar från jobbet i mitt liv.

Fikan, luncher, after work,
biobesök och förhoppningsvis en grillfest står ändå på schemat denna vecka. Jag hoppas även på ett fint sommarväder.

Inget inredningsproffs direkt.

Jag är inte särskilt bra på heminredning. Jag gillar att handla fina saker och jag vill gärna ha det fint, men tycker att det är lite halvsvårt att veta hur man ska bete sig för att det ska bli snyggt på riktigt. En som dock är sämre än mig på att inreda är min nuvarande hyresvärd i min andrahandslägenhet. Ja, i jämförelse med henne är jag rena proffset. När jag kommer in i lägenheten hittar jag både en stor solfjäder på väggen, en jyskhurts som går sönder när man rör den, en gul strukturtapet som är full av bubblor och ett blåmålat kök med en massa fläckar. Dessutom en loftsäng fastsatt i en kätting(se bilden), som enligt min hyresvärd kan "öka värdet" när hon säljer lägenheten.

Nu har jag satt in lite egna saker och försöker få det hemtrevligt. Jag letar dock redan efter en ny lya.

image375

Förutom flytt, ikea och slit och släp innehöll helgen en trevlig grillfest hos Linda. Bussresan dit tog 42 minuter från Brommaplan och de bor mitt ute i ingenting. Ett vackert ingenting, med sjötomt, högt i tak och en underbar veranda. Det var verkligen värt en och en halv timmes resa. Dessutom ofattbart trevligt att träffa en del gamla vänner igen och underbara Hanna som jag träffar för sällan. Fram tills nu.

image376

Hanna, Camilla och Sebastian.




36 timmar senare...

... har jag sprungit upp för x antal trappsteg, burit alldeles för tunga lådor, handlat för alldeles för mycket pengar på IKEA och svurit något enormt för mycket. Lägenheten var till en början riktigt sunkig, det är den fortfarande, men lite finare inredd. Jag är trött, mycket trött.

Nu väntar en äkta italiensk pizza med oxfilé och gorgonzola i nya soffan och imorgon väntar födelsedagsparty hos Linda.  På återseende!

Bra låt.


Ge honom det bästa jobbet!

Jag plockar in flyttlådorna i bilen. I eftermiddag bär det av till Stockholm, Hagsätra för att flytta in i den stora, men sunkiga andrahands ettan. Det blir nog bra det där, men helt ärligt finns det inget jag hellre skulle vilja än att Andreas flyttade med. Om vi så skulle bo tillsammans i en skabbig liten lägenhet, flytta varannan månad och bara umgås med varandra, hade jag ändå velat ha honom där. Nu hoppas jag mest på att någon vänlig, smart själ förstår vilken bra kille som jobbar på Kvarnsvedens Pappersbruk i Borlänge och därför ringer upp honom och erbjuder honom ett kickassjobb i Storstan. Det vore grejer det. Tills dess får tiden ta ut sin rätt och jag får längta lite. Eller mycket. Det beror på hur man ser det.

image374
Bild:
Ikea



Känslor.

Ibland tar det bara stopp. Det går inte längre. Allt måste ut. Idag var en sådan dag och kvällen blev inte alls som jag tänkt.

Det är varken särskilt tufft eller politiskt korrekt...

.

...men jag älskar denna låt, särskilt visslingen.

Symbolik för skiljsmässobarn.

Jag flyttpackar, rotar i grejer, tvättar och sorterar. Vad kan behövas och vad ska jag lämna kvar? Att ha två hem är aningen komplicerat. Leva i en väska har jag gjort förr. Symbolik och metaforik för skiljsmässobarn;  att leva i en väska. Men det lär nog fungera denna gång med.

image373


Gilmore Girls.

En hysterisk dag på arbetet. Jag är trött i kroppen, i huvudet och i ögonen. Andreas hade lagat god mat när jag kom hem, som jag åt snabbt och gärna. Nu ska jag halvsova i soffan och titta på the Gilmores.

image372

Bild:
kanal5

Duktiga.

Efter jobbet igår var jag hemma hos Anna som hjälpte mig att fixa mammas gamla Gul&Blå-skinnjacka från 70-talet. Från att ha varit sliten och haft hål här och där är den nu som ny. Hon kan hon Anna. Dessutom fick vi chansen att snacka bort någon timme. Anna är min gamla roommate från Stockholmstiden och det ska bli skönt att hon återvänder när jag återvänder.

Om en minut är Hanna med på
Nyhetsmorgon. Dags att slå på tvn.

image371


Tjejmilen.

Solen sken när jag vaknade halv sju i morse så det blev en springtur istället för gymmet. Benen sprang först och lungorna kom efter. Jag vågar tro att jag vore en utmärkt löpare om jag inte hade haft astma, eller annars hade jag inte sprungit alls då.

Jag har vunnit en anmälan till
Tjejmilen via jobbet och ska därmed representera Stadium. Det vore ju roligt om jag i alla fall kunde slå den tid flickorna i familjen Alm sprang på för två år sedan, efter att löptränat en gång. 56 minuter var tiden då. Mitt mål nu är 50 minuter.

Jag är så glad att Lillan ska springa tillsammans med mig, inte minst för att jag saknar henne så oändligt just nu. Jag undrar vad hon gör där på Gotland. Svår att få tag på är hon i alla fall. Ring mig bejbi!

Tradera.

Jag säljer en felköpt Cheap Moday jacka och Andreas felköpta kavaj. Lägg gärna ett bud.

Distansförhållande och skit.

Andreas jobbar natt. Jag bakar en rabarberpaj som jag fryser ner, målar mina naglar, ströpratar på Msn och vänjer mig vid att vara ensam. Om någon timme ska jag läsa ut boken med en alldeles för passande titel, ladda inför gymmet imorgon bitti och den tio timmar långa arbetsdag som följer. Jag är inte alls peppad att jobba tjugo timmar till innan jag får vara ledig och jag är inte alls peppad på att inleda ett distansförhållande om två veckor. Men sånt  är väl livet, I guess.
image370
                                                                               Kärleken.


Nyklippt.

Emma hon kan hon och nu är jag nyklippt igen. Jag laddar för att bli höstbrunett och inga radikala förändringar är gjorda. Håret är nu lite bättre färgat, lite snyggare klippt och jag har dessutom fått umgås lite med Emma. Vi är busy womens och hoppas på att hinna ses igen om två veckor. Sommaren rinner iväg och vi springer förskräckt efter. Det är så många jag vill träffa, så mycket jag vill hinna och så  många dagar jag bara vill vila. Kanske får allt det bli i nästa liv, det verkar inte bättre just nu.

image365
                                                          Emma och jag.


Sova mer.

Det blev varken beachvolley eller utemiddag igår. Istället stannade vi inne, bakade pizza, åt choklad och tittade på den senaste Beckfilmen. Jag har sovit, sovit, sovit och är fortfarande lika trött. Så trött att det värker i kroppen. Jag vill sova mer och det är inte likt mig. Sova, sova, sova.

Ikväll ska Emma fixa mitt hår, tack gode gud. Dessutom älskar jag att förena nytta med nöje och klippning tillsammans med att umgås med Emma är ett perfekt exempel på det.

Nu ska jag jobba.


Utsvängda jeans och lacktights...

... är alltså det som gäller till hösten. Det återstår att se hur länge det dröjer innan jag kommer traskandes med dessa plagg. Inte allt för länge antagligen... Bootcutjeans är dessutom något jag uppskattar, inte minst för att mina ben blir att se lite, lite längre ut.

image362
Bild: People

Det är inte bara kronprinsessan som fyller år idag...

... utan även min egen lilla prinsessa till syster!


image361



Grattis du världens bästa. Vad vore jag, familjen och resten av världen utan dig?

På gymmet.

Gymmet fredag morgon 07.30. Det är jag, en tant som sitter på en maskin i sin egen lilla takt och så två killar. Den ena är lång och smal med lite halvpunkig frisyr och jag får för mig att han är där för att bli större. Den andre har x antal för många kilon och verkar vara där för att han vill bli mindre. TIllsammans är de på gymmet varje morgon, stannar en kvart vid varje maskin som de har på sitt gymschema, tar så lätta vikter att de kan kasta dem uppåt och pratar i ett om bilar, motorer och världens fenomen. 

I det här tempot, funderar jag, får de tillägna varje morgon resten av livet på gymmet och inte ens det borde hjälpa. Men å andra sidan är det inte fy skam att umgås arla i morgonen, om det är det de vill.

image360

Vin, choklad och gröt.

Lite gröt och knäckemacka för att dämpa hungern. Lite rödvin och Marabou Apelsinkrokant för att dämpa suget. Vilken härlig kvällsmat! Snart ska jag vara på jobbet igen...

image359

BUS.

Sommarens räddning heter Brun utan Sol och Marit har tipsat mig om en spray som ska ge en snygg och jämn bränna. Jag ska testa ikväll och se hur det går. Att sola solarium känns sådär och solen ute kommer jag knappt att se i sommar. Kanske blir det en sista minuten på höstlovet som kompensation, men tills dess är det många långa veckor...




Modebloggtips.

En anonym läsare ber mig tipsa om bloggar med koll, vilket jag tidigare skrivit att jag gillar att läsa. Många andra har säkert bättre tips än vad jag har, men följande modebloggar har jag som bokmärken.

Emmaria

Engla´s Showroom

Kähtes modeblogg

Linn

Hotspot

Vilka bloggar läser du dagligen?

Idag har jag förövrigt fyndat en jeansjacka från barnavdelningen på en Secondhandbutik samt ett 60-talstelefonbord.

60-talister

Det är Borlängefesten i dagarna och vi var ute med jobbet igår. Borlängefesten innebär dels att du betalar hundra kronor för att dricka öl till tonerna av Svenne Rubins och dökött, dels att stan befolkas av 60-talister.  Jag har alltid facinerats av 60-talister. De måste ha blivit så präglade av sin ungdom på åttiotalet att de bestämde sig för att bevara den hela livet ut. Jag ser Carola, Alice Cooper, Coca Cola och en vilja att vara modemedveten, som inte fungerar ända fram, i deras ansikten och utstyrslar. De är individualister, som inte riktigt lyckades nå sitt mål och en generation som hamnade i kläm mellan 50-talisternas och 70-talisternas starka framtoningar.

Någonstans där njuter de av de enda dagarna under sommaren som är anpassad för dem. Folköl och dunka dunka.

                                       
image358

Jason Mraz


Det var då tusan att man skulle missa en sådan pärla på P&L! Men men, bättre sent än aldrig, syster!

Vem är du?

Jag har länge facinerats över syskonpositionernas påverkan av ens personlighet, inte minst då vi är tre systrar som påverkar och påverkat varandra på alla olika sätt och vis. Enligt Aftonbladet kan man presentera syskonrollerna på detta vis. Lite för kortfattat för min smak, men stämmer ändå bra in.

Äldsta barn:
Ansvarsfulla, okonservativa, flitiga. Tenderar att gå i föräldrarnas fotspår. Ofta lämpliga som ledare.
Exempel: Lars Westerberg, Autoliv, Marcus Wallenberg, Investor, Kronprinsessan Victoria. Robyn, sångerska och nybliven skivbolagsdirektör.

Mellanbarn:   
 
Medlar och kompromissar. Har ofta kommit i kläm och fått ta smällar. Flexibel, vilket är positivt på arbetsmarknaden. Exempel: Annika Bolin Falkenberg, SEB. Lisa Simpson (ur tv-serien).

Yngsta barn:
 




Lättsamma visionärer. Kan spela högt. Mer rebelliska än äldre syskon. Exempel: Jonas Birgersson, Labs2. Ola Salo, The Ark sångare, Tomas Di Leva.

Japp, japp. That´s us!

(Källa: Aftonbladet.se)


La familia.

image354

Hos farmor. Jag vet inte vad som hänt med mitt örhänge...

Lördagkväll.

Jag är lite halvt bakis idag. En släktmiddag med min släkt är inte som en vanlig släktmiddag. En släktmiddag med min släkt innebär god fräsch mat, givande diskussioner, trevligt sällskap och mycket vin. Erika var chaufför och jag och Andreas njöt av livets goda och avslutade det hela med en barnbox från Max  vid ett snåret. En mycket trevlig lördag trots att vädret gjorde sommarfödelsedagsfesten till en innetillställning. Men det mådde ingen dåligt utav då, tillskillnad från idag...

Höstmode!

Den här sommaren rullar på något sätt obemärkt förbi. Det är kallt ute, jag jobbar och jag hinner inte träffa mina vänner så mycket som jag önskar. Dessutom väntar ett nytt jobb och en ny stad om bara ett par veckor. Konstigt. Jag ser redan fram emot nästa sommar med sju veckors ledighet, betald ledighet. Då ska jag ta igen allt jag har förlorat alla arbetande somrar sedan 1998 och fram till nu. Det är jag värd.

Nu gläds jag mest åt att kika i nya
Elle, fönstershoppa i butikerna, läsa bloggar med koll och längta tills jag får sätta på mig koftor, jeans, stövlar och kan njuta av hösten. En varm och solig höst får vi hoppas, som ska tillbringas i huvudstaden.
                                                     image353
                                                    Bild: Acne

Jag har ätit för mycket.

Först ett pumppass, sedan mossaka med kladdkaka till efterrätt hos mormor och morfar. Några timmar senare är vi hungriga igen och äter take-awaytacosallad och godis i soffan. Min mage är proppfull och jag måste anstränga mig för att hålla ögonen öppna i några timmar till. Det är trots allt fredag.

Imorgon kväll ska vi till Leksand och fira farmors 81-års dag. Det blir en riktigt familjär helg denna vecka, till skillnad från förra veckans festival. Kanske återhämtar vi oss fortfarande...


                                                 image352
                                                  Systrarna med sin farmor.


Känslor och skit.

Jag är inte så bra på att uppdatera den andra bloggen, jag skriver mest när jag behöver det. Som om det vore min dagbok. Och kanske är den det, min dagbok alltså.

 -VIlken tok som lämnar ut sina känslor sådär rakt upp och ner, tänker du.
-Jag skriver hellre om känslor än pratar om dem, säger jag. Jag pratar nog som det är ändå, känslorna lämnar jag inom mig eller åt tangenterna.

Läs och se.

Lysande shopping.

Med inspiration från det senaste numret av Allt i hemmet har jag idag klickat hem en ny lampa från Urban Outfitters. Jag hoppas att det ska passa i "min" nya andrahandslägenhet tillsammans med ett gammalt 50-talssoffbord jag fått av mormor och morfar.
                                                                           image348





 


Förortsbruden.

Så har jag då fått nycklarna till min lägenhet i Stockholm som turligt nog överträffade mina förväntningar. Även om tapeterna var illa uppsatta, spisen var en gasspis och inredningen inte var den finaste, så blev jag glatt överaskad över parkettgolvet, balkongen, utrymmet och kanske till och med köket, som dock inte var det vackraste. Hagsätra var finare och trevligare än vad jag fått beskrivit för mig och nattbussen från stan stannar utanför dörren. Perfekt. Jag behöver inte ens vara rädd. Nu väntar några få veckors intensvit arbete på Stadium innan jag tar mitt pick och pack och blir lärare i storstan. Inte så illa ändå.

                                                    image344

Sista dagen. (Festivalinlägg 6)

Den sista festivaldagen var minst lika bra som fredagen var. Artisterna avlöste varandra och trots att regnet föll fanns inga dystra miner, vare sig från mig eller från andra. Jag träffade en gammal korridorskompis jag nästan glömt bort, en gymnasiekompis som jag inte sett sedan studenten, jag såg Winnerbäck för tionde gången, Timbuktu för åttonde och ingen av dem gjorde mig det minsta besviken. Timbuktu är en enterainer utan dess like. Winnerbäck skapar allsång som ingen annan kan, för hela publiken kan varje fras av alla hans sånger. Grymt.

 Elin Sigvardsson fick mig att minnas den första tiden med Andreas, The Ark förde mina tankar tillbaka till tvåan på gymnasiet med deras enda riktigt bra låt It takes a fool to remain sain och när allt tillslut var över ville jag inte låta det försvinna, utan höll krampaktigt mig kvar i festivalen och dess stämning, vandrade på de allt ensligre gatorna och önskade att allt bara kunde vara lite, lite längre.

Det är något speciellt med festivaler. Man tillåts att bara vara och bara njuta, att traska i lera och bli smutisig, att få armbågar i ryggen men att hålla sig kvar, att vimla omkring och bara skratta, le, prata eller kanske undvika. Jag längtar redan tills nästa år och förundras över det faktum att jag då är stockholmare på besök hemma och inte en äkta Borlängebo. Konsigt.

                                                                            image343'
                                                                            Bild: Borlänge Tidning